Декемврийчета 2010

• 25 711
  • 724
  •   1
Отговори
# 210
да почерпя за Именника ми Йоан  beer3 по една бира за повече кърма Mr. Green

http://www.youtube.com/watch?v=TLduLJFSJn4&feature=related   - ето тази позиция в слинг май е за кърмене breastfeeding

Последна редакция: пт, 07 яну 2011, 12:03 от RikaRurika

# 211
Beni правилно са те посъветвали. Третия болничен се издава от педиатъра на детето. Като отидете на преглед се консултирай.

Да де ама мен ме интересуваше дали тя трябва да ми корегира болничния от 42 дни дето ми е издаден от болницата и ако е така трябва ли да и го отнеса за да пише нещо на него?

# 212

ikamenova,би ли споделила повечко за това колко често кърмиш? Правилно си се ориентирала да предлагаш и двете гърди, както описваш акото си е съвсем нормално, това еднократно пълнене на пампите какво е като количество? Освен кърма, бебето нещо друго пие ли? (чай, вода) Слузта от скоро ли е?
Шаманката кърмя когато се събуди или на поискване ,обикновенно си спи 3 часа .Освен кърма пием  и глюкоза разтвор  между храненията ,давам и капки Био Гая.Количеството ако беше солидно,но доста рядко ,като пяна и премесено със слуз ,даже и  белите топченца се бяха изгубили .Слузта се появи от преди три дена .Днес  положението е по добре ,от обяд всеки памперс е наакан ,на единия памперс  последния забелязах че си има бели топченца ,но ми се видя леко зеленикаво и пак леко слузесто.
Белите топчета са нормални, малкото слуз може да се дължи на лека хрема или пак да е напълно нормално, цветът може да се промени при контактът с въздух. Притеснително би било слузта да е много, цветът да е силно зелен и да има остра кисела миризма.
А какво количество глюкоза изпива на ден? Ако предлагаш и от двете гърди на едно хранене, добре е да следиш хубаво да изпразва едната гърда преди да предложиш втората. Може да опиташ да задържиш максимално (колкото бебето иска) на едната гърда, преди да предложиш, ако има нужда и втората. Идеята е да получава пълната гама от предно и задно мляко.
Ако съдържанието на пелените те притеснява, може би е добър вариант да занесеш един на педиатъра за да прецени дали има нещо притеснително  Peace

Момичета, бих искала да ви поканя на кърмаческа среща със съдействието на Ла Лече Лига в София на тема „Следпразнично пристягане на коланите – кърмене и хранене, спорт и отслабване, почивка и добро настроение”

# 213
Зравейте! Чета ви почти редовно, но нямам време и да пиша...Вчера на първата консултация се представихме много добре: наддал е цели 920 гр., но за ръста останах като гръмната - 50.5 см и се оказва, че в родилния дом не е измерен правилно, защото ръста при раждане е записан 51 см. иди че разбери...така мога да се чудя и за теглото дали е коректно записано от род. дом... newsm78 Сложиха ни ваксина - втори прием за хепатит б; и имаме направление за профилактичен преглед за луксация на тазобедрената става. Това е. Сега съм по-спокойна и не се обвинявам, че нямам достатъчно кърма за мишлето - това че е на смесен режим, спокоен е, расте и се развива ми е достатъчно и се радвам много Peace
За слинг, след като прочетох и разгледах това, което сте постнали, много се замислям. Сега разгледах и в ибей и мисля да обсъдим с тати и вероятно ще поръчаме...само се опасявам дали няма да натоварва кръста повече, че имам дискова херния  Rolling Eyes
Честит имен ден на празнуващите днес! Да сте живи, здрави и да се кефите на живота!  newsm24

# 214
Добро утро майчета и бебчета  Hug
аз се включвам с един въпрос отностно болничния ми: Терминат ми беше на 19,45-дневния ми болничен е до тази дата,обаче аз раждам 4 дни преди термин,тоест на 15 и ми издават от болницата болничен от 15,фактически имам 4 дни в повече.Кой трябва да го корегира?Вчера ходих при гинеколога и тя ми каза,че педиатърката трябва да го оправи,но не виждам смисъл,какво общо има тя с моето раждане и ако е така трябва ли да занеса болничния при нея да го корегира?Гинеколога каза,че тя щяла да ми даде по малко дни от следващия който трябва да ми издаде но не разбирам на този болничен трябва ли да пишат нещо или не?
Благодаря ви предварително!

