Отговори
# 675
Denni,4естит рожденник!да ви е жив и здрав и много много да ви радва и да слушка! Hug

# 676
Биби, аз да ти кажа от моите впечатления от времето когато търсихме къща, къщите, които са в София са обикновенно в доста мизерни квартали, макар че има и на по-свестни места например около стадион Герена съм забелязала, че не е лош квартала и е с къщи. Тези двата квартала Абдовица и Д.Миленков май бяха доста мизерни. Другото лошо на къща в София е че обикновенно дворчетата са много малки.

Нио, Нури, не знам какво точно да дообясня за бисквитките, аз по принцип ги правя на око пропорциите, но ако с нещо друго мога да съм полезна питайте! Сетих се само да допълня, че специално при плодовите бисквитки съдържанието е около 50% плод, добавям овесени ядки и добавям колкото брашно е необходимо за да се омесят, оставям ги малко да втасат  и пека!
 ДЕНИ, да ти е живо здраво порасналото момче!  bouquet

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 18:47 от Звездичка!

# 677
  • В сърцето на един мъж
Здравейте

Искам да ви питам - на малкия му се появиха ситни пъпчици точно под оченцата. Само там, на други места няма, но и под двете оченца. Той като му се спи си търка очетата с юмруче, дали може тези пъпчици да са от това От два дена е така, незнам да го мажа ли с нещо

ДЕНИ ДА ТИ Е ЖИВО И ЗДРАВО МОМЧЕТО!!!!!!
За къщата - аз не бих могла да живея. Голям апартамент, с голяма тераса, в комплекс в южните квартали - това ни е мачтата за сега. Дано се осъществи.
ИВЕТА няма Интернет все още. Преди няколко дена се чувахме, бяха добре с Марки
Днес излизахме на разходка, екстра ни беше. Беше с боди с къс ръкав, средно дебела блуза, чорапогащник, дънки, маратонки, отгоре с един такъв суитчер на гап с пух от вътре и шапка - не вълнена а една такава като джинсова, сложих му покривалото, носех и одеалце ама минахме без него.

Сесил дано си по-добре вече. Браво за диетата.

# 678
  • Бургас
Ренирис, мерси  Wink
Денни, честит рожденник! Да ви е жив и здрав и много да ви радва!!!

# 679
  • София
Биби, аз да ти кажа от моите впечатления от времето когато търсихме къща, къщите, които са в София са обикновенно в доста мизерни квартали, макар че има и на по-свестни места например около стадион Герена съм забелязала, че не е лош квартала и е с къщи. Тези двата квартала Абдовица и Д.Миленков май бяха доста мизерни. Другото лошо на къща в София е че обикновенно дворчетата са много малки.
Чаках да ти чуя мнението - тенкс  Hug.
Иначе в София търсим макс 500-700 кв.м парцел. То и двора иска поддръжка.  Grinning Имаме 3 косачки, ама но нее само да техниката пфу.
То ако е за извън София, ще стегнем имота на Долна Малина, обаче не мога да си представя Малина -София Всеки Божи Ден, дори при двама шофьори и 3 малки деца. Нито учител по английски ще ще да стъпи там, нито има басейн, тенис-корт, после ще тръгнат по разни курсове след уцилище. А да се прибираме в 100 часа всяка вечер - ще полудея. Мъжът ми пътува в командировки - не си го представям, засега. А като пораснат и не могат и искат да излизат вечер - направа ще се гръмна. Може би не съм права, не зная - ето, че вие сте доказателство за противното и аз съм апартаментско чедо.Rolling Eyes Rolling Eyes Станах досадна с тия къщи - спирам!!!

# 680
Denni да ви е живо и здраво момченцето  bouquet
Аз съм живаля в къща и имам незабравимо детство, просто по цял ден съм била на вън и чист въхдух,
когато е можело. Ако имам възможност и сега бих се изместила на минутата. Simple Smile
bibi Според мен си  заслужава , а басейните , тенис кортовети и другите ангажименти не са всеки ден , може и да ги нагодите някак.
Иначе ние два пъти ходихме на разходка днес , времето отпусна. Малкия го обличам,когато ходя навън почти като вас , зависи си от това дали е много студено или не.

# 681
Последно за къщите Simple Smile Ние търсихме в Казичене, защото според нас е по-удобно и хубаво от Миленков/Бусманци, Абдовица (казичене е точно на околовръстното и за секунда си на цариградско/ботевградско. Другите квартали са на гара искър Sad Бусманци доколкото ми е известно няма канализация, предполагам и другите два квартала, причината - река Искър Sad Много е близо и подпочвените води май са по-високи и от при нас. По застрашени са следователно от наводнение.

Иначе горчив опит, по-добре място, отколкото място с къща. Ние сега се съпбразяваме със съществуващата къща и ни е яд, че не беше само място. Но в Казичене рядко излизат къщи и рядко са от хубавата част на селото (с канализация), затова се задоволихме с това.

Наистина бързо се свиква с живота "на село", но не е за всеки Simple Smile Има си повече поддръжка и т.н.

Спирам и аз Simple Smile

Коко вече успешно слиза от леглата/дивана/креслото. Много ми беше важно да го науча, макар че малко закъснях с ученето. Много е сладък като почне да търти дупето, за да слезне.
Избиват му 2-та горни заедно. Виждат се връхчетата как прозират, но още не са избили и голямо мрънкане пада Sad Като наркоман е като е гладен. почва да ме дърпа и съблича, толкова е силен вече.

# 682
Дени, честит рожден ден на Симеон! Нека бъде здрав, весело и будно дете и с Ради да изпълват дома ви със смях![/size]
[/color]
Звездичка Дай някакви мерки, че аз така на око хич не мога да се оправя. Интересуват ме сладките бисквити та като ги правиш другия път ако можеш горе долу да им хванеш пропорциите.........ако можеш де.

за къщата
аз винаги съм живяла в къща. Като малка си мечтаех за апартамент, защото ми беше много интересно как децета там си живеят като в комуна, ама сега не бих се преместила. Лошото е, че по къщата и двора все си има нещо за правене, а за чистенето........то навътре навънка и все си вървиш с парцала. А както съм и с две кучета в двора......абе супер много работа все си има.  newsm75

# 683
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
Дени, честит рожденик и от нас, да е много здрав и много да ви радва.

И моята Анни днес прави 9 месеца - ех, че мина това време

# 684
С риск  да досадя на тема къщи до 17 г съм живяла в къща,след това в София в апартамент,после се наложи за известно време да се прибера при нашите ,ами смело мога да кажа че в апартамент ми е по добре.Моя мъж е на друго мнение иска къща,даже се шегува че ако до 5 г нямаме къща в някое село продава апартамента Mr. Green,ама живот и здраве до 5 г има много време,да мине тази че се очертава доста тежка....

# 685
  • Sofia
за къщите - ние тази година завършихме нашата и цяло лято бяхме там. Септември месец когато трябваше да тръгне Рали на детска си се прибрахме в апартамента, заради пътешествието и задръстванията сутрин. Детската градина ни е до блока, а офиса и на двамата ни е на 10мин пеша и изобщо не се качваме на кола. Та накрая от къща май стана вила, ама както дойде.. лятото със сигурност пак ще се преселим натам, коледата също изкарахме там "зимна ваканция".
Квартала си ни е село (Филиповци) известно е с циганската махала, но те са си отделно и изобщо не се влачат към селото. Иначе е близо и има канализация..

# 686
Момичета,
Благодаря за пожеланията ви.

# 687
Добро утро Simple Smile
Да се отчета, бебо е още с много хрема Sad Но пък разстройството май ни отминава (пу-пу).
Миленка, как е Стеф?
Тини-мини, как е Ники?
Но пък покрай оплакванията забравих да похваля Дани, че прави от седмица по 3-4 стъпки сам и тупва после по дупе. Много е интересен, все едно ги прелита Simple Smile Рано му е още, удря се и пада, но пък иска човечето.
Хайде, хубав здрав ден от мен  Hug

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 11:50 от EliMeli

# 688
  • София
Или, преди известно време случайно минах през село Филиповци и останах приятно изненадана. Селото си е много хубаво, видях доста приятни и добре поддържани къщи и китни дворове. Мога да кажа, че съвсем незаслужено хората го отъждествяват с циганската махала, която наистина е съвсем отделно от селото.

Ние с мъжа ми също мечтаем за момента, в който да заживеем в къща, но това го свързваме определено с имот извън града. От близо 30 години живея все в широкия център на София и допреди няколко години трудно можех да си представя, че мога да искам да живея някъде другаде. И на мен ми харесваше лудницата, постоянните срещи с приятели, кръчмите и дискотеките, възможностите, които предоставя културният живот в града. В последните години обаче се уморих от този панаир на суетата. Искам да го карам по-кротко, разбира се без да прекъсвам контактите със стойностните за мен хора. Няма да се откажа и от ходенето на кино, театър, концерти. Но тишината и спокойствието на природата все по-силно ме привличат. Мъжът ми - също, пък и неговото хоби изисква доста пространство, каквото един градски апартамент не може да предложи. Та сме отправили поглед към нашата вила, която е на една ръка разстояние от София - във вилната зона на Горна Баня. Мястото е страхотно, с невероятна природа и климат и буквално за 20 минути с кола се достига централната част на града. А къщата с известно инвестиране може да стане пригодна за целогодишно живеене. Съседите до нас се нанесоха преди години с малко дете. Детето отрасна там, сега е тинейджърка и мога да видя благоприятния ефект от този начин на живот.
Разбира се освен за явните предимства, човек трябва да си дава сметка за някои неща, особено когато има малки деца. При всички положения животът в една къща изисква повече разходи, както и повече труд, свързан с поддръжката на сградата и градината. В семейството трябва да има кола, даже две, повечето магазини не са наблизо - ако забравиш да купиш едно масло или останеш без хляб не е като да слезеш по чехли до супера или бакалията под блока, както е при нас в момента. Вече беше споменато за воденето на децата в училище и детската градина. Но в крайна сметка всичко опира до желание, добра организация и донякъде промяна на някои навици.

За тези, които тепърва търсят подобна възможност, аз също бих препоръчала да купят терен и да строят. Вярно е, че това са много нерви, време и разходи, но за преустройството и ремонта на вече готова къща могат да отидат почти толкова пари, колкото за нова, нервите и времето пак ги има. По-добре човек да изгради къща по свой проект, който да отговаря на неговите нужди и желания  Peace

# 689
Нио, виж тукмисля, че е това, което ти трябва!

Биби, за къщата определено си има предимства това да е в София най-вече от гледна точка на придвижването. Мисля, че и от т.нар. луксозни квартали на София(Драгалевци, Бояна, Панчарево) вече има добър транспорт до централните квартали на София и също не е лош вариант.
Лично аз съм доволна засега за това, че избрахме Елин Пелин има най-важните за нас места, училища, детски градини, общината е на 2мин.от нас, банки(че много заеми), доста магазини и с транспорта е добре, но ако си с кола, тъй като от тук към София няма никакви задръствания, за градския транспорт обаче има доста какво да се желае!

Общи условия

Активация на акаунт