Любители на котки - тема 46 - новогодишна!

• 57 348
  • 730
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте
Катюша на каква възраст кастрирахте котето, че нали и нас ни чака тази процедура
Иска ми се да избегнем маркирането
Къде я кастрирахте и колко парички струва?
А колко време преди операцията трябва да е гладна?

Радост много е красив Раян  Grinning

Ето една снимка от мен на Шушан

# 286
  • Варна
Шушан расте като гъбка Grinning. Ами Таша не зная точно на колко е, защото го намерих, но според лекарите е на около пет месеца. Кастрираха го в "Ултравет", защото и Маца там я кастрираха, пък и съм сред многото доволни собственици на животни от този кабинет/то вече е малка ветеринарна клиника  Grinning/. Струваше 40 лева, оставих го в 11.30 и след час ми се обадиха да си го взема. Котката не трябва да яде от предната вечер/ тоест той си похапна хубавичко към 20 часа и после изпразних купичките/. Съни снощи още спинкаше повече, но днес вече си беснее със старото темпо Crazy.

Дидитка, страхотни филмчета  bouquet!

# 287
  • София

Шушан е голям пухкав бонбон  Laughing Laughing Laughing

# 288
Здравейте,
моля за съвет,направо сме се хванали в чудо-имаме британско синьо коте на 10 месеца. От няколко месеца,всяка нощ не спира да мяуче неистово,не може въобще да се спи от него. През деня той си спи,игаре си,храни се,няма здравословни проблеми според мен.Каква е причината незнам и търся решение на проблема.Котето е мъжко,незнам разгонено ли е,какво ли???
Моля за съвет от вас коткарите какво да правя,благодаря ви предаврително.

# 289
  • София
kikaha1, още една третокласничка с коте Simple Smile
Не съм те чела назад и не знам какво му има на Грей. Има ли шанс да се оправи?

Малко след като родих Алекс спасихме един котарак. Комшия от съседен вход го беше хвърлил от 4тия етаж. Под входа им има градинка оградена с арматурно желязо. Торо беше жив, но при падането явно си е бил ударил задната лапа на желязото.
Със съпруга ми го водихме на ренген. Нямаше нищо счупено, явно е било мускулна или нервна травма.
Трима човека не можахме да го държим под ренгена. Не помня дали лекаря накрая му сложи упойка, защото аз се отказах да го държа. А и бях оставила Дияна да държи 3месечно бебе Simple Smile

Котето изобщо не можеше да стъпва на крака си, куцаше, както ти казваш подскачаше. А и го болеше.
Възстанови се напълно, но може би за около 1/2 година. Може и полета да е забравил, защото у нас беше гледан много добре.
Сега вече няма и помен от травмата. Скоро не сме ходили на село да го видим, но последният път ни позна и дойде да ни види Simple Smile Бил станал мишелов. Не го бяхме кастрирали, така, че и татко може да е станал Simple Smile

anidimova, разгонване.
Консултирайте се с ветеринар. Ако не смятате да го правите баща, може да помислите за кастрация.

# 290
  • Варна
AnMary, Hug,
Грей е спасен от улицата от момичетата от Анимал Хелп.Най-вероятно е ухапан от куче и се оказва ,че нервът на крачето(задно) е прекъснат.Понеже травмата била стара, май нищо не можело да се направи.Тя и опашката му е на една страна.Май доста е преживяло котето.Ще пробваме рехабилитация някаква.Понеже не може да отскочи,се набира с нокти да се качи по леглата.
Много обича да целува Simple Smile.Много е добричък.Любов от пръв поглед. Heart Eyes

# 291
  • София
На Торо опашката му също имаше някаква бучка, навярно чупена. Но беше стара травма. Радвам се, че го прибрах и имаше добро семейство. Подарихме го на приятел, той го поиска без да го е видял. И го глезотят.

# 292
  • Софиянка в Пазарджик :)
В София знаете ли някоя клиника от която сте били доволни за кастрация на женски котета?И съответно колко пари ви е излезнала?

# 293
  • Между гори и планини
Здравейте, тъкмо се прибрах от клиника Ултра вет и в понеделник в 12.30ч. Кети ще бъде кастрирана. Ще и премахнат яйниците и матката, ще я зашият с копринен конец и ще й соложат АБ веднага, за да няма нужда да ходим повече освен за махане на конците. Ще я изтеглят и ще й дадат още едно хапче за обезпаразитяване. Казаха, че слагат венозна упойка на котките, затова още след 2 часа Кети ще бъде в нормалното си състояние, а аз ще трябва да я мажа само с обезболяващ крем. При махане на конците ще й бият ваксина.
Клиниката е чиста, приятна, доктора беше много мил и ми обясни всичко.

