Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 280 850
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 1 095
Борбата с дерматита не трябва да бъде само външна, но и вътрешна - начин на мислене, начин на хранене....
Съгласна, ама при едно 7 месечно кърмено бебе...

При едно изключително кърмено бебе от голямо значение е както това дали е раздразнена чревната лигавица на бебето, така и храненето и храносмилателната система на майката. Аз също пиех пробиотици докато лекувахме щерката, която беше изключително кърмено бебе.  

elliee, за билките - потърси  тема за д-р Михайлов - той препоръчва хранителен режим(избягване на млечни и глутен) и комбинация от билки  Peace
Но за хомеопатия не бих следвала съветите му.

# 1 096
elliee, за билките - потърси  тема за д-р Михайлов - той препоръчва хранителен режим(избягване на млечни и глутен) и комбинация от билки  Peace
Но за хомеопатия не бих следвала съветите му.

Не мисля, точно с предписаната ни от д-р Михайлов хомеопатия детенцето ми за 2 месеца и половина се оправи. И да чукна на дърво и спомен няма сега от атопичния дерматит. А преди да го посетим бяхме пробвали какво ли не, включително и при класически хомеопат бяхме пробвали, но за 3 месеца не видях никаква полза и за това се решихме да отидем при д-р Михайлов. Сега съм му изключително благодарна!

# 1 097
бу-бу, а какво ви изписа д-р Михайлов?

# 1 098
бу-бу, а какво ви изписа д-р Михайлов?

Това, което ни изписа беше Sulfur 30CH, Petroleum 9 СН и Poumon  histamine 15 CH. За мазане ни изписа бадемово или сусамово масло, но не й се отразиха добре и аз си я мазах с Мустела Стелатопия, която успокояваше доста обривите.  Ако те интересува по-подробно пиши ми на лични, мога да ти пратя рецептата. Това беше нашият лек и за щастие детенцето ми вече е добре! Пожелавам на всички мами тук да намерят своя лек за дечицата си, защото знам каква мъка е да гледаш детенцето си как се мъчи с ужасните обриви и как непрекъснато се разранява от чесане (поне при нас беше така)

И само да допълня - права е  fata_morgana, че той предписва и диета по време на лечението - без млечни и житни храни, но нея нямаше как да я спазваме, защото детенцето ми беше на 8 месеца и беше предимно на адптирано мляко

Последна редакция: нд, 10 май 2015, 01:36 от бу-бу

# 1 099

Мами, как се справяте с мокрите екземи?

bouquet

# 1 100
  • София
Нашите позасъхнаха сега лятото.
Но и аз се чудя какво да им слагам, когато излязат.

Да похваля Биодерма Атопик Интенз - добре се влияе и нощем се чеше по-малко.

# 1 101

Мами, как се справяте с мокрите екземи?

bouquet

Правиш промивки със слаб разтвор на калиев пермаганат. Имам някъде и рецепта от алерголога, точно как се прави, но бледо розва вода си е.

Има подсушаваш крем на Биодерма, който е за подмокрящи се места, но нямам идея, дали е за рани.

# 1 102
Здравейте, мами,

От лечение на дъщеря ми (за т.нар."гъша кожа") останаха 3 тубички Лоринден С. В срок на годност са. Ако някой прояви интерес може да ми пише на лични.

# 1 103
ДидиС, къде беше тази гъша кожа и как я лекувахте. На мен ми казаха, че неличима  newsm78

# 1 104
the Дорис, благодаря, но не знам дали е удачно да ползвам калиев перманганат при бебе. Правих промивки с тетра, после с невен. Ако малкия успее да се засегне някъде по обрива, изтича лимфа и това ме притеснява най-много. Поне само обрив да беше. Педиатърката ни праща при гастроентеролог, но часът ни е чак след 12 дни. Вече спрях да мокря с промивки, защото по-лесно се наранява като е мокра кожичката  Sad

# 1 105
the Дорис, благодаря, но не знам дали е удачно да ползвам калиев перманганат при бебе. Правих промивки с тетра, после с невен. Ако малкия успее да се засегне някъде по обрива, изтича лимфа и това ме притеснява най-много. Поне само обрив да беше. Педиатърката ни праща при гастроентеролог, но часът ни е чак след 12 дни. Вече спрях да мокря с промивки, защото по-лесно се наранява като е мокра кожичката  Sad

Да, може за бебенце да правиш промивки, но в много- много слаб разтвор.

Къде са ви раните? С какво мажете? Гастрото няма да промени много за съжаление  Rolling Eyes

# 1 106
Лимфа тече от обривите по крачетата и на гърдите - там където стига с ръчички (добре, че не умее да ги контролира много), а крачетата явно и ги трие в панталончето като мърда и рита. Има обриви и по външната част на предмишниците и по раменцата, но те не се разраняват и като че ли завяхват и не са вече така червени. Има и много крусти и сухи люспи по главичката, които се разпространиха по лицето, веждите, ушичките. Когато заспива или се събужда се чеше доста по тези места и също се разранява и виждам точици лимфа. С нищо не мажа в момента. Само вчера намазах едната бузка с бадемово масло и днес изглежда добре. Но лицето не е толкова зле, ако не се броят сухите люспици. Най-зле са крачетата и петното на гърдичките. Давам две хомеопатични по препоръките на д-р Михайлов (не ме съдете, аз си овладявам сенната хрема с хомеопатия) и правим вани с хвойна. Къпането го разредихме още когато се появиха сухите участъци по външната страна на бедра, прасци и предмишници. Сега смених препарата за пране от персил сенситив на ларбре верт, започнах да му давам лактакеър бейби (прочетох някакво изследване, че един щам лактобацили оказвал влияние на екземи и АД), аз също пия пробиотик. Не ям ядки, ягоди, какао, шоколад, намалих млечните, защото ядях доста кисело мляко.
И аз се чудя с какво ще ни помогне гастроентеролога. Беб е само на кърма, наддава много добре, спокоен е, почти не е имал колики.

По 1-2 пъти на ден ли да ги правя промивките с калиев перманганат? На 3 месеца е.

Изобщо приемам всякакви съвети.

Батко му като бебе беше получил едни сухи участъци от лосиона на мустела. А когато беше на 3 год. получи много лоша екзема, която прерастна в 5-6 см сълзяща рана на външната част на прасеца. Тя пък беше алергична реакция към ехинацеята в есберитокс, но ми отне няколко месеца докато разбера. Никой не предполагаше каквато и да е алергия. Та и сега се надявам да е алергия към нещо и да разберем какво и да не се наложи да се борим с АД  Sad

# 1 107
Да ти кажа така както го описваш прилича повече на алергия, отколкото на Ад.

Калиевия пермаганат го направи веднъж на обяд, после преди лягане и на сутринта ще знаеш дали действа.

Да, може да пробваш да мажеш детенцето с масла - например чисто кокосово. Хомеоплазмина дали е подходящ за толкова малко бебе?

Леле голяма мъка и търсене на лечение е това  Peace

# 1 108
  • София
Голяма мъка е! Синът ми обикновено се оправя по това време на годината, но този път е ужас - затихне-цъфне. Непрекъснато е с рани на всички сгъвки и лактите!

# 1 109
Тази година май всички атопици са с много силни изяви  Sad И ние сме все по лекари.

Общи условия

Активация на акаунт