Хенапристрастени - 2

• 82 325
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
 dragon8 , на вкус е същата като амлата-кисело-стипчив и на мирис също. Амлата си има все пак и специфичен мирис. Още като ми замириса на амла и я близнах. И цветът й е като в сайта им - светло- бежов, като по-светла амла. Имам и каолин в къщи , та мога да сравня.Веднага си забърках от глината и нанесох на лицето- не съм очарована от първия път . Иначе е много фин прах ,няма едри частици.

Blondie_ имала съм и зелена хума , каолинът е друго - нарича се още бяла глина . Някои наричат каолина "бяла хума", но мисля, че не е много правилно, заради разликата в минералния състав между хумата и глината.

# 676
bgroza, не съм експерт въобще, но кисел вкус за глина ми изглежда най-малкото странен. Да си призная имах период с влечение към каолина, буквално ядях по малко от него. Мислех, че съм превъртяла, но по-късно четох, че при хора с анемия има такъв момент...Е, мина ми, но знам вкуса на каолина и няма кисело. Може би ще е добре да пишеш на и-мейла в сайта или в блога на Хенафокс за пояснения, още повече, че познаваш амлата и надали се заблуждаваш Peace.

# 677
dragon8, макар че на цвят глината отговаря на накои от цветовете на картинките към които си дала линк, не мисля ,че само цветът е определящ. Довечера пак ще я пробвам на вкус и мирис и ще пиша на Хенафокс.

# 678
Напълно съм съгласна за цвета. Ще ми бъде интересен отговорът на доставчика.

# 679
dragon8 ,преди време се интересуваше от синапено масло-какво стана, намери ли , пробва ли?

# 680
Не, бях си поръчала от сайта на Дабур, но след 2 седмици чакане и два мейла с въпрос какво се случва с моята поръчка, го отписах. Не щеш ли, месец и половина по-късно ме осведомиха, че продуктът бил неналичен Laughingхихи, крайно ценно инфо. Та, толкова за синапеното масло засега.
Обаче бях давала леко безразличен отзив за маслото за коса Тричуп, но преди около 2 месеца реших да си го припомня и сега мисля, че е добро. Леки възражения към абсолютно ненужния оцветител и аромат, но маслото си работи добре Peace. Даже мисля, че ти беше питала за него, ако не ме лъже паметта.

# 681
dragon8 ,да,аз бях питала за маслото тричуп, но не го купих, заради многото колебливи впечатления . Може и да го взема сега .
Взех си брингараж, ползвала ли си , изобщо някой ползвал ли е и какъв е резултатът от него?

# 682
Магазин Зелен в Пловдив, на ул. Скайлер

Имаме си същия в София, та се чудех дали и там не предлагат  newsm78, но в сайта на Хена Фокс не е упомонето, така, че явно не се продават в софийския магазин.

# 683
ами направете си устата да поръчат. доколкото рабрах, 'зелен' пловдив започна да предлага придукти на хенафох, защото някаква клиентка е попитала за тях...а после вече видяха че се купуват и сега са много добре заредени - синята глина например, което се изчерпа при хенафох, си я купих от 'зелен'

# 684
pergola ,видях я синята глина имаше и зелена ,като че ли. Какви са ти отзивите за нея? Това индийска глина ли е или каква?

# 685
Точно това смятах да направя. Ще пиша един email на Хена Фокс и на Зелен био да питам дали няма да заредят.

bgroza, ето тук има инфо за различните видове глини Simple Smile.

http://fammblog.com/2009/05/grija-za-kojata-s-glina/

# 686
pergola ,видях я синята глина имаше и зелена ,като че ли. Какви са ти отзивите за нея? Това индийска глина ли е или каква?
синята глина е френска Mr. Green
преди време ги имаше при хенафокс - синя, зелена, розова, червена, жълта и бяла-всяка с характера си. аз си поръчах розова, но тя оставя накакво бледо оцветяване на кожата, което верно минава, но реших да я ползвам само за скалпа... и съответно са заоглеждах за ново попълнение и си харесах синята.  в хенафокс обаче се беше изчерпала, но я бях мернала при 'зелен'.
ползвам я смесена с к.мляко и прах от рози за маска за лице.
зелената е насочена към млади, мазни, акнетични кожи - ако минаваш пак през магазина можеш да погледнеш описанието на всека от глините.
но това е само глина-амла определено няма Wink

# 687
Взех го и аз най-накрая това масло тричуп, наистина има гаден цвят и миризма, но пак прочетох отзивите в интернет за него - все доволни хората!
Пак да питам: Ползвала ли е някоя от вас брингараж,  с какво го разбърквахте ? Моля за впечатления ?

# 688
чудя се какво да ти отговоря, защото го ползвам от няколко месеца, но чак някакъв чудодеен ефект специално от него не съм забелязала. забърквам го с останалите неща - нийм, брахми, шикакай, на око и си правя маски, редувайки ги с касия. всичко това ми се отразява определено добре на косата, но не мога да дам предпочитания коя от билките е най-виновна за това Mr. Green

# 689
Копирам отговора на Хенафокс, относно индийската глина :
"Според производителя леко кисел вкус е нормален за продукта. Наистина леко скърца. Със сигурност не съдържа амла".
Тъй че, мажа си се с истинска глина ,за която, след 2-3 намазвания вече,мога да кажа , че е добра!

Общи условия

Активация на акаунт