# 294
Аз разбрах, че последната ми несподелена любов е опушен котан. Но си мислех, че това е името на окраската, а не е порода. Ззради това питах каква порода е  Wink
Защото примерно Кети по окраска е калико, но като форма на главата и окосмение е най-близо до норвешка горска котка, ако не се лъжа. Само, че е доста омешана и козината не ечак толкова дълга. Но от описанията в нет-а и някой снимки ме гледа Кети  Grinning

Точно така, опушеното е вид окраска, не е порода. Калико, таби, опушена - всичките са тип оцветяване на косъма, не са породи. Много от самите породи не са ограничени откъм цвят, и в една порода могат да се срещат много разцветки, съответно дадена разцветка да присъства в много породи. Дългокосмието също не е признак на порода само по себе си, и то е вид косъм и се среща както сред безпородните, така и сред някои породи, които просто са селектирани за дълъг косъм. Повечето котки на света са безпородни. Одомашняването на котката и оформянето на породи е доста млад процес, така да се каже, за разлика от кучето. Затова котките нямат толкова много породи, и съществуващите не са така обособени като при кучетата. Обикновената котка сама по себе си има огромно разнообразие от цветове, шарки и дължина на косъма, някои от които наподобяват определени породи. Затова често хората оприличават котките си на дадена порода, по напомняне - сивите приличат я на руска, я на корат, по-рошавите приличат на норвежка или мейн куун, и т.н. но всъщност най-вероятно са си просто котки с подобна козина  Wink

# 295
  • София
Дидитка, как така безпородни? Повечето улични котки не отговарят ли на "европейска късокосместа"?  Mr. Green  Разбира се, не говоря за по-атрактивните, които явно имат в родословието си персийци, сиамци и т.н. и се разхождат по улиците, а за съвсем обикновените. Ето един много засегнат от изказването ти "уличен превъзходен"  Laughing:

Личи си колко е обиден, нали?  Grinning

Два пъти ми повръща Sad. Снощи отворих нова консерва Дарлинг и имам чувството, че е от нея. В смисъл, че е лоша конкретната кутия, защото от години яде най-вече тази марка. Сега му дадох суха храна и чакам да видя какъв ще е резултата  Mr. Green. И е много интересен. Единият път беше през нощта, а другия - рано сутринта. И двата пъти идва до мен, мяука специфично и ме води на коридора, за да изцапа плочките, а не килима  Grinning. Образцово коте!  Heart Eyes

А Мацо пък си има нова придобивка - затворена тоалетна. Веднага започна да я ползва, но се страхува от вратичката. Закрепихме я да стои отворена, но като я пуснем се страхува. Обикаля, мяука жално, но не влиза Sad. Сега пак е вдигната. Дали ще свикне?

И като стана дума за новата придобивка - това си му беше и късмета от новогодишната баница(нова придобивка, без конкретизиране Mr. Green ). А на Мъро му се падна мързела  hahaha. Точни попадения, нали?  hahaha  Вашите котки имаха ли си късметчета?

Добре дошли на новите попълнения!   bouquet

kikaha1, поздравявам те за избора! Точно вчера прочетох, че Грей е осиновен и се сетих за теб. Със сигурност ще ти е благодарен за топлия дом, който му осигуряваш!  Hug

Hug и за всички пухчовци от темата! Тези дни се нагледах на хубави снимчици!  Grinning

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 16:41 от tania67

# 296
kikaha1 поздравления че сте прибрали коте със специфични нужди Hug В приюта сме имали доста животинки с подобни проблеми - увреждания на нервите в различна степен, липсващи крайници...Животинките са изключително силни и в почти всички случай се приспособяват към недъга си и живеят напълно пълноценен живот, а и не знам съвпадение ли е или ирония на съдбата но винаги те се оказват най-милите и любвеобилни! Практичните съвети които мога да ти дам са - в началото ограничи кот до стаи, в които няма мноого високи мебели, за да не се изкушава и да се нарани сам докато свикне с новия дом; нещото, което ще му е от най-голяма помощ ще е  тоалетна с ниски прагове, дори и да се справя с по-високия ръб на стандратно легенче, това е ежедневно усилие и то точно когато го е'напънало', което е желателно д а му се спести. Във вашия случай е особено важно Грей да е само домашна котка и да не излиза навън, както и да е кастриран. Общо взето за това се сещам, при стара травма от такъв характер няма много какво да се направи.

Момичета, благодаря ви за комплиментите за Мустакан!
Фиама, това е най-големия размер на снимката, който имам.  http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs404.ash2/68262_185 … 6421_213702_n.jpg

Делфи, съжалявам за прасенце!

Май скоро не съм ви пускала 'приютени' снимки,а? Ще ви подготвя малко като се прибера от работа...

# 297
  • Между гори и планини
80 лв на котка, няма значение възрастта.

# 298
  • Софиянка в Пазарджик :)
мерси Simple Smile

# 299
  • Варна
Таня, не се притеснявай! Ще свикне Мацо Peace/аз покрай двете котки станах експерт в приучаването/. първо известно време я дръжте закачена вратичката/аз със сребристо тиксо я вършех тази работа/, послеотпускайте да става все по малък процепа, а ако мяука му помагай като му отваряш ти вратичката, като всеки път намаляш твоята помощ. Съни за едва седмица се научи, Маца преди него за малко повече Grinning. Другото, което правех е да вкарвам котката вътре и тя ще не ще излиза и така няколко пъти- схващат бързичко че е същото и с влизането. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт