Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 256
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Добро утро!
Благодаря за пожеланията на всички ви и нека да почерпя по едно кафенце и бонбонки за здраве! Заповядайте!

Ети, да ти е жива и здрава именничката и честито на всички останали, които празнуват днес!   bouquet

Мария♥ , бързичко да се оздравяваш!  Hug

Мартеа, за съжаление не мога да съм полезна със съвет за АМ, аз днес вече смятам да се изцедя и да й сложа в пюрето, защото иначе не ще и не ще да яде.

# 691
Здравейте!

Честит имен ден на всички именници!  bouquet

И ние от днес се нареждаме в редиците на болните,през ноща почти не сме спали от кашлица. Нашият тате в момента е с ужасен вирус ,който започна именно с кашлица ,после и другите екстри ,та май сме прихванали от него,въпреки изолацията и маските ooooh!Днес ще се ходи по доктори Sad.Решила съм да го заведа и при педито и при хомеопата,сигурно ще заложа на хомеопатията.

# 692
Честит празник на всички именници!Много здраве ви пожелавам.

На болничките бързо да оздравяват.Постопли се и плъзнаха бацилите пак
Една моя позната не си изкарва децата навън докато не минат грипните бацили,а аз пуснах баткото на градина,дано поне не докара нещо.

И на нас ни пробива второ зъбче,та сме големи мрънкала,и не щем да папкаме също.

Мартеа
,Аз слагам в пюрето и кашата Нутрилон ама не е ХА.Но да ти кажа че не иска ли пюрето,дали ще е с мляко вътре-пак не го ще(поне моето дете)

За всички чиито деца не искат да папкат пюрета и каши,ще ви кажа какво правех с баткото.Не ме съдете,примера не е много хубав,но тогава плачех заради неговото неядене.Той беше много злояд,и искаше само мляко(до годинка и половина поне) и в началото за да кусва нещо по -различно го слагах в шише с биберон отрязан на кръст,разредено с мляко.Така си хапваше.Но малко.

Да споделя за пюрето на Сънвал-пащърнак и броколи доста добре се прие(редичко е),за разлика  от Морков и картоф(гъсто е,направо и се повдигаше).

# 693
И Нико още няма зъбче, аз и не чакам скоро, на кака му първото зъбче се появи на 1година  1месец и една седмица, в същия ден проходи  Laughing

Ще погледна таблиците на първа страница, че аз не съм давала никакви мерки, нито снимка.

И Нико има кашлица от няколко дни насам, хърка сякаш му се е запречило нещо в гърлото, но не давам нищо за кашлицата, според мен е задната хрема, която с каката ни мъчеше целогодишно вече седем години.
Давам му имунокинд, той помага при проблеми с горните дихателни пътища, досега два пъти му пресушавах хремата така за по два дни. Давам и по една ампула витамин С дневно като противоалергично. Спрях да му давам банан, че има много хистамин.
Промивам носа много със стеримар или подобните спрейови няколко пъти дневно по много, теч от носа няма, хърка само носоглътката, но сутрин като  се закашля целия почервенява.
Водих го за всеки случай при педиатърката да го чуе в четвъртък, и тя каза че дишането е чисто и само да промивам носа.

Мартеа, сигурна ли си, че да слагаш АМ е добра идея, така пюрето и кашата стават още по-плътни и лигави, аз го правих този опит когато Нико отказваше всичко, нали бях купила една кутия мляко, ами почти всичко изхвърлих, още повече не ги ядеше с АМ. И сега си обича кашата чиста, аз досега само безмлечни съм взимала и чиста без плодове, както при вас.
Дано Рая пак започне да хапва.

На болничките бързо оздравяване, а на празнуващите честито!

# 694
  • Пловдив
Честито на всички именици - здраве и щастие им желая!          bouquet

# 695
Ехааа..от 13ч никой не е писал в темичката  Joy  явно само ние сме си вкъщи...  Cry заради един техник, който чакам все още не можахме да се нарадваме на слънчицето..дано поне утре си наваксаме
Честит имен ден на всички празнуцащи, със здраве да си носите именцето  Hug

# 696
Юхууу! Flutter

Не знам за другите, но ние отразихме една разходчица за днес. Крис го екипирах здраво и лежеше като препариран в количката от дебелите дрехи Joy Нещо не му се понрави много факта, че не може да шава както си иска и да зяпа всичко наред. Та май и ние скоро ще вадим летния кош, че в зимния главата му вече опира в ръба. ooooh!

