Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 245
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 1 185
  • София
Ще купя витамин В.
Абе и аз нещо съм много зле с червата. Какво толкова вредно ядем, не знам. Аз спирам и прясното мляко. На малкия дали да го спра?

Дорис, откъде взимаш кокали за бульон?

# 1 186
Да повдигна пак темата.
Кремът малко оправи раните по краката, но до там.
Сега пък започнаха ръцете и лицето.
Пробвали ли сте лечение с масла?
Аз купих бадемово и масло от чаено дърво, смесих ги и почвам да мажа.
Не съм ползвала чаено дърво,и аз за това съм го взела,но ми се струва че е много силно-започнете първо с разредено и на друго място го пробвайте,не на лицето.

# 1 187
  • София
Смесих 50 мл бадемово с 20 капки чаено и мажа по тялото.
Обаче доста мирише.

# 1 188
Имай пред вид, че чаеното е доста силно. Да не се обели.

# 1 189
Има крем за проблеми с кожата с чаено дърво - казва се Чаевец.

Витамин Б комплекс за дъщеря ми набавям чрез Марсианци. За нея други подходящи витамини не успях да открия.

Кокали вземам от месарница /ползвам пилешки и свински без да ги меся/. Снощи например имах гости - купих 12 бутчета, обезкостих ги и до сутринта имам 3 л. бульон.

Ето инфо за КОСТНИЯ БУЛьОН

# 1 190
Запис въпреки ,че сме с неизяснена диагноза според педи клоним към АД според кожната също ,но за сега  лека форма . Почна се с бузите след ваксина на 5 месеца (сега сме на 7 и половина) имаме и едно петно на сгъвката на крачето . Ту става мокро ту много сухо  #Crazy  , но е факт ,че 3ти месец не минава . Събрах сума ти и кремове  както повечето от вас . Накратко това ще разкажа по надълго когато имам малко повече време.

# 1 191
  • София
От маслото се пооправи за един-два дни, лактите, гърбът и краката са маалко по-добре, но нищо повече.
Сега от студа стана страшно - цялото лице в червени петна, мокра екзема на ухото.
Намазах веднага с кс кремче.

# 1 192
L'Agent, твоето детенце на колко годинки е?

Айде моля те пробвай тия Марсианци и Пробиотик /ние сме на Био Култ/ да видим дали пък и при вас няма да се овладее положението.

Ето вчера например я оставих да яде каквото и душа сака - цитруси, пиле, млячни /алергична е към всичките/ и да през нощта и баща и каза, че като я наглеждал се била почесвала, но няма нищо общо с оня ужас като миналата година.

Също така вече съм почти убедена, че е алергична към ябълки  Shocked Ще направя още една проба и ако се окаже така и ябълките отпадат от менюто /те така и така не се тачат у дома - само родата ни ги носи и ги правя на сок понякога/

# 1 193
  • София
На 5 г. ще стане на 5.01.
А не става ли само таблетки витамин Б и пробиотик?
Взех едни на Валмарк, пише, че стават за деца над 3г.

Аз въобще не мога да разбера на какво дава реакция в момента. newsm78
Цитруси не купувам, а така ми се ядат!

# 1 194
Пробвай, дано стане просто с ампулки витамин Б комплекс и пробиотик  Peace

# 1 195
Да разкажа сега за нас малко по-нашироко за който му е интересно . До 5ти месец проблем не сме имали моят малчуган  имаше перфектна кожа докато не ни сложиха двойната ваксина( синфлорикс и пентаксим дано така се пише ) късно започнахме  с ваксините защото единият месец ги нямаше на следващият ни беше хванало яко разтройство и помолих педи да я отложим пак ( избиха ни 2 зъба тогава) . И в крайна сметка на 5 месеца му сложихме първата 2на ваксина и на следващият ден бузите му станаха кръв червени   след няколко дни се появи и петното на крачето в началото не свързвах двете неща реших ,че нещо се е подсякал на сгъвката и мазах със судо крем ,но не мина , Бузите реших ,че са изпръхнали от по-студеното вече време (тъкмо беше започнало да става студено ) . Бузите му се нацепиха в последствие въпреки всичкото мазане и ту се оправяха ту пак ставаха червени . Петното на крачето забелязах ,че започва да го сърби (и до сега си го сърби с КС не съм мазала все още).Вече сме почти на 8 месеца бузките горе-долу са добре мажа ги с Нахтхерцен много често петното на крачето си стои и тези дни ще ходим до педи да каже какво да правим . Ходили сме 1 път на дерматолог не мога да кажа , че се изказа с ясно мнение че сме с АД но каза че натам клони ( аз същи имам някакъв вид дерматит които при мен е сезонен и се мажа с КС 1 път годишно някой път и пропускам , но след 1-2 месеца само си минава въпреки зверския сърбеж ) . За малкия кожната каза да го мажа с Джиндира актив и 2 хомеопатични изписа . Хомеопатичните не му се отразиха добре и ги спрях . От джиндирата ефект не видях . Почти на 8 месеца сме .Някой който е по в час моля за съвет с какво да го намажа пробвала съм нахтхерцен , джинджира актив , линола фет , а цялото тяло си мажем с Мустела Стелатопия . Дали да не питам педи за КС крем и да го намажа все пак е малък участък и ако пак се появи вече да търся нещо по-щадящо .

# 1 196
tedi8811, червените изпръхнали бузки са един от явните признаци за алергия към белтъка на кравето мляко. Какво яде детето в момента?

Поговори с дерматолога си за Протопик 0,03% дали е позволен за толкова малко детенце. Това е крем последно поколение за алергии и дерматити, който не съдържа кортикостероиди.  Peace

# 1 197
  • София
Протопика май за по-големи деца го дават. Но може да провери.

И аз се чудя какъв крем да взема за цяло тяло - Мустелата е на промоция или нещо друго?
А Микса лосион за много суха кожа?

# 1 198
  • София
Тази зима моята не излиза без кремовете на ДМ с уреа. Плюс шампоаните. Нито едно петно не се е появило засега. Но тя е голяма, на 13 е.

# 1 199
Протопика май за по-големи деца го дават. Но може да провери.

И аз се чудя какъв крем да взема за цяло тяло - Мустелата е на промоция или нещо друго?
А Микса лосион за много суха кожа?

L'Agent, дерматолозите активно препотъчват емулсиите за тяло на Авен + олиото за баня. И наистина са добри  Peace

yovanka, моля те да дадеш линк към тезикремове. Макар на нас уреата да ни идва дразнеща.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт