Нова година, нов късмет, ЯНУАРЧЕТА излизайте подред :) тема 24

• 26 802
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, идвам от февруарската темичка и искам да ви пожелая една много красива и успешна нова година!
Дано раждането на всяка една от вас мине с лекота и с приятната нагласа, лъхаща от темичката ви! И нека бебоците ви да са здрави и щастливи!

Честито на всички мами, които вече гушкат бебчетата си!!! Hug

# 616
Аз пък мисля,че точно кървищата ги интересуват лекарите,по тях определят състоянието след раждане.
А как се изчислява болничния за бременност?По различен ли е от обикновения?И ако януари съм без осигуровки ка ще ми го сметнат?Има ли минимум и максимум на сумите?
Бих питала в счетоводния подфорум ама е пълна лудница там Crazy
Болничният за бременност се изчислява като 90 на сто от среднодневното брутно трудово възнаграждение или среднодневния осигурителен доход, върху които са внесени или дължими осигурителни вноски за периода от една година назад, т.е. ще ти се плаща 90 % от сумата, на която си се осигурявала през последните 12 месеца.
Ти вече трябва да си в болничен, защо те интересува за януари имаш платени осигуровки?

# 617
  • Сандански
Леле,момичета,аз докато се върна от ЖК са се родили сума бебета!
Да са здравички,много да слушкат и много да папкат!А на пресните майчета - бързо възстановяване!
Аз утре ще влизам в болница,защото на консултацията кръвното ми беш 160/90 и док иска да съм под наблюдение.Стискайте палци всичко да е наред,защото ми е много притеснено. Praynig
Някой питаше за приликата между децата - моите двама хубавци си приличаха много като бебета,сега не толкова,но и двамата приличат на баща си.Сега ще видим малчо какъв ще бъде - важно е да е жив и здрав!
А превръзките - продават се специални за родилки,които са по-дълги,по-широки и по-дебели!
Хайде чао за сега,а тръгналите да раждат - да им е леко!  bouquet

# 618
Момичета,понеже живея в Божурище и се води София обл. , до кое НОИ трябва да отида да подам заявление за ПИК??? Утре смятам да я свърша тая работа , че така и така ще ходя до болницата за запис на тонове! Предполагам,че в централната сграда на НОИ на Стамболийски ще ме приемат и няма да се налага да ходя другаде  newsm78 Ако някой има някакви предположения да сподели , моля  Praynig
А, да .... и още нещо. В сайта на НОИ пише,че след 3 дни чак ще ми издадат ПИК , а някой беше писал някде, че венага са му го дали!?

Бубе, за Сф-окръг дават пак Централата на НОИ, на Стамболийски, да; работно време 8:30 - 16:30; активирането на ПИКа при мен беше на следващия ден, както ми и казаха.

# 619
хора, ама всичко необходимо за всякакви болнични, еднократни етц. го има тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=539048.0 , още в първия пост  Hug Peace

# 620
  • ул. "Мечтание"
Аз си взех дамски превръзки, които се ползват при инконтиненция. Големи, широки и дебели, като за родилки. Но по-евтини и по-лесни за намиране.  Grinning Моите си ги купих за 4 и нещо от DM.

# 621
благодаря за бързите отговори момичета. Hug

Ще хвърля едно око в DM, че там нали продават и еднократни гащи.
Иначе аз ще раждам също в Шейново, а там май не искат да си носи човек лигнин или превръзки или поне нищо такова не пише в техния сайт. Хм, че нещо не ми е удобно да питам доктора.... newsm78

Честито и от мен на днешните новоизлюпени мами! Очевидно е, че се отпочна вече.... Simple Smile

mariyap, стискам палци всичко да е наред при теб.

Толкова за сега от мен, лекичка на всички.

# 622
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ КОИТО НА 03 ЯНУАРИ СА СЕ СДОБИЛИ СЪС СВОИТЕ СЪКРОВИЩА.
ДА ВИ РАСТАТ ЗДРАВИ И РУМЕНИ
     bouquet

# 623
Аз си взех дамски превръзки, които се ползват при инконтиненция. Големи, широки и дебели, като за родилки. Но по-евтини и по-лесни за намиране.  Grinning Моите си ги купих за 4 и нещо от DM.

И аз така Simple Smile!

Да питам цяла нощ ли седи с една превръзка, за да може лекарят на сутрешна визитация да види течението? И чак след това можем да се измием ли?

# 624
  • Пловдив
хора, ама всичко необходимо за всякакви болнични, еднократни етц. го има тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=539048.0 , още в първия пост  Hug Peace
Тук момичетата са дали цялата необходима информация.
Ако някои иска да сметнем конкретно, нека ми пише на лични  Peace

Ноеми питах те са формата на обучение, защото редовните студентки - майки имат право на 2880 лв. еднократна помощ, независимо от дохода.

# 625
  • София
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА и от мен! Желая ви много здраве, щастие и късмет през новата година!

ЧЕСТИТО на всички нови мами! Да са живи и здрави бебоците и много да ви радват!

Успях да прочета половината тема, сега се връщам да чета...

Ноеми, за режима: аз мислех да давам на поискване. Даже го направих първите два дни, но нямаше да уцелея с кърмене през час-два през нощта и спане по цял ден. В следствие запознах Ива с думата РЕЖИМ. Сега се храни на три часа, като часовник е. С две ставания през нощта. Така нещата започнаха да се регулират и на всички ни е по-лесно.

# 626
  • ул. "Мечтание"
Да питам цяла нощ ли седи с една превръзка, за да може лекарят на сутрешна визитация да види течението? И чак след това можем да се измием ли?

Не разбира се.  Simple Smile Сменяш колкото често е необходимо.  Peace

# 627
  • София
Ау, честита ви нова визия на форума...Сега ще трябва да свиквам  Grinning

# 628
Здравейте,нас ще ни изпишат в сряда Simple Smile
С Божидара сме добре,сега имам малко време,та поне да го оползотвора с вас във форума,че иначе голяяяяяма скука...Аз съм и самичка в стаята Cry,а Дара ми я носят на 3-3,5 часа.При това все с пълен памперс,аз все й го сменям преди да я кърмя,тия сестри не им ли сменят памперсите Shocked
Раждането мина много бързо и леко,без шевове WinkВ 11 и 20 бяхме в болницата,прегледаха ме,имах 7 см. разкритие,а контракциите бяха вече на 3-4 минути и бяха доста болезнени,едва си поемах дъх,но честно казано,контракциите ме боляха повече,отколкото самото раждане.
В 12 бях в предродилната,последните сантиметри за разкритието бяха малко труднички,мислехме,че бързо ще стане,ама...Чаак към 1 започнах да усещам напъните и ме преместиха в родилната зала,а Дара се роди в 13 и 30 Heart Eyes
Малката засука още първия път като ми я донесоха,това беше вечерта към 7....Иначе е много пухкава,синеока и рошава Wink
Голяма изненада беше,че се пръкна мома,като лекаря беше убеден,че е момче LaughingКато ми казаха,честито,имате си прекрасно момиченце,аз направо онемях Shocked Shocked ShockedСамо казах:"Ааа,не,не,,има грешка,моето бебе е момче" Laughing
Иначе сме добре,ето и няколко снимчици от днесhttp://januarybabies2011.snimka.bg/baby/nashite-prekrasni-bebenca.557025.21953633

# 629
Нощни, твоята количка вече се предлага и в БГ  Grinning

http://www.kasida.bg/taga-bebeshka-velokolichka-red-411-8197.html?ref=nf

Общи условия

Активация на акаунт