Хенапристрастени - 2

• 82 337
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Thinkingза30-45 мин +'маслинов зехтин, рициново масло' , при положение, че последните три страници тук се обсъжда как се отмива къна точно с масла...
комплекс от кондиционери - какъв?
мисля, че това не е само билкова смес, а нещо от типа 'мацката с точката', евентуално по-безвредно.
предполагам, че ще е подходящо за някой, който търси определен цвят с по-щадящи методи
разбира се, докато не видим INCI, може само да се гадае
освен това `Специалната Herbal–формула позволява да се боядисвате при желание веднага след това с окислителна боя за коса`. Според мен това е крем оцветител на билкова основа... Има касия доколкото разбирам... Ще го пробвам, защото ми харесаха някои цветове. има ли го по магазините вече?

# 646
И аз сега гледам инструкциите за употреба и това не можах да го разбера:
- При продължителна употреба не разрушава структурата на косъма (в сравнение с  прахообразните къни),
Някой има ли информация прахообразната къна да причинява такива вреди?Аз отдавна се къносвам,но косата ми се подобрява само в положителна посока.
А това,че могат да се избират цветове само по себе си подсказва,че все пак има някакви оцветители,правила съм редица опити да се боядисвам с натурални средства и резултатът не е особено задоволителен,като изключим къната разбира се.

# 647
- При продължителна употреба не разрушава структурата на косъма (в сравнение с  прахообразните къни),
Някой има ли информация прахообразната къна да причинява такива вреди?Аз отдавна се къносвам,но косата ми се подобрява само в положителна посока.
А това,че могат да се избират цветове само по себе си подсказва,че все пак има някакви оцветители,правила съм редица опити да се боядисвам с натурални средства и резултатът не е особено задоволителен,като изключим къната разбира се.
Ами не мисля че къната причинява вреди, даже напротив - уплътнява косъма, дава блясък, свързва се с косъма и го заздравява.... И при мен са само положителни резултатите
Амии на мен ми трябва именно такова матиращо/оцветяващо средство, защото след глос с къна и билки понякога ставам медна, приятно е, но като сложа отгоре някакъв друг временен оцветител много ми харесва (засега ползвах матиращо средство).

# 648
  • Пловдив
Инфо-то ми го изпрати колегата от Роза Импекс, който разработва оцветяващите продукти на фирмата, защото знае, че се къносвам. Като го засека ще го поразпитам по подробно за този продукт.
Но явно има данни за някакъв негативен ефект при продължително използване на къна.  Thinking
Далеч съм от мисълта, че продуктът е натурален, но е интересен.

# 649
нямам много дълъг опит с къна - макс. 1.5-2г, обаче не е възможно къната да разрушава косъма  - половината индийки и арабки /че и наш'те ромки също Mr. Green/ биха ходили плешиви.
къната се използва от векове и ако имаше негативно влияние, не би оцеляла в домашната козметика - кой е луд да упорства и да ползва нещо, което би му скапало косата.

# 650
Момичета здравейте , аз се отказвам от боята и ето ме в темата:)
понеже ще ми е за първи път моля за малко помощ
купих си индийска в една синя кутийка на етикета пише БИЛКОВА КЪНА ЗА КОСА ''ИЙГЪЛС,'' ХЕРБАЛ'' някой ползвал ли е такава - черна , пише от 15 до 30 мин се седи , а навсякъде чета че поне 2 часа с къна , по -късно ще напиша и състава и.

# 651
на стр.6 от темата се коментира точно тази къна - в общи линии, доколкото видях, ако си решила да скъсаш с химията, това май не е най-правилния избор

# 652
yasmina , не бих искала да  те разочаровам, но това, което си купила, е по-скоро къна с хим. добавки, които я доближават до боята, така че е нормално да се седи 15-20 мин.Обикновено пълният състав е изписан не отвън на кутията, а вътре ( а понякога е спестен:) За къната без добавки има инфо на 1 страница, където са описани продуктите, които обсъждаме:)

# 653
 Състава
билкова къна - механди
зелена амбла (емблик марабалан)
черна ритха
шикакай
лимонова киселина
брахми(листа от мащерка)
катха(дъбилен екстракт)
май звучи по добре от боя , ама знам ли?
ами убедиха ме ,че същите ги продавали и в индийските магазини
във Варна незнам къде да потърся такава, че да съм сигурна че е добра

П.П да прочетох на 6 стр има един позитивен и един негативен отзив http://beautycosmetic.biz/ram-gopal-bilkova-kana-kosa-eagles-cherna-p-2081.html и аз същата взех

Последна редакция: пт, 23 сеп 2011, 16:28 от yasmina

# 654
- При продължителна употреба не разрушава структурата на косъма (в сравнение с  прахообразните къни),
Днес видях въпросния продукт в магазина и щях да си го взимам, но дългото съдържание с химически продукти ме спря-все пак вече внимавам какво слагам на главата си и се придържам към чисто естествените неща. Освен това имаше само няколко цвята - червеникави, черен и кестеняв. Та мислех да взимам кестенявия за леко матиране, но на указанието какъв цвят ще се получи бяха показани цветове с червен подтон (нормално за къна, но все пак не исках да рискувам защото косата ми е светла), и нямаше цвета, който бях харесала - капучино. С една дума ще чакам отзиви някой да пробва първо  Thinking

# 655
Състава
билкова къна - механди
зелена амбла (емблик марабалан)
черна ритха
шикакай
лимонова киселина
брахми(листа от мащерка)
катха(дъбилен екстракт)
май звучи по добре от боя , ама знам ли?
ами убедиха ме ,че същите ги продавали и в индийските магазини
във Варна незнам къде да потърся такава, че да съм сигурна че е добра

П.П да прочетох на 6 стр има един позитивен и един негативен отзив http://beautycosmetic.biz/ram-gopal-bilkova-kana-kosa-eagles-cherna-p-2081.html и аз същата взех
Хубаво е,че си от Варна,защото можеш да посетиш индийския магазин и да си закупиш оригинална къна,има и за черна коса с индиго.Давам ти сайта на фирмата за да разгледаш,но на място има повече неща:
http://sokoni.eu/

Company

"SOKONI" Indian & British Food Importers and Distributors

Address

16 Knyaz Aleksandar Batenberg
Varna Varna 9000
BULGARIA

# 656
 Привет!
За новата бг къна и според мен не е удачна май,а и щом може да се освежава цвета м/у две окислителни боядисвания,значи че има малко или много химия в нея  Rolling Eyes

Днес  пробвах само сап.ядки за измиване,косата се заплете и стоеше "твърда",после я плакнах с оцетена вода,но така или иначе останаха малки парченца в косата ми,след като изсъхна изчезнаха и те .Доволна съм,има блясък,обем и се научпи както преди  Peace Мога ли да сложа при ядките балсам? и каква коса да очаквам,наклепана само с къна?какво да сложа друго вътре?
    Благодаря!

# 657

Днес  пробвах само сап.ядки за измиване,косата се заплете и стоеше "твърда",после я плакнах с оцетена вода,но така или иначе останаха малки парченца в косата ми,след като изсъхна изчезнаха и те .Доволна съм,има блясък,обем и се научпи както преди  Peace Мога ли да сложа при ядките балсам? и каква коса да очаквам,наклепана само с къна?какво да сложа друго вътре?
    Благодаря!

за сапунените ядки съм чела че са подходящи за мазна коса  Peace затова не си взех, че моята е суха доста... предполагам че балсам в/след това ще помогне...

# 658
инфо от стр.1:Чименът (methi)като семена или смлян на прах се прилага на кожата на главата от индийските жени като превенция на пърхот и подобряване състоянието на косата по естествен път.
Чименът съдържа лецитин, емулгиращ вещество. Когато семената са накиснати във вода, те отделя лепкаво, хлъзгащо вещество, което дава косата приплъзване и блясък. Това го прави ценно допълнение към други смеси като балсам, а може да се използва и самостоятелно. В комбинация с къна и амла позволява по-лесното им нанасяне.
Как се приготвя и прилага - Има няколко начина да се приготви чимен като балсам. След накисване могат да бъдат смлени на паста, или смлени на прах да бъдат накиснати, или да се използва слузестата част от накиснатите зърна. Накиснете цели или смлени зърна, като се налива достатъчно вряща вода да ги покрие и да постои за няколко часа. Когато зърната се усещат мазни на пипане, те са готови за употреба. Нанесете сместа първо до кожата на главата и корените, а след това по дължината на косата. Оставете на косата 5-10 мин и изплакнете само с вода.
друг вариант - амла към сапунените ядки

# 659
elinna супер, не го знаех  много благодаря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт