Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 472
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • Пазарджик
Успях да ви изчета и се включвам и аз  Grinning
Забелязах, че нощния сън зависи донякъде и от температурата на стаята - когато е по-хладно, се буди по-рядко и спи по-спокойно. Досега спяхме на 22 градуса, от снощи опитвам да спим на 20 градуса. Иначе сме в групата на нощносучещите през 2 часа, но не яде много и сякаш само за успокоение. После започва да се върти в мен и като я оставя в кошарата, заспива, сигурно й става тясно.  Laughing
Със захранването сме на зеленчукови пюрета, около 30 мл., струва ми се малко, не не иска повече, въвела съм картоф, морков, тиква, тиквичка, зелена чушка и пащърнак. Яде добре ако е по-рядко пюрето, два пъти повърна моркова.  Sad Вода й давам с лъжичка.
От няколки дни сяда и се обръща, не пружинира с крачета и не пълзи още. Трябва ли да се притеснявам, ако по-късно се научи?
Зъби още нямаме.
Косата й е малко още, подсушаваме с хавлийка, не я сушим.

Благодаря за хубавите рецепти, ще се възползвам.  Hug

# 601
Добро утро! Вчера почти нямах нет, но сега успях да ви изчета.
Витамин Д, аз също не давам. Този, който бях купила го хвърлих вече, че бяха минали 30 дни. После проверих в няколко аптеки и не намерих. Сега разчитаме само на разходките.
Коса почти нямаме и като подсуша с хавлийка, наличната изсъхва веднага.
Гърне още не сме купували, мисля че му е рано. Ще пробвам около годинката, а може и по-късно зависи от Мишо.
Нощното будене е факт при нас още от раждането. Така си продължаваме. Не съм спала цяла нощ, през събуждане повече от 7 месеца. Спи при нас. Кърмим се 2-3 пъти и още няколко се пробужда само за бибата.
Есма, мерси за рецептата за бисквитките. Като въведа глутен, ще ги пробвам.
Чери, може ли линк към този леген. При нас положението е същото. Махвах всякакви поставки при къпането, защото много се върти и ще падне. Седнал още не стои стабилно. Може да ни свърши работа и на нас.
Днес времето май ще е хубаво тук. Лек ден от нас!

# 602
  • малкия йеросалим
Добро утро !Навън е едно мрачно и дано да се покаже райчо та да излезем навън.Вчера нали имахме месечинка и бяхме на сладкарница -мама доволно похапна тортичка  Laughing/а после ми били голямо д..../.В чест на месечинката Жоро направи първата си голяма пауза между храненията/от 9.00 до 14.00/.Не ,че после не си навакса.....
Витамин Д-давам диавид по една капка.Моето е извън срока на годност,но педито каза,че не е проблем.
За нощният сън не имам големи надежди за оправия.Каката спря да се буди нощем след 3год.До  2години ядеше Ам през нощта ,а после все се намираше причина да се събуди.Жоро се буди всяка вечер-през час,през два.От два месеца спи в нашето легло-така ми е по лесно да го кърмя и да дрема.Обаче не мога сега да разбера какво го мъчи на това дете.През деня е усмихнато мило дете,а нощем става един голям ревльо.Все едно е друго дете.Вече не ми стигат силите.Сърчицето ми спи. Rolling Eyes
Ще изчезвам да хапна набързо ,че зверо е пак гладен.Лек и усмихнат ден на всички!!!

# 603
Добро утро!
Нашия Деавит сьщо е с изтекьл срок явно,а някьде по аптеките дали няма вече?Аз се притеснявам да не давам с нашите килограми.
Никол,радвам се че всичко е наред с вас  Hug
Навьн е едно мрачно пак като вчера:(,дано се пооправи ,че иначе замрьзваме навьн.
Ивето снощи се буди 2 пьти,преди заспиваше сучейки ,а сега няма такова нещо.Местя я в кошарата,но си хваща завивката и я мята на главата.Започнах да я оставям без нея,но с увеличен радиатор да спи до сутринта.Имаме напредьк с пюретата,от някой месни и плодови яде по цяло Simple Smile,сьс зеленчуковите сме скарани.
Хубав ден от мен!

# 604
  • София
Пак за бисквитките Simple Smile ох, ами пека ги докато станат... 10-20 мин. Зависи колко дебели съм ги направила и колко гъста е станала сместта. Аз видях първоначално идеята от една друга форумска мама за бисквитки от брашно от елда и ябълка и после пробвам с различни зърнени и различни плодове.

За задавянето - с Offioly (както и с Николови) се засякохме в темата за захранване, водено от бебето и там много се обсъжда риска от задавяне. Аз на Никола не съм му давала пюрета, а само сварени или печени (но мекички) неща. До сега се справя с всичко. Ако отхапе по-голямо парче, се закашля или прави движения като за повръщане и си го връща в устата, за да си го досдъвче.

За алтернатива на попарата - не говорех аз, ами Offioly Simple Smile Тя сигурно ще каже какво има предвид. Аз лично нямам нищо против попарата, но не харесвам сухарите, защото обикновено имат сол, захар и често някакви консерванти. Аз твърдо съм против солта и захарта в бебешкото меню. Иначе може да се вари киноа, елда, амарант, просо, пълнозърнест кус-кус, спелта и също да се подправят с масло и сирене Simple Smile Сиренето може да се добавя и към някои зеленчукови пюрета.

# 605
Добро утро и от нас Simple Smile
Днес пак ми отпуснаха спане до 8 часа.Направо да не повярва човек, че това дете може и да не се събужда в 3,4,5 и 6 часа Simple Smile
Никол, радвам се за вас. И честито юначе!! Да расте здраво и щастливо!!! Чакаме ви на бг земя  Hug
Чайчето на Хип "Сладки сънища" го давам откакто малката направи 4 месеца, при нас върши работа от време на време, ама и тя не пие кой знае колко, давам й шишето и тя повече се лигави и му гризе дръжката  Grinning
Елиза, и мойта лигла го прави тоз номер - заспива и в момента, в който я сложа в леглото й се събужда и ми се хили като репичка. Засега я прилъгвам като я държа повечко време гушната в мен, в повечето случаи дава резултат. Друг любим номер й е като я приспя след банята и я оставя в леглото й заспала да се събуди след 15-20 минутки и пак наново се гушкаме и приспиваме. Тогава вече си заспива кротко и блажено и нищо не е в състояние да я събуди, даже новогодишните гърмежи бяха безсилни Simple Smile
Дорче, аз днес смятам да дам оризова каша с круша на Слънчо, ще споделя мнение. Мойта кумица, с девойка 4 дена по-малка от мойта, само каши на Слънчо дава и засега не се оплаквала малката да не ги харесва. Даже й отказва да яде пюрета и иска само на каша и АМ да кара девойката Simple Smile
 Hug

# 606
Има ли сред вас някой, който да НЕ дава на бебето си витамин Д и бебето да е само на кърма (т.е. не пие АМ) ?

да, Рая. Притеснява ме, че не съм я извеждала от близо месец заради карантината на Теа, после и нейната. Но Деавита го недолюбвам и не давам от него.

Марету, съжалявам за диагнозата. Момичетата са ти казали - леки, широки памучни дрехи (и избягване на вълнени, независимо, че са естествени), по-ниски температура и влажност в стаята, ограничаване на козметиката до минимум и ползване само на добре овлажняваща такава, хипоалергенна диета и много търпение. Бих спряла Тео бебе, прекалено ароматизиран е. За съжаление, и аз съм на мението, че кортикостероидът ще овладее положението моментално, но временно.
Ако искаш, поразгледай за атопичен дерматит в Клуб Алергии, може би ще ти се поизясни картината.

Мога да се похваля, че от онзи ден Рая яде вече и каша (оризова и просо) и че от вчера маха за "чао".
За подскоците - пружинира отдавна, вчера успя да се изправи в кошарата и веднага тупна на една страна, трябва възможно най-скоро да я свалим на долното ниво.

# 607
  • Пловдив
Привет!

Мартейка, и аз все се каня да сваляме нивото на кошарата и все отлагам. Защо ли? Гледам я и аз моята кукла малка как се набира, хваната за решетките, и се мъчи да става. За сега до половината, ама скоро ще успее. На преносимата кошара все още не се опитва и си играе там кротичко, както казва кака Креми  Simple Smile

Иначе и тази нощ си се буди и това си е. Дали пък да не взема и аз от това чайче на Хип "Сладки сънища"   newsm78   Този чай само вечер ли се пие, по колко мл. и кога наистина се дава ?  Аз май се хващам като удавник за сламка, ама и това да опитам     Joy

# 608
Алтернатива на попарата - зърнени закуски със сирене или с мляко. Изборът сега е доста голям - елда, просо, киноа, амарант, спелта, овесени, ръжени, ечемичени, пшенични ядки, .... така хем няма да се чудя как да разнообразявам, хем детето ще яде малко по-полезни неща от попарата ... Баткото все още яде такива неща за закуска, от което съм супер доволна.

Сухари ако давам, ще са домашно приготвени. Имам машина за хляб и мога да си приготвя какъвто хляб реша, без да добавям сол, захар, .... и с каквото искам брашно. Вчера за нас правих хляб с добавено брашно от амарант, стана страхотен  chef

Есма, благодаря за идеята за бисквитките, днес мисля да ги направя за нас, че малчо още не яде плодове и не съм въвела глутена, но баткото предполагам, че ще ги хареса Wink

Моля ви споделяйте рецепти за такива неща, на мен лично ми е много полезно

И малчо се буди  на около 2 часа през нощта, давам гърда винаги, така се успива бързо и за мен по-добре и за него. Ако се опитам да го приспивам без гърда, обикновено се разсънва и започва да нервничи и пак стигаме до нея, затова не си правя експерименти и направо предлагам гърда

# 609
Стела също никога не е пила АМ, а само кърма и не и давам витамин Д.

ЛУЛУ, мисля че това е имала предвид Чери - http://www.ecobebe.bg/product_info.php?manufacturers_id=12&products_id=134. Аз също го обмислям като вариант.

# 610
Stop
За витамин Д-аз също му давам,понеже сме едри,педито каза да му давам по 3 капки
за захраването- имаме малъъъък напредък,но поне го има Simple Smile

# 611
  • Бургас
Здравейте! Grinning

Благодаря за съпричастността ви за варицелата.За сега и двамата са добре, но днес е едва 5 ден.Велизар няма как да го отделя и сме всички в къщи.Остава ми само да чакам и да се надявам. Rolling Eyes

За спането сте говорили.Радослав от месец насам спи официално при нас.Махнахме решетката на кошарата и я залепихме за нашето легло.Преди това само го пазех да не го смачкаме или да не падне от външната страна.А и с буденето му по 100 пъти на нощ.. TiredТака поне се понаспиваме.

Витамин Д не давам.Чакам да ми пратят Вигантолетен, но докато дойде сме само на слънчеви бани.

Гърне скоро няма да ползваме.С Велизар имах няколко безуспешни опита.Научи се първо на нашето гърне и после сам си избра и купихме негово ново гърненце.Махнах му памперса 1 год. и 9 месеца, когато вече разбираше, говореше и за 10 дни се раздели с дневния памперс.Сега пак мисля така да процедирам.

Марету, съжалявам за АД.Вече са те посъветвали другите момичета.Аз само ще ти кажа, че от скоро започнах да къпя Радо през ден.Използвам много малко козметика.А ако се налага по-често миене мия само с вода.Кортикостероиден крем и на него му бяха изписали, но аз до сега не съм мазала.Нямам и такова намерение.

# 612

Марчелка, тук съм, чета редовно, но не пиша редовно  Simple Smile

Аз също не давам Витамин Д, а ни е доста голяма фонтанелата, винаги го държа на слънце,когато се покаже, разчитам че го е складирал за дните без слънце -
Не е нужно да се излага детето на слънце всеки ден, тъй като витамин Д се складира в тялото за бъдеща употреба http://www.biberonbg.com/info/vitamind.htm

# 613
Имаме си още едно зъбче  Joy Joy Joy (горно дясно).

# 614
Ulla, мерси за линка. Сигурно е това, удобно ми изглежда. Ще помисля и аз за такава покупка.

Общи условия

Активация на акаунт