Любители на котки - тема 46 - новогодишна!

• 57 351
  • 730
  •   1
Отговори
# 270
Привет!

Голям смях със Съни на Катюша  Laughing Радвам се, че вече е "наяден" младежът.

Betty L., коте с епилепсия не съм имала, но имах куче. Обиколили сме един куп ветеринари с него, живя осем години и накрая се наложи да го приспим, тъй като беше станала много тежка формата - получаваше пристъпи ежедневно, между тях не беше адекватен. Вече и фенобарбиталът не му действаше, а други хапчета пък съвсем нямаха ефект. Измъчи се животното. Ако не са чести пристъпите, може да си живее съвсем нормално котето, но обезателно я заведи на ветеринар и то при такъв, който има някакъв опит с болестта.

Аsha , и аз много я харесвам тази приказка за Стилян Щърка - имам я в един стар сборник с приказки.

# 271
  • Бургас
Здравейте момичета!
Време е да се престраша и да се представя и аз с моя домашен любимец.   bouquet
От октомври месец ви чета без пропуск. Всички ви познавам виртуално, заедно с вашите котаци хубави.
Дъщеря ми е в седми клас и отдавна мрънкаше за коте, понеже като малка имаше зайчета и морско свинче. От септември месец си взехме едно малко коте, на два месеца и половина, което много си харесахме още на снимката по обявата. После, когато дойде при нас неусетно се настани в сърцата ни и вече много си го обичаме. Раян е вече почти на 7 месеца. Ваксиниран и редвоно обезпаразитяван. Как иначе, като кака му постоянно го целува.  Crazy Две минути свободни да има, лудо прегръщане и мачкане. Но той няма нищо против.  Mr. Green
Много е чистичък, постоянно се мие и ближе. Сресвам го през ден и обожава този ритуал, още като види гребена - вирва краката и започва да мърка.
Мисля да не прекалявам от първия път с писането, за да не досадя.
Ето няколко снимки на Раян:
първи ден у дома - http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2611/186428081357993117812949 … 7v6MweP7CsKJs.JPG

актуална снимка - http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1784/182315836316960556711294 … 6owotbq9wn6FW.JPG
още една - http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2717/194260858812878340311294 … TP5SYbao39D8x.JPG

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 20:15 от Pagocт

# 272
  • София
asha, вярно, че японската не може да се сбърка по стил.
Аз също рисувах, имах мераци за гимназията по приложни изкуства. После ме повя в друга посока, и като за капак станах инженер Simple Smile Щерката ме е наследила.
Левичарка е и рисува с лявата ръка. И тук ме е наследила, аз съм превъзпитана левичарка, с дясната само пиша.

Pagocт, котколюбките не хапят Simple Smile Раян е красавец Simple Smile

# 273
  • Между гори и планини
Ауууу, пак се влюбих. Този път в Раян! Абе момичета отгде ги взимате тез красиви котета?
Раян каква порода е?

# 274
  • на морето
asha, вярно, че японската не може да се сбърка по стил.
Аз също рисувах, имах мераци за гимназията по приложни изкуства. После ме повя в друга посока, и като за капак станах инженер Simple Smile Щерката ме е наследила.
Левичарка е и рисува с лявата ръка. И тук ме е наследила, аз съм превъзпитана левичарка, с дясната само пиша.

Е , а стига , бе .... Shocked Shocked Shocked Shocked все едно аз съм го писала ....  Hug Hug Hug Peace Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesОще помня как целия първи клас  изкарах с лява ръка отзад да държа колана на престилката и да дращя с дясната  по тетрадката .Резултатът е неразбираем почерк на доктор с 30 годишна практика и самообучение в писане с лява ръка . Направо си ми е комплекс това ръкописно писане ...А в съседния клас имаше поне две момчета , дето си пишеха спокойно с лявата ръка ...ама не ми е било писано да случа на учителка ....
С дясната само пиша и режа с ножица , защото са ме плашили (аз това не го помня -така ми разказват ),че ще си отрежа пръстите ако режа с лявата . И инженерството е заради пустия му почерк ...все 10 цифри е няколко знака ще ги разчетат.....Инък мислих да се "отдавам " на медицината , ама къде ти да пиша теми за изпит с тоя " красив и четлив " почерк - уплаших се ....  Е, вариацията беше Архитектура - поне рисуването да влезе в употреба - ама ако беше само то щях да съм съм вътре (поне резултатите бяха такива ). Математиката ми "изяде главата" ....   Та така ...набързо си спретнах една биография ....

Фиама , сигурно за една и съща книжка говорим ... Приказката е чудесна . Липсват ми тези книжки ...а като знам къде са навряни и как трябва да извършвам геройски подвизи , за да ги изровя ..... ooooh! ooooh! Tired Tired Tired

Радост -Добре дошла, градска  ! Раян е сладурче !  Hug Hug Hug
Топъл дъжд , мисля , е от вида котки в последната "лекция " на Дидитка - с тикинг.

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 22:37 от asha

# 275
  • тъгата в мен
Поздрави на Катюшеното момченце:) Беше ли започнал да маркира вече или преварихте тази екстра,Катюша?
Радост,страхотно любимче си имате Peace

Да ви кажа сега как снощи ,по никое време,Благоверният реши да пусне Димитраки на покрива. ooooh! Не мога да ви опиша каква нервна криза направих.Хайванчето ИЗОБЩО не рАчи да се върне...и съпружеството-свали пантофите и хоп-троп-по керемидките след него...Не знам какво го прихвана,решил да го запознава със свободата.А наоколо е пълно с котараци и веднага двама-трима едри го заобиколиха и започнаха да му ръмжат.А нашият блейок подскача,замахва с лапички и им се радва ooooh!
Днес го играя сърдита и грам дума не съм обелила.Пък. Crossing Arms

# 276
  • София
Lady B в Банишора съм, ветеринарите са Узунови.

А Раян е невероятен красавец.  Crazy

# 277
  • Варна
Свраче май я преварихме/аз поне не съм забелязала, пък и вет-а каза че съвсем навреме сме отишли/. И, с право си мълчиш Hug! Съни вече си стои на дупето и даже мърка Laughing

Раян е красавец!

# 278
  • София
сврачето, моя Харо нивгаш няма да смее да отиде я в мазето, я на тавана. Толкоз е страхлив милия. Не знам как би реагирал на други котки.

2008ма като спасихме Торо и го вкарах у дома, Харо не реагира по никакъв начин. Нито ръмжеше, нито нищо. Торо, гостенина, от вратата се наежи и започна да съска и ръмжи Simple Smile След това се кротна, а след няколко дена миеше ушите на Хари Simple Smile

Преди да кастрираме Хари ми препикаваше събраното пране. Тъкмо съм го събрала и съм подготвила за сгъване и той мине и всичко опикае. После пране наново.
Спря да маркира след като мина през скалпела.

asha, аз превъзпитанието не си го спомням. Може и лесна плячка да съм била Simple Smile Почерк докарах де. После го развалих в ТУ. А с лявата пиша като първолак.
Малката я оставих да се развива както иска. Не са ми правили проблеми в ясла, градина и у-ще.
Учителките вече имат отделни пасажи в ръководствата си, посветени на обучението на левичари.

# 279
.......................

Да ви кажа сега как снощи ,по никое време,Благоверният реши да пусне Димитраки на покрива. ooooh! Не мога да ви опиша каква нервна криза направих.Хайванчето ИЗОБЩО не рАчи да се върне...и съпружеството-свали пантофите и хоп-троп-по керемидките след него...Не знам какво го прихвана,решил да го запознава със свободата.А наоколо е пълно с котараци и веднага двама-трима едри го заобиколиха и започнаха да му ръмжат.А нашият блейок подскача,замахва с лапички и им се радва ooooh!
Днес го играя сърдита и грам дума не съм обелила.Пък. Crossing Arms[/color]

Joy
А, аз се чудех, какво прави моят на покрива - само, че -  по пантофи!!! Angry

Оня ден се беше обзавел и с бинокъл!
#Shocked

Мъжкият ни котан го няма вече трети ден.
Миналата година не се вясна цяла седмица и си дойде слаб като мотовилка.
Засега се забавляваме само с женската.

Тук ни шпионира през прозореца.

Crazy

# 280
  • Между гори и планини
Кривондела, на тези снимки все едно си снимала моята Кети, почти 1 към 1!  Crazy

# 281
Сврачето , чудесно описание  Joy  Ама едва ли ще ти се впечатли Димитраки много от сръдните. Малко оff - и аз много харесвам Джейн Монхайт... поздрав:

http://www.youtube.com/watch?v=jafTEkeejEU

Кривондела, много е хубава тази пухкавела ... на рима го докарах чак Laughing И аз първоначално я обърках с Кети.

А, този Раян е като опушен ... чуден  Heart Eyes

# 282
Топъл дъжд , мисля , е от вида котки в последната "лекция " на Дидитка - с тикинг.
Да, от лекцията ми е, само че целта на лекцията беше да обясни защо това не е тикинг  Mr. Green Раян е опушен, т.е. светло навътре и с тъмни връхчета. Тикинг са бежовите ситно напръскани, които приличат на пясъчни:

Добре дошли на Pagocт и Раян! Наистина е красавец! Малко встрани от темата, но някой друг да е имал проблеми с отварянето на раяновите снимки? Моят браузър пощуря и заедно с прозореца със снимката, отвори още 24 (!) отделни рекламни таба!!! Преброих ги специално. Като взех да ги затварям, със затварянето се отвориха още... В чудо се видях, и само първата снимка можах да видя  Sad

Добре дошли и на Sote и Тиара! Много хубаво име, означава "корона"  Grinning

Катюша, умрях да се хиля на твоя гладник, това с разнасянето на купичките направо ме разби! Много обичам котки, които наподобяват кучета... не знам дали това ме прави предател на четата, хаха.

margita, това надуваемото е огромно бе жена, как няма да я е страх горката котчица! Надуваемо или не, това е нов натрапник с внушаващи размери който се е намъкнал в къщата й, с право се страхува. Иначе за страх към надуваеми неща вчастност не знам. Богданка я е страх от стириопор (уф така ли се пишеше) без значение размера. Всъщност най-много я е страх от тия малките парченца дето се използват за уплътняване на кашони. С големината на пуканки са, но само като ги види и бяга да се крие  hahaha

Е , Дидитка , ТОВА  е котето !!!!!!! Hug Hug Laughing Laughing Същото , само малко по -тъмно ни беше оцветяването.
Радвам се, че си го разпозна  Grinning По снимката трудно се виждаше, но да, наистина най-много прилича на това. Значи опушено таби е. А сега като се замисля, може да си се объркала с типинг защото на опушеното (smoke) също се казва tipped, съответно tipping, от tip=връх защото връхчетата са по-тъмни. Така че, не е тикинг а типинг  Grinning

За анимацията, ако знаете и аз колко мечти имам, и съм имала още от малка... Все още се надявам че някой ден ще имам времето и възможността да ги осъществя. И аз не харесвам японската анимация обаче. Хубаво, разпознава се, но като качество не ми харесва. Проблемът в анимацията тип "манга" е, че на времето когато е станала популярна, е била много нискобюджетна и затова качеството е било лошо, защото не са могли да си позволят по-добро. Това обаче се превръща в запазена марка, в обликът и имиджа на жанра, и той си остава такъв сакат, защото така го познават всички. Днес е възможно да се направи много по-добре, но аниматорите нарочно се самоспъват и ограничават, защото това бил имиджа. Под лошо качество имам предвид прости и ограничени движения, несинхронизирана уста която само се отваря и затваря вместо устните да оформят думи, и т.н. Освен това и чисто визуално ме дразнят огромните усти и изцъклени очи на мангата, японските маниери - например гадната капчица пот която винаги съпътства израз на емоция - и т.н. Абе с две думи страшно ме дразни целият жанр  Mr. Green

Сега отивам засрамено да търся "Стилян щърка", защото не го бях чувала  Embarassed Иначе отдавна не съм си подновявала сайта и нямам много под ръка за показване, но мога да ви покажа дипломната ми работа от студентските години, която преди известно време удобно качих в Youtube. Един от главните герои е котка (как ли се е получило така...  Whistling  Mr. Green )

# 283
  • Варна
Момичета, снощи си прибрахме кот Грей у дома.Момичето,което го гледаше досега(от Анимал-Хелп),го задържа малко, защото беше болен от калици вирус и имаше гъбички.Лекуваха и увредения нерв на крачето, обаче засега Грей си остава трикрак.Болното краче си го слага зад здравото ,за да не го влачи по земята и подскача като зайче.Щерката казва ,че си имаме коткозаек. Simple Smile
Много е добричък, постоянно иска гуш и мърка.Само да го погледнеш и започва да мърка. Mr. Green.Около 5 месечен е.
Та така-засега свикваме един с друг,предстои да избирам вет.При първа възможност ще го снимам. Simple Smile

# 284
  • Между гори и планини
Дидитка, позволих си да изгледам всички филмчета. Всичките са страхотни. От детството си най-обичам едно с пластелинени човечета. И едното филмче ме върна точно в детството. Много си добра, браво! Най-ме докосна филмчето с моравата. Много тъжно ми стана от него.

Сега за котките  Laughing Аз разбрах, че последната ми несподелена любов е опушен котан. Но си мислех, че това е името на окраската, а не е порода. Ззради това питах каква порода е  Wink
Защото примерно Кети по окраска е калико, но като форма на главата и окосмение е най-близо до норвешка горска котка, ако не се лъжа. Само, че е доста омешана и козината не ечак толкова дълга. Но от описанията в нет-а и някой снимки ме гледа Кети  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт