РОДЕНИ 2005

• 45 810
  • 452
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Джуджанка, направо настръхнах докато ти четях поста. Какво се случва в тези малки главички? Успех днес и пиши какво се е случило  Hug

Yvette_N , дано намериш по-скоро решение на проблема. Преместето детето оттам.

# 196
  • Някъде на път....
джуджанка, и аз стискам палци всичко да е наред с Дара!  Peace

Моя син пък има такива изблици:
...........  понякога изпадал в истерични кризи /не знам дали така мога да го нарека - започвал да крещи и да се удря/. ..............
И аз съм се видяла в чудо, вероятно в скоро време и аз ще го заведа на психолог.
Ох, много се колебая все още.... Някой да препоръча свестен психолог? С тях трябва много да се внимава, все пак.....  Confused

# 197
  • София
Здравейте момичета! Вече съм спокойна или поне доста по-добре от вчера. Носех доста рисунки на детето с мен. Психолога каза, че е доста талантлива за нейните години. Имала страхотен усет за цветовете. Обичала около нея всичко да е красиво и изпипвала детайлите. Каза, че в доста рисунки преобладавало синьото, което означавало, че е спокойна, че я обичат. Има доста рисунки на дървета и всички били разцъфнали и разклонени, което означавало, че вярва, че всичко ще се оправи /била оптимистично настроена/. Каза ни когато изпадне пак в ярост да и шепнем на ухото. Щяла да се напрегне да ни чуе, което щяло да отвлече вниманието от яростта. Каза, че изпада според нея в такива състояния, защото децата, на които им се отдава рисуването и творчеството трудно успяват да се от търсят от емоциите. Каза, че и изглежда изключително чувствително дете, което се стреми всичко да е перфектно. Именно, заради това се напрягала. Посъветва ни да я запишем на боен спорт или на йога, за да я научат да диша правилно, а и заради дисциплината. Така сама щяла да се справя в такива моменти. Във вторник ще я заведем да и направят няколко теста /рисували се картинки/ и да се опита психолога да и влезе под кожата, за да си изпее всичко.

Аз се обадих на старата и учителка /напусна детската декември/, за да и кажа всичко. Тя беше по-щастлива и от мен. Каза, че събота или неделя ще я взима в тях, за да и преподава айкидо мъжът и и след това да рисуват и пеят./Обичам я тази жена!   bouquet / В неделя ще е първото гости. Тя даже като казала на мъжът и той се зарадвал повече от нея, че ще има на кой да преподава и че някой иска да се занимава с това. В понеделник ще пиша как е минало при тях. Благодаря за палцестискането  Heart Eyes

# 198
  • Някъде на път....
джуджанка, браво!  Peace
Радвам се, че всичко е минало добре!  Hug
А ти къде заведе детето на психолог?

# 199
  • Разпиляна във въображението
Супер новина, Джу. Поне сте се успокоили, а и са ви дали насоки. Чудесно. Хубавото е, че има още такива учители, които са съпричастни към децата, дори и когато не са вече с тях.

Yvette_N, бррр. Не е истина направо. Както са те посъветвали, май е по-добре да намерите друга градина. Това не е отношение към дете изобщо.

# 200
  • София
джуджанка, браво!  Peace
Радвам се, че всичко е минало добре!  Hug
А ти къде заведе детето на психолог?
При форумската психоложка. Просто бях наистина притеснена и нямах време да търся много. Това ми беше първото място за което се сетих и и записахме час. След другото посещение вече ще имам конкретно мнение, ако те интересува ще ти пиша.

Ивет, а при вас какъв се оказа проблема?

Благодаря за подкрепата момичета! Мъжът ми много ми се сърди тази сутрин, когато разбра, че съм споделила с три приятелки. Щели да ни обсъждат и да си мислят, че детето има проблеми. Аз обаче съм такава. Обичам да споделям и да не трупам в себе си. Все си мисля, че така е по-добре.

