Декемврийчета 2010

• 25 697
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, голямо бинго съм  Mr. Green При първото раждане имах 45 дена лохии 1 седмица пауза и ми дойде цикъла. Сега - 45 дена лохии 1 седмица пауза и днес ми дойде..... е все едно някой с хронометър ми го причинява  Tired Уффф, голяма досада е това. Уж кърмата забавяла цикъла, но при мен не помага.

# 196
Гледам , че коментирате детски градини и ясли, аз за съжаление не можах да се възползвам от услугите на баба , то все имаше докато бяхме там болно дете в градината, и нямах смелоста да я пусна, а и баба и не искаше поради тази причина, майките им ги водили на градина уж с алергии, ама те са си направо болни!

Взех си билети за началото на април!Това ще е първото голямо пътуване на Алето , до Париж,сама по самолетите с две деца, ще е весело Grinning , ама на мен хич, взех часове за педиатърката , че имам да слагам две ваксини на Дая , а закъснявам вече с 6месеца, взех час и на Алето.Много мило ми стана, когато мъжа ми ходил да ми взема час в центъра в който ходим на консултации , самата педиатърка била на регистратура, даже си споминла за мен и страшно много се зарадвала , че имам второ дете.Учудих се , през този център минават хиляди хора, най-вече чужденци, много мило ми стана.Но тя винаги е имала лично, индивидуално отношение към детето ми, може би със всички е така, прекрасен доктор е!

# 197
  • София
Здравейте ,

Аз ползвам слинга с халки  DEE DEE http://slingbg.wordpress.com/wear/ и е много удобен - на мен ми го даде една моя приятелка Simple Smile. Дори като се кача на степера съм с него и Гоги.

Ние спим на изгасена лампа и включена лампичка на леглото на бебо, която по-скоро мъждука, но ми помага да виждам Гоги. При хранене включвам нощната лампа.

Да ви споделя Гоги като се усмихне на сън и  направо ме размазва.

# 198
Добра, ама , че точен цикъл!
Моят дойде на в края на 8сми месец след раждането, ще видим сега как ще е , дано пак да е така, че хич не ми трябва!

# 199
Момичета, останал диавит да има някой  Praynig или вигантол, или какъвто и да е вит. Д? Мислех, че само вигантола е спрян. Гледах обсъждате, че си купувате от чужбина и хич не загрях да се разтърся и аз.

# 200
  • Нюрнберг, под високото небе!
Dobra, сега ще питам къде точно в Люлин се намира аптеката, от която ми взеха Деавита на мен. Ще пиша, щом имам инфо!

# 201
Dobra, сега ще питам къде точно в Люлин се намира аптеката, от която ми взеха Деавита на мен. Ще пиша, щом имам инфо!

ще чакам и аз инфото, че трябва да взимам всеки момент  Hug

За слинговете, мерси момичета... ще вземем още утре Simple Smile

# 202
Добра, деавит има и в двете аптеки в Банкя, тези на центъра.

# 203
dobra KalinaZ Аз бях споменала че мога да поръчам от Румъния но явно не сте видели,на мен ми взеха 4 шишенца за 10лв

# 204
Момичета, честит празник на празнуващите! Започвам да отговарям на питанките, съжалявам, че не смогвам веднага.
Цитат
Въпрос към ЛЛЛ Бебо е на 20 дни и сме само на кърма. Досега редувах гърдите на всяко кърмене, като се опитвам да му давам на 3 часа. До скоро го оставях да суче докато се успокои или пък задреме. Започна обаче след всяко хранене да повръща мляко. Не е пресечено, но все пак връща. Това ми даде знак, че вероятно се е наял, но е продължил да суче и затова връща. Започнах всякакви неща да пробвам - да го оригвам междинно, да засичам колко суче и на 20-25 минута да го спирам. Прави ми впечатление, че дори след като е видимо спокоен след хранене, пак продължава сукателния му рефлекс и започва да си смуче ръцете или одеалцето.

Та се чудя как да разбера кога се е наял и само се успокоява от сукането и кога иска да яде още. От друга страна като го видя, че заспива ми е ясно, че това не означава, че се е нахранил, а че се е уморил и си почива. Следа му памперсите - всеки е задължително напишкан и наакан, като вечер ака по-обилно.

От вчера започнах да му давам да суче и от другата гърда, но ми се струва, че на нея не суче ефективно, а само се успокоява...Обикновено след това връща мляко. И именно този тънък момент ме притеснява - как да регулирам аз кога да спре без да преяжда и без да остава гладен?
Josepha, връщането на малко мляко при малките бебета е напълно нормално. Хубавото е, че с кърмене от гърда, бебето практически не може да бъде прехранено, защото само определя колко, как и кога да суче
Бебчето е още малко и е нормално да редува активно сукане (това, чрез което се засища) и такова за задоволяване на сукателния рефлекс. Бебетата го умеят това, когато са гладни сучат активно, дърпат повече мляко и се чува ритмично преглъщане. Друг път, когато просто искат да сучат за удоволствие, сучат по-слабо, с повече почивки.  А и сукането изисква доста енергия от малкото човече и природата така е нагласила нещата, че хем детето да се засити, хем чрез това "залъгващо" сукане да стимулира гърдите да произвеждат нужното количество мамино мляко.
Пишеш, че досега си редувала гърдите в 3-часов ритъм, възможно ли е точно тези  не малки паузи да подтикват бебето да суче после по-лакомо, покрай това да се нагълтва с въздух, който от своя страна да се връща заедно част от поетата кърма?  Thinking
Вариант ли е за теб да предлагаш и двете гърди на всяко кърмене и да оставяш бебето самичко да определи кога да сложи край на храненето? Защото понякога едно бебе може да се засити за 10, но понякога му е нужно повечко време, за да си набави необходимото. Така няма да се нахвърля така на "манджата" и би могло да си спести поне една причина за връщането.  
Тази статия може да ти даде идеи Първо довърши първата гърда.
Друго, което често помага е да се държи леко изправено по време на кърмене, за да може да изкара въздуха. Поза, подобна на люлка, но дупенцето на бебето да е паднало между краката на майката или да е яхнало срещуположното на кърмещата гърда, бедро на майката, позволяват тялото на бебчето да е по-вертикално. Ако бебето е яхнало съответния крак на кърмещата гърда (австралийска поза), а майката е полегнала леко назад или бебето лежи върху майката (aid-back breastfeeding) се постига подобен ефект.
Понякога, когато бебето добре се е нахранило, сукало е активно, но поради някаква причина иска още да суче, при много майки помага да дават по-празната гърда. Ако е гладно, бебето вероятно ще засили сукането и ще дръпне нова доза кърма.
Отлично си се ориентирала да следиш пълните памперси, щом пишка и ака доволно и редовно, значи не остава гладен, остава само да си регулира храненето. Нали знаеш- **упражнението е майка на знанието**  Wink и за бебетата кърменето да не е просто хранене, а и гушкане и заздравяване на връзката мама и бебе

# 205
Цитат
въпрос към ЛЛЛ. Кърмим се на поискване, което е между 2 и 3 часа. Обаче от вчера гърдите ми вече не се пълнят както преди и не стават твърди. Стоят си все в едно такова меко състояние. снощи имахме малко неспокойна нощ и се притеснявам да не би кърмата да ми е намаляла рязко. не правя нищо по-различно. Ям и пия както преди. На моменти чувам бебка да преглъща, но на моменти си мисля, че нищо не яде. иначе горе долу на всяко ядене има ако и памперсите са напишкани. просто незнам какво яде при положение, че гърдите ми са толкова меки.
katiahr, Вероятно гърдите вече са "разбрали" колко е нужно да произвеждат за да покрият нуждите на бебето и затова и го няма вече това препълване. Я си представи, че през цялото време си с напрегнати и препълнени гърди,усещането никак не е приятно. По-скоро е знак за неоптимално кърмене.  Confused Затова и при едно кърмене на поискване, в което бебето командва парада, лактацията се регулира и има достатъчно за изхранването му и на майката не се налага да се бори с постоянен дискомфорт
За да се увериш, че бебето се храни добре, съответно млякото му стига, основен показател е броя на мокрите пелени (6-8 за денонощие), поне 2 от които да са наакани. Плавното и постепенно наддаване също е не лош ориентир  Wink

Цитат
Въпрос към консултантите Притеснява ме това ,че като се прибрахме от родилното бебка си акаше често ,но от 3 дена насам акаме по един път,дали млякото не и достига ,кърмя и от двете гърди,от родилното ми казаха да дохранвам ,в началото и давах през няколко хранения  АМ ,но се отказах .Гледам да сме само на кърма,за да стимулирам и кърмата.Иначе акото е едно такова рядко и на цвят е като горчица със бели топченца ,но има и слуз във него.

ikamenova,би ли споделила повечко за това колко често кърмиш? Правилно си се ориентирала да предлагаш и двете гърди, както описваш акото си е съвсем нормално, това еднократно пълнене на пампите какво е като количество? Освен кърма, бебето нещо друго пие ли? (чай, вода) Слузта от скоро ли е?

# 206
здравейте,ходихте ли вече да теглят бебетата,колко наддават,колко е нормално за месец да качат?

# 207

ikamenova,би ли споделила повечко за това колко често кърмиш? Правилно си се ориентирала да предлагаш и двете гърди, както описваш акото си е съвсем нормално, това еднократно пълнене на пампите какво е като количество? Освен кърма, бебето нещо друго пие ли? (чай, вода) Слузта от скоро ли е?

Шаманката кърмя когато се събуди или на поискване ,обикновенно си спи 3 часа .Освен кърма пием  и глюкоза разтвор  между храненията ,давам и капки Био Гая.Количеството ако беше солидно,но доста рядко ,като пяна и премесено със слуз ,даже и  белите топченца се бяха изгубили .Слузта се появи от преди три дена .Днес  положението е по добре ,от обяд всеки памперс е наакан ,на единия памперс  последния забелязах че си има бели топченца ,но ми се видя леко зеленикаво и пак леко слузесто.

# 208
Добро утро майчета и бебчета  Hug
аз се включвам с един въпрос отностно болничния ми: Терминат ми беше на 19,45-дневния ми болничен е до тази дата,обаче аз раждам 4 дни преди термин,тоест на 15 и ми издават от болницата болничен от 15,фактически имам 4 дни в повече.Кой трябва да го корегира?Вчера ходих при гинеколога и тя ми каза,че педиатърката трябва да го оправи,но не виждам смисъл,какво общо има тя с моето раждане и ако е така трябва ли да занеса болничния при нея да го корегира?Гинеколога каза,че тя щяла да ми даде по малко дни от следващия който трябва да ми издаде но не разбирам на този болничен трябва ли да пишат нещо или не?
Благодаря ви предварително!

# 209
  • при моите любими
Beni правилно са те посъветвали. Третия болничен се издава от педиатъра на детето. Като отидете на преглед се консултирай.

Общи условия

Активация на акаунт