Oriflame - тема за клиенти и консултанти

• 41 515
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
аз си взех ароматизаторът с бамбуковите пръчки, 1001 нощи...доволна съм Peace

# 706
Здравейте, моля за малко разяснение относно:
"7. За 200 групови т. бонуса ви ще е около 6-7лв   -3% ниво
    за 450 групови т. бонуса е около 30лв               -6% ниво
    за 900 групови т. бонуса е около 60-80лв          -9% ниво
    за 1800 групови т. бонуса е около 100-120лв    -12% ниво
    и т.н. .... за директор трябва да сте на 21% ниво и ще взимате около 1000 лв"
Тези нива се постигат за текущ месец и се прилагат като отстъпка към следващия или как? И дали постигнато ниво се губи? Също така ако например съм на 3% ниво, тези 3%, които ще получа на база стойността на моята поръчка ли са?
Ако може да дадете 1-2 конкретни примера ще съм ви много благодарна  Rolling Eyes
Също така отстъпката от директните продажби 23% ли е или 30%?
Благодаря ви предварително

# 707
Този бонус могат или да го превеждат по банкова сметка или да е отстъпка от поръчка в следващия каталог. Постигат се на каталог, не на месец. Постигнатото ниво се губи, всеки каталог се стартира от 0. 3% са на база бонус точки от предния каталог. Ако имаш 200т., се падат точно 6 лв. - махат ти 6 лв от поръчка в следващия каталог.  200 точки се събират и от твои поръчки, и от поръчки на групата ти. Трябва да имаш поне 100 лични точки, за да вземеш бонуса. Т.е. ако твоята група има 150, а ти лични 50, ти имаш групови 200, но тъй като нямаш 100 лични, не взимаш бонуса.

Това с 23% и 30% ми е трудно да го обясня, защото ми куца математиката. Общо-взето, ти едно нещо го купуваш за 3 лв, но в каталога то е 3, 90. Тези 90 ст са печалба за теб, те са 30% от стойността, на която ти си го купила. Обаче как се изчисляваше това за 23%...май на обратно. Ако гледаш каталожната цена, от нея твоята печалба е 23%. Така като го сметна - от 3,90 23% са 0.897 - 90 ст. Леле, нищо не си разбрах.

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 16:28 от Еовин

# 708
Момичета здравейте Simple Smile Имам проблем с часовника от този каталог, вчера го взех а днеска като го посгледнах сутринта беше спрял да работи, навивам го пускам го отчита 3-5 секунди и спира.....Мисълта ми е има ли някаквъв начин да го върна и да ми го сменят в офиса в града ми??? Обяснете ми моля точно каква е процедурата??? newsm78

# 709
Еовин, не си разяснила и друго относно % печалба. Ако имаш група, с която достигнеш 6 %-тно ниво примерно с групови 450 БТ, ти самия си направил необходимите 100 БТ, но човек от групата е достигнал 3 %-тно ниво с 200 БТ, то ти вземаш 6 % върху разликата от 250 БТ м/у твоите групови и тези на консултанта ти, направил 200 БТ.
elenagal, ти не беше ли стар консултант или те знам от друга тема newsm78. Ако си консултант, отиваш в офиса във вашия град и се оформя бланка за рекламация, изпраща се в ЦО в София и след няколко дни ти изпращат нов. Ако си клиент, даваш го на консултанта, от който си го взела и той трябва да направи всичко това. Важно, ако си консултант, носи си и фактурата, с която е закупен.
Надявам се да съм била полезна.
Ще се опитам по-късно да обясня разбираемо разликата м/у 23 % и 30%.

ПП Да, Еовин, права си за 23 %, че е спрямо цена клиент! По-точно - около 23%, защото например при ЦКл - 29,90 лв., ЦК е 23 лв., а 23 % са 6,877 лв.

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 19:20 от vessit

# 710
А, да, не се сетих, защото не съм го докарала до там още  Laughing

# 711
Еовин, не си разяснила и друго относно % печалба. Ако имаш група, с която достигнеш 6 %-тно ниво примерно с групови 450 БТ, ти самия си направил необходимите 100 БТ, но човек от групата е достигнал 3 %-тно ниво с 200 БТ, то ти вземаш 6 % върху разликата от 250 БТ м/у твоите групови и тези на консултанта ти, направил 200 БТ.
elenagal, ти не беше ли стар консултант или те знам от друга тема newsm78. Ако си консултант, отиваш в офиса във вашия град и се оформя бланка за рекламация, изпраща се в ЦО в София и след няколко дни ти изпращат нов. Ако си клиент, даваш го на консултанта, от който си го взела и той трябва да направи всичко това. Важно, ако си консултант, носи си и фактурата, с която е закупен.
Надявам се да съм била полезна.
Ще се опитам по-късно да обясня разбираемо разликата м/у 23 % и 30%.

vessit  да стар консултант съм, но просто никога не ми се е налагало да връщам нещо Simple Smile часовникът си е за мен лично, но ще отида да подам рекламация, мерси много за изчерпателният отговор   bouquet

# 712
Привет Hug

И аз си получих поръчката - барабар с часовника, и сега като чета ми се изправи косата, че имах и един от Ейвън, който спря да работи още същия ден Cry
Сега ще видя този, че още не съм го отворила Laughing

А шампоамчета на Дисни кога ще има, знае ли се, че за една клиентка пристигна само спрейчето за коса и да знам какво да и кажа newsm78

# 713
Аз съм вземала 2-3 часовника различни видове от Орифлейм и нямам забележки! Сега пак имам поръчка за новия, дано случаят с elenagal е единичен!

# 714
Ами засега работи, иначе е много красив Peace Предполагам, че не е водоустийчив нали? newsm78

# 715
  • София
на часовника нали махате бялата пластмаса при врътката з анавиване и бутате "копчето" навътре.. иначе не че спира, той изобщо няма да тръгне.. дано да е такъв казуса  Peace

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 21:37 от Elitsa_z

# 716
на часовника нали махате бялата пластмаса при врътката за навиване и бутате "копчето" навътре.. иначе не че спира, той изобщо няма да търгне.. дано да е такъв казуса  Peace

Да! Аз също се почудих как се навива след като е на батерии newsm78

# 717
  • София
на часовника нали махате бялата пластмаса при врътката за навиване и бутате "копчето" навътре.. иначе не че спира, той изобщо няма да тръгне.. дано да е такъв казуса  Peace

Да! Аз също се почудих как се навива след като е на батерии newsm78

не, не се навива, оттам само се сверява - първоначално и при промяна на времето, часовия пояс и т.н. ..

# 718
Да сверих му часа и го пуснах , но на сутринта гледам спрял, отново го сверих но отчете 3-5 секунди и зъби на едно място, после пак го сверих пак отчете няколко секунди и до там беше  Sad

# 719
  • София
Да сверих му часа и го пуснах , но на сутринта гледам спрял, отново го сверих но отчете 3-5 секунди и зъби на едно място, после пак го сверих пак отчете няколко секунди и до там беше  Sad

е, значи го връщай  Peace

аз имах три часовника - за щастие и трите си бяха ок  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт