Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 281
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 1 155
  • София
Само да добавя, че аз не спазвам никаква диета (предвид, че го кърмя), тъй като не забелязвам да се повлияват от нещо лишеите. Тоест не стават много по-зле каквото и да ям аз. Единствено се зачервяват повече, когато го къпя с по-топла вода.

# 1 156
  • София
Защо въобще трябва АМ? Аз съм захранвала без такова нещо. Давай полека - зеленчуци, безглутенови каши с вода, плодове без цитруси, месо и т.н. При нас беше така първата годинка - леко, малко сухи участъци тук-там. После стана по-зле. Дано при вас се размине.

# 1 157
  • София
Защо въобще трябва АМ? Аз съм захранвала без такова нещо. Давай полека - зеленчуци, безглутенови каши с вода, плодове без цитруси, месо и т.н. При нас беше така първата годинка - леко, малко сухи участъци тук-там. После стана по-зле. Дано при вас се размине.
Може би не трябва. Просто си спомням, че на опаковките на кашите пишеше да се приготвят с АМ/кърма. Но от кърмата си спомням, че ставаха много воднисти кашите. Щом кашите може с вода, и пюретата ли така да приготвям, т.е. с вода?

# 1 158
  • София
Спокойно може да започнеш захранване със зеленчукови пюрета. Аз лично препоръчвам тиква, защото е по-сладниква и се приема по-лесно от децата. Като захараниш със всички зеленчуци и заместиш обедното хранене със зеленчуково пюре, вкарай на следобедното каша. В никакъв случай не я разтваряй с АМ, изобщо не е необходима даваш безмлечна каша с АМ или млечна направо. Спокойно можеш да разтваряш само с вода или с кърма, само имай предвид, че разтворената каша с кърма като постои повечко и се втечнява. Дай оризова и елда и след известно време започни с плодовите пюрета. Като можеш да разтвориш оризова каша с вода и вътре да разбъркаш пюре от ябълки ( и впоследствие и други плодове) и това да закусва следобед.
АМ или мляко не вижда никакъв смисъл да вкарваш до годинката, та и след това. А и ако наддава добре, не почвай преди 6тия месец.
По въпроса за твойта диета - организмът има нужда за да се изчисти напълно от поне 2 седмици. Т.е. за да си убедена, че не се повлиява от това, което ядеш, трябва за поне 2 седмици да изключиш млечните и алергените от менюто си и след това да прецениш има или не подобрение.
В пюретата също не е нужно да слагаш АМ, особено в началото, когато ще даваш мъничко и ще докърмваш после Peace

# 1 159
  • София
Здравейте мами,
Дъщеря ми е на 1 година и 9 месеца.
Като бебе беше с тежка алергия със слуз и кръв.
От април се захранваме с млечни. Въвели сме масло, сирене, кашкавал, изара, сметана, ха мляко и от три седмици давам мляко 3, което си е с белтък.
Всичко беше ОК, до вчера. Много се чешеше по главата и като разрових в косичката видях, че има малки червени пъпчици на купчинки. Най много над вратлето. Има и един малък участък на кръстчето под памперса. Според мен е Атопичен дерматит. Каката ми получава на свивките на краката и на ръцете по някога.
В петък се прибрахме от морето и по пътя, който беше дълъг много се поти малката и смених 3-4 тениски. Миналата година ходихме два пъти на море и не е имала проблем с кожата никога до сега!
Незнам дали е от потенето или от млякото? Утре ще ходим на лекар.
Моля препоръчайте добър алерголог за София!
Но искам да ви питам, като пъпчиците са на главата само с вода ли да мия?
До скоро ползвах за тяло и коса на биодерма, но преди 16 дни смених с Хип. Май не трябваше да сменям...
 Там не мога да хидратирам... Маже ли се с кремче, за да не сърби? Искам да му помогна на детето, но незнам какво се прави на главичката.
Иначе за почнах да му давам хистамин на капки. Днес като беше на вън не иска шапка, напече я слънцето, явно се поизпоти и пак започна да се чеше.
Иначе ще спра млечните, дано не е от тях. Praynig
Благодаря!

# 1 160
  • София
АД си има история и пр.
Според мен това вашето не е АД, а уртикария от претопляне и изпотяване. Ще мине бързо.

Аз пак не издържах на гледката и мъките /не съм спала като хората от месеци/ и намазах с Елоком.
Между другото, и малкия е целия в малки пъпчици /освен крустите по обичайните места/. И чесането е страшно!

# 1 161
От всички кортикстероидни кремове Елоком е най добрия . Simple Smile

# 1 162
  • София
АД си има история и пр.
Според мен това вашето не е АД, а уртикария от претопляне и изпотяване. Ще мине бързо.
И аз тая такива тайни надежди, но вероятността не е голяма. Ние сме с голяма фамилна обремененост.
А опитвали ли сте с хомеопатия?
Аз дадох Хистамин и спр да се чеше...
Май ще ги водя и двете на хомеопат.

# 1 163
  • София
Според Педтито е в следствие на комбинацията пот, влага и смяната на козметиката.
Препоръча да мажа с Тридерм 3 дни по два пъти на ден. Ако много се чеше фенистил.
Аз спрях млечните. По добре е определено, но незнам дали от липсата на млечни или защото отминава.
Довечера сме на гастро.
А на всичко отгоре се опитва да вдига Т от сутринта...

# 1 164
Според Педтито е в следствие на комбинацията пот, влага и смяната на козметиката.
Препоръча да мажа с Тридерм 3 дни по два пъти на ден. Ако много се чеше фенистил.
Аз спрях млечните. По добре е определено, но незнам дали от липсата на млечни или защото отминава.
Довечера сме на гастро.
А на всичко отгоре се опитва да вдига Т от сутринта...

Ъъъъ как Тридерм за малко дете  Shocked

# 1 165
Привет, момичета..
В началото пишех в темата за АБКМ, ама май сме за тук..
Съвсем накратко - спазвах диета, докато кърмех, детето беше на диета до към  3,5г...
Винаги е бил със суха кожа, незачервена, само суха и груба..без характерните червени бузки..
Сгъвките на крачетата и ръцете са адски разранени от чесане това лято, това е и повода да ви потърся. Не ми дава да го мажа с нищо. Взех фенистил гел, но незнам дали е подходящ за мазане върху разранени участъци..
Иначе като бебе съм ползвала Стелатопията на Мустела и Екзомегата  - доволна бях, също и на Д-р Тайс Нактхерцен балсама...

Връзка с храната така и не мога да вържа, но въпреки това си спазвахме диета...за всеки случай.

За сърбежа гледам препоръчвате някакъв гел за шарка, освен да го ползвам...ще разуча Peace

# 1 166
  • София
Последното ми откритие за разранени сърбящи участъци е Bioderma Cicabio Creme.
Иначе и Судокрем става.
Мажете, след като са заспали - аз така правя като не ми дава.

# 1 167
Последното ми откритие за разранени сърбящи участъци е Bioderma Cicabio Creme.
Иначе и Судокрем става.
Мажете, след като са заспали - аз така правя като не ми дава.

bouquet
Да споделя само, че Судокрем ни помагаше като бебе - веднъж около гушката се беше зачервил, намазах със Судокрем и се повлия. Тогава педиатърката каза, че понеже детето е със суха кожа, Судокрема допълнително изсушавал и не бил подходящ. Не съм съгласна обаче с казаното от нея - напротив, наблюденията ми бяха, че помага Peace Всяка майка си познава най-добре детето и знае кое помага и кое не...

Вчера толкова го болеше едното краче, че не можеше да ходи направо..Чета, че това лято доста мами се оплакват от обостряне на сърбежите Tired
Миналата година юни месец при нас имаше обостряне, а сега е вече края на юли, идва август, а проблемите продължават Confused

# 1 168
  • София
Да, Судокрема изсушава. Но аз го препоръчвам за мокрите екземи, за момента. Иначе цялото тяло трябва да се маже с емолиентен лосион за хидратиране на цялата атопична кожа. Обаче моят син се оплаква от всички, че му щипят.

# 1 169
Колко туби Екзомега и Стелатопия съм измазала...но вече не дава. Като цяло загрубели участъци вече няма, в миналото такива бяха от коляното надолу отпред, на ръцете от рамото до лактите...като шкурка грубо. Вярвайте ми, изливала съм чист зехтин отгоре..попива като в къртичина дето има една приказка, и пак изпръхнало стоеше и грубо Rolling Eyes От балсама на д-р Тайс Нахткерцен, и от горните две мазила единствено се успокояваше и намекваше кожата...

Въпреки, че няма ясно изразени участъци и кожата изглегда прилично на външен вид, изключая сгъвките, като цяло го сърби, тъй като постояно се чеше по гърба и ме кара да го чеша..абе сърбел навсякъде усеща май.... та все си спомням, че да си с АД било все едно един номер по-тясна кожа да имаш Tired

Днес ще купя Судокрем или Цикабиото...А Судокрема един вид ли е, че сега погледнах и излиза на Актавис и ирландски - различни ли са? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт