И през Новата Година канадски бебета ще има! - 45

• 29 739
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
  • Калгари, Канада
Оф, аз шеметната откога я подкачвам на таз тема, че чак ми е неудобно вече, тъй че ще се въздържа този път.  Peace

kaka_dora линка за фейс бук нещо не ми се отваря, ама аз намерих една дама и и пратих съобщение, пък дано да си ти   Hug   

Галче , благодаря за разяснението.  bouquet

# 151
  • Лавал-Пловдив

kaka_dora линка за фейс бук нещо не ми се отваря, ама аз намерих една дама и и пратих съобщение, пък дано да си ти   Hug   

Аз съм, я   Party Crazy Flutter Приех те.

# 152
Искам да ви питам някой дали е купувал микс от смлени джинджифил, канела, кардамом и звездовиден анасон.
Chai spice.
Обикновено я срещам точно със звезден анасон, а не с fennel seeds (както го дават в Уикипедия). Купувам я от индийския магазин.

# 153
Благодаря, Вери!   bouquet Ще я потърся.

# 154
Искам да ви питам някой дали е купувал микс от смлени джинджифил, канела, кардамом и звездовиден анасон.
Chai spice.
Обикновено я срещам точно със звезден анасон, а не с fennel seeds (както го дават в Уикипедия). Купувам я от индийския магазин.
За какво я използвате? За приготвяне на чай? Звучи ми като афродизиак  Simple Smile

# 155
В крем на торта или в бисквитки я слагам. Simple Smile
Иначе има и чай: Masala Chai Tea. Пак в индийския.
http://en.wikipedia.org/wiki/Masala_chai

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 08:23 от Вери

# 156
Галче - честита ти новина и коледна изненада Simple Smile
Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и здраво и хубаво бебче!   bouquet

Момичета от Монреал,
имам въпрос.
Търсих назад по темите, но не намерих конкретно отговор на въпроса си.
Става дума за покана за виза за гостуване на родителите на мъжа ми тук, лятото.
Досега все съм ходила при Зара в турсистическата агенция, обаче там все се налага по два пъти да ходя, а ми е неудобно сега по студовете, с Карина и с големия корем...
Искам да питам - някой използвал ли е друг вариант за подпечатване или заверка (не знам кое е правилното да се каже) за покана и къде?
Също така и самата бланка за поканата от къде я вземате или я пишете свободен текст?

(Помня, че сме го обсъждали това, но не го намирам....извинете ме  Rolling Eyes )

# 157
според мен не ти трябва заверка за покана, там се пишат вашите имена и телефони за контакти, винаги могат да се обадят да проверят Peace

# 158
  • Vaudreuil Canada
escorial ние винаги сме заверявали поканите въпреки че никъде не пише да се изисква такава заверка - можеш да завериш в общината ви с документ на който пише адреса ти - сметка или шофьорска книжка, можеш и в някои банки да завериш - не всички имат такъв служител commissioner for oaths.
За поканата имаше изброени изисквания какво да съдържа като информация, но официално е свободен текст. http://www.cic.gc.ca/english/visit/letter.asp

# 159
Здравейте,
Мислим да си ходим до България през лятото. Ще пътуваме с бебе на 6 - 7 месеца. Искам да си вземем количката и столчето за кола, но незнам какви са условията за регистрирането им като багаж. Тъй че, ако някой може да ми помогне с информация, ще сам много благодарна Simple Smile

# 160
Ескориал, ние винаги сме я заверявали в Acces Montreal, зa 5$ и за 5 минути максимум. Ето всичките им офиси с работно време:
http://ville.montreal.qc.ca/portal/page?_pageid=4899,13297630&am … mp;_schema=PORTAL

Както Шеметката е писала, носиш си документ за самоличност с адреса, 5$ кеш и поканата. Шеметката ти е обяснила и за поканата, че е принципно свободен текст, като е нужно да фигурират определени данни.

Пепчето, ние като пътувахме (2007) щерката беше на 8 месеца и не взехме кошчето. Но до нас имаше жена с кошче, което беше сложила на седалката. После бях чела из нета, че ако искаш да си вземеш кошчето с теб, трябва да си платиш пълен билет, за да имаш право на седалка за бебето. Доколко това е вярно, нямам идея. Най-сигурно да звъннете на някоя авиокомпания или на агент за самолетни билети и да питате, защото нещата се променят, а и различните авиокомпании имат различни изисквания.

# 161
  • Vaudreuil Canada
Вери мерси за името на подправката - в индийски магазин нямаше да се сетя да я търся.

Pepcheto_77 по принцип повечето компании правят проблем за големи вещи в кабината на самолета - само най-малките колички тип чадърче ги товарят там а всичко друго товарят с общия багаж. Преди време съм чела че и кошчетата/столчетата така ги транспортират та препоръчваха да се опакова някак че да не се цапа. Само гледай да се вместиш в багажните лимити. Количката сякаш не я мерят колко тежи....

# 162
Благодаря ви момичета!   bouquet
Ще погледна изискванията и ще напиша свободен текст, който ще отида да заверя после.

# 163
Благодаря ви! Ще позвъня в някои авиокомпании и ще поразпитам.

# 164
Chai spice.
За какво я използвате? За приготвяне на чай? Звучи ми като афродизиак  Simple Smile

Ха-ха. hahaha Въобще нямаше да се сетя да го използвам като афродизиак. Всъщност ми трябва за едни меденки, които мислех да правя.

Pepcheto_77, миналото лято си ходих до България с бебе на 3 мес. Пътувах с австрийските авиолинии. При чекирането на багажа ми казаха, че мога да си взема кошчето на количката на борда на самолета, но после стюардесите ми го взеха и ми го върнаха на слизане от самолета. С количката процедурата е същата. Оставяш я сгъната на входа на самолета и при слизане пак там си я чакаш.

Общи условия

Активация на акаунт