Декемврийчета 2010

• 25 695
  • 724
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Благодаря за отговорите, и аз от Шейново имам само една епикриза на бебчо за мен няма.Май пак някой не си е свършил работата, но не се учудвам щом не видяха че съм с тесен таз и ме мъчиха с нормално раждане кво остава за един лист.

Ванче, в Шейново трябва да са ти казали, че твойта епикриза излиза 10 дни след раждането. Взимаш си я от акушерския кабинет до неонатологията на 2 етаж, между 11:30 и 12:30...
А епикризата на детето са ти да я дали на изписването, да.

За заспиването - опитвам се да си гушкам бебо, но и да го оставям да си заспива сам. Не знам колко коравосърдечно е това, но не мога да седя до него на пост, а гърба ми не издържа тежестта му и обикновено го държа само докато съм седнала.

Аз също искам нещо да ви питам - нощем на загасена лампа ли спите? Аз първите нощи държах мойта нощна лампа светната, но мъжа ми не може да спи на лампа и взех да я гася....Надявам се бебо да не се страхува...

# 181
здравейте Simple Smile

Аз имам един въпрос касаещ болничните: издадоха ли ви третият болничен от 135дни и ако да - кой ви го издаде личният лекар или педиатъра на бебо?

Цвети, мила, болничните са 135 дена общо - 45 преди термин от гинеколога следил бременността, 42 след раждането от болницата където сте родили и 48 от педиатъра на детето.В случаите в които раждането е станало преди да изтекат тези 45 дена педиатъра трябва да ти даде разликата с третия болничен т.е. 48 + разликата.Аз не бях ползвала нито ден от тези 45 дена и ми издадоха 48+45 или 93 дена общо.
За преглед след раждането и на мен ми казаха да ида на 40-я ден, но не от болницата а мойта овца дето ме следеше, но лично аз бих отишла след първия цикъл /лично мое си виждане/.
За епикризите и моята е пародия - в нея пише само кога съм постъпила,кога съм родила, какво в колко часа някакви изследвания незнайно от кога и че ме изписват без проблеми  #Cussing out ама кво са ми правили кво не са не я ясно  ooooh!
Разказа на Адда ми хареса много, но искренно се позабавлявах на епитета за масите в родила зала, лично аз не се бях сетила че точно на маси за мъчения приличат  Sick  Аз като ви казвах май не ми хващахте вяра че са мизерни  Mr. Green
И накрая:

Честит имен ден на всички които празнуват днес!

# 182

Да ви почерпя, моята половинка е именник днес.

Честит празник на всички, които празнуват днес.

# 183
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ ДНЕС!ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!
Днес моята Даная също празнува.Да ми е жива и здрава!

# 184
Честит празник на всички именници!   bouquet

Ние сме добре, кърмим се на 2-3 часа, бебката е спокойна и почти не плаче. Пъпчето не ни е паднало още, крепи се на една нишка. По този повод исках да питам къде смятате да го хвърлите или ще го пазите? Аз пъпчето на каката го пазя още, четох че е хубаво да се пазят на едно място пъпчетата на децата, за да са сплотени като пораснат.  Rolling Eyes

Чудя се дали да спирам каката от детска градина, страх ме е да не донесе някой вирус. От друга страна ще ми е доста трудно с двете вкъщи, да кажат мамите с по-големи деца как процедират.

И още едно питане за еднократната помощ - какви са документите които трябва да представя, че не ми се търси из темите.

# 185
Момичета, някой купи ли слинг и откъде? Нещо не съм виждала  newsm78

Ние сме все на ръце вече и май по-добре да купя един слинг и така да се разнасяме... ръце нямам вече Simple Smile

http://sling.beinsa.info/
http://www.estestveno.com/taxonomy/term/54
http://slingbg.wordpress.com/
 Ние вече вкъщи се носими със слинг sling-много е удобно ,иначе оставам без ръце , а и на малчо му харесва-една приятелка ни даде нейния,че скъпички ми се струват тези в нета newsm78

# 186
Кали, ей този ми се вижда удобен-
http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/nosene-na-bebe … ng-jade-4-60.html

Виж има и по-ефтин вариант-
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7502&cat=145
 Рика, как носиш бебето, легнало ли ? Удобно ли е и бързо ли се наглася бебето в слинга, може ли да се кърми така , когато е в него?

Някой ползва ли пелени за многократна?Ако да може ли да сподели какви, искам да взема някакви.Хич не ми е ясно обаче с тези подложки- еднократни и многократни!Отделно ли се вземат newsm78

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 18:18 от mari:)

# 187
  • Пловдив
Здравейте, мами Simple Smile

Ние преди малко се върнахме от консултация. Бебко за 24 дена е качил 900гр и е пораснал с 3,5 см, вече сме 4 500 гр и 53.5 см, като сме само на кърма , дано така да продължаваме  Praynig

Josepha ние спим на нощна лампа, нашата е от хималайска сол и светлината е като от свещ, но аз я пускам не защото може бебо да го е страх , а за да мога да го виждам през кошара  Peace

И аз се чудя за слинга, много ми се иска да си взема, че и Влади доста често се сърди и иска да го нося, а на мен ми тежи и кръста както ме били изобщо не мога   Whistling

Да се оплача обаче, че ни излезе едно като лишеи на челото, днес доктора каза че е себореен дерматит, но било нормално да се появи, щяло да се махне, ако обаче започне да се разпростира щял да ми изпише мехлем. Чудя се да не е от ваксините странична реакция  newsm78 Днес пак говорихме с мъжа ми за тези ваксини и може и да не ги сложим, особено противохепатитната, нищо че ни я биха в родилното, ще видим .

# 188
Честито на всички именници newsm51 smile3525

Кимбарли и аз това скоро исках да питам мамите с по-големи дечица, за градината. Аз мислех да я пускам януари защото сме в къщи от 01 Ноември когато аз излязох болничен, но вече сякаш ми идва нагорно, все още ми помага моята майка, но другия месец и брат ми ще имат бебе и се прехвърля там. А толкова се притеснявам от тези болести. Хем не ходи на градина но е с една кашлица от месец и нещо, основно след като стане от сън но не спира какво ли не изпихме, докторката "На пролет ща спре" сега и една седмица беше сополива и уж не беше заразна, защото не кихала, явно била настинала, но от вчера и бебка е със сополи Sad, които май таткото ги донесе, ама това е друг въпрос, той мисли, че се е заразил от каката и така ooooh! Днес я водих на доктор, изписаха някакви правени капчици, дано скоро минат и не се влошава.  Praynig

КЪМ ШАМАНКАТА
Аз да си допълня въпроса, че като ми отговаряш да кажеш и за това. Ние сме с добавка, но доскоро гледах единия път да кърмя изцяло като давам и от двете гърди, а следващия път пак двете гърди, но с добавка, но когато е само на кърмене започна да не и стига то си и личи почва да плаче, да лапа ръце, случвало се да давам пак още веднъж от двете гърди и хапва по още малко и донякъде се успокояваше, но не съвсем, пак си беше леко нервна до следващото хранене. А пък и почна да ака по веднъж на ден, което най-много ме притесни че не се храни достатъчно, а пък и от дърпането да изкара нещо от тези явно не толкова пълни гърди почнаха пак да ме болят зърната.И от вчера почнах да давам само първото хранене за деня изцяло на кърма от двете гърди и после редувам на храненията едната и после другата гърда, като всеки път дохранвам колкото изяде, така ми е по спокойно и тя е по спокойна, но дали няма да се отбие съвсем. Също така съм спряла да се изцеждам защото изкарвах много малко и само се затормозявах, трябва ли пак да почна да го правя. И последно днес бяхме на доктор за хремата и исках и да я изтеглят и добре е наддала, 270 грама за една седмица, така че не знам доколко първия ми вариант на хранене не е бил правилен, вече хептен се сдухах, помагайте Cry

# 189
Кали, ей този ми се вижда удобен-
http://www.estestveni-idei.com/prod/baby-products/nosene-na-bebe … ng-jade-4-60.html

Виж има и по-ефтин вариант-
 Рика, как носиш бебето, легнало ли ? Удобно ли е и бързо ли се наглася бебето в слинга, може ли да се кърми така , когато е в него?

Някой ползва ли пелени за многократна?Ако да може ли да сподели какви, искам да взема някакви.Хич не ми е ясно обаче с тези подложки- еднократни и многократни!Отделно ли се вземат newsm78
нашия слинг е шал-без халки
носиме се в поза като жабка вертикално м/у гърдите ми -само с тази успях да се справя ,чакам тези дни моята приятелка дето ми го подари да дойде да ми покаже лесни и удобни начини за носене,понеже не съм сигурна,че така му е удобно на бебо,въпреки че се укротява веднага като го сложа и веднъж заспа даже Simple Smile да ви кажа много пъти се пробвах ,овръзвах се ,овъртах се ,голяма сложнотия ми се стори -ма всичко с практиката,то и кърменето не става от раз Mr. Green практика си трябва ,докато придобием увереност http://www.youtube.com/watch?v=DxY3X9WNC8M&NR=1

# 190
  • Нюрнберг, под високото небе!
Честито на именниците и на малката именничка Даная! Ще пия виртуална глътка от Бейлиса, ако може Simple Smile
Аз ходих на преглед седмица след раждането, за да видят шева дали е заздравял и дали е паднало кончето. В епикризата ми пише, че ми се полагат два прегледа- след раждането и на 6-тия месец.
За слинга- аз си поръчах от Зи Лана: http://zilana.com/  още докато бях бременна. Сега навсякъде сме със слинга-шал, само веднъж сме излизали с количката. Вкъщи по празниците така готвих- с Дивна в слинга, мнооого е удобно. В МОЛ-а бяхме също така, така и я кърмих в движение. Като ми дойде кърмаческото поло, мисля, че ще ми е още по-удобно да се кърмим дори, докато вървя или пазарувам.
Пъпчето ние го пазим. И идея си нямам къде искам да го хвърлим, за това съм го прибрала е една кутийка.

# 191
Честито на всички именници newsm51 smile3525

Кимбарли и аз това скоро исках да питам мамите с по-големи дечица, за градината. Аз мислех да я пускам януари защото сме в къщи от 01 Ноември когато аз излязох болничен, но вече сякаш ми идва нагорно, все още ми помага моята майка, но другия месец и брат ми ще имат бебе и се прехвърля там. А толкова се притеснявам от тези болести. Хем не ходи на градина но е с една кашлица от месец и нещо, основно след като стане от сън но не спира какво ли не изпихме, докторката .....

Днес на консултацията в Токуда ми казаха стига да имам възможност да спра каката за 1 месец от градина. Личната педиатърка пък каза, да я пускам, че да свиквало бебето  Rolling Eyes  Ха-ха!  
Относно респираторните заболявания - каките/батковците са заразни 3 дена в инкубационния период и 3 дена след проявление на симптомите - температура, кашлица и т.н. След това дори да кашлят и да се сополивят не са заразни. Предполагам важи в повечето случаи. Това пак по инфо от неото в Токуда.
Нашата кака поне на първо четене ще си стои в къщи 20-30 дена. Ако видя, че не смогвам ще търся евентуално бабина градина  Mr. Green

# 192
Днес пак говорихме с мъжа ми за тези ваксини и може и да не ги сложим, особено противохепатитната, нищо че ни я биха в родилното, ще видим .

Може и да знаете, но имайте предвид, че ако имате пропусната ваксина педиатърът няма да може да ви издаде бележка, която ще ви искат социалните за детските, после при постъпване в ясла, градина и училище. Знам че има родители, които са против ваксините и не ги поставят, но аз като подавах документи за детски ми искаха бележка за поставените ваксини и без нея ми казах че няма да отпуснат помощта. Не че тя е много- 35 лв.... За дъщеря ми в училище също искат тази бележка.

# 193
  • София
Честито на всички именници - да сте щастливи и най-вече здрави

# 194
СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА

МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА

Еднократна помощ при раждане на дете

Помощта се изплаща за живородено дете, ако то не е оставено за отглеждане в специализирана институция. Помощта не зависи от доходите на семейството.

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ, ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ ПОМОЩТА

Необходимо е да подадете молба-декларация по образец в дирекция “Социално подпомагане” по постоянния Ви адрес. Към нея се прилагат:

1.      оригинално удостоверение за раждане на детето, за което се иска помощта;

2.      копия от удостоверенията за раждане на всички деца, родени от майката;

3.      удостоверение от служба ГРАО за родените от майката деца.

При подаването на молба-декларацията се представят и лични карти на деклараторите за справка.

Общи условия

Активация на акаунт