Нова година, нов късмет, ЯНУАРЧЕТА излизайте подред :) тема 24

• 26 802
  • 756
  •   2
Отговори
# 570
Санима да ви е честита малката  Маги!
merrydimitrova да ви е честита бонбонка Симона!

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 16:27 от mucka84

# 571
Санима да ви е честита малката  Маги!

bouquet  bouquet

Аз да се отчета! Днес бях в Шейново бебо е слезнал доста ниско доки ми направи инструктаж какво да правя като тръгне. 3045 грама сме 50 см дълги.  Heart Eyes

Изчакай до другата седмица, че да се засечеме там  Peace Какво ти казаха да си носиш ? Crossing Arms
Ей верно! А ще стискам, то аз нямам или поне не усещам никакви контракции. Нито тапата ми е паднала хаха.

За носене ми каза моята докторка не тези от ЖК

1. Гармастан
2. Еднократни гащи и превръзки за родилка - гащи 4 броя, превръзки поне 10
3. чаша, вилица, лъжица
4. Амбулаторна карта, направление номер 7, обменна карта
5. чешли за мен, хавлия за мен, малка хавлийка за бебо.
6. Джи си ем, mp3 каквото си искаш като техника.
7. 1 пакет мокри кърпички за бебе, 1 пакет памперси за новородено.

Това е, утре съм на урина а  в понеделник на 10 на тонове ако до тогава бебо не реши да излиза хихи  hahaha

моят сайп е : dani_dragon_dream Wink

# 572
  • София, Лагера
Айде втора част

Ехеиеей, колко хубави новини днес!

Милена, честита ти Елиза!
Честито и на мама Алекса с голямото бебче!
Честита Магдалена на Санима!
Честито и на мама Мери!

Еййй, не мога да ви насмогна! Всеки втори пост е вестителска новина!  Party Личи си, че е януари!  Party

Елина, честит рожден ден на Йоан и оттук  Hug

Снуки, на нас от болницата ни дадоха документ, който таткото да занесе в работата си.

Добро утро, Тервел много прилича на Пресиян, а двамата заедно са одрали кожата на татко си  Mr. Green

Ей, Чери, отново хубави новини!

# 573
  • София, Лагера
Хайде и аз да се изкажа сега  Mr. Green

Днес ми е ползотворен ден - ходих на пазар! Ей, какво му трябва на човек!  Mr. Green Мамка му, чувствам се като затворник  Crazy! Добре че мъж ми е отпуска и тази седмица, та да се помотая малко като бял човек из магазините.  Ходих и да взема акта за раждане на Тервел и да подам молба за еднократната помощ.
Да споделя нещо: Пресиян го кърмих на режим. Създадоха му го в болницата и като ни изписаха така си го продължих. Никога не съм имала проблеми. А сега Тервел го започнах на поискване. Ама много неудобно така, бре! Той понякога яде през 1 час, понякога - през 4. Никога не съм сигурна как ще бъде и съответно не мога да си планирам времето. Като стане топло - ок, той ще си бъде с мен навсякъде, ама сега  ooooh! Нямаше ме днес час и половина и оревал орталъка, че е гладен  Rolling Eyes

Ivy, имам въпросче - може ли на 17 дневна възраст бебе да има скок в растежа? Както си се хранеше спокойно, така тази нощ сука 4 пъти, а през деня - пред 1-2 часа. Изключвам вариант да не стига кърмата  Mr. Green. Памперсите тежат повече от бебето  Wink

# 574
  • София
Санима да ви е честита малката  Маги!

bouquet  bouquet

Аз да се отчета! Днес бях в Шейново бебо е слезнал доста ниско доки ми направи инструктаж какво да правя като тръгне. 3045 грама сме 50 см дълги.  Heart Eyes

Изчакай до другата седмица, че да се засечеме там  Peace Какво ти казаха да си носиш ? Crossing Arms

Еми освен и мен да ме почакате Laughing Имаше май още някой в Шейново, но така като гледам не сме много, барем се засечем...
Редактирам се, сега видях, че и  careener е с нас в кюпа и май сме това... newsm78
Може да си вземете и някъква жилетка или връхна дреха+чорапи, ако тръгете да излизате навън до кафето или аптеката да не се разхождате по секси нощниците, които дават Laughing
А също така аз лично като родих, въпреки, че беше адска жега на всякъде, ме тресеше яко и направо умирах от студ, та жилетката си ми свърши работа още първите часове след раждането.

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 16:30 от Полинезия

# 575
  • София
Момичета да ви питам нещо за болничните  Hug
Имаше ли определен ден от седмицата, в който нанасят болничния в НОИ, в справката ми излиза за м.декември, че си ме осигуряват на заплатата, а моя болничен започна от 03.12 newsm78 Според мен не трябва вече да ме осигуряват на нормалната заплата, а да ми изплатят болничния...

И още нещо - относно 15-те дни бащинство... За него трябва ли някакви специални документи да се попълват или става само с молба за отпуск? И то в такъв случай от НОИ ли се изплаща или от работодателя и по какъв начин?

Благодаря ви предварително за отговорите!!!  bouquet  bouquet  bouquet
За 15те дни бащинство-от болницата където ще родиш искате документ на коя дата ще те изпишат с бебчо,мъжът ти носи този документ в счетоводството на работата си,попълва там Приложение 13 мисля че беше и те го носят в НОИ по обикновения ред,като болничните.Парите ги чакате от НОИ също като болничен,т.е. със закъснение според зависи кога фирмата изплаща заплати и осигуровки за този месец и се изчисляват на 80% от средното за последните 6 месеца като болничните,ако мъжът ти не е ползвал досега болнични трябва да занесе и банкова сметка на която иска да му преведат парите.И 15те дни са 15 календарни,а не 15 работни.
За болничния-пари от НОИ изплащат само във вторник и четвъртък или питаш друго,в справката трябва да излезе болничния до няколко дни щом го занесе работодателя и после се чака обработка,а осигуровките по принцип се актуализират след изплащането на болничния.Последната ти осигурителна заплата там би трябвало да е за 11 месец според мен....Това знам аз.

# 576

Цитат
Еми освен и мен да ме почакате Laughing Имаше май още някой в Шейново, но така като гледам не сме много, барем се засечем...
Редактирам се, сега видях, че и  careener е с нас в кюпа и май сме това... newsm78
Може да си вземете и някъква жилетка или връхна дреха+чорапи, ако тръгете да излизате навън до кафето или аптеката да не се разхождате по секси нощниците, които дават Laughing
А също така аз лично като родих, въпреки, че беше адска жега на всякъде, ме тресеше яко и направо умирах от студ, та жилетката си ми свърши работа още първите часове след раждането.
Ей ами хайде да си ударим една среща хихи! Понеже на мен личните пак се бъгнаха може тук се разберем или по скайп?

# 577
Хайде и аз да се изкажа сега  Mr. Green

Днес ми е ползотворен ден - ходих на пазар! Ей, какво му трябва на човек!  Mr. Green Мамка му, чувствам се като затворник  Crazy! Добре че мъж ми е отпуска и тази седмица, та да се помотая малко като бял човек из магазините.  Ходих и да взема акта за раждане на Тервел и да подам молба за еднократната помощ.
Да споделя нещо: Пресиян го кърмих на режим. Създадоха му го в болницата и като ни изписаха така си го продължих. Никога не съм имала проблеми. А сега Тервел го започнах на поискване. Ама много неудобно така, бре! Той понякога яде през 1 час, понякога - през 4. Никога не съм сигурна как ще бъде и съответно не мога да си планирам времето. Като стане топло - ок, той ще си бъде с мен навсякъде, ама сега  ooooh! Нямаше ме днес час и половина и оревал орталъка, че е гладен  Rolling Eyes

Ivy, имам въпросче - може ли на 17 дневна възраст бебе да има скок в растежа? Както си се хранеше спокойно, така тази нощ сука 4 пъти, а през деня - пред 1-2 часа. Изключвам вариант да не стига кърмата  Mr. Green. Памперсите тежат повече от бебето  Wink

Ноеми Ух абе аз изчетох доста за поставянето на режим на бебето... че най-добре е на поискване, детето знаело какво е най-добро за него...Пресиян на какъв режим беше? Будеше ли го нощем да яде в даден час?

# 578
  • София
Ноеми, Ггъбке   bouquet благодаря много за отговорите!!!

Ггъбка - в справката ми от НОИ фигурира графа м.декември - и ми е нанесена заплатата както на предходните месеци. А от работата май са подали данни на 27.12 за ведомости и тн. в НОИ. За това си мислех че може би не са актуализирали инфото за болничния ми, защото в справката го няма още.,. newsm78

# 579
На мен от последната ЖК доки ми даде само направление за хоспитализация

Кой трябва да ми даде Амбулаторна карта, направление номер 7 и  обменна карта?

Честито на всички нови мамчета

# 580
Снуки, това е за отпуската на таткото:

"Съгласно новата редакция на ал. 6 на чл. 50, осигуреният за общо заболяване и майчинство баща има право на парично обезщетение при раждане на дете в размера, определен по реда на чл. 49, за срок до 15 календарни дни, през време на отпуска по чл. 163, ал. 7 от КТ, ако отговаря на условията по чл. 48а. За получаване на паричното обезщетение бащата подава молба-декларация /проект на образец, приложение № 13 към НИИПОПДОО/, към която прилага заверени от осигурителя копия от: заповедта за разрешаване на отпуска,  удостоверението за раждане на детето и документа от лечебното заведение, удостоверяващ  датата на изписване на детето."

А относно това, че ти се появява осигурителна сума в сайта е нормално, дали от работодателя или от държавата ти все пак получаваш някакви пари. Ще видиш,че справката за социално осигуряване е разделена на две и в горната част/при мене е там/ в графата "Дни в осигуряване /раб.дни/:" няма никакви данни, това са сумите от НОИ. В долната част на справката в същата графа има попълнени раб. дни, а за месеците в които съм била в болнични има "00".

Дано съм обяснила добре и разбираемо.

# 581
Здравейте мами,

Ние вече сме вкъщи и сме добре, кърмим се (малко относително, защото се цедя и яде от шише  Sad, но по-добре от АМ)! Като имам повече време ще разкажа за раждането, само вметвам, че усещането е невероятно, родих много бързо за 4ч., в 22ч. ме приеха с изтекли води,  в 1,10ч. се роди Ели Heart Eyes

Честито на всички мами, които са се сдобили с бебоци докато ме е нямало, пожелавам им от сърце всичко най-хубаво, да отгледат дечицата си с много любов   bouquet

И ЧНГ, разбира се (малко със закъснение) дано тази 2011 бъде по-успешна, изпълнена с незабравими мигове година!

Сега ще почета малко назад за да съм в час  Flutter

# 582
  • София
Здравейте мами,

Ние вече сме вкъщи и сме добре, кърмим се (малко относително, защото се цедя и яде от шише  Sad, но по-добре от АМ)! Като имам повече време ще разкажа за раждането, само вметвам, че усещането е невероятно, родих много бързо за 4ч., в 22ч. ме приеха с изтекли води,  в 1,10ч. се роди Ели Heart Eyes

Честито на всички мами, които са се сдобили с бебоци докато ме е нямало, пожелавам им от сърце всичко най-хубаво, да отгледат дечицата си с много любов   bouquet

И ЧНГ, разбира се (малко със закъснение) дано тази 2011 бъде по-успешна, изпълнена с незабравими мигове година!

Сега ще почета малко назад за да съм в час  Flutter

Мила  Heart Eyes много се радвам, че вече сте си в къщи!!!! Прекрасно е че раждането ти е минало бързо и леко, с нетърпение ще чакам разказа ти  Hug нали и аз ще съм в МД. Целувки и на двете ви!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

pepita1973   bouquet  благодаря мила!

# 583

Цитат
Ей ами хайде да си ударим една среща хихи! Понеже на мен личните пак се бъгнаха може тук се разберем или по скайп?

мацки, проспала съм това:) ми да, ще си се търсим там, моят термин (10-ти) не е ясно колко ще удържи, тия дни ще знам повече като кога се очаква и ще пиша  Hug

# 584
  • София, Лагера
Ноеми Ух абе аз изчетох доста за поставянето на режим на бебето... че най-добре е на поискване, детето знаело какво е най-добро за него...Пресиян на какъв режим беше? Будеше ли го нощем да яде в даден час?
Пресиян се хранеше в 7, 10, 13, 16, 19, 22 ч, а нощем - когато пожелае, обикновено по 1-2-3 пъти. Нощното кърмене спряхме в десети месец  Wink. А за първото - ставахме заедно в 7, тогава му беше първото хранене, после дружно си доспивахме до 10.  Crazy На мен ми беше много удобно, защото знаех, че като изляза например в 12 имам поне 1 час без кърмене. Пресиян също не страдаше, така че не се е и налагало да променям нещо.

Все повече започвам да се замислям дали да не направя режим и на Тервел, но само чакам малко да поотрасне, да стане на 1-2 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт