Поредната лекарска грешка

• 50 300
  • 883
  •   1
Отговори
# 840
  • Някъде в облаците
 PraynigПОЧИВАЙ В МИР МИЛА МАЛКА ГЕРИ! Praynig
Всеки път като чета нещо или чуя нещо за тази малка невинна душица и изтръпвам. През м.юни 2010 оперирахме трета сливица на дъщеря ми. След операцията много плачеше и се захласваше и посиняваше заради авокада в ръчичката. От това напъване изкърви наново - резултатът беше - пълно гърло и стомахче със съсиреци. Но - след 15 минутно повръщане, аспириране и вадене с инструмент на съсиреците от гърлото (колкото и мъчително да беше и за детето, и за мен и за лекаря) - раната наново бе тампонирана и кървенето спря. Венозен препарат, здрав сън и на другия ден ни изписаха.
И още не мога да повярвам, че тази пълна безотговорност на лекарите е довела от една съвсем рутинна операция да се стигне до този фатален край. И може би никога няма да мога да повярвам....... Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 841
# 842
Благодаря ти, Господи! Ей така, един по един, и ще се научат да ценят живота, който не са дали. Нещастници.

# 843
Благодаря ти, Господи! Ей така, един по един, и ще се научат да ценят живота, който не са дали. Нещастници.
Peace
Жалко, че Гери и Дани няма да се върнат. Cry

# 844
Ами нормално е да бъде уволнен след като няма право да практикува.  1 година творческа почивка и после айде пак с ножа.   Ще бъде ли съден? 

# 845
Ами нормално е да бъде уволнен след като няма право да практикува.  1 година творческа почивка и после айде пак с ножа.   Ще бъде ли съден?  

Първо, трябва да бъде даден на съд, че тогава ще да чакаме да бъде съден.
           За другото, си е точно така, уволнен е защото няма право да практикува 1 година.

Последна редакция: пт, 21 яну 2011, 21:45 от inna-bubulina

# 846
Образуваното наказателно производство е за причиняване на смърт поради немарливост и засега се води срещу неизвестен извършител. #Crazy

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3539231

# 847
Мен малко ме нагнетява тази наша черта, каквото и да стане, винаги да му се гледат недостатъците. Ами, да не бяхме правили нищо, да си беше останал на работа, да си прави операцийки... Това ли искате, не разбирам вече? Да, аз се радвам. Да, мисля че това е пътят. И да, вярвам, че може и да не се върне на работа след една година, ако родителите заведат дело. Но никой не може да решава вместо тях. дано не се откажат. Ако не бяхме българи и не мрънкахме предимно, в паузите на бездействие, щях да кажа, че може да не се върне и под обществен натиск. Но не смея да се надявам. И все пак, вярвам, че нещата се променят. бавно, трудно, но се променят.

# 848
Най-често се води срещу неизвестен извършител, за да се докаже в хода на процеса вината. Мисля, че е правилна тази стратегия на прокурора.
Ако съда присъди, че този лекар има лична вина за смъртта на детето, според мен БЛС ще се принуди да му отнеме завинаги правата под обществения натиск. От решението на съдията ще зависи...
Писах по-преди - много зависи на какъв политически натиск е подложен съдията и от коя страна. Confused

# 849

Писах по-преди - много зависи на какъв политически натиск е подложен съдията и от коя страна. Confused

Ако това стане истина в държавата ни, жална ни майка...жива диктатура в действие...

# 850
  • в страната на чудесата
струва ми се, че и други носят отговорност, наистина не  е правилно да се сатанизира един човек. имало е идруги лекари, дежурни екипи и НАЧАЛНИЦИ. те какво, ще излязат сухи от водата ли? а шефа на исул е за оставка - щом в тази болница има такава организация, която позволява да се неглижират усложнения...
надявам се да не се съсредоточите само върху др маджунов!

# 851
И аз мисля, че и други носят отговорност за случилото се. Но както винаги става в нашта мила родина ще се акцентира върху вината САМО на един човек, той ще поеме всичко, а после някой други ще оберат лаврите и видите ли как сме си свършили работата, като сме го изгонили.

# 852
И аз мисля, че и други носят отговорност за случилото се. Но както винаги става в нашта мила родина ще се акцентира върху вината САМО на един човек, той ще поеме всичко, а после някой други ще оберат лаврите и видите ли как сме си свършили работата, като сме го изгонили.
И аз мисля така. Отговорност трябва да се търси на всички нагоре по веригата, до най-висшето управленско ниво.  Peace

Какво като е уволнен и са му отнети правата да практикува като лекар? С добри (шуробаджанашки) връзки, както често се случва у нас, може да работи и административна работа, че дори и за повече пари. Ще му накривят шапката! А я си представете, че ако има протекции, може да бъде назначен към РИОКОЗ, някоя друга комисия, инспекция, НЗОК, да работи като мениджър.. или която и да е още по-отговорна работа, за която се иска медицинско образование. Вместо да му извадят очите, могат да изпишат вежди.  Confused

# 853
Това е поредената поредица от лекарски грешки довели до нелепата загуба.

Ръководството на ИСУЛ също трябва да си отиде  Peace

Дано всеки самозабравил се доктор си спомня лицето на Маджунов  Naughty

# 854
Някъде в първите страници писах, че има повече виновни от само Маджунов и че трябва да се търси отгворност на всички, не да си измиват ръцете намирайки един виновен. Да, радвам се, че са му отнети правата макар и само за година. Но определено има още виновни по веригата. Без значение можела ли е да бъде спасена Гери след грешките на Маджунов или не. Не знам как може одита да казва, че всичко е наред при операцията, при която не са взели кръв за изследване на кръвна група... Това явно е ОК по "стандартите" на ИСУЛ  Tired

Общи условия

Активация на акаунт