Любители на котки - тема 46 - новогодишна!

• 57 352
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
Щастлива съм да се запиша при вас.От 3 дена при нас живее нашата хубавица Тиара Grinning.
Преди 4 години изчезна първата ни котана и много страдахме,затова не можехме да се решим да си вземем друго котенце,отглеждахме си я от 20-дневна.И онзи ден сина ми минал покрай зоомагазин видял я и са се намерили.Много радост ни носи,много е гальовна и игрива.
Бързо свикна с новия си дом,намери си скришни места,хапва си добре,тежи 1,200кг.Впаспорта са записали ,че е родена август ,но ми се вижда малка за такава възраст ,та ще отида да питам пак.С предишната котанка се приучихме на всичко много лесно дано и с Тиарка да е така.Засега с тоалетната всичко е наред взехме и чесалка.Има ли някаква хитрост за приучаване на драскането ии още никой не я е открил.

# 256
  • София и Морето от време на време
Ние изкарахме интересна нощ  Laughing. Младежът Съни от вчера вечерта е без храна заради днешната кастрация и още само на полюлея не се е качил за да ми покаже колко е гладен и онеправдан. Тази нощ чувам аз че се топурка нещо и ставам- пред вратата на спалнята чинно добутани ме чакат неговото панерче с празните купички и за достоверност и на Маца цялата табла с нейните/естествено също празни/ купички  Mr. Green . Откакто съм станала ми се носи ту едната, ту другата купичка, а като ги върна по местата им чинно се изляга пред празните съдове и се изнася ариата на много гладната котка. Как ще изтърпим до 12 часа не знам ooooh!.

Представям си гледката на разнасяща купички котка ...  hahaha Joy Joy Joy

# 257
Здравейте!
Аз не съм точно котколюбител. По-скоро съм почитател на кучетата. Но по стечение на обстоятелствата имам три котки. Живеем в къща и те живеят на двора, но сега през зимата през повечето време са вътре. Имам и кучета, разбира се - два прекрасни кокера - които през зимата също са вътре. Имаме и едно куче, много възрастно вече - на 14 - то живее на двора, намерих го като бебе, изхвърлен в реката до нас.
Имам страшен проблем с едното коте - две от котетата са малки, най-много на 6 месеца. Има епилепсия. След неуспешен опит вече близо месец да се свържа с нашата ветеринарка, днес вече се налага спешно да я заведа на лекар. Тази сутрин направи два гърча, иначе бяха по един на месец, но наскоро зачестиха.
Чували ли сте за такива случаи? Дано попаднем на добър специалист. Живеем извън София и воденето определено ще ме затрудни.
Просто имах нужда да споделя. Само при вас ще срещна разбиране.

# 258
  • Варна
Здравей Бети! Милото животинче! Аз не съм от София, но на първа страница има лекари от които момичетата са доволни  Hug.

# 259
  • София
Sote,  покажи ни Тиара!  Crazy

# 260
  • София
Ние изкарахме интересна нощ  Laughing.

Ох, смях се със сълзи.  Joy

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 20:19 от Емел

# 261
  • София
Дидитка, благодаря ти за пояснението и снимките! Мекерел – тези котета ми се струва, че са и едни от най-гальовните! Двете сладурани, за които се сгрижа в мазето (полу-домашни, полу-дворни) са Мекерел и Бледа костенуркова, а и няколко от другите ни  котета бяха Мекерел – изключително възпитани и любвеобилни!
Ето снимка на Сурикат  Heart Eyes– братче на Прицеската  Heart Eyes

sabah , ако е с вътрешен шев и саморазлагащи се конци – мисля, че това е цената.
И това е най-добрия вариант – вместо висящи конци отвън, видим разрез и свалянето им после. Ние сме имали безкрайни премеждия, за които не един път съм разказвала,.. Точно поради некадърен шев,.. За следващите кастрации знаехме какво да искаме, но една спасихме Принцеската и Чейни когато бяха на 7м ,..
Питай специално за шева и вида на конците. Иначе упойката и някаква инжекция за сърцето мисля, че се слагаше – те си влизат в цената. В кой район на София сте?

_VenI_ , само с мокро тампонче в края на ушенцето, ако нещо са се нацапали, навътре в ухото – не! Нито спрейчета или нещо друго сме слагали Naughty

Lunen_sun , възможно е да е изял някоя мравчица, наблюдавай го  Peace

Топъл дъжд,
аз също мисля, че за Кетя е най-добре да се кастрира. Ако избереш добър вет, мисля, че не трябва да се притесняваш!  Hug Ще стискаме палци! Коремчето се бръсне , но козината бързо израства, спокойно. Важен е шева и конците

Катюша, стискам палци! Интересно е било при вас Wink

Соте, добре сте дошли с Тиара! Ние имаме драскалка , върши работа, но килимите – също Wink Все пак я използват!

Betty L. , съчувствам ти за котето,.. Но не зная към кого да те насоча за такава по-специализирана помощ

Емел, Прага е чудесен град! Но няколко години са си .. години! Ще те чакаме във форума!

# 262
  • Между гори и планини
Здравейте на всички  Hug
Тъкмо преди малко говорих по телефона с ветеринарната клиника (от първа страница). Намира се някъде до нас, така че следобед преди да взема детето от детска градина, ще отида да видя положението. Иначе правят операции всеки ден между 12 и 15 часа и котето не трябва да е яло само в деня на операцията. Тоест мога да си я нахраня вечерта, но сутринта не. За да не я боли след операцията може да й сложат обезболяващи.
След като снощи не можах да се наспя (какъв съм егоист, чак ме хвана срам!), заради жалното и силно мяукане, очаквам оплаквания от съседите отдолу и виждам колко е жална Кети (синдрома на сините топки  Laughing), реших че другата седмица Кети ще бъде кастрирана - вероятно понеделник. Ще й пренеса за ден тоалетната и храната в спалнята, за да не я притеснява детето.
Като е разгонена е много гальовна, дано си остане гальовна и след това.

# 263
  • Варна
Нашата кастрация мина и преди малко най- накрая се нахрани гладникът Laughing.Още е малко замаян и уплашен и се ближе където са го манипулирали, но се надявам да се окопити бързичко.

# 264
Нашата кастрация мина и преди малко най- накрая се нахрани гладникът Laughing.Още е малко замаян и уплашен и се ближе където са го манипулирали, но се надявам да се окопити бързичко.

Честито ви безтопчие Simple Smile
След операцията имаше апетит???

# 265
  • Варна
Ами Тедка, то не беше глад това неговото, а великомъчение и тотална неправда Crazy. Та имаше си апетит момчето  Simple Smile.

# 266
  • София
Вашите котки страхуват ли се от надуваеми предмети, купихме от надуваемите дюшеци, които стават и на канапе, Мери за сега се страхува, което донякъде е добре, но като го проучи от всички страни съм сигурна че ще се покачи  Mr. Green

Емел, лек път, ще чакаме включване  Hug
И да ви покажа две йордански маци  Flutter

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 18:07 от margita

# 267
  • на морето

asha, много е хубаво туй коте, а пък описанието му още повече! Децата са толкова точни в названията си - "млечно-черно" си е баш истината  Grinning Трудно се вижда на снимката, защото е бая тъмна, но малчо прилича на обикновено таби с нисък контраст (вероятно с разреждащ ген), не с тикинг.

Е , Дидитка , ТОВА  е котето !!!!!!! Hug Hug Laughing Laughing Същото , само малко по -тъмно ни беше оцветяването . Това повече сивее ....При моите върха беше направо черен , инък точно по същия начин ,както на тази сладурана от снимката , отвътре сребрееше ... И действително се виждат загатнати райета , ама при всички беше различно - някъде по -силни , при други по -слабо изразени .Но общото беше именно този момент - тъмен връх и сребърна основа . Такава беше и любимката ми, която се спомина миналата година (а тази котана от твоята снимка  безумно прилича във физиономията  на нея - Джери Боже, все едно пак я видях , само малко поизбеляла! Shocked Shocked) .А тъмната сладурана от моята снимката е "последната от рода " и  към настоящия момент е в неизвестност на село - за съжаление от преди Коледа не съм я видяла .Не дойде през няколкото пъти , когато ходих да им нося храна и вече ме яде едно сериозно безпокойство за съдбата й . Ако е жива и здрава и се върне ( за което горещо се моля , но вече не смея да се надявам ) ще я снимам .
Сега ще потърся още снимки ...

Между другото малко спам  Embarassed Embarassed Embarassed:  във връзка с професията ти - много харесвам анимация , ама от тази красивата (не знам какъв е стила ти , но модерните и екстравагантни решения , където до края на филма не можеш да познаеш какво щъка по екрана , нещо не мога да ги възприема ) Мечтая си за един красив БГ анимационен филм ,който да се превърне в хит .Да си направим свой стил красива анимационна визия подобно на японските , руските , щатските , които се различавато от пръв поглед .Даже приказка съм си харесала , която според мене има "много хляб" като сюжет - "Стилян щърка " И много идеи ми се въртят в главата , ама ...само идеи .....

# 268
  • София
asha, аз лични не бих характеризирала японската анимация като хубава.
Моята щерка учи рисуване ама още не знае "какъв дизайнер" иска да стане Simple Smile

Харо се пусна на синчето за едно бързо милване и пак зачезна Simple Smile Спокоен е при галене от малкия само ако се е сгушил в мен.

# 269
  • на морето
AnMary - ами , имах пред вид ,че тяхната анимация от пръв поглед я различаваш като стил на рисуване . А аз освен сега залелите ни "манга" (нали така се казваха ? newsm78) помня и едни други времена с едни наистина хубави японски анимационни филмчета като : Юки -снежната фея , Дивите лебеди  и още няколко ,които ги бяха завъртяли на голям екран в средата на 80-те годинки на миналия век ...(Леле  ooooh! ooooh! ooooh!как звучи това , а сякаш беше вчера !)
 От това , което сега чета като съдържания и на мене ми настръхват косите , но пък това се води ,май ,анимация за възрастни .... Thinking
Преди много , много време и аз рисувах малко , имах мераци за анимация ..но на другаде ме завя вятъра ..Сега само ги сънувам идеите си ....

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 20:06 от asha

Общи условия

Активация на акаунт