# 697
Честито на всички именици!

Да споделя, че взех АМ, но дори и лъжичка не изяде по този начин. Пробвах със, без, пробвах дали ще го пие и отделно - не. Следобяд не помириса дори кашата. Последният ми опит беше със сурова круша и ябълка, поне на това преди налиташе - е, силно казано "налита" - 3-4 лъжички хапваше - нищичко не хапна от всичко предложено. Днес е съвсем изцяло на кърма, както и последните дни. Смятам да действам радикално, никакви шишета с пюре няма да предлагам, ако ще да я яде. Спирам всякакви твърди храни поне за 3 дни. В сряда съм пак на зъболекар, ще оставя АМ, да се борят, като огладнее, ще яде. Ще опитам да изцедя, но ме съмнява да имам успех. Лошото е, че като цедя, след това се запушвам, хич не ми е вариант това..

Мартеа, сигурна ли си, че да слагаш АМ е добра идея...

хич даже не е добра идея, но вече спокойно мога да кажа, че съм пробвала всичко на тема пюрета и каши.

# 698
  • Пазарджик
Мартеа, а не е ли съгласен зъболекаря между кърменията да те приема или заради упойките се пропуска хранене с кърма?

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 19:42 от djidji_p

# 699
Добър вечер,
влизам набързо, да чиститя празника на всички празнуващи днес!!!Да са здрави и щастливи!!!

Тонка, да си жива и здрава, много любов и щастие в новия дом!!! Страхотна трапеза си ни спретнала тук Hug

Денито, и с моята кака процедирах така и иска ,не иска, ги прояде. С Мадлен започнах пак, тя по-лесно прие новите вкусове и бързо приключихме с този вариант на хранене. И аз няколко пъти го препоръчвах тук, с риска да ми отрежат главата...но и всеки да си решава. При мен имаше ефект, и не съжалявам. Не виждам да се е отразило на детето ми по някакъв начин. Просто времено решение с приемането на нови вкусове по приятен и познат начин за бебоците Peace

Ние напоследък всеки ден сме навън, много е приятно времето, дано да е така до края на месеца. За февруари чух, че щял да бъде по- хладен от януари! С летния кош нямаме проблем, Мади бързо заспива и докато не се приберем дреме.

Исках да ви питам- вашите дечица стъпват ли добре , че моята балерина или е на пръсти, или ги криви много, затова и не я слагам и в проходилка още. Като я държа е това положението, стъпва и нормално, но често стъпва с ходилата настрани наклонени.

От снощи взе да бърбори много, мина от Ака-ка-ка  на ТАТА, и я сварих пред огледалото в детската, стои  и гледа учудено в него...Явно взе да осъзнава кой е това! Днес учеше да изговаря  буквата Д.
Започна да се придвижва назад, когато я сложа по корем и прави нов вид гимнастика, ще кача клип във ФБ.
Това е от нас! Приятна вечер!

# 700
Мартеа, а не е ли съгласен зъболекаря между кърменията да те приема или заради упойките се пропуска хранене с кърма?

имам час път до зъболекарката, после има едни 3 часа минимум, които трябва да минат след упойката. Дори да тръгна незабавно след кърмене, няма как да стане. Щом не иска да яде друга храна, ще ме изчака, няма как. Ще пробвам да изцедя нещо, но повече от 30 мл с 300 зора не излизат с цедене при мен (при това - в началото, когато още количествата бяха по-обилни), а после задължително имам запушване.
Ще се оправим все някак, няма как.

# 701
мартеа, явно нашите Раи са такива капризни инати  Mr. Green Миналата седмица ми вадиха мъдрец, нахраних я в 12 и до 19 стоя гладна, не поиска нито АМ-то, нито пюре.

Ние все още сме кажи речи само на кърма, количеството каша и пюре, които поема са средно 4-5 лъжички, само няколко пъти (3 или 4) ми се случи да изяде половин бурканче пюре и половин купичка с каша. Помислих, че съм нацелила любимите, ноооо за съжаление на другия ден не повтори  Cry

Роси, Рая стои стабилна, опитва се да ходи, но тя е май-че, така че имате време  Laughing

# 702
само няколко пъти (3 или 4) ми се случи да изяде половин бурканче пюре и половин купичка с каша. Помислих, че съм нацелила любимите, ноооо за съжаление на другия ден не повтори  Cry

Laughing колко познато Laughing

# 703
Привет! Simple Smile
Честито на всички именници!
antoniabg,  bouquet
Тази седмица сме в особено приповдигнато настроение,Ники е рожденник в сряда,а тати си идва в неделя Simple Smile
От вчера сме вече с летния кош,просто повече няма начин.
Един друг вьпрос,някой да е махал хлоазма,(кафяви петна по лицето)?Ако да как протича процедурата?

Последна редакция: пн, 17 яну 2011, 21:46 от Nataliiiiiii

# 704
  • Пловдив
Мартеа в петък ми вадиха зъб, като упойката не оказа никакво влияние на кърменето- не преминавала в кърмата. Дали не може да поговориш със зъболекарката за такава упойка?
Тони честит имен ден и тук!  Simple Smile Много здраве и щастие!

Общи условия

Активация на акаунт