Поредната лекарска грешка

• 50 323
  • 883
  •   1
Отговори
# 825
Sv_harmony, в крайна сметка го спасиха в Педиатрията. Четейки сега проф. Бранков, излиза, че с тази диагноза там е трябвало да се отиде от самото начало, но как хората сами да си поставят диагнозата и да се насочат към съответното спешно звено, идея нямам... Звънях на позната да питам прави ли сме да се тревожим, дали ще ги приемат и т.н. А наистина не се знае кога точно е можело да изкърви фатално.

За жалбата, какво да ти кажа, родителите най-точно могат да отговорят, но майката остана след това да лежи една седмица с бебето в болницата, таткото пое другото им детенце (също малко), работа и т.н. А не са от хората, които могат да седнат и за 10 минути да формулират жалба. Човек трябва да вярва, че има някакъв смисъл, за да е мотивиран нещо да направи...

Впрочем, специално от "Пирогов" не виждам как точно би могъл да се жалва човек. Та там не ти дават никаква документация, нито дори едно листче да изнесеш от болницата. Един път съм ходила за себе си, три пъти - с моите деца, чак последния път се сетих да си искам документ някакъв. Хем си имам едно наум, но човек е толкова ошашкан в такива моменти - тогава просто се усъмних в това, което ми казваха, затова поисках. Не че ми дадоха, де.. Затова ме стяга гърлото като някой така пита "А защо това не са направили, или онова не са направили"...

# 826
Рокси , благодаря за обясненията.   bouquet

˙·٠•●♥ LOST ♥●•٠·˙ , значи все пак може да се ползва Токуда? Особено ако човек е готов да си плати?

# 827
по жълтите вестница пише, че доктора е бил пиян!

# 828
А докторите все повече почват да приличат на Менгеле...
 Sad Съжалявам,че не можах да дойда в петък,но съм на 300 км.от София. Sad

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 12:05 от Вещи в занаята

# 829
А защо в темата се казва, че от Пирогов щяха да върнат детето? То явно е било твърде зле вече... Просто се учудих, мен от Пирогов не са ме връщали, ама знам ли.  Rolling Eyes

Пресен пример - през миналия уикенд детето на моята колежка (4 г) пищяло от болки в ушите през нощта и те - право в Пирогов. От Пирогов ги пратили директно в ИСУЛ без да я прегледат . Нас когато дъщеря ми беше на 1 год и получи Т гърч през нощта от Пирогов не ни погледнаха и ни пратиха директно в Педиатрията.
НЕ ХОДЕТЕ в Пирогов освен в случаи за травматология.

# 830
# 831
# 832
И аз подписах.

# 833
В писмото от отпратката между другото пише:

"...Настояваме...

- делата за “професионална небрежност” и “причиняване на смърт или увреждане по непредпазливост”, които биват завеждани, да завършват с предвидените в закона ефективни присъди “лишаване от свобода”, а не само с административни санкции; ...
"

и
"...Настояваме...

- въвеждането на електронно досие на всеки пациент, което ще даде ясна представа за всяко провеждано лечение, ще премахне възможността за документни грешки по време на лечение и ще преустанови възможността за дописване и манипулиране на експертизите; ...
"

Имам три въпроса:
1. Кой е авторът на това писмо?
2. Защо иска от министър-председател да гарантира как ще завършват съдебни дела?
3. За какво "електронно досие" става дума, кой ще го съставя, кой ще го съхранява, кой ще има достъп до него?

# 834
Първият, който го е подписал-Филип Данчев от София. Peace

# 835
А на вторият и третият въпрос, някакъв отговор? За мене, особено ми е интересен отговора на вторият.

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 18:28 от inna-bubulina

# 836
3. За какво "електронно досие" става дума, кой ще го съставя, кой ще го съхранява, кой ще има достъп до него?

Предполагам става въпрос за "електронна здравна карта", иначе не виждам връзка...

# 837
  • София
Първият, който го е подписал-Филип Данчев от София. Peace

това вече не е така !
първите двама са анонимни....

# 838
simplyaven Токуда е многопрофилна болница с реанимация, кардиохирургия и т.н., вкл УНГ и педиатрично отделение и е вариант за почти всякакви случаи, изкл. примерно раждане, което искат да става само планово, независимо че е платено (имам предвид да си следен от тях известно време и заявил желание за раждане), така че е вариант, да, но не е панацея за всички окепазени и върнати от всички болници в София и България...и ако само Токуда е вариант да те спасят, по-добре да затворят останалите "болници"

# 839
smile3518 Weary
 Flowers Rose Flowers Rose нека е светло на душата ти, Гери!
     Мир за детската душичка

Общи условия

Активация на акаунт