Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 280 795
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 1 140
A как изглежда раздразнената кожа? Има ли люспи или ли зачервяване?

И двете. Зачервяването не е много, но си го има.

# 1 141
Здравейте,записвам се в темата да ви следя.Малкият е с  диагноза АД,следим се на няколко месеца при д-р Томов(младши).Опитвам се да спазвам повечето препоръки.Последно ни изписа козметиката на ЛаРош и витамин Е-Топиалийс,както и правен крем от аптеката за сухите участъци да мажем.

# 1 142

Себорален е значи най добре си зимаш дипросалик и шампоана xerial svr  .С дипрсалика то е като спирт и мажеш главата цялата ,но не много само вечер така 1на седмица . С шампоана 3 пъти в седмицата през деня , можеш да се миеш с него много пъти . Скъпичък е към 50 кинта е обаче помага много шампаоан .За кортикостероида ЕЛОДОМ си вземи и межеш пак вечер където е зачервеното т.е лицето и другите участъци . Помага доста и е супер .

# 1 143
Елоком изобщо не е супер, особено предписан така в нета  Peace

# 1 144
Да докладвам за бебчо - малко по-добре е кожата, малко по малко зарастват раничките. Ако не се разчесваше с пръстчета и в чаршафите, щеше да по-добре  Sad  Има ли начин да се намали сърбежът при положение, че все още има сълзящи участъци? Вани с някоя билка помагат ли?

Иначе аз продължавам да съм на строга диета, защото съм убедена, че е някаква алергична реакция. Като му се оправи кожата, постепенно ще въведа храните и се надявам да разбера какво е.

И да похваля Спасатель балсам - от вчера го мажа и има видим ефект върху разранената кожа.

# 1 145

Себорален е значи най добре си зимаш дипросалик и шампоана xerial svr  .С дипрсалика то е като спирт и мажеш главата цялата ,но не много само вечер така 1на седмица . С шампоана 3 пъти в седмицата през деня , можеш да се миеш с него много пъти . Скъпичък е към 50 кинта е обаче помага много шампаоан .За кортикостероида ЕЛОКОМ си вземи и межеш пак вечер където е зачервеното т.е лицето и другите участъци . Помага доста и е супер .

И аз мисля, че е себорея за съжаление. Пробвай с лечението на gambino и ако не помагат ще ти изброим още шампуани, които помагат.

Пробвай да спреш млечните и да видиш дали помага.

# 1 146
  • София
Да докладвам за бебчо - малко по-добре е кожата, малко по малко зарастват раничките. Ако не се разчесваше с пръстчета и в чаршафите, щеше да по-добре  Sad  Има ли начин да се намали сърбежът при положение, че все още има сълзящи участъци? Вани с някоя билка помагат ли?

Иначе аз продължавам да съм на строга диета, защото съм убедена, че е някаква алергична реакция. Като му се оправи кожата, постепенно ще въведа храните и се надявам да разбера какво е.

И да похваля Спасатель балсам - от вчера го мажа и има видим ефект върху разранената кожа.

Може би Лайка?

Иначе аз давам противоалегрични капки нощем, ама моят син е по-голям.

Кой Спасатель по-точно? Че те са много видове.

# 1 147
Определено ще отида на лекар за най-точна диагноза, че явно предположенията ми не са верни. Погледнах листовката на този Дипросалик, оказа се, че активната му съставка е бетаметазон - същата, като на крема (Бетноват), който ползвам за дерматита по тялото и бях пробвала и за скалпа. Така че със сигурност, ако го ползвам, ще се повлияе от него.
Отново благодаря за съветите и ще следя темата Simple Smile

# 1 148
Определено ще отида на лекар за най-точна диагноза, че явно предположенията ми не са верни. Погледнах листовката на този Дипросалик, оказа се, че активната му съставка е бетаметазон - същата, като на крема (Бетноват), който ползвам за дерматита по тялото и бях пробвала и за скалпа. Така че със сигурност, ако го ползвам, ще се повлияе от него.
Отново благодаря за съветите и ще следя темата Simple Smile
Панчева пробвай с това което съм ти казал няма да ти изчезен напълно , но ще има голямо олекване тези 3те ги вземаш и почваш .Пробвах и друг шампоан пак скъп който ми предписаха пак за 50 лв , но не помогна , но с този който xerial svr  измия се веднъж и на другия ден все едно няма нищо нито червено нищичко .Дори спрях дипросалика заото измия се със шампоана и минава веднага , но от година вече не ми се появява .Иначе с крема елоком имах около очите и носа мазах се с него и сега нямам рядко се получава от слънце или нещо друго .

# 1 149
L'Agent, на опаковката пише Балсам Спасатель Forte. Вече четвърти ден откакто го използваме и си потвърждавам мнението, че това при нас се оказа най-ефективно за сълзящите участъци. Но грам не въздейства на сърбежа  Sad

# 1 150
  • София
Една приятелка ми препоръча Судокрем за мокрите участъци - докладвам, че съм доволна.
За сърбежа последно хванах Osmoforce /това е гел за шарка/ - добре облекчава.
Сега като че ли в жегата се засилват сърбежите.

Биодермата обаче нещо престана да действа - мажа я всяка вечер.

# 1 151
Една приятелка ми препоръча Судокрем за мокрите участъци - докладвам, че съм доволна.
За сърбежа последно хванах Osmoforce /това е гел за шарка/ - добре облекчава.
Сега като че ли в жегата се засилват сърбежите.

Биодермата обаче нещо престана да действа - мажа я всяка вечер.
В жегата винаги редивира състоянието когато има слънце е кофти , но намажеш ли се минава всичко . С дипросалика лятото намажа се веднъж и изчезва за месец и повече което е супер и помен няма от петна и т.н . Примесен със шампоана още по добре.

# 1 152
  • София
Ами не е точно така. Слънцето по принцип влияе много добре на Атопичния дерматит.
Даже се прилага лечение с УВ лампа.
Малкият до сега всяко лято се изчистваше.
Обаче само това лято е зле.
Като намажа с кортизонен крем /Дипро-всичко/, ефектът е само за 3-4 дни.

# 1 153
  • София
Досега след море винаги се вртщаше с чиста кожа. Тази година не знам защо , но си се върна и със сухи участъци, и с мокрещи рани, а не е излизала от водата newsm78

# 1 154
  • София
Здравейте. Пиша с молба за помощ от някой с повече опит в областта. Ако някой има опит, моля да сподели някаква схема за захранване за бебе с атопичен дерматит. Касае се за бебе на 4,5 м. с атопичен дерматит (прегледан е от двама дерматолози и двамата категорични). Дерматитът се изразява в появата на сухи участъци (лишеи) по тялото, които понякога се лющят леко. Интересно, че никога не сме имали проблеми с бузите. Рани засега не е имал и не дава признаци наличните лишеи да го сърбят. Третираме ги с козметика на Адерма, като гледам да не прекалявам, мажем веднъж на ден с млякото за тяло Exomega и къпем веднъж на седмица с Exomega олиото. Не знам дали има някакъв ефект, тъй като някои лишеи  изчезват, но се появяват на друго място и така, засега изчакваме да се израсте. Нямаме фамилна обремененост, но интересно е, че наскоро ми казаха (алерголог, д-р Мирчев в София), че и другото ми дете, вече на 4,5 години, без каквито и да било алергии или прояви на дерматит също има много суха кожа и е предразположено към атопичен дерматит. Та на въпроса - притесненията ми са свързани със захранването. Засега бебето е само на кърма и ще е така още поне 1 м. Никога не е опитвал каквото и да е било АМ. На около 5,5 месеца мисля да започна да захранвам. Решила съм да започна с оризова каша, но тя се разтваря в АМ доколкото помня от предишния път. Какво ли АМ да взема за начало? Нашият педиатър за съжаление не можа да ни препоръча нищо Sad.

Общи условия

Активация на акаунт