Айран - айранът като безалкохолна напитка.

• 5 016
  • 25
  •   1
Отговори
1 кофичка изстудено кисело мляко над 3% се разбива гладко с по 1/2 лъжичка захар и сол. Добавя се чаша - две студена газирана вода. Разбърква се леко и се поднася. Идеална напитка за всякакви ястия за всеки сезон. Стават всички марки млека, стига да са по вашия вкус. В момента на пазара всички кисели млека са с живи бактерии, полезни и добри. Само дето някои имат небългарски вкус... Изберете си. Айранът стои резлив дълго време когато млякото е гъсто.

# 1
  • Бургас
Айрян с газирана вода не съм пила,нито правила  newsm78

# 2
karzz, не че съм подстекател, но ако поднесеш такъв айран на половинката с райийката или мастичката, ще видиш ефекта.

# 3
Мда....И аз обичам айря/ан с газирана вода....

# 4
Айрян/айран - честно казано, вкъщи му викаме айрян, но преди да постна темата проверих в онлайн речника: пишело се айран.

# 5
Карай да върви.... Mr. Green
Важното е,че с газирана вода айрянчето е страхотно!Абсолютно те подкрепям!   bouquet

# 6
  • Бургас
Ще взема да пробвам.
Тъкмо имам и шише мастика в камерата  Blush

# 7
  • София
Бря Rolling Eyes Нито захар съм слагала някога на айряна, нито газирана вода. Ще пробвам. Струва ми се, че ще ми хареса. Аз пия айрян в промишлени количества Blush Но доста по-рядък от тук описаното. С кофичка мляко си пълня цяла кана, т.е. разреждането е около 1:2 в полза на водата. Инак не ми е като напитка, ами направо ще се наям с него Laughing

# 8
  • На небето
Айрян с газирана вода не съм пила,нито правила  newsm78

Аз съм пила. Не е по моя вкус. Определям го като гадно.  Sick

Бря Rolling Eyes Нито захар съм слагала някога на айряна, нито газирана вода. Ще пробвам. Струва ми се, че ще ми хареса. Аз пия айрян в промишлени количества Blush Но доста по-рядък от тук описаното. С кофичка мляко си пълня цяла кана, т.е. разреждането е около 1:2 в полза на водата. Инак не ми е като напитка, ами направо ще се наям с него Laughing

И аз го правя 1кофичка кис. мляко 2 кофички вода. Но слагам и малко сол за вкус. така ми е по вкусен.

# 9
  • Бургас
Ооо,да, със сол и чер пипер,мляко - вода 1 към 2,ммм......колко студена ракийка пие....

# 10
  • София
Е, да де, сол и аз слагам, но захар... newsm78

# 11
И аз така си го правя, но без сол и захар, а само с газираната вода. Въобразявам си, че ми замества кефирчето...... Rolling Eyes и много ми е вкусно! Heart Eyes  bouquet

# 12
  • не там където искам
Аз пък си го правя със сол ,черен пипер и резен лимон в чашата,става страхотно(нищо ,че мъжо ме гледа странно)

# 13
  • София
Любима напитка в жегите айран със сол и мъничко черен пипер Heart Eyes

# 14
Ако солта не се разттори във водата предварително/поне да се слажи само в вода/независимо газирана или не,тя неможе да осоли равномерно айрана.За захарта не е точно така ,но и никога не бих сложил
.

Общи условия

Активация на акаунт