Декемврийчета 2010

• 25 669
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте да се запиша в темата и аз Simple Smile
Родихме се на 22.12.2010. Бебе Моника тежеше 4,000 кг. и е висока 51 см.
Ще следя темата отблизо за да черпя опит от по-вещите мамета Simple Smile
На всички честита нова година, желая ви много здраве, много щастие и лщбов и безпроблемни дни а малките прекрасни бебчета Simple Smile
Моник, днес беше ли на "разговора" на мъжа ми с очната в Токуда?

# 76
dobra, мила моя какво пак с вас сега се случи  Hug Дано всичко е ок  Peace Как е Гошко аз малко ви поизпуснах и не съм в час дали сте си вкъщи вече или е още в болницата милото.

# 77
Здравейте момичета,

Josepha, поста ти все едно аз съм го писала... и аз се чувствам така... несигурна, изплашена... а още имам помощ...

Малката днес е кисела... и тя почти не е спала... не знам дали е нормално и аз се чудя...

За къпането първо я държа на ръка по коремче и мия гръбчето, после я слагаме върху нещо като шезлонгче по гръб и мия отпред.

А корема ми почти се прибра, но над белега от секциото лекичко виси кожата  Joy

Да ви кажа вчера и моята Medela Mini се счупи... та добре че нашите бяха тук и татенцето отиде до една аптека и ми взе нова, на НУК имало... дано издържи по-дълго, че тази 25 дена... Нямаше как без помпа в нашия случай... Трябва да я носим в Малечко, ама какъв е смисъла...

И да ви се оплача... цедя често... пия течности... слагам и бебето... кърма все по-малко Sad

Vilkoni, силно те прегръщам! Желая ти от сърце тази година да е най-добрата за теб и семейството ти! Чакаме новината от теб... и да знаеш, че много ще ми липсваш ако не пишеш... поне от време на време се включвай, мила! И пак да кажа, че ще съм много щастлива да се видим наживо  Hug

# 78
KalinaZ, пиши ми на лични какво точно не и е наред на помпата, защото моята успях да я оправя. Може да помогна.

Vilkoni, скъсаха ми нервите. Днес очната е казала окончателно, че бебчо е заразен с вирусен конюнктивит. Той не е излизал от отделението, т.е. ясно е къде е станало. Вместо да е по-ниска от тревата, тя се е държала много нагло. Казала е, че трябва възможно по-бързо да го изпишат, за да не зарази другите  #2gunfire Освен това според нея не трябва да го вземаме в къщи, а да го пратим в друга болница за месец докато го излекуват. В къщи сме се побъркали, що за некомпетентност и наглост. Утре ще се разправям с Токуда, информирах където трябва.
Днес такъв рев му теглих  Cry

# 79
Здравейте мами на най-сладките бебоци!

Да ни е честита новата година, нека ни донесе много здраве, щастие, усмивки и прекрасни мигове с малките ни и големи дечица!

Много се радвам, че вече си имаме темичка в Родени, да ни е честита и тя, само положителни емоции да имаме, много да са ни здваи и усмихнати малките слънчица  Heart Eyes Hug

Аз най-после намирам малко време за форума, то от тези празници, гости и пр. наистина не остава  Blush.

Вилкони, и аз ти желая тази година да е много щастлива за вас  Praynig

Калина, за съжление така се получава, когато основно се цедиш, а не кърмиш, но не се упреква, в крайна сметка досега си направила и правиш всичко възможно, не толкова фатално, ако минете на АМ.

Ние сме добре, расте Ники, направи такива сладки бутчета, гривнички на ръчичките и бузки. Тази седмица, най-вероятно в сряда ще отидем на консултация и ще докладвам за мерките и теглилки. Кърмим се на 3-4-5 часа, както дойде, т.е когато бебчо пожелае. Нямаме режим установен, но не се натискам на този етап да го създавам. Понякога нощем е като часовник на 3 часа, друг път прави 5- часова пауза, в общи линии всеки ден е различно. Послушко и кротушко е, вече следи с поглед предмет, обръща се при по-силен звук, но още е петелив на усмивки, най-вче когато спи пусна по някоя безумно сладка. А на няколко пъти поставен по коремче да повдига главичката, се преобръща настрани. На каката това нещо й се случи на 5 месеца, много тромавичка ми беше милата, а той е като навит на пружина, даже и сменянето на памперса става все по-трудна работа, такова ритане пада. Явно момченцата са по-активни физически.

Още не съм започнала с даването на витамин Д, ще изчакам консултацията.

Излязоха му едни пъпчици по личицето, с бяло връхче, но се поизчистиха за 2-3 дни. Не знам дали е от храната, която приемем, ще питам и това лекарката.

Новата година посрещна блажено спящ, въпреки безумния шум и постоянното целуване и милване от кака му. Александрина с всеки изминал ден проявява все повече емоция и грижи към Ники. Много нежно го милва и целува и винаги ме пита - може ли милам бебчо. Дава му биберонката и е много разстроена, че я плюе и не я иска.

И с малко закъснение да почерпим за първата месечинка на Николайчо:

# 80
Да питам маите с операции вас така ли ви болеше на 10-я ден?!? Мен ме къса да ме дърпа от дясно. Направо не се издържа. Само като съм права и се движа обаче. Ходих при доки и той каза, че раната е добре, натиска ме не ме болеше нищо. Матката добре..обаче си ме боли здраво и то. Каза, че от студа можело да е, от вътрешните шевове и конците с които се борел организма да ги разгради. Скапвам се така. детето си не мога да обслужвам. Направо ще откача вече..

# 81
Да питам маите с операции вас така ли ви болеше на 10-я ден?!?  ...

Случвало се е да ме боли, но леко като придърпване. Обикновено като се пренатоваря от ходене.
Дано да се оправиш скоро  Heart Eyes

# 82
  • София
cydonia, ivka_007, KalinaZ , да ви кажа често - почувствах се по-добре. Не че ме радва това, че и вие сте разтревожени като мен, а просто, че ме разбирате напълно!!!

Колкото и да обяснявам на майка ми или на мъжа ми какво ми е, не могат да разберат както вие  Hug

Дано се успокоят нещата, защото като се погледна в огледалото и не се харесвам - заприличала съм на сянка....А и при всяко чуване с някой близък и ми се разтреперва гласа и ми се доревава...
Не искам да си мисля, че не се справям или че ролята на майка няма да ми е присъща.

# 83
katiahr, черните изпражнения от първите дни се наричат мекониум и са съвсем нормални. Постепенно се променят и стават жълтички и не толкова лепкави. В първите дни също е нормално бебето да пишка по малко, по 1-2 мокри памперса в денонощие в първите 1-2 дни. Би било много добре ако вместо да дохранваш от шише,  предлагаш и двете гърди на бебето си, като е важно то хубаво да изсуче първата, преди да предложиш втората. Възможно е и само от една гърда да се нахрани, но не е лош вариант да се предлагат и двете. Вероятно си прочела също, няколко пъти и в темата сме споменавали, че дохранването от шише може сериозно да обърка кърменето поради разликата в пиенето от шише и сукането от гърда и лесния достъп до млякото давано с биберон.
[/quote]

Много благодаря за отговора Hug имам обаче още едно питане към ЛЛЛ. Когато суче от едната гърда много бързо се изморява и заспива. Всичките ми опити да я събудя са безуспешни, НО като се изцедя и и дам от шише, тя изпива всичко. Притеснявам се, че ако не се цедя и додавам, тя не се храни достатъчно.

# 84
Привет момичета и честита темичка в родени!!!

Честита Нова година!!! Желая на всички много здраве, късмет,любов и разбирателство през тази година!!!

Ние от вчера сме си в къщи. Раждането мина бързо и лесно. В болницата се засякохме с Кимбърли и Стас.
Сега се опитваме да си определим режима.За сега малката е добричка-спинка и папка и това е. На мен ми е много мъчно,защото баткото не успя да ни посрещне,защото имаше малко хрема и отиде при баба си.Не съм го виждала от четвъртък и ми е много гадно.Дефакто още не познава сестра си,а и ми е сърдит и неиска да говори с мен по телефона.Искам по-бързо да му минава и да си го нагушкам и нацелувам.

Мама Ива, честит ти юнак!!! Честито и на всички нови бебчета, които съм пропуснала!!!Много здраве, щастливо детство и безгрижни игри!!!

# 85
Не на последно място искам да благодаря на всички ви, за пожеланията към моето малко съкровище!!!  bouquet Hug

# 86
  • Sofia
Здравейте да се запиша в темата и аз Simple Smile
Родихме се на 22.12.2010. Бебе Моника тежеше 4,000 кг. и е висока 51 см.
Ще следя темата отблизо за да черпя опит от по-вещите мамета Simple Smile
На всички честита нова година, желая ви много здраве, много щастие и лщбов и безпроблемни дни а малките прекрасни бебчета Simple Smile
Моник, днес беше ли на "разговора" на мъжа ми с очната в Токуда?

Добра, бяхме с мъжа ми да, но да ти кажа колкото и егоисично да звучи не се заслушвах много не защото не ме интересува, а защото бях много притеснена, това не ми помага, но много ми дойде наистина,надявам се скоро да ни изписват, ние чакахме завеждащата на педиатриата Лилова, защото днес е гледала на Моника бъбречетата, заради инфекцията която имахме. Накратко разкажи какво стана, мисля че имаше скандал и мъжът т беше в правото си, а тя тричаше да е направила каквото и да е Sad((

# 87
Добра, бяхме с мъжа ми да, но да ти кажа колкото и егоисично да звучи не се заслушвах много не защото не ме интересува, а защото бях много притеснена, това не ми помага, но много ми дойде наистина,надявам се скоро да ни изписват, ние чакахме завеждащата на педиатриата Лилова, защото днес е гледала на Моника бъбречетата, заради инфекцията която имахме. Накратко разкажи какво стана, мисля че имаше скандал и мъжът т беше в правото си, а тя тричаше да е направила каквото и да е Sad((
Как е Моника? Какво показват изследванията?
За нас съм писала в темата за Токуда, виж там, да не спамя с подробности. Уви, касае ви и вас, защото детето ми е заразено с вирус и знаеш колко е голямо помещението.... Бебката от съседното легло вече и тя е със зачервени очички, но дано не е от същото  Praynig

# 88
Добра, сега прочетох за вируса...вашите неволи и те нямат край. ....И какво ще правите - ще се прибирате в къщи или ще ходите в друга болница. Това с другата болница е доста абсурдно....
Съчувствам ти ....дано бързо се оправите...

# 89
Да питам маите с операции вас така ли ви болеше на 10-я ден?!?
Моята операция не ме боли изобщо . Болеше ме вътре до 3-4 ден и то съвсем търпимо и при определени движения. Ако продължава да те боли , ако трябва отиди пак да те видят...

Момичета давате ли Деавит на дребните? Ние днес правим 20 дни. Помня ,че беше нещо след 20-тия ден...ама сега не се сещам
newsm78

Общи условия

Активация на акаунт