Любители на котки - тема 46 - новогодишна!

• 57 330
  • 730
  •   1
Отговори
# 315
Трейси, пиши как е Дара като се върнете от вета. Стискам палци да е нещо повърхностно и да не се налага да я отварят наново. Не се притеснявай, че няма апетит, но й давай вода, ако не пие сама. Отлично разбирам паниката и притесненията ти, но гледай да не им се поддаваш  Hug

MissNellie, благодаря за снимката - много го харесах с посипания сняг на нея и исках да го видя по-голям.

# 316
  • на брега на морето
Трейси, ще се оправи Дара, споко! Стискам палци! Пиши какво става!

# 317
Момичета, страшна подкрепа сте ми - за кой ли път  Hug

Преди час бяхме при вет, според него е често срещана реакция, явно има някакво вътрешно възпаление и само 2 пъти антибиотик не ѝ е бил достатъчен. Каза, че не е чак толкова дехидратирана (ние ѝ давахме по малко вода насила и кисело мляко), нито толкова нежизнена, че да я слага на системи с глюкоза (Мако беше на такива системи). Сложи ѝ 2 инжекции, едната с антибиотик, утре пак. Каза, че очаква до довечера да поиска да се храни сама, даде ни и една консерва на РК, която е много калорична, защото явно няма да хапва много...

Иначе от снощи започна да повръща и то само стомашни сокове. Не е отпусната, ходи си сама, но си личи, че не ѝ е добре. Надявам се да го овладеем, не мога да си намеря място от притеснение... а като имате предвид, че точно Дара не сме я искали, в смисъл както Зак - него го чакахме да се роди, пък взимането му, отглеждането му - като писано яйце го гледах. Дара просто дойде, вкъщи отказаха да я приберем, аз бях твърдо решена да ѝ помогна, но мислех да ѝ търся дом щом я стабилизирам - е казвам ви съвсем сериозно, точно след 30 минути всички бяха повече от убедени, че това коте остава в нас! Любов от пръв поглед, даже не мога да го опиша, защото тя беше доста грозничка  Crazy Кльощава, мръсна, с опърпана козина...изобщо грозно пате, обаче се влюбихме в нея, а сега си е красавица  Flutter

Ако има подобрение ще пиша  Hug

Fiama, снощи бях тръгнала да търся твои постове за Цингарелка  Heart Eyes, знам че я води после при друг лекар, препоръчан от тук, ще го имам предвид, ако Дара започне да се влошава, а не да се подобрява, но според вет ще се оправи - бързо сме я довели  Peace

# 318
  • Варна
Трейси, дано бързо да има подобрение Praynig Ако нещо те тревожи, бягай и при друг вет, ако трябва, но ето че и момичетата казаха, че се случва, надявам се, че и при вас бързо ще отшуми.
Топъл дъжд, стискам палци всичко при вас да мине като по вода Hug
Да ви покажа моята бесотия в Мисия "Хвани си опашката":

# 319
  • София
Хаха, Кетя е като от анимационно филмче  Laughing Явно упражнението е много сложно и изтощително, щом така бързо е заспала.

Трейси, ще се оправи Дара   bowuu Нека й слагат антибиотика няколко дни и дано до довечера огладнее.

Аз да ви се оплача, че спряха вноса на пастетите които Мишелка си ги харесваше smile3516    Сега й купувам подобни, близне 3-4 пъти и започва да ги зарива...кара на гранули предимно, не знам какво да я правя.

# 320
Още е отпаднала - лежи и гледа в една точка, повърна пак малко... Иска да пие вода, няколко пъти ходи до купичката си, но само си топи муцунката във водата, дадохме ѝ със спринцовка, но е голяма борба, не знам защо иска да пие, а не може  Cry Изчаквам още малко евентуално антибиотика да окаже влияние, сигурно ще я карам някъде, не мога да я гледам такава  Cry

# 321
  • на брега на морето
Трейси, да й дадеш насила някакви котешки витаминки?

# 322
  • София
Ох, Трейси, трябва да се действа наистина... Ако му имаш доверие на доктора изчакай както ти е казал още няколко часа, може да започне да се стабилизира полека. Ако не си много сигурна в д-ра, потърси друг. Аз си мисля, че наистина трябва да мине малко време за да подейства антибиотика, но нямам представа колко точно....

# 323
Давай и вода със спринцовка/без иглата/, пъхни наконечника на спринцовката отстрани между зъбите . Важно е да не се обезводни. Намери и гела, заместващ храненето/писах го преди, но пак му забравих името, ще допълня/. Мисля че не е добре да я пускате сега навън/възстановяването след коремна операция е продължително/ и според мен потърси второ мнение, ако е възможно в клиника с възможности за повече изследвания.  Дано не е нещо вътрешно, а да е само шева! Cry И аз минах през това/стрес и възпален шев, въпреки, че беше с яка и не се е близала/, нямаше повръщане, но три дена лежа апатична в леглото, под завивката и нищо не ядеше и пиеше сама, и там се изхождаше. Държах я на топло, мазах и шева с антибиотичен крем и я хранех с този гел или пауч ,и и давах водичка в леглото. Мерех температура. На 4 ден живна и започна да се пооправя. Беше голям ужас и за нея и за мен. Почти седмица не спах да я наблюдавам, да не и се случи нещо и аз да реагирам прекалено късно. Поддържах постоянен телефонен контакт с лекаря/идва и на преглед в къщи/. Не исках да я водя постоянно в клиниката, за да не я стресирам допълнително без нужда. Тогава разбрах, че котките са много податливи на стрес и това може да бъде фатално.  Praynig Дано да се възстанови бързо!

Nutri-plus gel на Вирбак

# 324
  • Между гори и планини
Ох, по принцип съм бъзла, а сега това с Дара съвсемме стресира. Дано се оправи милата. Praynig Praynig

# 325
  • София
Според мен доктора трябва да я сложи на системи, Мери и беше много ниска температурата и със системите живна  Rolling Eyes
Три дни си я гледах като бебе, увита в одеалце и топло мляко със спринцовка  ooooh!
Колкото е по голяма котката, толкова по трудно преодолява операцията, затова съветвам най вече собственичките на женски котки, ако живеят вътре по рано взимайте мерки, знам, че ви е жал, но е по добре  Peace

Последна редакция: сб, 15 яну 2011, 15:20 от margita

# 326
Топъл дъжд, не се притеснявай, една кастрация/операция има и своите рискове, и това не трябва да го подценяваме. Макар и рядко има усложнения, за радост по-голяма част минават безпроблемно. Важното е да направим информиран избор на лекар, да знаем как да подготвим котката и да знаем какво да правим и за какво да следим след това/на топло без течение място, на ниско, да не се катерят, да не се хранят няколко дена със суха храна, да не се пускат известно време навън, ако са дворни, следи се дали се изхождат и др.,които се обсъждат на място и според случая/. Добре е когато е кастрацията да имаме повече свободно време, за да сме до котката, ако има нужда от нас.

# 327
Аз също се страхувах да не настъпи усложнение, но кастрацията беше за нейно /и мое/ добро  Peace

Говорих с вет, ако има нужда да я заведа на изследвания (мислех за "Добро хрумване" - ако ще искам второ мнение, там ще е  Praynig), казах му как е, че ми се струва по-отпаднала и не виждам действие от антибиотика, че иска да пие вода но не може, а само си топи муцунката (даваме ѝ по малко със спринцовка)... Той в момента не е в клиниката и говорихме по телефона, каза че за сега няма нужда от изследвания, тъй като за него вариантите са два - или натравяне на кръвта, за което говорихме, но той изключва, тъй като до сега беше в цветущо здраве!, или възпалението срещу което ние действаме...  Rolling Eyes Каза ми, че антибиотика започва да действа след 8-10 часа, а и е само на една инжекция от днес, мислеше утре да я сложи на системи, ако отказва да поема течности, но за мое спокойствие ще я закарам като се прибере, за да я види и да я сложи на системи  Praynig

До някъде се успокоявам малко, че това е реакция, която не се случва само при Дара, но въпреки това...

# 328
treisy, да не би да има проблем със шева... да има възпаление отвътре. Да я бяха отворили да видят.
Съветвам те да я заведеш на друг ветеринар, моите от първа страница ги препоръчвам с две ръце.

Да ви покажа днес какво снимах:
Много са сладки, нали?

# 329
  • Варна
Трейси,
аз май бих потърсила второ мнение, за всеки случай. Кой е вашият ветеринар?
Теди,
разкошни са Hug

Общи условия

Активация на акаунт