Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 259
  • 1 385
  •   2
Отговори
# 1 170
Да, Судокрема изсушава. Но аз го препоръчвам за мокрите екземи, за момента.

да, така е, съгласна съм.  На гушката му ставаше червено и мокро като подсечено, и Судокрема помагаше. Педи обаче ми обясняваше, че няма да помогнел., тъй като повече изсушавал...да, ама помогна. Имам предвид, че тя ги ръсеше едни, без много да вникне в ситуацията, в която аз бях доста навътре, като майка.. Mr. Green

# 1 171
  • Точно където трябва
Момичета, търся крема на Биодерма АБЦ Дерм АТО+ . Една позната ми го беше дала да пробвам и на беба и помогна. Но вчера обиколих доста аптеки, които са супер заредени и твърдят, че подържат цялата серия на Биодерма, но го нямат. Мога да го поръчам онлайн, но се зачудих да не би да е излезнал нов продукт/заместител или същият с друго име/ и този просто да го няма вече. И съответно кой е новия? Някой да има инфо?

# 1 172
  • Варна
Привет, искам да се допитам до лекуващите АД с хомеопатия - колко време отне лечението и устойчиви ли са резултатите след като се спре?
При моя син АД възникна на 2 месечна възраст, после отшумя на около 4-5 год, като до 11 г. почти не е имал оплаквания свързани с него, освен леки обриви зад колената. На 11 г. обаче започна нова проява - зачервяване и залющване по клепачите на очите, които в началото въобще не свързвах с АД. Оказа се проява на АД и въобще не отшумява вече 1 година. Дерматолога ни предписа Протопик, който аз въобще не искам да мажа и топиализ за очи и капсули.
От 1 месец посещаваме клас. хомеопат, сменихме 1 лекарство, от което не се повлия. Сега сме 2-3 седмица на сулфур, залющването силно намаля, но зачервяването изобщо не се променя, даже имам чувство, че се увеличава надолу към бузите.
Знам, че с хомеопатия не става бързо и съм се заредила с търпение, но все пак ако няма резултат в някакъв разумен срок, трябва да търся друг хомеопат или ...? Нямам опит досега с хомеопатия и ще съм много благодарна, ако някой, постигнал добри резултати помогне с инфо!

# 1 173
Здравейте, майчета. Току що се връщаме от лекар и поставиха диагноза АД на малкия ми син на 4,5 месеца. Направо незнам къде се намирам Sad Предписаха ни крем елоком за мазане вечери Exomega na A Derma за мазане сутрин и глицеринов сапун за къпане. Знам, че има много теми и като се съвзема ще почна да чета, но може ли някоя мама минала по този път да ми даде съвет и насока? 

# 1 174
Здравейте, майчета. Току що се връщаме от лекар и поставиха диагноза АД на малкия ми син на 4,5 месеца. Направо незнам къде се намирам Sad Предписаха ни крем елоком за мазане вечери Exomega na A Derma за мазане сутрин и глицеринов сапун за къпане. Знам, че има много теми и като се съвзема ще почна да чета, но може ли някоя мама минала по този път да ми даде съвет и насока? 
Не съм лекар, но съм майка, която е минала по този път и съм обиколила доста лекари и по мое мнение Елокома изобщо не го ползвай, защото е силен кортикостероид и не решава проблема, а просто го подтиска и в мига, в който го спреш, нещата пак започват отначало. Това, което мога да те посъветвам е да мажеш с А-дермата поне 2 пъти (сутрин и вечер), но ако забележиш, че след намазване обривът се зачервява още повече (защото на нас Адермата ни действаше така), просто смени кремчето с някое друго за атопична кожа, докато си намерите правилното мазило, защото всяка кожа по различен начин понася различните мазила. Ние например изпробвахме поне 7-8 мазила, докато си намерим това, което успокояваше кожата. В нашия случай това беше на Мустела Стелатопия - балсам за атопична кожа. И след това си взехме и шампоанче от същата серия.

# 1 175
Както пише в листовката, Елоком е "мощен кортикостероид". Всеки родител сам преценя дали да ползва такова лекарство за толкова малко дете. Аз не бих. Зависи от това колко тежко е състоянието на детето (има ли течащи рани и други усложнения) понякога употребата на кортикостероиди под някаква форма е неизбежно. Това, което трябва да се направи е да се намери добър кожен лекар, който да лекува детето адекватно и упорито. Колкото до медицинската козметика, кожата е различна, съответно и различен продукт може да е правилният при вас. В повечето случаи намирате подходящият след няколко проби/грешки. При нас опитите с а/био-дерма марките бяха неуспешни.

# 1 176
  • София
Като начало няма какво толкова да се шашкаш и да се съвземаш, вече почти всяко трето дете под някаква форма по-тежка или по-лека има някаква атопия. След това - ако дерматита е силно изразен, ако има мокрещи рани, от които тече кръв или лимфа, намажи с Елокома, нищо, че е толкова мощен кортикостероид. Детето не е новородено, на 5 месеца е почти все пак. На мен ми се наложи на 20 дена да я намажа. Вече е почти на 4г и нещата полека влизат в норми. Много ме е страх от зимата, но пък се надявам да го израства вече. Гедай да обличаш детето с изцяло памучни и по-широки дрехи, избягвай мъхести плодове като захраниш изобщо, много внимавай с въвеждането на млечните храни. В момента на кърам или на АМ е?
И най-накрая - намери си лекар, било алопатичен, било хомеопатичен или какъвто и да е, на когото ще вярваш що се касае за препоръчаните методи на лечение.

# 1 177
Нещата затихнаха, два пъти намазах с Елокома на много тънък слой. Сега мисля да продължа само с Exomega, по колко пъти да мажа на ден? Другото ми питане е дали мога да го мажа с зехтин за допълнително овлажняване?
На Ам сме /Фризовом/ от втория месец до до тогава на кърма, а забелязах, че бузките му са грапави към 3 месец.

# 1 178
Нещата затихнаха, два пъти намазах с Елокома на много тънък слой. Сега мисля да продължа само с Exomega, по колко пъти да мажа на ден? Другото ми питане е дали мога да го мажа с зехтин за допълнително овлажняване?
На Ам сме /Фризовом/ от втория месец до до тогава на кърма, а забелязах, че бузките му са грапави към 3 месец.

Хубаво е тялото да се маже поне 2 пъти на ден,а ако може и три, за да се хидратира добре кожата. На моето дете бях изпробвала зехтин и се влоши доста състоянието. Но както вече споменахме всяка кожа е различна и реагира различно

# 1 179
  • Пловдив
Според мен мажи първо по веднъж само, вечер преди сън. Ходих на лекция с алерголози и преставители на Адерма Екзомега и Авен Ксеракалм. Казаха по веднъж. Поддържах кожата на големия ми син с Адермато и беше ок. Една седмица при баба си беше. Тя мазала по 2 пъти на ден в резултат на което се беше обринал целия и го сърбеше ужасно. Смених го после с друг.

# 1 180
  • София
Здравейте. Ние започнахме да ходим при доктор Пенка Стефанова в 29 поликлиника /КВ център/.
Оказа се, че малкия е хванал краста върху дерматита.
Мазахме и я махнахме.
Сега продължаваме при нея, изписа ни правен крем, ще го направим и ще видим.

# 1 181
  • София
Да повдигна пак темата.
Кремът малко оправи раните по краката, но до там.
Сега пък започнаха ръцете и лицето.
Пробвали ли сте лечение с масла?
Аз купих бадемово и масло от чаено дърво, смесих ги и почвам да мажа.

# 1 182
  • Пловдив
Не съм пробвала, но пиши след 2 седмици има ли ефект. При нас ей сега пак се активизира на сгъвките на ръцете

# 1 183
  • Варна
запис  Peace

# 1 184
Момичета, след като ви се похвалих, че имаме значително подобрение имахме влошаване последвано от още по-голямо подобрение.
В момента детето все едно никога е нямало обриви. Има само малко грапава кожа по кокълчетата на ръцете /говоря за 10 годишно дете, което през последните 5 години силно се влоши, без ваксини е заради АД, миналата НГ съм ревала като магаре като гледах как я гледат хората по улиците, а тя милата цялата в рани по лицето  Cry/.

Пиша за да насоча и други родители - когато лекувате кожата, лекувайте и червата. Обезателно витамин В комплекс, пробиотик с месеци  Peace

Общи условия

Активация на акаунт