Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 231
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 1 200
  • София
През телефона така и не открих как се слагат линкове. Серия на ДМ за суха и много суха кожа-има дневни,нощни кремове,шампоан,балсам с различни проценти уреа. И миришат хубаво, че девойката отказа да се маже с френските емолиенти за 50 лв., които миришели на вкиснато мляко. Mr. Green

# 1 201
Момичетал, да питам - на моя синковец, който е почти на 5г., му изпръхва от скоро време около устата. Не самата устна, а милиметри под нея - стои зачервено, изпръхнало, като черта, постоянно го облизва с език Rolling Eyes Преди десетина дни имаше такова нещо, тъкмо мина и от вчера пак цъфна Thinking Подозирам едни мандарини, от които правихме фреш...или от студа да е. Някой с подобно нещо?

# 1 202
  • София
Момичетал, да питам - на моя синковец, който е почти на 5г., му изпръхва от скоро време около устата. Не самата устна, а милиметри под нея - стои зачервено, изпръхнало, като черта, постоянно го облизва с език Rolling Eyes Преди десетина дни имаше такова нещо, тъкмо мина и от вчера пак цъфна Thinking Подозирам едни мандарини, от които правихме фреш...или от студа да е. Някой с подобно нещо?

От студа е. Мажи с крем Здраве, особено преди да излезете.

# 1 203
  • София
Аз този протопик хич не го тача, много неизследвани страни има, много малко тестове, а и е за деца над 2г.
Иначе аз тази година мисля да заложа на крема за Уриаж с Колдкрем против студа, а устата и малко около нея мажа с балсама с колд крем на Авен и има много бърз ефект. Тялото напоследък избягвам да мажа, освен в мега критични ситуации. В момента сме с Xeracalm на Авен защото твърдят, че намалявал и сърбежа, но да си кажа, че някакъв особен ефект не съм забелязала против сърбежа:
http://apteka.framar.bg/30037855/%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BA … 200-%D0%BC%D0%BB-

# 1 204
  • София
Протопика при нас действаше обратно - сухите екземи ставаха мокри. Писала съм и назад.

# 1 205
Протопика е за деца над 2 годинки . Храним се с АМ Аптамил и се захранваме за сега си хапва с удоволствие . Обрина ми се от жълтък  на 3ти прием . Възможно ли е на 5 месеца да е развил  АБКМ и преди това да не сме имали проблем  newsm78  И аз как мога да разбера наистина ли е АБКМ щом тестовете за алергии на такива малки деца са недостоверни или си има тест само за АБКМ .

# 1 206
  • София
Възможно е да, за жълтък е рано, изключи всичко млечно, не знам до къде със захранването, но е добре и на хипоалергенно АМ да мине. Така поне 2  седмици, за да се изчисти организма и ще видиш има ли ефект.

# 1 207
Аз този протопик хич не го тача, много неизследвани страни има, много малко тестове, а и е за деца над

Това въобще не е така  Peace Все пак говориш с Дорис - хипохондричката, за детето си всичко под лупа съм проучила Wink Всъщност най-много за Протопик, изследванията му и как действа съм научила от д-р Мустаков /един лекар, когото уважавам/

# 1 208
Протопика е за деца над 2 годинки . Храним се с АМ Аптамил и се захранваме за сега си хапва с удоволствие . Обрина ми се от жълтък  на 3ти прием . Възможно ли е на 5 месеца да е развил  АБКМ и преди това да не сме имали проблем  newsm78  И аз как мога да разбера наистина ли е АБКМ щом тестовете за алергии на такива малки деца са недостоверни или си има тест само за АБКМ .

Вече са ти казали - минаваш на хипоалергенно мляко, ако държиш на млечни мини на козе продукти /не овче, не биволско/. До 6 седмици след спиране на алергена неговите външни дразнения изчезват.

Моята дъщеря например от морков се изрива веднага, но след 10-20 дни се скриват обривите и спират да избиват нови, независимо че повече морков не е близнала. От котка се изрива на секунтата и до час спада.

# 1 209
  • София
Аз този протопик хич не го тача, много неизследвани страни има, много малко тестове, а и е за деца над

Това въобще не е така  Peace Все пак говориш с Дорис - хипохондричката, за детето си всичко под лупа съм проучила Wink Всъщност най-много за Протопик, изследванията му и как действа съм научила от д-р Мустаков /един лекар, когото уважавам/
Д-р Мустаков може да е прекрасен лекар ( за което също имам известни възражения, не в професионланата част), но това далеч не значи, че има повече информация за протопика от произвоителите му, които в самата листовка си пишат, че има доста неизследвани аспекти на препарата, особено за деца под 2г. Както и да е, всеки има право да приема или не даден препарат. Аз имам резерви към протопик и си и казвам.

# 1 210
Чела съм в интернет /гугъл го изважда на едно от първите места/за дела  от американски адвокатски кантори ,които водят дела за обезщетения за  левкемия при деца,предполагаемо причинена от продължително използване на протопик.Разговаряла съм с професор,национален консултант,каза че няма такива наблюдения. Тъй като атопичният  дерматит може да изисква продължително лечение,аз бих се въздържала да използвам протопик за моето дете,  мен  или за близки.

# 1 211
Не намирам тези дела за децата с левкемия и Протопика /но не съм добре с английския ако трябва да се търси на английски/, намирам само, че една от състеавките на протопика участва в експериментално лечение на деца с миеловидна левкемия.

Тъй като рака /на листовката се говореше за кожен рак/ бе страха ми, поради която не ползвахме Протопика говорих с много лекари и четох много преди да го почна. Моето дете е голямо - след 10 години мазане с кортикостероиди, кремове с неизвестно какво, хомеопатия - която го вкара в ранен пубертет, бани с всевъзможни илачи, санаториуми, почти всички светила в кожните проблеми, за които чухме, проблемът все повече се задълбочаваше. Все пак се престраших да ползваме Протопик и тогава ада се затвори.  Peace Съжалявам, че не го ползвахме по-рано, а не да си мъча толкова детето.

Не ме разбирайте грешно - не карам никой, не убеждавам никой. Изказвам своето мнение.  Peace

# 1 212
Намерих информация за хора пострадали и твърдящи, че са се разболели от сериозни злокачествени заболявания от Протопик и Елидел  Rolling Eyes Макар съотношението на говорещите положителни и отрицателно да е 20:1 е някак плашещо, че може да го причиниш на детето си Sad
Въпреки това се надявам лекарите, с които говорих да са прави - според тях изследванията показват, че лекарството не повишава процента на заболелите.

# 1 213

Вече са ти казали - минаваш на хипоалергенно мляко, ако държиш на млечни мини на козе продукти /не овче, не биволско/. До 6 седмици след спиране на алергена неговите външни дразнения изчезват.

Моята дъщеря например от морков се изрива ваеднага, но след 10-20 дни се скриват обривите и спират да избиват нови, независимо че повече морков не е близнала. От котка се изрива на секунтата и до час спада.
Обмислям и аз въпроса с хипоалергичното мляко .
Аз млечни още не  съм давала  освен млечна каша в която си има сухо мляко иначе кисело мляко ,сирене масло  подобни не съм въвеждала още изобщо . Днес пак се обрина а яйца не е ял ходихме до педи т каза ,че обрива прилича на претопляне (много ситни пъпчици по гърба и коремчето ) ,но и двете с нея знаем ,че не е претоплен просто така го описа . Каза ,че ако е с АД наистина за каквото се съмняваме ама никой не смее да каже конкретно било нормално да се обрива от време на време без причина Според вас нормално ли е  newsm78

# 1 214
  • София
Дерматитът се проявява в пълната си сила по-късно. Моят син имаше пъпчици и петна почти от раждането, после изчезнаха за две-три години и сега е ужас.

Бебетата се обриват от всичко. В смисъл днес може да се е обринал от нещо, след 6 месеца да не му влияе вече.

Общи условия

Активация на акаунт