Хенапристрастени - 2

• 82 320
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, момичета!
В неделя ще се къносвам за първи път, с черна къна. И понеже си правя маска с Тривитаминол, в нея слагам и зехтин, та искам да попитам вярно ли е, че зехтина сваля черния цвят на къната? Да знам дали да продължавам да го слагам Laughing
Мерси предварително!  bouquet

# 691
Aрвен Вечерницата ♥,маслата свалят всички цветове, не само черния и не само при къносвана , а и при боядисвана коса.

# 692
Много се изписали и сигурно се е коментирало , но аз мислих да слагам зехтин и жълтък в къната , но ако зехтина сваля боята какво друго мога да добавя за по -добро подхранване?

# 693
yasmina,вместо с вода, можеш да разбъркаш къната с билков чай/от каквито треволяци имаш подръка/ , да изцедиш сока от 1 лимон , вместо оцет - това също е добър вариант за подхранване и блясък. Аз съм пробвала със зехти в къната- изобщо не "хвана "цвят, резултатът беше все едно съм си правила маска на косата , а не че съм се боядисвала.

# 694
а жълтъка той как действа , сваля ли я ?
аз от 1година  ползвам боя и вярно много бързо пада, нищо чудно да е от маслата
но сега много се навих по къната, дано съм доволна

# 695
маски с жълтък не съм правила,нито съм го пробвала в къна- но в него има лецитин/фосфолипид/, може би ще действа като маслата .

# 696
  • гр.Видин
Аз редовно си правя маски с масла, жълтък,кисело и други неща. Все неща от които пада боята, но пък много добре действащи на косата.  Явно при всеки е различно, но при мен къната е много по-устойчива от боята. Не ми пада от маските, както ми падаше боята. Така, че трябва да пробваш. Ако падне толкова много, какво пък, не е вредно като боята, ще се къносаш пак... Една моя съседка ми каза, че добавяла по лъжица захар и зехтин към къната, на нея и хваща много добре, а е с чисто бяла коса. Аз захар започнах да слагам в къната, но зехтин не. Мисля, че няма да ми хване добре, а и самата къна не изтощава косата. Ако ти е много суха, би могла да добавиш мед.

# 697
ок   bouquet ще пробвам и ще докладвам Simple Smile другата седмица ще ходя до индийския и ще взема с индиго

# 698
Някой може ли да ми обясни по-подробно къде точно се намира този индийски магазин във Варна (sokoni), защото не успях да го открия  Grinning

# 699
На мен пък не ми е падала боята от маслата Thinking

# 700
Не прочетох никъде такова мнение,но да  си кажа какво ми се случи днес.
 Нямам помен по косата от къна или някакъв червен отенък  Cry
Забърках къната със зелен чай(пакетче)това имах в нас и лимонов сок,оставих я да пусне цвят 12 часа.После добавих две с.лъжици амла+малко водичка и нанесох на косата.Стоях така три часа и след като отмих с изненада установих,че косата си е същата,дори белите косми си останаха бели  Thinking
  Моля,кажете къде сбърках и какво не е наред!Дали къната не е добра(в което се съмнявам)защото пусна леко червено и при пробата оцвети пръста ми,или е  това,че предварително измих косата с шампоан   newsm78 сложих три лъжици къна,косата ми е сравнително къса,може би трябваше да е половината пакетче??
   Не съм се отказала,ще пробвам пак,другия опит ще бъде с червено вино,но ще се радвам да прочета предположения .

# 701
това,че предварително измих косата с шампоан   

С какъв шампоан я изми ?

# 702
Аз я мия или същия или предния ден, така че надали е от това, къната по принцип се нанася на чиста коса.
Според мен е от амлата, тя неутрализира червеникавия отенък на къната. Правих си 2-3 пъти маски с амла скоро след като се бях къносала и червеникавия отенък се изгуби.
Аз си правя глос със 1/3 пакетче къна (към 30 гр.) и разни други добавки и косата ми става с червеникав отенък, а белите косми стават бледо оранжеви, това количество ми е ок за коса почти до кръста. Като бях с по-къса коса и от 5-6 лъжици къна ми се получаваше червеникав отенък, така, че при къса коса от 3 лъжици все трябва да има някакъв ефект (вижда се най-добре на слънчева светлина, при мен на изкуствена светлина почти не се вижда).
Ако искаш да покриеш белите косми, това количество обаче ще ти е малко. По-скоро пробвай с половин пакетче, но имай предвид, че все пак ще станат по-светли от останалите. Ще стоят като малко по- светли кичури из косата. Мисля, че само с къна не може да се получи 100% покритие и равномерен цвят. Белите косми май се покриват по-добре с къна+индиго, но тогава резултата варира от по-тъмно червено, през кестеняво, та чак до черно в зависимост от количеството на индигото. (Не съм пробвала с индиго, това знам от прочетеното в темите и гледане на снимки и рецепти из нета.)
Ти какъв точно резултат искаш да получиш? И каква къна използва?

# 703
 iva.а ,и аз мисля, че е от амлата,дано се включи dragon8, тя е доста запозната .

# 704
...или може би косата ти е от онзи инатлив тип, който първоначално отказва да приеме идеята за къна.
някъде в тази тема друга съфорумка се беше оплакала от същото.
не се отказвай Peace

Общи условия

Активация на акаунт