Любители на котки - тема 46 - новогодишна!

• 57 188
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
Ах какви пухчовци само. А зайчето е страшен сладур.
Тази вечер Рижко прояви интерес към печени фъстъци и малко шунка хапна. Ака като казвам малко, наистина една хапка. Но се радвам, защото все пак е някакъв интерес към по-различна храна от неговата. Може пък на стари годии да прояде всичко  Crazy
Ето да не ни забравите да ви покажа две дяволчета  Joy

# 661
  • София и Морето от време на време
Добро утро! Спорна седмица и да няма болни пожелавам.

Вижте го тоя кот какъв е смешен  Laughing http://vbox7.com/play:0859cb47

И още един смешко - леко офтопик: http://www.vbox7.com/play:61171bcf

От няколко дни много се забавляваме с Мърчо. От известно време налита на клечки за уши и играе с тях, ама много е смешен - само като види в ръцете ми клечка и сяда и с един такъв просешки поглед и с леки промърмяуквания си я иска ... Хвърлям му я, той си я гони и си играе. Аз му я взимам по някое време и пак му я хвърлям да я гони и т.н.  А от 2-3 дни е станал като куче - като му хвърля клечката се втурва, хваща я, поиграва си малко и идва и я оставя до мен да му я хвърлям пак. Ако не му обърна внимание ме подканва. Много ми е смешен, умника на мама  Hug
Ще взема да го снимам на видео тия дни и да ви пусна да се посмеете и вие с изпълненията му.

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 10:19 от TINA.K

# 662
  • София
Леле, този Му е страхотен - каква порода е? И моите деца ме навиват за заек, аз принципно много искам, но мъжът ми е твърдо против
Колкото до млякото, което се коментираше по-напред, ние 4 котараци сме отгледали, никой от тях не близваше мляко. Явно могат и без него. Аз съм чела, че както за възрастните хора, така и за котките, кравето мляко не е особено подходящо.
А тоя моя хубостник освен котешка храна, нищо друго не поглежда. Човешката хич не я одобрява. Няма пиле, няма риба, само специална котешка. Но и тя се яде след обстойно проучване.

# 663
  • на брега на морето
http://emelcho.snimka.bg/animals/apostil.543145.21510101

Ами ако мама иска да си легне newsm78

# 664
Здравейте!Отдавна не съм се включвала при вас,но...........всичко е наред.Нашият Пухчо расте,вече е на 8месеца.Та въпроса ми е - трябва да го кастрираме преди да почне да "пишка" навсякъде,но има ли и друг вариант освен операцията,хапчета или..........и аз незнам?И как протича самата операция,слагат ли упойка и бързо ли заздравява раната?

Ще съм благодарна на всякаква информация!Простете за непросветеноста ми,но за първи път имаме котарак.
Прегръдки на всички пухчовци!

# 665
  • на брега на морето
Знам, че кастрацията на котараците е далеч по-малко травмираща и  бързо се съвземат след операцията.

# 666
  • София
Здравейте!Отдавна не съм се включвала при вас,но...........всичко е наред.Нашият Пухчо расте,вече е на 8месеца.Та въпроса ми е - трябва да го кастрираме преди да почне да "пишка" навсякъде,но има ли и друг вариант освен операцията,хапчета или..........и аз незнам?И как протича самата операция,слагат ли упойка и бързо ли заздравява раната?

Ще съм благодарна на всякаква информация!Простете за непросветеноста ми,но за първи път имаме котарак.
Прегръдки на всички пухчовци!
Aко е момче, операцията е много лека и се понася добре от животното. С хапчета не си е работа. Те няма да те спасят от маркирането на територия. Пък и май са по - подходящи за женски котки. Аз лично, когато съм давала такива хапчета на предишният ми котарак, не усетих голяма полза.

# 667
  • На небето
Знам, че кастрацията на котараците е далеч по-малко травмираща и  бързо се съвземат след операцията.

Не мога да кажа, че е по малко травмираща, що се отнася за психиката. Но да, по бързо се оправят.
Lina dm  няма друг начин освен оперативно да се предотврати маркирането. Моя беше на 9м., когато започна да маркира. Ако знаех, бих го лишила още на 5м. от мъжествеността му.  Twisted Evil  От гледна точка на възстановяването и стреса поне.
Операция е да, с пълна упойка. Не се виждат видими рани и разрези както при женските. Аз дори и шевове не видях. Общо взето му отстраняват топките (които и без това само му пречат  Twisted Evil ). Бързо се възстановяват. Деня на операцията не са много добре, но на следващия ден са както преди. Диви и игриви. Хубаво е да се пази поне 2 дни да не скача. Като излезе от упойка малко ще залита и целия ден ще е омърлушен. 24 преди операцията не трябва да яде и пие (както при хората). След операцията трябва да го държиш на топло и на ниско да не реши да скача. Добре е след операцията да има човек покрай него пое 1 ден. Може докато е под упойка да се изтърве и да се напишка. При нас това се получи, че се наложи да го къпя. След 1 седмица, се ходи на контролен преглед. Оставяй го да си ближи раните. Но да не гризе шевовете.

# 668
  • на брега на морето
Имах предвид именно физическото възстановяване, да.

# 669
  • In a surreal moment!
Лина - кастрирай не се замисляй, че другото е ужасен ужасон. В момента комшията Стуенчу, който приемам вкъщи и го храня е разгонен. Явно има спомен, че миналата година по това време е правил муши-муши с Маша и сега се опитва да я ухажва и ....вчера маркила камината или нещо близо до нея...Оле малееееееее...миризма на дърт пръч, котешка пикня и още нещо.....смрад абсолютна.... Изгоних го и проветрявах , ама то си иска време да се изветря. Не си го причинявай. Кастрацията и на Маша и на Писанчо мина от леко по-леко...Дано и вашата е така! Избери препоръчан от варненки ветеринар и пристъпяй смело, няма да съжаляваш!

# 670
  • Между гори и планини
И аз съм доволна, че кастрирахме Кети, нищо че много се притеснявах преди и след (и надух главите на момичетата тук). Наистина мъжкарското маркране мирише много лошо, от вратата се разбира че в къщата има котарак. Травмиращо си е и за животните - да ти се иска, пък да неможеш не си е работа  Blush
За хапчетата има много отрицателни мнения в нет-а. Отиди или поговори с някой от ветеринарите в Ултравет или другата клиника от първа страница и не чакай първото разгонване.
Котката на майка ми също е на 8 месеца и тези дни ще отидем да я кастрират също.

# 671
  • На небето
Ние пробвахме с хапчета, но не помогнаха. Само кастрацията. То си се чувства мъж и си маркира територията без значение дали има наблизо разгонена женска или не. А те мъжките са винаги разгонени.
А за миризмата не ми се говори.  Sick Crazy

# 672
  • София
Здравейте!

Страхотни снимки и клипчета сте показали,момичета!А моделите са простооо-ВЪРХА!!! Simple Smile))
Аз пък да ви покажа нашата Преси в каква поза спеше вчера  Joy http://tasia.snimka.bg/animals/presila.561305.22194304
Много обича да спи по гръб това животинче и е много смешна като разпери и лапите на страни Simple Smile))

Ние утре ще ходим на ваксина,във "Вяра,Надежда и Любов",в Люлин.После ще споделя и аз впечатления.А трябва ли да очаквам някаква реакция от ваксината или минава безпроблемно?Ще разпитам и за кастрацията, на каква възраст е най-добре и т.н. Видях,че в сраницата им във Фейсбук има ценоразпис на "услугите",кастрацията на женско коте беше 80 лв.,ваксина 25 лв.Утре ще пиша как е минало.

# 673
  • София
 Joy

Ами тази спалня си беше само за негово ползване, защото Кьорчо си спеше върху гардероба в тази стая, а мама - в нейната си спалня, т.е. всеки си беше маркирал територията.  Laughing

Поради сериозните здравословни проблеми на котаните в темата през последната седмица не намерих възможност да кажа, че Кьорчо получи криза в деня, в който аз заминах. Аз взех, че обърках хомеопатичното лекарство, което му давахме в такива случаи, а мама от своя страна също объркала лечението и в крайна сметка след около една седмица лечение, къде правилно, къде не толкова, малкият възвърна здравето си.

Тук е мястото да кажа, че при цистит може да се дава хомеопатично лекарство Кантарис/ Cantharis 200 ch. В случая лекарството не е индивидуално предписано, защото е симптоматично, което ме навява на мисълта, че може да се дава на всички домашни любимци с този проблем. Продава се в хом. аптеки, струва 7 лв. Избира се течният му вариант, разрежда се /ако не се знае как, в аптеката могат да покажат/ и се накапват 2-3 капки на лигавицата на устенцата, че е по-лесно. Обикновено само един прием е достатъчен, а резултатът се появява до около 24 часа.

Имам и още нещо да добавя, вече извън темата. Може би знаете, а може би - не, кучето Мима бе изпратено в Германия с цел лечение, което следваше да бъде поето от Българо-германско дружество, същото, което намери дом на Апостилчо. Аз стигнах до тази информация случайно, търсейки отзиви за дружеството в нета. Установих с болка на сърцето, це Мима е станала заложник в Германия и адвокатката от България, която всъщност осинови Мима, не може да си я получи обратно. Sad Все си мислех, че тази ми информация не е достоверна, но миналата седмица получих едно писмо по електронната си поща от временния стопанин на Апостилчо, в което ме призоваваше да подпиша една петиция на немски кучето Мими да остане в Германия. Моля ви, ако някой има актуална информация за това какво е развитието на казуса, да ми пише. Много искам малката душичка да е щастлива и дори сега, докато пиша тези редове, очите ми се пълнят със сълзи.

Котьо Тръмп, може би ти можеш да ми кажеш нещо повече. Praynig

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 18:05 от Емел

# 674
Да ви покажа нашата красива госпожица
и да ви помоля да стискате палци за този ококорен господин ,утре в 10 часа е на кастрация.

Общи условия

Активация на акаунт