Beni, педиатърката трябва да ти ги даде, но не е както са ти казали да ти намаля от дните които тя трябва да ти даде а точно обратното.Тя е длъжна да ти издаде третия болничен от 48 дена плюс тези 4 дни които не си ползвала т.е. 48+4=52 дена.Носи си епикризата за всеки случай, защото там би трябвало да пише кога ти е бил термина и кога си родила.Аз бях така - нито ден използвани от тези 45 дена и ми дадоха после 93 накуп.

Честит имен ден на всички, които празнуват днес - малки и големи!!!Бъдете живи, здрави и много щастливи!!!

# 215
ЗДРАВЕЙТЕ майчета и бебчета!Честит имен ден на празнуващите днес,да ни е живо и здраво името,да получите най-желаните подаръци и много обич!.Аз също съм именичка и съм много щастлива.Получух най-вълнуващия подарък ,леки и нежни усмивчици от Крис,топли прегръдки от бате и мамо,,Обичам те!,,,а от тате....много любов! txtloves newsm76.
Ние на 5 януари направихме ,,сладка погача,, на Крис ,беше прекрасно тържество,орисахме младежа да бъде жив и здрав,да бъде късметлия и да бъде добър човек!
Пожелавам лек ден с много усмивки!!!!

# 216
Момичета благодаря за отговорите Hug,но май не съм се изразила правилно аз искам да знам кой трябва да ми корегира болничния от 42 дни,този който ми е от болницата и ако е педиатъра дали трябва да го нося при нея или мога направо да го предам в НОЙ така и със следващия 3 болничен да корегираме този.
Извинявам се че не съм се уточнила!

# 217
Beni_benni ,няма да се коригира болничния а към третия болничен издаден от педиатъра ще се добавят дните дето не си ползвала заради по ранното раждане,третия болничен е изравнителен.

# 218
Beni_benni ,няма да се коригира болничния а към третия болничен издаден от педиатъра ще се добавят дните дето не си ползвала заради по ранното раждане,третия болничен е изравнителен.

Ваня  Hug Hug Hug

# 219
Beni_benni , болничният ти от 42 дни НЕ ТРЯБВА ДА СЕ КОРИГИРА. Разликата от дните ще се оправи чрез третият болничен, който ще ти го издаде педиатъра.
При мен беше така:
- 1-ви болничен- 45 дни преди раждането,издаден от ЖК, Аз родих 7 дни преди термин.
- 2-ри болничен - 42 дни, издаден от болницата, където родих. Този е с датата на раждане.
- 3-ти болничен -  той е изравнителен за всички разлики в дните. Издава се от педиатъра и е с толкова дни, колкото трябват  за да станат общо 135.
От първият болничен  за 45 извадиха 7 дни = , които после се добавиха към 3-ят болничен. Така третият ми е за 55 дни.Но нищо не се коригира по издадените вече болнични листи, а само при пресмятането на дните в 3-ят болничен лист.
Така общо става 38 + 42 + 55 = 135 дни.
Честито на всички именници.

# 220
Честит имен ден на всички, които имат днес... и на тези, които пропуснах вчера   bouquet

Мари, жива и здрава да е бухтичка Дая... на една патеричка Wink

Момичета, искам да питам как спят бебчетата ви? Алекс спи много неспокойно от известно време, май откакто са коликите .. присвива се насън, напъва се, проплаква сякаш я боли нещо... Но се чудя дали е от коремчето... или друго? По цяла нощ е така и много се тревожа. Освен това и рано сутринта продължава това... А пък нали не може постоянно да има колики. Може и газове да са, защото от време на време пръцка. Утре ще питам педиатърката като се видим. Аз си мисля, че бебетата спят много дълбоко и непробудно, а въобще не е така при нас. Sad

Koqto, благодаря ти, миличка, сега видях, че можеш да поръчаш. Ако не намерим днес или утре най-късно, може да се възползваме от предложението ти   bouquet

Някой беше питал за спането... ние пускаме една много лека нощна лампичка, специално за бебета си е и я държим в другия край на леглото й. Много слаба и мека светлина дава. Аз знам, че до годинка трябва да спят на нощна лампа, така ни казаха на курсовете.  Peace

# 221
Честито на всички именници, да са живи и здрави и да споменават имената им само с добро!!!

И аз да почерпя за именния ден на малката ни принцеса, да ни е жива и здрава!!!

Нещо не ми се получи със изображенията, така че представете си една вкусна плодова пита и чаша бейлис  Grinning Heart Eyes Hug

# 222
  • Нюрнберг, под високото небе!
ДЕАВИТ има в Люлин, бл. 708, в тунелчето на блока има аптека, току-що ми се обадиха да ми кажат! Дано да се ориентирате там, защото аз съм в другия край на Сф и не мога да помогна с упътване  Hug
Много се извинявам за закъснението, момичета!

.....

Така, сега да се включа празнично!
Честит имен ден на всички празнуващи! Вчера съм пропуснала да честитя празника и на мъничкия (вече не толкова мъничък) Боян!

# 223
Цитат
КЪМ ШАМАНКАТА  Аз приемам идеи в тази посока, ако може да се включа, все не намирам време да опиша и моя втори пак не особено успешен опит с кърменето, но проблемите ми са сходни с тези на Калина. И ние сме на добавка, като до вчера редувах храненен само от гърда, като давам първо от едната и като я изсуче и от другата и на следващото хранене пак така но с добавка и сякаш беше добре защото тя е лакома и ако не и стига си искаше, но пък почна да ака само по веднъж на ден и днес само сутринта беше изцяло на кърма, а слетобед и правех на всяко хранене добавка колкото хапне от него, но повеме от 60 мл добавка не е изпивала.
От днес обаче имам и друг по-голям проблем, появи ни се хрема, ужасно и съм толкова притеснена, носа и не е запушен, но хърка и на три пъти изтече жълт сопол и има някаква кашлица, все едно се дави. Утре сме на доктор дано са само сополи, тази вечер след банята и капнах по една капка физиологичен разтвор в двете ноздри, да може спокойно да се нахрани и го направи и сега спи, но от време на време прохърква и се разбужда. Каква ли нощ ме чака  Как да съм спокойна и да имам кърма, просто вече се чувствам безсилна и все ми се плаче

КЪМ ШАМАНКАТА Аз да си допълня въпроса, че като ми отговаряш да кажеш и за това. Ние сме с добавка, но доскоро гледах единия път да кърмя изцяло като давам и от двете гърди, а следващия път пак двете гърди, но с добавка, но когато е само на кърмене започна да не и стига то си и личи почва да плаче, да лапа ръце, случвало се да давам пак още веднъж от двете гърди и хапва по още малко и донякъде се успокояваше, но не съвсем, пак си беше леко нервна до следващото хранене. А пък и почна да ака по веднъж на ден, което най-много ме притесни че не се храни достатъчно, а пък и от дърпането да изкара нещо от тези явно не толкова пълни гърди почнаха пак да ме болят зърната.И от вчера почнах да давам само първото хранене за деня изцяло на кърма от двете гърди и после редувам на храненията едната и после другата гърда, като всеки път дохранвам колкото изяде, така ми е по спокойно и тя е по спокойна, но дали няма да се отбие съвсем. Също така съм спряла да се изцеждам защото изкарвах много малко и само се затормозявах, трябва ли пак да почна да го правя. И последно днес бяхме на доктор за хремата и исках и да я изтеглят и добре е наддала, 270 грама за една седмица, така че не знам доколко първия ми вариант на хранене не е бил правилен, вече хептен се сдухах, помагайте

B_NADI, започвам отзад напред Simple Smile Чудесно наддаване за седмица, надявам се това да помогне за повече увереност, че бебката ти се справя чудесно. Мога ли да попитам колко кърмения имате в денонощие и сега с колко АМ и по колко пъти дохранваш? Даваш ли друго освен кърма и АМ, например вода или чай. Предлагаш ли на бебето си биберон-залъгалка?

Не мисля, че може да се отсече кой вариант на хранене е правилен и неправилен. Все пак за вас, правилното е това, което работи. Важното е бебето ти да има чест достъп до гърдите и добре да ги изсуква. Може да помогне, ако вкараш още някое кърмене за денонощие, а добавка да даваш само на някои хранения. Много майки установяват, че по-удачно за бебе, което се опитват да върнат към гърда е дохранването в малки дози, дори и повече пъти, отколкото даването на голяма доза АМ по-рядко през деня. Това е защото така бебето има вероятност да огладнее по-рано и да суче пак от гърда. Ако поеме голяма доза АМ, то вероятно ще спи повече (кравето мляко е с много по-тежък белтък, който се разгражда по-бавно, съответно бебетата имат нужда от повече време почивка, в което да го преработят). Това може да направи интервалите между кърменията прекалено големи и така да се намали стимулацията на кърмата.

