Как по-лесно да свалим старите тапети?

• 6 077
  • 7
  •   1
Отговори
Нуждая се от съвет или някой друг трик за по-лесно сваляне на старите тапети.
Миналия път го закъсах,сега пак! Close
Много трудно се отлепят, тъй като мазилката отдолу е някаква много ситна и като залепнат за нея и отлепяне няма!
Първо ги намокрям обилно с вода и след това се опитвам леко да ги разлепя като започвам отдолу,но не се получава! Сваля се само горния пласт,а долния остава и трябва отново да пръскам и да ги свалям парченце по парченце със шпакла! ooooh!
Много е досадно,а и нямам почти никакво време.Да не говориме, че не съм много "трудоспособна" в момента. Laughing
Кажете някой друг трик за по-лесно сваляне, че така се измъчих! Sad

# 1
Ами това е трикът - мокриш с вода и с шпатула или твърда четка търкаш.
Ама ти ако ще слагаш пак тапети отгоре, няма нужда толкова хубаво да сваляш старите, най - големите части, пък че остават тук таме парчета, нищо страшно.
Здраво лепило сте слагали, нашите обикновено сами си падат към 3-тата година.  Thinking

# 2
Това е начинът. Намокряш хубаво,но после малко изчакваш,хубаво да поеме и лесно се отлепят.

# 3
С гореща вода и малко тапетно лепило в нея. Така прониква по-добре. Мокриш така, че да тече, изчакваш да попие, пак мокриш докато водата разтвори лепилото на стената и после с шпатолата чистиш. Собствен опит. Ако тапетите са с гланцово покритие, водата ще влезе много трудно.

# 4
това ми е съвсем прясно  Laughing
Пълниш една пръскалка за цветя с топла вода и малко веро. Хубаво напръскваш, изчакваш малко и със шпатулка. Но при мен стана по-лесно като почнах да ги махам отгоре надолу, че отдолу нагоре се махаше само повърхностния слой.
Дано съм била полезна!  Praynig

# 5
Миналата година и ние се измъчихме с тапетите. И наистина зависи дали отдолу е имало шпакловка или не. На едната стена стигаха до тънкостта на вестник и не можехме да ги махнем, а на другите три страни се разлепяха заедно с гипса отдолу.
НООО, мъжа ми въобще не е от търпеливите и се изстреля към магазина и купи специален препарат за сваляне на тапети. Във формата на прах и се разтваря във вода.

# 6
Има специални препарати за сваляне на тапети, не са скъпи и вършат по-добра работа от водата  Peace

# 7
  • София, откъм тъмната страна
Става също и с вода и оцет, напръскваш хубаво да попият оставяш малко и ги сваляш.

Общи условия

Активация на акаунт