Любители на котки - тема 46 - новогодишна!

• 57 341
  • 730
  •   1
Отговори
# 300
Уф, леко се разтревожих.
Реших да сменя тоалетната на Мишката с еко: http://zoomagazin.eu/index.php?more=1&mastersearch=1&id=12274&start=0
Както е написано там, сложих и от стария й, използван силикон... обаче не ще и не ще да я ползва. Само лекичко я маркира в сряда, буквално няколко капчици.

И нес сутринта имах 'подаръчета' на кухненския диван...  Confused Никога не се беше слувало генерално да не харесва нещо и да откаже да го ползва.  Rolling Eyes Та я разкарах. Но детето очевидно се е стискало и измъчвало, вчера мяучеше разтревожено, а днес сутринта само дойде и така блажено се размаза... (след секунда носът ми разбра защо)  Mr. Green

Между другото да вметна, че тоалетната е наистина странна и мога да разбера защо котката не я хареса. Прилича на памучна, и определено не става за ровичкане. Не знам дали пък няма да се хареса на останалите котки, де, но все пак реших да ви разкажа...

# 301
  • Варна
Меичка, ние с Маца доста дълго време ползвахме "Асан" и бях много доволна, защото може да се изхвърлят гранулите/те са от рециклирана хартия/ в тоалетната. съни обаче я има за играчка и сме на силиконова откакто е вкъщи Confused, тъй че явно е до котка.

# 302
  • Между гори и планини
Ние сме със силиконова и съм доста доволна. Има само един недостатък - ако котката принесе песачинки, хич не ги виждам, настъпвам ги и всичко става на сол. Иначе почиствам основно 1 път седмично, не мирише.

# 303
  • Бургас
Благодаря ви за топлия прием. Знаех си аз, че котколюбките не хапят, чат - пат само питомниците им  Wink.
Дидитка, чета и препрочитам нещата, които ни поднасяш като информация - много синтезирано  и с примери онагледено.   bouquet
Раян е класически син персиец тип чинчила, така ми казаха собствениците на баща му. А той пък е супер красив син персиец, но не опушен, а целият равномерно синьо - сиво. Майка му е мраморна персийка. Явно цвета идва от тати, а опушеното от мама... Имаме снимки на родителите му, както и на цялото котило, което вече е пръснато из цяла България.  Simple Smile  Големи са сладурчета, той е най - тъмният и най - хубавият  Blush.
Иначе, моят сладурчо също ще бъде кастриран, но ветеринарят каза да изчакаме за сега. Няма признаци за разгонване. Тук чета, че било хубаво преди да се разгони, а лекарят ми каза да изчакаме да се случи това  Rolling Eyes. Има време.

# 304
Много съм притеснена  Cry Сутринта разбрах, че Дара не е поискала да яде, а Зак почти не е ял (не ги храня аз), излизайки от вкъщи видях, че Зак си похапваше доволно, а Дара беше излязла и ме гони по двора да ме изпрати. Не се притесних особено, защото все пак - случва се, снощи двамата дивяха повече от обикновено. Сега като се прибрах, разбрах че пак не е поискала да яде, а всъщност не яде от вчера вечерта  ooooh! Но си беше много активна и нямаше никаква промяна в поведението и въобще не съм забелязала нещо нередно. Сега като се прибрах, освен че не беше яла, ама си лежи и не играе със Зак (а това им е най-активното време, винаги играят много заедно!). Поогледах я - видимо отпаднала (но не е отпусната в никакъв случай) и видях, че в единия край на операцията ѝ се е подуло и на пипане все едно има някаква течност вътре, а тя се дърпа, явно я боли  Cry Веднага се обадих на ветеринаря (работи до 18:00, но като съм се обаждала късно е отварял за мен), но беше излязъл и утре рано сутрин ще я водим. Каза, че щом не е отпусната е добре. Но съм толкова притеснена... плача от страх да не ѝ е станало нещо и да не я загубя. Знам, че се тревожа прекалено много, обаче след Мако ме е тооооолкова страх, няма да мога да понеса да я загубя и нея. И знам, че не трябва да ми минават веднага най-черните мисли, ама толкова ме беше страх от нейната кастрация, за да не ѝ стане нещо  Praynig

# 305
  • Между гори и планини
Ох, Трейси, дано се оправи котето и не е нещо сериозно.
И мен ме е страх от кастрацията на Кети, нищо, че всички около мен казват че бързо минава. Не мога да си представя живота без Кети, станала ми е като второ детенце, гальовно, нежно и мъркащо. Дано Дара се оправи.

# 306
treisy  на първа страница са отбелязани денонощни клиники. Дано всичко е наред!

# 307
  • Варна
Трейси, това от което се страхуваме най- много, често се случва защото го предизвикваме Confused. Мисли си само хубави неща, утре ще я прегледат и ще вземат мерки. С операциите е така- никога няма 100%-това гаранция, че няма да настъпи усложнение, но пък и не  е задължително да е тежко. Стискам палци! Всичко ще бъде наред Hug!

# 308
Повърна преди малко, сега се е гушнала в майка ми, имам чувството, че ще се побъркам от притеснение. В смисъл не е заумирала, както се казва, но ме е страх да не е нещо сериозно, нелечимо...и край! Много ме е страх  Cry

# 309
Трейси, измери и температурта/ако имаш термометър и знаеш как/. Ако има някаква инфекция би трябвало да е повишена.

# 310
  • Между гори и планини
Слагам снимки на разгонена Кети, която само търси на кого да се погали. Да разведря малко обстановката.

# 311
  • София
Трейси, отвън раната спокойна ли е? Може ли да е останало някакво малко парченче вътре  Rolling Eyes
Дано утре доктора те успокои и да не е нищо сериозно  Praynig

# 312
Трейси стискам палци всичко с Дара да се оправи!
Аз се обръщам с молба към вас.Ако има някой,който има път към Бургас моля да ми пише!Харесахме тази маца http://www.bezdom.info/index.php?option=com_adsmanager&page= … id=2&Itemid=1,но в момента няма кой да отиде да я вземе от Стара Загора.Както знаете нашето зайче почина и решихме да си вземем нов домашен любимец и тъй като Бекс още не е кастриран се спряхме на тази красавица.Много моля,ако някой може да помогне да ми пише!Аз днес говорих с жената,която я подарява,но тя не може да осигури транспорт.

# 313
  • София
Герче, голяма красавица е! Дано намерите превоз и Бекс да я хареса!

Трейси, има ли новини за Дара? Дано да ѝ мине бързо!  Praynig

Топъл дъжд, Кети е много сладка!  Heart Eyes Само за мачкане по рунтавото коремче!  Heart Eyes

# 314
Трейси, стискам палци Дара да се оправи бързо! Доколкото си спомням от нашата кастрация, докторът ни каза след това да оглеждаме внимателно мястото всеки ден, за да можем да забележим ако вземе да събира течност. Май е често срещано, реакция на тялото. Сигурно е загубила апетит от дискомфорта. Не може да е сериозно, доктора ще издърпа течността и всичко ще се оправи!  Hug

gerche, мацката е прекрасна! Такива нежни цветове, и толкова симетрична!

Кетито как сладко се е размазало! Дано си запази това качество и след кастрацията. Кастрираните котки уж се водят по-гушкливи, или поне такава им е репутацията  Grinning

Раян е класически син персиец тип чинчила, така ми казаха собствениците на баща му.

Да, наистина прилича на чинчила, само е по-тъмен и очите му са жълти. Чинчилата е разновидност на персийската порода, и има въпросният ген който оцветява връхчетата на космите в по-тъмно. Чинчилата е почти бяла, с леко потъмнени връхчета, и зелени или сини очи:

Но опушеният ефект на Раян е по-ефектен, според мен  Wink

Общи условия

Активация на акаунт