Първа Коледа посрещна вече ЮНСКОТО човече! № 12

• 25 301
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Честито на рожденничките и от мен   bouquet Да сте живи и здрави момичета  Hug
При нас нещата горе долу се нормализираха,като изключим, че сега аз съм болна.Но важното е ,че Коцето се оправя и малко по малко пак влизаме в стария ритъм.Точно на 31,когато беше много болен реши да се обърне за първи път от корем на гръб.Но само два пъти  Laughing Повече не го е правил.Сега пак си кротува без много до шава  Joy То иначе тези килограми как се поддържат newsm78

# 76
Честито и на двете Танчета! Здраве, любов и късмет!

Кети, въпросът, който си повдигнала, е голям проблем в повечето български болници. С първата ми дъщеря точно даването на АМ (от шишета с огромни дупки на бибероните) се оказа голям проблем, със сигурност й бяха додавали, без изобщо да ме информират, на няколко пъти, идвайки при мен за кърмене (и двата пъти раждах в Шейново, където ги дават на 3 часа), повръщаше АМ, с което явно е била нахранена преди кърменето. Престъпна практика, според мен. Когато се прибрахме вкъщи проведох страшна борба, за да я върна на гърда и само ужасният ми инат да не дам АМ ми спаси кърменето тогава.
Сега, вече гърмян заек, си бях съставила план за действие. Раждах нормално. Имах малко усложнения, но още докато ми правеха ревизия на матката заради тях, си поисках да ми сложат бебето на гърда. Екипът беше втрещен, че в този момент се занимавам с това, отнесох подигравки, че съм била от "сектата на бг-мамма", че само съм била лъгала горкото бебе да търси манджа, която я няма в момента, но аз тъпо и упорито настоявах, и понеже бях с уговорка, лекарят нямаше как да ми откаже. Рая беше на 20 мин, когато засука и според мен, това имаше огромно значение за кърменето по-нататък. 8 часа след раждането ми я донесоха за първо истинско кърмене и тя просто знаеше какво да прави. Другото, което направих е, че отидох при неонаталозите, питах дали се додава АМ (увериха ме, че само ако не наддава, и само , ако са те предупредили) и обясних, че не желая на моето бебе да се додава АМ, тъй като имаме фамилна обремененост - АБКМ - и може да стане голям проблем. Нарочно преекспонирах и на всяко взимане питах и повтарях настояването си.
За съжаление, в системата ни има много грешки и не виждам кога те ще бъдат преодолени.

Гледам сега за яслите и не вярвам на очите си. Нали има система? Защо е тази истерия пак?
Аз не искам да записвам бебето отсега, защото ако го направя, губя майчинството. Или бъркам?
Алексова, като я запишеш, не си ли губиш майчинството? Или тя може да е записана, а да не ходи и да си запазиш мястото до момента, в който тръгне?
Съвсем не са ми ясни нещата, ако някой има инфо, нека сподели.

За обеците - на Теа й ги пробихме на 3 г., след като тя ни изяде от кандърми. По принцип е голямо шубе, но понеже искаше, гък не е казала. Аз тогава го играех работохоличка, не можах да присъствам на момента, баща й я беше завел в салона на Визаж, скъсах го от подигравки после как ползва детето да плакне очи Mr. Green

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 12:20 от мартеа

# 77
Мартеа, и аз не съм много на ясно с яслите. Но мисля, че само за градините е системата, а за яслите трябва на място. Много тъпа история. Това е подигравка с хората.

Как е Теа? Оправя ли се вече?

# 78
Честит Рожден Ден на Танчетата, пожелавам ви много здраве и любов!

Ние се прибрахме след дългата ваканция и сега ми е малко криво, защото свикнах майка да е край мен и да ми помага и сега сама ми е кофти, но няма как, ще свиквам отново!
За яслите чета и аз, зная че се редят тези който записват в самостоятелните ясли, а през системата минават ЦДГ и ОДЗ-тата. Сега рових в системата и видях, че май ни е рано да подаваме, да си кажа честно много се обърках. Никъде не видях за кандидатстване за набор 2010. Аз имах стара регистрация с Моника и сега не мога да си влезна в профила, а не мога да направя и нова регистрация, защото едното дете вече фигурира някъде там. Абе пълна лудница е, май ще си я оставя и тази година, защото имам приятелка с дете на 1,5 месеца и определено ми се вижда рано. Майка работи в ДГ и категорично ме посъветва да не я пускам сега. Незная какво да правя, мъжът ми все ми казва ти каквото решеш, а аз като не мога? От една страна искам да си я гледам, от друга незная с парите как ще сме. Thinking
elli_lk, в ОДЗ-тата има и ясла и отново се подават през системата, а и така си пазиш място за градина!

# 79
Аз не искам да записвам бебето отсега, защото ако го направя, губя майчинството. Или бъркам?
Алексова, като я запишеш, не си ли губиш майчинството? Или тя може да е записана, а да не ходи и да си запазиш мястото до момента, в който тръгне?
Съвсем не са ми ясни нещата, ако някой има инфо, нека сподели.

Майчинството се прекратява, когато детето тръгне на ясла, а не когато е записано. То в повечето ясли записването става май месец, а реалното тръгване септември. Но мисля, че няма как да се пази мястото и майката да си получава майчинството, тъй като за да си пази мястото май трябва да си плаща таксата, което ще рече, че детето посещава ясла ... или не е така? newsm78Поне това е моята информация.
Аз също съм подала молба за ясла, но това го направих още лятото, тъй като яслата, в която искам да ходи малчо приема молби целогодишно.

Мартеа, през системата са само ОДЗ-тата и ЦДГ-тата, чистите ясли все още не са вкарани в системата, макар че имаше такива намерениея по едно време.

Лорка, не ти трябва нова регистрация, само трябва да си добавиш Ема. Ако не можеш да влезеш, прати запитване чрез формата за обратна връзка на сайта, може да помогнат.

# 80
Как е Теа? Оправя ли се вече?

Ели, благодаря ти, оправя се вече Теа.
Вчера видях варицело-подобна пъпка в памперса на Рая - типичната, с мехурче - и сага съм нащрек. Все се надявам да я подмине.

За яслите - много се надявам да не се налага да я пускам преди 2,5 години. Но пък си имам обеца на ухото от перипетиите ни с Теа и 3-те години на частна градина и ми се ще да се подсигуря с място.

Мартеа, през системата са само ОДЗ-тата и ЦДГ-тата, чистите ясли все още не са вкарани в системата, макар че имаше такива намерениея по едно време.
в репортажите на бтв вчера обясниха, че тази истерия била и защото като се запишеш във въпросната ясла, после имаш сигурно място в градината, което ме наведе на мисълта, че става дума за ЦДГ. Пълна каша е в тая държава.
Все трябва да си на педал за нещо, да има притеснение и истерия, нещо да те гложди под лъжичката. Аман.

# 81
  • София
Добър ден от мен момичета!!!А съм майка на едно бебче,което трябваше да се роди на 10.юли.2010,но малката избърза и на 16.юни в 22:25 със спешно секцио(по мед.причини-проблем с очите) се роди Елизабет-45см.2,400гр.Наложи се да поседи малко в болница,но съвсем скоро си я прибрахме вкъщи.Храним се с АМ от самото начало и вече папкаме пюрета и каши.Имаме си подарък от дядо Коледа-едно зъбче.Сега гледам и второто е на път.Надявам се няма да имате нищо против да обменяме опит.А и забравих да ви кажа-ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!!!ЖЕЛАЯ ВИ ЗДРАВЕ И ВСИЧКО,КОЕТО ЖЕЛАЕТЕ!!!

# 82
За яслите- аз я записах за тръгване евентуално октомври, ноември, най- късно декември. Но тъй като разбрах, че в нашата ясла (40 ясла в Надежда 2) записването за 2011 е от първия ден на годината, днес отидох и подадох молбата. Нямаше опашка, чак се очудих, но имало 5- ма много придвидливи, от събота следобяда били отишли и направили списък за ред. Но в квартала явно няма недосик на места толкова и днес беше спокойно, номер 25 сме.
 Майчинтвото спира когато тръгне детето и започваш да плащаш таксата им. Дотогава ви се пази мястото за уговорения месец на постъпване. Но тъй като каката беше там се познаваме и се разбрахме септември да намина и да изясним кога ще стане.
Даже имаше нещо, ако се върнеш на работа, получаваш 50% майчинство, но незнам дали още важи това. То за тия мизерни 120 лв не ми се и търси инфо. Но преди година и 5 месеца няма да я пуснем, стига всичко друго да е ОК.
Директорката каза ,че най- късно декември трябва да са я завели като посещаваща, януари нямало да приемат нови деца, а вероятно  пролетта, което за мен става късно.

Отделно се сещам, че моя приятелка в Бл.град не успя да си запише дедето на ясла, и то там където и тя работи, защото директорката и отказа да я вземе на работа септември, а тя си е титулярка, но заради делегираните бюджети нещо си, заместничката пък незнам си какво...не помня точно историята, но според юристи и закона, на ясла/ детска градина можело да запишеш детето си едва след като представиш бележка от работодател, че се връщаш на работа. Стори ми се абсурдно това, но тя си е вкъщи и си ги гледа. Днес никой не ме пита връщам ли се или не и кога.

Обмислям варианти за работа от вкъщи, но за всеки случай да имаме място, че може плановете ми да не излязат читави Embarassed

# 83
Честита нова година и от мен.Нека новата 2011 ни донесе много усмивки с нашите малки човечета.
Ние изкарахме новата година с приятели като си бяхме взели една къща поднаем в Калофер и разбира се и Вероника беше с нас .Изкарахме много хубаво и спокойно.Веронка заспа към 21.30 и се събуди чак в 7.30 сутринта.Много съм доволна .Успях да се забавлявам малко и аз .От толкова дълго не ми се беше случвало.

# 84
  • Пловдив
Здравейте, момичета и от мен!

За много години и в тази тема- живи и здрави да сме и ние, и дечицата ни!

Ние на нова година си бяхме у дома, четиримата - тихо, кротко си изкарахме - Гери не се събуди от гърмежите, но традиционно към 2 се разбуди / ние си легнахме малко след 1 часа  Simple Smile / и си помрънкваше до сутринта. Но това си й е редовен номер, важното е, че не се стресна от пиратките и  зарята по улиците. От терасата гледахме как се веселят нашите приятели традиционно на караваната отсреща, но това да ни е кусура- догодина живот и здраве и ние отново ще сме сред тях   Peace

Аз за ясла, за кухня и за градина съм подала документи още като взехме акта за раждане на Гери, но не съм решила все още дали ще им ползвам услугите на първите две. Но за всеки случай подадох, по- добре да откажа като му дойде времето, отколкото да се чудя после ако се наложи какво да правя.

_Izabella_  - привет!

deluxsa , благородно ти завиждам за съня на твоята Вероника - дано винаги е така кротичка и добричка   Hug   Аз бих се радвала на сън и от 12 до 6, ама нееееее, не съм познала      Laughing     Нищо, някой ден и това ще стане, децата да са здравички, пък всичко друго ще се нареди.

Синьо птиче, мерси за темичката  - от баницата от първа страничка ми се падна щастие! Щом ще съм щастлива през цялата нова година, значи всичко ще ни е наред- какво по- хубаво от това?

Всички болнички  да се оправят бързо, бързо   Hug 

# 85
  • Пловдив
Честито на рождениците - да са много щастливи и здрави!

# 86
  • Бургас
Аз бих се радвала на сън и от 12 до 6, ама нееееее, не съм познала      Laughing     Нищо, някой ден и това ще стане... 

Да, ама когааа  Tired

Честито на рожденичките!   bouquet Да сте живи и здрави и много обичани!  Hug

_Izabella_, добре дошла!   bouquet

Моя младеж се запече май.Трети или четвърти ден (не съм много сигурна) вече не е акал.Преди да започнем захранването вършеше работата всеки ден, че и по няколко пъти, а сега..Не пие вода, със зор му бутам в устата. А трябва да свиква вече, че не е само на кърма.Съвети за борба със запека? Rolling Eyes

# 87
  • София
Честита Нова Година.
Пожелавам на всички много,много здраве,щастие и късмет.
Ние през нощта се върнахме от Истанбул,беше невероятно.Децата естествено бяха с нас,и пътувахме с автобус.
Марин се държа като истински герой,само хапваше и спинкаше,даже на нощните ни похождения Laughing
Бяхме на яхта в Босфор и той се събуди точно за фойерверките,снимахме се и той пак си заспа:) Heart Eyes

Болничките да оздравяват много бързо.
За ясла още не знам,искам да се върна на работа,но пък не за сметка на детето.Според мен е много малък за да го давам на ясла на една годинка,за мен си е още бебе.

# 88
Здравейте и в новата 2011 година!!
Чак днес успях да вкарам ред у нас след готвенето и гостите за НГ  chef Joy Не е лесно да наготвиш за десет човека, ама си беше голяма веселба, приятелско семейстево с осеммесечната си кукла бяха у нас, много се притеснявахме от гърмежите, но госпожиците хич и не усетиха, че става нещо и така си проспаха първата Нова година Simple Smile
Роска, честито за яслата. Днес и аз се опитах през сайта да подам заявка, но още нямат прием за нашия набор. ОДЗ-то е точно срещу нас и ще мина да питам на място дали мога да подам документите. Дано ни огрее, че иначе хич не ми се мисли...

Добре дошли на Изабела и Елизабет  Hug

Честито на рождениците днес - много здраве, щастие и обич!!!   bouquet

Втори ден давам на звяра каша на ХИП - Първата млечна каша на бебето... е, няма такива гримаси на отвращение, даже броколито по-добре го понесе... утре пак ще й дам чиста каша и ако не й хареса ще й я смеся с някое плодово пюренце, надявам се на по-голяма успеваемост Simple Smile

Аах, за късметите щях да забравя да споделя - нова къща с две коли, много веселие и последния останал късмет от новогодишната ни баница " Нов човек ще се роди" ... май става въпрос за момченцето, дето обещах на мъж ми да родя след Стела  Joy А от форумската ни баница ми се паднаха парички... не е зле Simple Smile

Hug

# 89
  • Бургас
Радо си свърши работата. Laughing

Мартеа, дано не е варицелна пъпката на Рая!

Наде, как е Денис?

Общи условия

Активация на акаунт