Декемврийчета 2010

• 25 688
  • 724
  •   1
Отговори
# 165
mama Iva, все едно си описала ситуацията с нашето бебе и нашият батко. Чуди се какво беличка да направи, за да му обърнем внимание. Да си кажа честно той повече ме изморява отколкото бебчо. Лора е кротка засега и сме само на кърма. Дали и стига или не ще каже доктора на първата ни консултация. Да ви попитам на вас за колко време ви мина жълтеницата? newsm78 Ние сме бая жълтички, но докторите казват, че е рано още да минава. А така ми се иска да и се избистри тена и да стане една беличка и пухкавичка.

# 166
  • София
здравейте Simple Smile

Аз имам един въпрос касаещ болничните: издадоха ли ви третият болничен от 135дни и ако да - кой ви го издаде личният лекар или педиатъра на бебо?

# 167
Здравейте милички!

Ели, благодаря за подкрепата, мила Simple Smile И пак на всички вас, които ме окуражават за това кърмене! Шаманката, и на теб хиляди благодарности за това, което си ми написала. Дано позакрепим нещата още време, но не знам... все по-малко  ми е кърмата... Сега отивам пак да цедя и после ще чета назад.

Хубав ден, мамчета Simple Smile

# 168
здравейте Simple Smile

Аз имам един въпрос касаещ болничните: издадоха ли ви третият болничен от 135дни и ако да - кой ви го издаде личният лекар или педиатъра на бебо?
Вчера на мен ми издадоха 3-ят болничен от 135 - те дни. Издава го педиатърът на детето, в краен случай може да ти го издаде и твоето джи пи. Незная кое е краен случай, при мен педиатърът на децата ми е и на мен личен лекар та така....
Относно контролен преглед, на мен докторката, с която раждах ми каза около месец след раждането да отида да ме види. Но понеже бяха празници, смятам да отида до края на тази седмица. Ще си платя, защото тя има само частен кабинет. Пък и вече 2 седмици съм без лохии, да видим как е положението.
Сега се сетих, че лекарят, който ми води ЖК, ми беше казал, че ми се полага контролен преглед след раждането ( това към направлението, което съм занесла за да ми води ЖК и че нетрябва да нося друго направление) но не помня на колко дни трябва да  се отиде.Но това е при положение, че не съм използвала всичките прегледи ( мисля че бяха 10 за ЖК). Иначе трябва ново направление.

Как го обясних,надявам се че снякоа ме е разбрал

# 169
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Здравейте,
искам да питам нормално раждалите мами,кога смятате да идете на гинекологичен преглед.Дали ни се полага по каса или е срещу заплащане,трябва ли да се вземе направлемие?

Аз раждах нормално. Не смея да изследвам сама какво е положението със шевовете, надявам се да зараства нормално раната.Аз освен епизотомия имам поражения и на перинеума  ooooh! ............

Сигурна съм, че се поема от ЗК и съответно не се заплаща. Поне един преглед смятам да направя другата седмица. За направление мисля, че не трябва, показва се епикризата на майката.

P.S. На моята епикриза пише, че имам право на ДВА прегледа в рамките на един месец.

# 170
На вас не ви ли дават епикризи след раждането? Полагат се 2 прегледа на родилката по здравна каса и това е за нормално раждащи и за секцио. В епикризата пише на кои дни след раждането се ходи на преглед в здравното заведение,където сте раждали.

# 171
⅞ ...and Happily Ever After, от Епикриза до Епикриза има Балкан разлика.
 Видях Епикризите от русенското АГ - всичко подробно е описано, но моята от Шейново е пълен абсурд, нищо не пише в нея, дори името на детето не фигурира, а детето е под номер  #2gunfire. Освен това Епикризата е една обща за мен и детето. Абе с една дума - хвърчащ лист, който и аз можех да си напиша.
А да не говорим, че установиха, че не са я написали минути преди да ни изпишат и още по-голямата изненада беше, че е не са направили на Калина ваксината п/в Хепатит (която се прави в първите 24 часа) и я направиха седмица след раждането  #2gunfire.
Така че хич не се учудвам, че е и че инфото за контролните прегледи липсва.

Да се оплаче вчера малката рева с малки прекъсвания от 7.30 до 11.30. Вечер е много неспокойна. Колики почти няма (не се превива като преди), просто е страшно кисела. При вас как е?

# 172
За 3тия болничен и аз знам ,че се издава от педиатъра на детето.
На мен доктора, който ме изражда ми каза да отида на контролен преглед на 40 ден след раждането. а на епикризата наистина пише, че и аз и бебето имаме право на безплатни прегледи след раждането.

въпрос към ЛЛЛ. Кърмим се на поискване, което е между 2 и 3 часа. Обаче от вчера гърдите ми вече не се пълнят както преди и не стават твърди. Стоят си все в едно такова меко състояние. снощи имахме малко неспокойна нощ и се притеснявам да не би кърмата да ми е намаляла рязко. не правя нищо по-различно. Ям и пия както преди. На моменти чувам бебка да преглъща, но на моменти си мисля, че нищо не яде. иначе горе долу на всяко ядене има ако и памперсите са напишкани. просто незнам какво яде при положение, че гърдите ми са толкова меки.

# 173
  • София
Poli.t, благодаря ти за отговора. Аз на консултацията забравих да я попитам педиатърката за моя болничен и сега ще ходя да се разберем.

Колкото до прегледите след раждането - аз ще отида в частният кабинет на доки и ще си платя. Няма да се възползвам от двата прегледа в болницата, на които имам право и за които пише в епикризата.

Мери , аз имам две епикризи от Шейново едната за бебето и едната за мен. Само че тази за мен беше издадена с една седмица закъснение. Да не би случайно да не си я получила, може би трябва да провериш? Или както се казва отново са се укаали в Шейново.

# 174
НА мен ми казаха да отида след 2 месеца ( аз съм секцио , но мисле ,че за всички е еднакво) Води се контролен и не се плаща!

# 175
Благодаря за отговорите, и аз от Шейново имам само една епикриза на бебчо за мен няма.Май пак някой не си е свършил работата, но не се учудвам щом не видяха че съм с тесен таз и ме мъчиха с нормално раждане кво остава за един лист.

# 176
Здравейте!
И на мен ми казаха да отида 40-45 дни след раждането (което беше секцио) на контролен преглед.
Иначе в епикризата ни не пише нищо относно контролните прегледи.
Ние се развиваме добре, а бебка вече се опитва да бодърства. Вижда близки предмети и се усмихва, а също започна да издава звуци като й пея...дали пък не чува?!
Вашите бебета как заспиват - с друскане на ръце, с люшкане в креватчето или просто след поставянето им в легълцето заспиват сами?

# 177
Здравейте момиета!Ние се завърнахме от Банкя и вече съм при нашите.
Мама Ива, радвам се , че всичко е минало добре Hug
Адда, страхотен разказ!
За епикризата, имам си една за мен , една за педиатърката ми.И аз много се дразнех , че специално в Токуда бебетата бяха под номера, няма имена на леглото , а просто номер!
С първото дете , не беше така, започнаха да я наричат по име още преди да се роди, още преди да се роди във форумулярите , които попълвах фигурираше като Даная, а след това не беше просто номер, а детенце с име, целия персонал се обръщаше така към нея.Не е нищо фатално, но ми направи голямо впечатление, може би политиката във всяка болница е различна.
За прегледа след раждането , полагаше ми се един безплатен , но не съм се възползвала.
Мисля вече да започвам със спорта - месец след секциото Peace

# 178
Привет!

ЧЕСТИТО БОГОЯВЛЕНИЕ И ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ!

Имам въпрос относно това дали трябва много да се говори на бебето, за да се учи да издава звуци. Ако има случайно някоя мама звуци, които бебето трябва да чува и които може да се изтеглят от нета нека пусне линк.

На мен кърмата ми понамаляла, някоя от вас пробвала ли е със замразена кърма?

# 179
Момичета, някой купи ли слинг и откъде? Нещо не съм виждала  newsm78

Ние сме все на ръце вече и май по-добре да купя един слинг и така да се разнасяме... ръце нямам вече Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт