И през Новата Година канадски бебета ще има! - 45

• 29 466
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
МaНЕВрата, сигурна ли си, че са покрити медицинските застраховки в чужбина? Питам защото за Албърта не ги покриват. Сега се сещам, че на преглед при моя лекар, караха пациенти извън провинцията да си плащат за прегледа. А и съм пробвала да аплайвам за медицински разходи извън Албърта ( от БС) не ми ги покриха.

# 676
  • Canada
За прахосмукачките, ние сме с ей такава от няколко месеца - http://www.canadiantire.ca/AST/browse/3/HouseHome/3/CleaningTool … uum.jsp?locale=en. Доволна съм за сега. Старата ни беше на "Dirt devil" - много шумна, но чистеше добре. Не се е разваляла, просто решихме да я сменим.
За хлебопекарните - такова чудо в нашата къща няма никакъв шанс да влезе. Причината - ще стана 100 кила, а не искам пък  Embarassed Това не ме е спряло обаче всеки ден да меся по нещо на ръка. Като се замисля, освен хлябът, които купуваме (седмично поне 3 бр.), на месец употребявам и по 10 кг. брашно.
За застраховките, доколкото си спомням, когато ходихме до Орландо, си платихме допълнителна застраховка. Ако тукашната здравна карта важи при посещение на лекар в чужбина, това би означавало, че когато съм си в БГ би трябвало също да важи. Т.Е. по логика би трябвало на място да си платиш и връщайки се тук да можеш да си осребриш фактурата. Не знам дали има такава възможност, ако някой знае да казва, ще ни е полезно на всички.

Да споделя как почти си оправих синузита - продават чудесни хапченца Адвил за синузит, в комбинация с капки за нос и промивки със солен разтвор на синусите вършат чудесна работа  Grinning

# 677
Нося ви радостна вест:

Тази сутрин в 7.25 ам Гаргамелчо е родила бебе Charlie, 8lb 2oz, 53cm.
Да й е жив и здрав, много щастие и късмет в живота му желая! Прекрасно детство изпълнено с много усмивки и весели игри с кака Виктория и Емма!

Току-що се чух с нея. Зчучеше много щастлива. Каза, че раждането е минало бързо, но повече подробности тя ще разказва като намери време да се включи.  

# 678
  • Лавал-Пловдив
Честит Чарли на Гаргамелчо!
Много игри ще падат с каките. За малко щеще да си дойде с мартеничка ама...здраве да е.

# 679
  • Монреал
Гаргамелчо, да ви е жив и здрав бебо Чарли - много сладко именце! Бързо възстановяване на мама!   bouquet

Ние сме с вградена прахосмукачка, но също имаме и тази малката Шарк, която лейди Чери е показала - тя е много лекичка и става да помагат децата  Mr. Green, а също и много ми харесва, че сама си обира кабела после.

# 680
Честит син на Гаргамелчо stork-boy Да расте здрав, весел и много обичан Hug

Един въпрос за хлебопекарните - продават ли се отделно перките, или врътката( незнам точното име). Моята я забравям няколко пъти в хляба и съм я обелила на 2-3 места с ножа.

# 681
Честито на Гаргамелчо и цялото семейство новото, мъжко попълнение!

Да расте, папка и спинка!
На мама бързо възстановяване!

# 682
Изма, зависи от модела, но принципно има части.

# 683
Гаргамелчо,честито бебче !Да е жив и здрав малкия мъж!

# 684
Сигурна съm за провинция Кебек, покриват се здравни разноски в чужбина, естествено за спеШни интервенции и непредвидени инциденти, хронични заболявания не се покриват ако се лекуват в чужбина. Разходите се плащат на mясто (цени не надвишаващи тези в провинцията) и после се възстановяват. Частните застраховки действат на същия принцип, но таm няmа нужда да се плаща на mясто, а болницата директно клейmва дължиmото от застрахователя. Схеmата е проверена, аз съm клейmвала посещение на mалкия в спешното в УСА, а и лекуване на зъби в Бг...

Честито на Гаргаmелчо!!!   bouquet

# 685
Явно зависи и от частната застраховка. На мен нито частната нито провинциалната ми покриха нещо. Даве имам отговор отпровинциалната, че щом е извън провинцията не възстановяват парите. Не е честно само това да е за Квебек.

# 686
  • Vaudreuil Canada
Гаргамелчо Честито бебче и бързо възстановяване!

Схеmата е проверена, аз съm клейmвала посещение на mалкия в спешното в УСА, а и лекуване на зъби в Бг...

Това към Рамкюто ли си го клеймвала или към данъчната декларация?

# 687
Гаргамелчо, още веднъж Честит Чарли и от мен! newsm59 Tada baloni
Да расте здрав, весел и засмян! На теб бързо възстановяване и чакаме снимка!

# 688
Добре дошъл Чарли! Да растеш здраво и щастливо дете с двате каки около теб!

# 689
Гаргамелчо Честито бебче и бързо възстановяване!

Схеmата е проверена, аз съm клейmвала посещение на mалкия в спешното в УСА, а и лекуване на зъби в Бг...

Това към Рамкюто ли си го клеймвала или към данъчната декларация?

В РАMК-то, покриха mи разноските на 100%, за лекарствата, някакъв %, зъбите от частната. Отделно всичко непокрито (20% зъби и % от лекарството) отиде и в данъчната.

Общи условия

Активация на акаунт