Вариант ли е да опиташ нещо подобно, в началото на кърменето предлагаш едната гърда, като следиш бебето да суче ефективно. Позата и доброто засукване също са важни, би било добре да следиш бебето ти да засуче хубаво  зърното заедно с голяма част от ареолата.
Когато бебето започне да суче по слабо и да си почива, би могла да помогнеш малко с компресия на гърдата, ето и клипче от автора на статията.
След като изсуче първата гърда, можеш да я вдигнеш за да оригне, да смениш пелената, това обичайно разсънва. После би могла да предложиш втората гърда, като и при нея може да се приложи компресия. Ако бебката заспи на гърдата или е спокойна, чудесно, може да си поспи. Ако още изглежда гладна, можеш да и предложиш малко добавка. За предпочитане е добавката да се дава с алтернативен на шишето метод, чашка, лъжичка, спринцовка - дозатор и др. Вариант ли е да опиташ с нещо подобно? Ако все пак дохранваш от шише, добре е да се следи бебето да не лежи по гръб, а да е изправено, вертикално почти. Течността в шишето е добре да е хоризонтална, да не се излива в устата на бебето.
Когато предлагаш добавката, би могла постепенно да започнеш да намаляваш количеството и с по няколко (десетина) грама за няколко дни. Идеята е бебето да получава мъничко по-малко АМ, съответно да се буди за хранене по-рано, по-често да е на гърда и да стимулира кърмата и така, постепенно и с малки стъпки, кърмата от гърда да измести добавката. Процесът може да е бавен, може да има и добри и лоши дни, но за много майки този постепенен и бавен метод е най-удачен.

Питай още, ако имаш въпроси  Hug

# 224
Зравейте мамчета и бебчета  Hug
Честито на всички които празнуват днес ,живи и здрави и много щастливи да са  newsm51
Момичета притесняват ме едни пъпчици като обривче по личицето с бяло връхче ,всички казват че е нормално,бебето се чистело ,и педи казва така и да почиствам с лайка или розова вода .
И ние сме с колики ,но бебка ги понася за сега ,само се превива зверски милата и от време на време изпищява ,продължително не е плакала,героиня ми е тя  Heart Eyes,
Kali нашата бебка спи спокойно само през деня ,а вечер от коликите има моменти заспива ,но и моменти когато заспива и се пробужда и е неспокойна.Ето например днес от сутринта  към 6 часа се събуди и чак сега се успокои и заспа,Но предполагам, че и при вас е от коликите,няма от какво да се притесняваш .Ще премине и този период .Но все пак си се консултирай с педиатърката Simple Smile
Отивам да лягам при бебка ,че напоследък съм се изнервила от недоспиване ,вчера даже и си поплаках .Майка и тя е тука ,уж да ми помага в домакинството ,но само ми се бърка и ми дава съвети  кое как трябвало да е ,едно време те как правели  .... ooooh!
Беба се размрънка ,тъкмо я похвалих  Crazy

ikamenova,би ли споделила повечко за това колко често кърмиш? Правилно си се ориентирала да предлагаш и двете гърди, както описваш акото си е съвсем нормално, това еднократно пълнене на пампите какво е като количество? Освен кърма, бебето нещо друго пие ли? (чай, вода) Слузта от скоро ли е?
Шаманката кърмя когато се събуди или на поискване ,обикновенно си спи 3 часа .Освен кърма пием  и глюкоза разтвор  между храненията ,давам и капки Био Гая.Количеството ако беше солидно,но доста рядко ,като пяна и премесено със слуз ,даже и  белите топченца се бяха изгубили .Слузта се появи от преди три дена .Днес  положението е по добре ,от обяд всеки памперс е наакан ,на единия памперс  последния забелязах че си има бели топченца ,но ми се видя леко зеленикаво и пак леко слузесто.
Белите топчета са нормални, малкото слуз може да се дължи на лека хрема или пак да е напълно нормално, цветът може да се промени при контактът с въздух. Притеснително би било слузта да е много, цветът да е силно зелен и да има остра кисела миризма.
А какво количество глюкоза изпива на ден? Ако предлагаш и от двете гърди на едно хранене, добре е да следиш хубаво да изпразва едната гърда преди да предложиш втората. Може да опиташ да задържиш максимално (колкото бебето иска) на едната гърда, преди да предложиш, ако има нужда и втората. Идеята е да получава пълната гама от предно и задно мляко.
Ако съдържанието на пелените те притеснява, може би е добър вариант да занесеш един на педиатъра за да прецени дали има нещо притеснително  Peace

Шаманката благодаря ти за съветите   Hug,ще гледам да давам само от едната гърда ,макар че бебка се изморява и не суче много ефективно.Иначе глюкоза и давам между храненията или когато се разхълца,слагам 100мл в шишето за 24 часа изпива около 70 - 80 мл .А за акитата на цвят и мирис са си нормални, само дето е като сопол,звънях и се консултирах със педиатърката ,каза че е нормално,ще видим до понеделник какво е положението ,ще ходим да ни теглят тогава и ще занеса мостра да види как е.

Общи условия

Активация на акаунт