Хенапристрастени - 2

• 82 311
  • 755
  •   1
Отговори
# 705
iva.a, 2 въпроса - какъв беше цветът на косата ти преди къносването и колко е дълга и гъста? 3 суп.лъжици биха били достатъчни за късо подстригана коса. За добро оцветяване косата трябва да бъде много обилно намазана, нещо такова:
http://www.google.bg/imgres?q=hennaed+hair&um=1&hl=bg&am … p;tx=92&ty=48

# 706
Здравейте от над 10 години съм руса с дълга коса, вчера направих коренна Mr. Green промяна - боядисах се в кестеняво и отрязах две педи  от косата, за съжаление на дневна светлина ми се струва, че това не е цвета който желаех. Не изглежда достатъчно наситен, и имам чувството, че русото "прозира".
Въпросът ми е , бих ли могла от боя да мина на къна директно и ако отговора е да, каква къна да избера, бих искала да имам кестенявата коса, която имах преди десетилетие. 

# 707
Здравейте Simple Smile

отдавна чета във форума, но най-накрая реших да се включа Simple Smile
почитателка съм на индийските билки - използвам почти година тези за измиване и касия... още не мога да се престраша да се каносам....страшно съм доволна обаче, защото ми спряха косопад, който продължаваше от мнооого време  и косата ми изглежда страхотно... Simple Smile

от новите продукти на хеннафокс да се похваля от Брингаража - при мен определено придава блясък и обем... Брахми - имам го от скоро, но за сега не мога да забележа някакъв ефект..
Много съм доволна от праха от порт.корички.. страхотно се отразява на смесена кожа  Party

момичета, някоя забелязала ли е промяна в цвета на шикакая - последният, който купих е доста по кафеникав на цвят  Shocked - мога да сравня, защото в бурканчето в което го съхранявам беше останало малко от предишната поръчка....

може ли да ми кажете от къде мога да си намеря чимен?
и някой ползвал ли е маджиста - дали става за заличаване на стрии?
Simple Smile благодаря!

# 708
Купих си от индийския  , Zarqa Black Henna
http://www.spicesofindia.co.uk/acatalog/A1-Manzoor-Zarqa-Black-Henna-Powder.html

l ,  някой да е ползвал?  Казаха, че само тази е без примеси с боя ?другата е червена , а аз искам да съм черна
Това къна смесена с индиго ли е или само индигови листа , защото като ви чета излиза че къната трябва да престои 8 часа , а индигото не , а на опаковката пише да кисне 8 часа друго нищо не мога да разбера няма опътване на бг, а и в магазина не бяха много наясно?Как да я ползвам , незнам?

# 709
може ли да ми кажете от къде мога да си намеря чимен?
и някой ползвал ли е маджиста - дали става за заличаване на стрии?
Simple Smile благодаря!
чименът е подправка /за пастърма, казват Mr. Green/ има го в големите магазини, както и по пазарите при останалите подправки
що се отнася до манджиста - и златна да е , пак няма да заличи стриите, според мен. веднъж разкъсат ли се колагеновите влакна, май само пластична хирургия ги оправя. миналата зима пих 3м дермалифт, който е хиалуронова киселина, колаген и още нещо си - добре ми се отрази на кожата на лицето, но всичките ми стрии по корема си седят

# 710
Чимен си взех преди няколко дни от Карфур, но го има и по пазарите. Взех млян ,има и на зърна.
Относно стриите- има  тема за протеолитичните ензими и ползата от тях ,не само за стрии,приемани на гладно/не с храната/ и мазането на лице и тяло с препарати,които ги съдържат/мажем се с ветеринарни мазила, ама всички сме доволни!/.Давам линк към 3-та тема , но е хубаво да прочетеш и другите 2. Ако имаш въпроси-питай на лични,или в темата за ензимите.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=573790.new;topicseen#new

# 711
Благодаря ви за отговорите!
  Слънце Луна измих я с това шампоана винаги разреждам с вода,не вярвам да е от него.От групата на тези съм,които преди години редовно ползвах Афродита и от както научих че се слага багрило за прежда тотално се отказах от нея.
   Sellene да,може би наистина е от амлата,като че ли тя беше повече от къната,но поне очаквах белите косъмчета да придобият цвят.За съжаление не поръчах индиго,нямам против червеникаквото  Mr. Green по косата си,какъвто и вариант да е  Peace по-нататъка ще поръчвам имдиго,но исках да видя ефекта само от къната.Ползвах къната на хенафокс.
    dragon8 1.цветът ми е кестеняв,боядисвана е преди 10 месеца с близък до моя цват и от него имам съвсем малко по краищата 2.скоро се подстригах, дължината ми е до края на врата и косата ми е изтънена,вече не я хващам на опашка-къса е,средна гъстота.Колкото до снимката-е моето съвсем не беше такова,по-скоро рядка каша,която почти през цялото време обирах със салфетка  Confused
   в процес сън на търсене на чимен и аз и не,няма отказване докато няма промяна в цвета само с къна  Peace

# 712
Чименът в смес с къна дава ли кестеняви тонове или се бъркам ?  Thinking За какво се използва ?

Здравейте от над 10 години съм руса с дълга коса, вчера направих коренна Mr. Green промяна - боядисах се в кестеняво и отрязах две педи  от косата, за съжаление на дневна светлина ми се струва, че това не е цвета който желаех. Не изглежда достатъчно наситен, и имам чувството, че русото "прозира".
Въпросът ми е , бих ли могла от боя да мина на къна директно и ако отговора е да, каква къна да избера, бих искала да имам кестенявата коса, която имах преди десетилетие.  
кестенявият цвят от боята няма да се задържи и русото ще избие отново, освен ако не си правила репигментация.
аз като теб бях с химически руса коса, и реших че искам малко по-естествен цвят, защото ми беше бяло русо. няколко процедури малко къна+малко касия ми дадоха златист, малко по-тъмен рус цвят и сега си правя маски и с други билки - амла, шикакай и др. За кестеняв цвят се ползва къна+индиго в една стъпка (виж в нета за пропорциите), а амла ако се прибави дава по-студени нюанси. И моят съвет - каквито и билки да забъркваш, пробвай първо върху кичур   Peace Хареса ли ти, слагаш върху цялата коса - аз така процедирах, защото с русият цвят могат да станат доста неприятонсти. Успех, ако си избрала този начин да си възстановиш косата - ще подейства  Wink

# 713
Чименът в смес с къна дава ли кестеняви тонове или се бъркам ?  Thinking За какво се използва ?
чименът по-скоро замества балсама. подробна информация - на стр.1

# 714
iva.a, при това положение бих предложила следващия път да опиташ така - да смесиш около 1/3 до 1/2 пакетче къна по същия начин, с чай и лимонов сок до консистенция на гъста каша, и да я оставиш да отдели цвят. Преди да я нанесеш, леко я затопли на водна баня до малко по-топла от телесната температура. Нанеси обилно там, където има повече бели косъмчета, а след като увиеш косата с нещо подходящо, допълнително леко натопли със сешоар. Вече захладня, а къната си иска топлина за добро оцветяване. Затова предлагам и водната баня за отделяне на повече цвят, и натоплянето на косата допълнително.
Да споделя - вчера вечерта се къноиндигосвах в една стъпка, като в сместа добавих глицерин и кокосова сметана. Спах така и на сутринта се измих. Кокосовата сметана е супер хубаво нещо - блясък колкото искаш Simple Smile, и въобще не е попречила на оцветяването, белите корени са покрити Peace. Ще пробвам маска с кокосова сметана и пак ще се отчета.

# 715
dragon8, каква е тази кокосова сметана?

# 716
dragon8, каква е тази кокосова сметана?
и от къде?

# 717
http://www.google.bg/imgres?q=%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0% … p;tx=71&ty=44
Взех я от Пикадили, има и 2 вида кокосово мляко, пълномаслено и light. Виждала съм и в БИЛЛА, 100 % има и в МЕТРО.

# 718
Чименът се използва за изплакване или се престоява като маска?само с вода ли се отмива?

аз го намерих смлян на пазара при бабите...
така че ако някои има проблем с намирането може да ми пише и да му купя Simple Smile аз съм от София но не е проблем и да го изпратя донякъде Simple Smile

# 719
Чимена/смлян/ го залях с гореща вода , оставих го да престои 2часа , набъбна и отдели нещо като слуз, именно то действа като балсам. Прецедих го, добавих брингараж, амла, касия , джинджифил,мъничко куркума и тричуп масло, намазах се и седях 3-4 часа. Хареса ми като ефект, след измиване на косата

Общи условия

Активация на акаунт