И през Новата Година канадски бебета ще има! - 45

• 29 690
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
shemet_neveroiaten , аз съм виждала Тефалската хлебопекарна  в Сиърс предди година.

НИе сме с Кюизинарт от около година и сме доволни. Бреди това имахме БД за 2лб повече от 4 г и пак бяхме доволни.
На БД за 3 либри  им се чудех дали се вади лесно хляба като перките са 2 и заотжа заложихме на Куизинарт сега.

На мен и миксера ми е от тази марка 800ватов и съм супер доволна - меси страхотно.

Aз пъ сега се оглеждам за сокоизстисквачка. Имаме една  Хамилтън Бийч, купувана някога от Уолмарт, която обаче вади пулпата доста мокра. Та събирам идеи.

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 23:16 от WebMama

# 646
Mamamia, Калин расте. Моите родители са тук и те го гледат. После края на май заминава с тях за България. Август планираме да ходим да си го приберем и после на градина тук.
Аз имам хлебопекарна на Кюизинарт и бъркачка на Китчен Айд професионал 600. По-съм доволна от бъркачката. Ама ние така или иначе хляб не ядем. Бъркалката я купихме тук ( да не меси майка ми). А с хлебопекарната сме от 3 години - много яка излезе, а и обиколи света с нас

# 647
  • Варна - Монреал-Едмънтън
За B&D машините - може да се обадите на фирмата производител и да кажете, че канчето не ви работи - паднала вие е едната част. Това в рамките на гаранцията - 1 година. Ще ви пратят ново казанче по пощата.
Ако вие е купена от кан.тире машината може да я върнете и да си я смените с нова, докато ви трае гаранцията. Такова е споразумението им. Сега на новата ми машина пише гаранция 2 години даже.

Въпрос за данъчните истории:
 През септември се преместихме в нова квартира. Договора за наем е на мое име сега. В предната квартира беше на името на мъжа ми. Трябва ли да чакам от предния си наемодател документи за наем? Или идват само от настоящия?
Мъжа ми се премести през октомври да работи и живее в Алберта.Там ли подава само данъчна декларация?
Можете ли да препоръчате някой, които да разбира от тези неща за да си задам въпросите на него?
Много ни е объркан казуса на нас тази година.
Кателиев може би ?

# 648
Ароганс, нашата машина е купувана преди 6г, тъй че никакви гаранции не я покриват. При нея си е просто износване на материала (моя мъж разбира от тези неща) Peace Ако на някой му се намира старо казанче здраво, може да се споразумеем Mr. Green (става въпрос за малка машина B&D, издание 2005-2006г). За счетоводител не мога да помогна. Ние ходим вече няколко години при една и съща счетоводителка, ама все по изключение се съгласява, че имаше изпити да взима, бебе имаше, и все не й е на жената до декларации, ама ние тъпо и упорито все нея търсим, защото сме доволни Crazy Ще видим дали тази година пак ще се навие Praynig

# 649
  • Vaudreuil Canada
arogance от старата квартира няма какво да чакате - документи за данъци се дават само от жилището кото обитавате към последния ден на годината.
Казуса ви верно е особен според мен Даниел Кътев ще ви свърши работа. По принцип има значение трайно ли се е преместил мъжа ти там или е временно - могат и разноските по местенето да се приспадат, въобще трябва да го коментирате в детайли въпроса.

# 650
arogance от старата квартира няма какво да чакате - документи за данъци се дават само от жилището кото обитавате към последния ден на годината.

A новият собственик дава бележка само за периода, в който живеем в новото жилище или за цялата година. И при нас това е казуса, но новият наемодател каза,че бележката ни щяла да е само за времето, в което сме били при него, та се чудех дали такава е практиката или той нещо ни пързаля. Ако може и да ми кажете какво да му цитирам като закон или нормативен документ?

# 651
  • Калгари, Канада
Ами ние сме ползвали и Блек& Декер, и Кюизинарт, и Тефал /сега погледнах в мазето/ и все тая, уж последните две се предполага да са по-добри. Даже съпружието твърди, че именно Тефала се бил счупил на 3-тия месец. Той милия всички ги поправя - повече с подръчни материали /има си много запаси/, но ето сега за Кюизинарт купи и част. Явно си има значение не само марката, а и на коя партида ще попаднем. Ние си я ползваме всеки ден, понякога и по два пъти, та много ми се ще да не се разваля.

Сокоизстисквачка имаме на Breville, ползваме я от време на време и сме доволни.

Titina , много е хубаво, че си имате баба и дядо при вас. И за БГ ви завиждам /благородно/, ние тази година не се очертава да си ходим.

arogance , за съжаление не мога да ти помогна. По добре си говорете със счетоводител.

# 652
  • Vaudreuil Canada

A новият собственик дава бележка само за периода, в който живеем в новото жилище или за цялата година. И при нас това е казуса, но новият наемодател каза,че бележката ни щяла да е само за времето, в което сме били при него, та се чудех дали такава е практиката или той нещо ни пързаля. Ако може и да ми кажете какво да му цитирам като закон или нормативен документ?

До колкото аз съм запозната следва да ти издаде документ за данъците за цялата година, но понеже тия документи ги прави куцо кьораво и сакато та положението е тъмно розово както и с документите от детските градини.

# 653
  • Монреал

Аз подготвям рожден ден на тема фокуси, тъй че някой ако е попадал на интересни покани за разпечатване за рожден ден или фокусническа шапка /трябват ми 20-тина/ на символична цена, свиркайте.
Обиколих всички близки доларами за тези шапки и нищо, май ще трябва да си ги правя сама /което не ми изглежда много лесно/. Както и да е, поне имам уговорка с истински фокусник, та не трябва аз да правя триковете.
Ето няколко покани - но ако пуснеш сърч за printable magic birthday party invitations, ще излязат още доста:
http://www.freeprintable.com/free-printable-birthday-invitations … party-invitation2
http://partysupplieshut.com/freeinvitations/magic.gif
http://www.kidspartymagic.com.au/invitations.html

Нашата машина за хляб е refurbished Cuisinart от Електротел - вече 3та година не е мръднала, а беше много евтина - към 40$ - не я ползваме всеки ден, но достатъчно често.

# 654
Благодаря, mоmичета за поздравите!
Аз хлебопекарна не ползваm, свекърите като са тук саmо си правят хляб с нея, но докато вървеше теmата mи изгоря mиксера, та ще пообиколя за находки тази седmица, нали съm вече почивка  Laughing

ПС. mен пък Кътев не mе кефи, mоже и да е mного добър, но и двата пъти, които съm ходила при него иmаше грешки в декларациите ни, Също mного mе дразни, че непрекъснато говори по телефона и прави 100 други работи докато си mу насреща...

# 655
Mamamia, ние и кръщене планираме да правим там ( кумът ни е букнал и дата за кръщенето в Троянския манастир).

За Калгари не мога да препоръчам счетошодител. Този, който ние използвахме взе последния път 1500 долара, а и през годините съм му хващала няколко грешки (които корегира). Естественно, при запитване от страна на данъчните той се заемаше с нещата.

# 656
Привет Hug

По темата с хлебопекарните и ние сме с БД, но е само на 4-5 месеца експлоатация, та засега не се оплакваме и лютеница там си правим даже Blush
Миксер и сокоизтисквачка нямаме. Само едно малко пасаторче. Но миксерът е много удобна вещ. Дидо вчера прави едни палачинки и бърка сместа на ръка Blush

За актуалната тема за дан. декларации, някой да си ги попълва сам? толкова ли е трудно? Защото така или иначе да я дам на някой счетоводител информацията, пак трябва да събера всички необходими документи Thinking Някой може ли да ми разясни по-подробно, какви са рисковете, ако сами си ги попълнем?

Титина, приятно изкарване в България Hug

# 657
  • Vaudreuil Canada
Галче аз си попълвам сама декларациите ама аз това и работя така че не мога да кажа че съм аматьор  Wink  Рискуваш да не попълниш нещо правилно, да пропуснеш да си напишеш някои от разходите за които да ти върнат парички или да не напишеш някое задължение - в този случай могат да се върнат след няколко години и да трябва да плащаш или връщаш пари с лихви и глоба.
Разгледай двете декларации федералната и за квебек и прецени дали можеш да се справиш сама.

МaНЕВрата Кътев не съм го виждала на живо, но от комуникациите по форуми съдя че има знания в главата си ама как ги ползва на практика не знам - иначе откровено ме дразни. Като цяло от българите предлгащи такава услуга е най-отдавна в занаята та сигурно е понаучил нещо, но явно претупва или поне така изглежда от написаното от теб.

# 658
  • Pierrefonds, CA
Ние сме с Cuisinart машина за хляб, много съм доволна:).

Кътев не го ползвам от 3-4 год ве4е, след като така ми обърка декларацията, 4е "трябваше" да върна 5 цифрена сума  на Ревеню Кебек  Simple Smile . Оправи се положението,но отне 4 мес, и мноого нерви..... И това защото имал голям опит в Канада и УСА  Simple Smile, може и да има но...

ПС. mен пък Кътев не mе кефи, mоже и да е mного добър, но и двата пъти, които съm ходила при него иmаше грешки в декларациите ни, Също mного mе дразни, че непрекъснато говори по телефона и прави 100 други работи докато си mу насреща...

да, много дразнещо ..

Последна редакция: нд, 27 фев 2011, 19:53 от E&M

# 659
И аз попълвам сама. Първите 2 години попълвахме със счетоводители, но винаги имаше дребни пропуски. Мен първата година не ми беше комфортно да седна да попълвам сама  = не можах да се престраша. НО има евтини услуги към емигрантси и подобни организации - за нещо като 5$.
 Не е трудно, иска малко да се попрочете . Може да си вземете диск с програма ( az polzvam turbo tax) или пък директно на UFILE.com Уфиле при нисък доход е безплатно.
Малко объркано обясних ама мултитасквам в момента (готвиа реална манджа, гледам на ПЦ то и правя бургери от плестелин Simple Smile )

Последна редакция: нд, 27 фев 2011, 19:15 от WebMama

Общи условия

Активация на акаунт