за децата с умствено изоставане

• 2 243
  • 5
  •   1
Отговори
Моята племенница е на 12 години и има умствено изоставане, неможе да  се концентрира, и не може да говори. В момента посещава учебно заведение за деца с увреждания. Понеже този форум е много посещаем бих искала да попитам има ли и други с такива проблеми и как се справят с тях. Може ли по някакъв начин с апаратура да се стимулира мозъка.

# 1
 А твоята племенница има ли други проблеми или само умств. изоставане? В тоя подфорум наистина има много родителина деца с такъв проблем , но повечето са съпътствани и с други и са част от общо заболяване или аномалии!
Мозъка с апаратура не може да се развие , но ако се работи с детето може да му се момогне да напредва ! Или по точно казано- ако едно дете с нормално умствено развитие научава нещо след 5 мин. повтаряне на 3г. напр. друго може да го научи след часове повтаряне  пак на 3 г. или чак на 5-6 .... или никога  Confused За съжаление това е истината, но това не означа че другото дете ще е по маловажно и няма да се развива! Напротив то се развива но според възможностите си и са важни НЕГОВИТЕ постижения и индивидуалния напредък!

# 2
Сигурна съм,че са правили в ранна детска възраст всичко,за да може племенницата ви да говори. Но понякога резултат няма. Просто така е трябвало да бъде, за огромно съжаление. Трябва да мислите на всичко това дори малко философски, търсете в нея нещото, което може и се гордеите, обичайте я и го показвайте. Трудно е спор няма...

# 3
Здравейте имам дете на 9 години аутист със умерено умствено изоставяне но повече доктори който сме ходили казват че детето двигателно е добре има разбиране. И от направените ЕЕГ та го водят в лека форма но още си изоставя. Развита ни е механичната памет. Говори като за 4  годишен .Също така е Хиперактивен със дефицит на вниманието. Моля споделете как се развиват има ли надежда нещо да се навакса през годините на детето. Да се научи да чете и пише .

# 4
В чужбина- Германия, Италия

# 5
  • Пловдив
Има. Моят син е на 12, няма синдром, няма физически симптоми, физическо развитие в норма, но интелектуално е умерена към тежка степен изоставане. Не говори и малко разбира. Посещава ЦСОП - бившето помощно училище. Нищо вече не се опитвам да правя, дори на логопед и психолог не го водя (то от центъра с психолозите практически ме отсвириха негласно преди няколко години, но и аз нямам желание вече да наливам усилия в каца без дъно), гледам си другите две по-малки здрави деца, които според гнусното мнение на някои изживяващи се като морални и хуманни индивиди не е трябвало да ги раждам, нямам право на нормално щастие като майка и не е трябвало да ги има според тях моите две хубави здрави деца, защото съм ги правела негови заложници, обвързани с грижа за него до живот.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 08:57 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт