Декемврийчета 2010

• 25 687
  • 724
  •   1
Отговори
# 150
Имаме постижение в развитието си - малката прави физиономия, наподобяваща плезене, когато ние и се плезим. От начало мислихме, че е съвпадение, но вече 5-6 пъти ни се получава.
Бебка се заглежда в играчките си, заслушва се. Почнахме и упражненията за вдигане на главичката.
Ех, тамагочито почна да става човек.  newsm68

никид, очите на девойката ни са сиви (така се роди) и аз се вълнувам до кога ще се променят. Нашите с мъжа ми са кафяви.

# 151
Здравейте мами ! Simple Smile

Да се запишем  и ние в родени  newsm03
Нас ни почнаха коликите ,а аз съм още неориентирана и режим нямаме създаден   Crazy
Но полека лека  влизаме в ритъм .Въпрос към консултантите Притеснява ме това ,че като се прибрахме от родилното бебка си акаше често ,но от 3 дена насам акаме по един път,дали млякото не и достига ,кърмя и от двете гърди,от родилното ми казаха да дохранвам ,в началото и давах през няколко хранения  АМ ,но се отказах .Гледам да сме само на кърма,за да стимулирам и кърмата.Иначе акото е едно такова рядко и на цвят е като горчица със бели топченца ,но има и слуз във него.

Последна редакция: ср, 05 яну 2011, 14:48 от ikamenova

# 152
И мен ме е яд, че точно аз нямам кърма и сме на смесено хранене, но какво да направя... разбих си съня... само някакви мисли ми минават през главата... обвинения какво не направих както трябва... много ми е мъчно, но вече, и особено с помощта на някои приятелки минали по този нелек път, се опитвам да се успокоя. Не мисля, че бебето има нужда от стресирана мама дето само й се плаче, че няма мляко... Така ще си мисля и дано се оправя малко.

...................................

Та така, момичета, малко ми е стрес всичко около бебето засега, но се надявам да се нагодим скоро и да спра да се притеснявам толкова от буквално всеки звук, който издава... Не мога да се позная какъв силен човек бях и как нищо не можеше да ме извади от равновесие, а какво стана сега...

Калинче, миличка, само не се депресирай, знаеш, че бебка усеща твоите емоции. На АМ или на кърма бебета ни ще пораснат здрави и силни, те имат нужда повече от една щастлива и любяща мама, така че бъди спокойна - правиш най-доброто за Александрина  Hug Hug Hug.
Да ти споделя за опита ми с кърменето на моята Александрина - първият месец наддаде 680 грама и аз реших да давам добавка АМ след всяко кърмене. Винаги първо слагах на гърда, след това добавка. И както казва Шаманка - това спаси кърменето, бебето си сучеше, дохранвах, тя си беше спокойна, аз също и така. А когато започнах на 5 месца захранването - АМ давах само вечер преди сън. Кърмила съм 1 година и 3 месеца. Не спирай да цедиш, пробвай да слагаш на гъдра сега като е по-големичка може да суче по-ефективно.

А втората част на поста ти за притесненията и изваждането от равновесие - все едно аз съм го писала, но преди 2 години, когато се роди дъщеря ми. Сега съм значително по-спокойна, май наистина второ дете се гледа по-лесно, само да са ни живи и здрави  Praynig Hug

Ние бяхме на консултация, Ники е наддал 1500 грама и 6 см, вече сме 4700 и 55 см. при това само на кърма. Изписаха ни Деавит по 2 капки сутрин. Биха ни е НВ ваксината, плачка като го боцнаха, но малко.

Мари, гледах свекърите ти вчера, евала на такива хора, нека има повече като тях  Hug

# 153
  • Ямбол
Благодаря много на poli.t за забелязаната статия,в която има упоменат мой цитат за храма в село Горни Воден.
Благодаря и на момичетата,отговорили ми за очичките на бебчетата и цвета им,ще растат и ще видим,важното е да са живи и здрави само,а цвета не толкова.

# 154

Мари, гледах свекърите ти вчера, евала на такива хора, нека има повече като тях  Hug
и аз ги гледах и ги познах..много мили хора  Hug

Катёнок успех със записките. Аз пробвах няколко пъти да го направя ,но не се получи.Особено ставанията и храненията в малките часове...нямам спомени. Аз заспивам докато той си суче, абе пълна каша... Grinning

# 155
Айде и а се записвам в темата! Снощи ни беше адова нощ. Коликитр бяха направо страшни цяла нощ и продължавт сега. Спи неспокойно, пробужда се, плаче и на сън и в будно състояние. Сега даже спи в мин да усеща топлината. Притеснявам се обаче дали са само колики, защото той е с ГЕР иможе би го мъчи и нещо друго....

# 156
  • София
Майчета, да ви питам нещо - днес цял ден давах Инфакол на всяко кърмене. Но сега за вечерта и през нощта искам да опитам Колийф. Смятате ли, че е проблем? Няма да ги давам едновременно, но все пак ще се съберат в един ден два различни вида...
За през деня Инфакола са ок, но след снощния рев, ми става ясно, че не ми върши работа за нощните колики....
Пък на педито й звъня сто пъти вече и ми е неудобно пак да я занимавам...

# 157
Майчета, да ви питам нещо - днес цял ден давах Инфакол на всяко кърмене. Но сега за вечерта и през нощта искам да опитам Колийф. Смятате ли, че е проблем? Няма да ги давам едновременно, но все пак ще се съберат в един ден два различни вида...
За през деня Инфакола са ок, но след снощния рев, ми става ясно, че не ми върши работа за нощните колики....
Пък на педито й звъня сто пъти вече и ми е неудобно пак да я занимавам...

Мисля, че няма да имаш проблем. Аз давам така смесено Инфакол и Еспумизан, но да знаеш, че Тео се запече от Инфакола, просто го имай предвид.

# 158
Момичета, 

Да ви кажа, че днес май съм по-добре. Пия Хомеожен и Парагрип на всеки час.

Но баткото ми е с 38 градуса температура. Много гадно. Вече ще изперкам. В нашата къщша непрекъснато някой е болен...няма празно.
Искам децата да са здрави...дано тая кърма да пази бебето, че направо ще полудея ако и тя се разболее. Много ми е мъчно.
Augustas, щом ти първа си изкарала респираторното заболяване, значи вече си изградила антитела. Почти сигурно е, че бебка ще е ОК като папка кърма. Хайде целувки и виртуални прегръдки - да оздравявате скоро  Hug
Моя малечко е порастнал до добри грамчета, но си влачи конюнктивита. Не ми разрешават да го пипам, защото бил силно заразен  Shocked Допреди дни като го слагах даже на гърда за кърмене беше уж здрав  #Cussing out Сега като подадох жалба до ръководството се сетиха, че е болен... Изолиран е с друго болно бебче в дъното на едното помещение. Толкова ми е мъчно - като бездомно кученце наритан. А, че е правилно съзнавам. Но как допуснаха него някой да го зарази  Cry че го играят и обидени от жалбата...

# 159
ДОБРА и на мен ми стана мъчно за момченцето ти като прочетох какво си написала.Важно е,че той наддава добре и стискам палци бързо да премине конюктивита,за да може да се гушкате и храните в къщи.За жалбата не съжалявай,че си я пуснала,щом се е случило това вината си е напълна тяхна.
При нас пък се оказа,че бебчо за 13 дни е наддал 240гр.,което е малко.Ние сме на кърма.Да си призная доста ми е притеснено.Нямаме режим,храним се когато се събуди.В петък ще имаме консултация,дано да измислим нещо относно храненето.

# 160

KalinaZ, ще си позволя да пиша, въпреки че не си ни питала. Това, че сега дохранваш, не е задължително да е неуспех с кърменето. Много майки минават по подобен на твоя път. По някаква причина се е наложило да се даде добавка и наистина смесеното хранене е изтощително и трудно. Но понякога се налага, понякога точно дохранването може да спаси кърменето. Никак не е задължително даването на добавка да бележи края на кърменето. Може просто да е препятствие по пътя.
Бебето ти е още малко, когато започне да става по-активно, а ти се успокоиш, че наддава, можеш постепенно да започнеш да намаляваш добавката за сметка на по-често кърмене. Така плавно и с малки стъпки е напълно възможно кърмата да измести добавката и скоро да сте само на кърма. Ако искаш, можем по подробно да обсъдим идеи в тази посока.
КЪМ ШАМАНКАТА   Аз приемам идеи в тази посока, ако може да се включа, все не намирам време да опиша и моя втори пак не особено успешен опит с кърменето, но проблемите ми са сходни с тези на Калина. И ние сме на добавка, като до вчера редувах храненен само от гърда, като давам първо от едната и като я изсуче и от другата и на следващото хранене пак така но с добавка и сякаш беше добре защото тя е лакома и ако не и стига си искаше, но пък почна да ака само по веднъж на ден и днес само сутринта беше изцяло на кърма, а слетобед и правех на всяко хранене добавка колкото хапне от него, но повеме от 60 мл добавка не е изпивала.
От днес обаче имам и друг по-голям проблем, появи ни се хрема, ужасно и съм толкова притеснена, носа и не е запушен, но хърка и на три пъти изтече жълт сопол и има някаква кашлица, все едно се дави. Утре сме на доктор дано са само сополи, тази вечер след банята и капнах по една капка физиологичен разтвор в двете ноздри, да може спокойно да се нахрани и го направи и сега спи, но от време на време прохърква и се разбужда. Каква ли нощ ме чака Cry Как да съм спокойна и да имам кърма, просто вече се чувствам безсилна и все ми се плаче

# 161
Ето ме отново.

Добра, благодаря ти....
Това с жалбата е като нож с две остриета.....все пак добре си постъпила. Дано се оправите бързо...какви са прогнозите все пак - кога се прибира малкия мъж у дома.

мама Ива...добре дошла .....надявам се че сте добре. Днес нямах време да прочета разказа ти, но утре ще му отделя специално внимание.

Сега бързам да си полегна...лека нощ...

# 162
Здравейте,
искам да питам нормално раждалите мами,кога смятате да идете на гинекологичен преглед.Дали ни се полага по каса или е срещу заплащане,трябва ли да се вземе направлемие?

# 163
Добро утро момичета,
 как сте днес???

Прегръдки за всички, които се борят с кърменето. Не се отчайвайте. Постоянство му е работата и увереност. А дори и да не се получи напълно с кърменето не се впрягайте. Важното е да сте здравички и спокойни за да расте и бебчо спокоен.  Hug

Ние засега се справяме много добре ( пу, пу дано не урочасам нещата). Наистина второто се гледа много по-лесно и най-вече много по-уверено. А може би и бебчо е по-спокоен и нещата вървят. Кърмим се, засега мисля, че успешно, после той си заспива самичък. Не иска да го носим много Simple SmileSimple SmileSimple Smile  Мисля че има начални признаци на колики... още от болницата се свива, почервенява целия и се напъва, но там една компетентна лекарка ми каза, неможе да има още колики. Рече и отсече и така Simple Smile За сега не му давам нищо защото с гушкане нещата се оправят. Много му се бели кожичката, особено на всички гънки, ужас е , мажа с мас, с олио на Себамед, но май е рано още за някакъв ефект. Вчера докато го мазах му се счупи щипката на пъпа. Лошо ми стана, но после като огледах само пластнасата е паднала и сега дори е по-добре, защото я няма тази дългата част дето се пречка  Mr. Green Та общо взето си имаме преживявания, но ги приемам много спокойно засега. По голяма грижа ми е баткото, който определено се опитва да привлече внимание и се прави на интересен и прави всякакви щуротии. Не страда от липса на внимание, напротив, но явно си ревнува по някакъв си негов начин. Иначе е много грижовен, иска да гушка бебето, гали го, сладур е, но е много непослушен .Надявам се с времето нещата да се нормализират. Та така -това е при мен. Прегръщам ви и пак ще пиша, че да ставам да оправя малко къщата докато бебчо спи, а бати гледа тв Simple Smile

# 164
  • при моите любими
Ех как упостя темата.  Whistling  Явно всички са заети с по-важни неща. Мама Ива, много се радвам, че нещата вървят успешно и спокойно. Наистина най-важното нещо е да сме доволни и щастливи и максимално спокойни в отглеждането на мъниците, било то на кърма или АМ.

augustas  и аз като теб върша всичко с каката с една ръка. Тя винаги иска и търси моето внимание, точно когато гушна бебето и затова ми се налага да правя форми от пластелин, да чета книжки, да преобличам куклите, да... , все с една ръка  Crazy  Но си е купон. Толкова ми е хубаво с 2 деца, че вече си мисля, как някой ден ще си имаме и трето. Но то със сигурност ще почака поне 4-5 години, да могат тези да пораснат малко и да са много по-самостоятелни.

Здравейте,
искам да питам нормално раждалите мами,кога смятате да идете на гинекологичен преглед.Дали ни се полага по каса или е срещу заплащане,трябва ли да се вземе направлемие?

Изобщо не си спомням, как процедирах миналия път. Но сега мисля, като ми спрат лохиите напълно и вече съвсем ми се изгладят шевовете и подутините, да отида при лекарката, която ме изроди. Тя не работи по касата за гинекологични прегледи, така че ще трябва да си платя. Но мисля, че спокойно можеш да си вземеш направление от личната и да отидеш.

Общи условия

Активация на акаунт