И през Новата Година канадски бебета ще има! - 45

• 29 748
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Привет Hug
Аз днес ходих на преглед в walk-in клиника в Отава. Не може да се каже, че ме прегледаха. Докторката ме попита дали се чувствам бременна Joy и предложи да ми направи тест /с урина/. Аз й казах, че вече съм си правила и нямам цикъл, повече не ме е преглеждала hahaha
Даде ми направление за кръвни изследвания, урина и IPS и ми каза да си запиша час за след 1 месец. Попитах за направление за гинеколог, каза ми, че по принцип тя може да ме следи до 38г.с., но ако искам може да ме насочи към гинеколог, но след 16г.с. защото те не приемали ранна бременност Rolling Eyes Сега се чудя да не взема да изпусна някой срок, защото нали уж до 12г.с. трябва да си намериш гинеколог и после не приемат newsm78
Та, това е. Иначе посещението беше безплатно Peace

# 166
Галче ако ти е симпатична тази лекарка, няма никакъв проблем тя да те следи, тя ще ти даде направления за всички изследвания и ултрасаунди които се правят а като напреднеш с бременноста просто ще те прехвърли към Обстетришън (тези са докторите дето се занимават с бременност и раждане)  Peace

обикновенно до 28ма седмица се ходи 1 път месечно, после по веднъж на две седмици до 35та седмица и след това май е всяка седмица:)

# 167
Галче, най-сърдечните ми поздравления за хубавата новин!  Hug

От моя опит ще ти кажа, че прегледите по време на бременност са мерене на кръвно, кръвна захар и тегло. Който и лекар (дори и гинеколог да е) да ти води бременността все едни и същи неща ще ти се правят.

Назначават ти се ултрасаунд и кръвен тест, ако желаеш да се види прогнозата за Даун синдром на 13 седмица и ако желаеш към 21 седмица за пола на детето. Ако обаче не желаеш, не ти се прави ултрасаунд. Ако нямаш оплаквания ще си останеш с мерене на тегло и кръвно. Дано да е така ти пожелавам от сърце!  Hug

# 168
  • Калгари, Канада
И аз при първата ми бременност на първия преглед очаквах повече, ама не - това си им е явно стандартната процедура. Момичетата са прави, стига да нямаш оплаквания и усложнения прегледите протичат по един и същи начин и ти се струват доста фиктивни.

# 169
Супер, благодаря ви за отзивите Hug. Значи всичко е наред. Ще видим след месец, като излязат резултатите, дано да са добри. И всичко да протече нормално, аз не се натискам за специализирани прегледи Peace, но искам да си сверя часовника един вид, дали не пропускам нещо.

Много ви благодаря  bouquet

# 170
Галче,

Първата бременност беше следена от обикножен доктор, като към 7мият месец ме пренасочи към клиниката към болницата, в коиято щях да раждам

2рата бременност от самото начало е при гинеколжка..... Разлика никаква!!!

Приликата и в 2те, че ми следят щитовидната жлеза и съм на кръвни почти всеки месец.

Те си се водят по протокол. Само този път бях на 4 утрасаунда, а с Виктор само на 1.

Независимо при кой си, ако нещо се комплицира съм сигурна че ще те пренасочат веднага. Но няма да те пращат на постоиянни изследвания както съм чувала, че е в БГ.

# 171
Дензъл, а защо сега на 4-ри ултрасаунда? В смисъл толкова ти се полагат или имаха нещо предвид? В Квебек, ако ми е правилна информацията е само този в 20-та седмица. Този в 13-та седмица за хухалната гънка е по желание на майката и не се поема от здравната каса, плащаш си го сам.

# 172
kambanka 2304,

Ултрасаунд 1: Докторката по заместване (моята беше в отпуска) 2 поредни месеца нечуваше тоновете на бебето, а вече бях в 4ти месец и реши да "види" че всичко е наред, защото ме видя че моята физиономия малко се поопъна.

Ултрасаунд2: Този си беше по график. Лаборант и бебе играеха на мишка и котка  Mr. Green

Ултрасаунд 3: При Ултрасаунд 2 бебка толкова мърдаше, че неможаха да направят всички туринни измервания и се наложи да отида пак.

Ултрасаунд 4: Беше преди около седмица, защото според моята докторка размера на коремчето ми е сравнително малък и ненаддавам (около 5кг засега) и ме изпрати да измерят наново и да се види, че всичко е наред..... Резултат: Всичко е нормално! Simple Smile

# 173
Мерси, Дензъл! Радвам се,че всичко е наред и се успокоила и ти! Hug

# 174
  • Vaudreuil Canada
Дензъл, а защо сега на 4-ри ултрасаунда? В смисъл толкова ти се полагат или имаха нещо предвид? В Квебек, ако ми е правилна информацията е само този в 20-та седмица. Този в 13-та седмица за хухалната гънка е по желание на майката и не се поема от здравната каса, плащаш си го сам.

Над определена възраст на майкта този в 13-та седмица се поема от касата, а при рискова бременност и по-рано се поема.

# 175
Mерси за нововклУчилите се с пожелания и честито на Галче за бебешката новина!!!

# 176

Над определена възраст на майкта този в 13-та седмица се поема от касата, а при рискова бременност и по-рано се поема.

Значи още минавам за млада родилка, щом като не ми е безплатен Laughing

# 177
  • Vaudreuil Canada
Значи още минавам за млада родилка, щом като не ми е безплатен Laughing

Споко много си далече още .. за 4-тото може да се класираш да ти го поеме държавата  Wink

# 178
Шемет, бива ли така сега, чакай до две да ги докарам пък за повече Божа работа.

Сега видях какви съм ги писала Grinning Разбира се,че не е хухалната гънка, а Нухална Laughing

# 179
  • Vaudreuil Canada
Шемет, бива ли така сега, чакай до две да ги докарам пък за повече Божа работа.

Днес съм го ударила на спам отвсякъде ... ама много ме сърби езика да кажа че то гаранции няма може да се окажеш едновременно с номер 2 и номер 3 на това бременеене (освен ако вече не сте проверили бройката де).  Между другото много ме беше яд че като бременеех не си взех от тия малките устройства за слушане на сърцето на бебето - в ибей ги продават китайците. Все си мисля че това спестява много терзания пък не са и скъпи.

Сега се засрамвам от мене си и отивам да спя ... а утре ще гледам да не спамя толкова много.

Общи условия

Активация на акаунт