Лека вечер момичета Simple Smile

# 201
  • Sofia
джуджанка, много тъжно ми стана в началото, като описа състоянията на дъщеря ти, но после много се зарадвах от развитието! Добре, че си попаднала на такива хубави и добри хора (старата й учителка), така че съм убедена, че всичко ще е наред! Simple Smile

# 202
  • Някъде на път....
.............
При форумската психоложка. Просто бях наистина притеснена и нямах време да търся много. Това ми беше първото място за което се сетих и и записахме час. След другото посещение вече ще имам конкретно мнение, ако те интересува ще ти пиша.
..........
Да, интересува ме.
Моля, пиши ми на лични - ще ти бъда много благодарна!  Hug

# 203
Мили мами,благодаряви за вниманието и хубавите думи! ivap,известно ми е всичко за ресурсните учители,разговаряла съм лично с директора на рес център!В Стара Загора на 90 деца се пада 1 ресурсен и се разпределят спрямо "важността" на случая!За съжаление има много болни дечица и за нас все още не е отпуснат такъв!!Важното е,че отношението е ужасяващо...моят син знае азбуката/да я пише/,замества липсващи букви,знае цифрите...,но не може да ги каже...като ти лепнат ,обаче веднъж етикет...трудно се справяш... Джуджанка,адски се радвам,че мненията са положителни!! Hug при нас проблема е с говора...,казаха,че ако го преодолеем всичко ще е наред! Хубава вечер на всички Hug  bouquet

# 204
  • Разпиляна във въображението
Защо не го заведете при логопед. Аз се притеснявам, че малката все още не говори както трябва, бебешки е и обмислям да сторя същото.

# 205
  • София
джуджанка, браво за хубавите новини  Hug. Много мил жест от страна на старата ви учителка  Peace.

Yvette_N, вие сте за логопед, от това което описваш. Мисля, че бързо ще се оправят нещата Peace.

# 206
  • Варна
Яяя, дошло е време за обща тема Grinning.
Хайде и аз тук с Михаил. Покрай другото ми дете, което е втори клас буквува успешно и смята по- добре от батко си/почти е научил таблицата за умножение от многото повтаряне Crazy/. Аз самата на нищо не съм го учила и умишлено не се занимавам с него, защото чета и пиша от четири годишна и до четвърти клас само четях книжки в училище и не искам и с него да се случи така. Той обаче има изключителна памет/четири куплета стихотворение го учи наизуст с две прочитания/ и искам- не искам, когато учим с Митко доста неща запаметява мимоходом.

Hug на всички наборчета в темата!

# 207
Yvette, твоето детенце наистина е за логопед, а и отделно колкото по-зле се отнасят с него-толкова по-зле ще става, те побъркани ли са тия учителки, сриват му самочуствието на детето, а ти откъде знаеш, че наистина така се държат-той ли ти казва?
Моята дъщеря пък е много потайна, не ще да си коментираме или да ми изпълни нещо, което я накарам, много ината е и лошото е ,че вреди сама на себе си, само и само да не изпълни. Навремето я водихме на психолог, че беше нетърпима, оказа се че няма някакви проблеми, а е просто с такъв характер и за добро държане да пишем червена точка, за лошо - черна и наказание, при 30 червени точки-подарък или награда. Опитахме тогава този метод, в началото не проработи, после след половин година го пробвахме пак и тогава имаше ефект, явно вече беше пораснала. Не съм питала как е сега в ДГ, но щом не се оплакват, трябва да е добре, ходи вече и на 2 лагера, а в първа група ми казаха, че ще имат проблем с нея, но тъй като са имали много деца като нея и са се справили с техния инат и гневни изблиц, щяло и с нея да се оправят.
Явно са се справили, но вкъщи си имаме едно много непослушно, инато и крещящо дете.
Джуджанка, радвам се че нямате сериозен проблем, това е етап, който ще израсте, спортът прави чудеса...

# 208
Хоп и аз се записвам - имам Димо, роден на 22 ноември 2005г., и Алиса през 2008г., много е весело:)

# 209
  • София
Ох, моят малкият син е от неговорещите и от как сме насочили всички сили към него (вече година и половина) щерката милата се оправя сама в развитието. Та ме успокоихте, че поне тя не е назад. Но и тя си е най-голямата в групата.
Днес беше докопала от някъде списание, в което се пишат ръкописни букви и аз бях много строга с нея (сега ме е яд на себе си). Казах и че не ги пише под правилния наклон...абе направо съм за бой...постарах се да убия ентусиазма на детето, но имам оправдание. От събота цялото семейство сме с грип и аз съм болна и недоспала.
Сега се чудя ще успее ли да се възстанови напълно за ски училището, което е то 2-ри февруари  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт