Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 280 809
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 1 125

Децата с АБКМ нали могат да приемат пробиотици? Лактакеър бейби давам аз.

Не всички пробиотици са подходящи при АБКМ. Най-доволни бяхме от Бифидус и Ацидофилус на Аквасорс.

# 1 126
Не всички пробиотици са подходящи при АБКМ. Най-доволни бяхме от Бифидус и Ацидофилус на Аквасорс.

При алергия към кравето мляко продуктите на Аквасорс не са полезни и предизвикват силна алергична реакция.

# 1 127
Напротив Simple Smile  Точно тях приемаше дъщеря ми - с АД и АБКМ и съм много доволна.
Даже към коластрата бях много скептична, но чрез десенсибилизация с нея преодоляхме алергията.

# 1 128
При нас "Лесно начало" на Аквасорс отключи алергията към млечни. Направи силна и остра реакция с масивни обриви - рани по цялото тяло.

# 1 129
Странно, а много лекарства ли е взимало детето преди това? Включително мазане с кортикостероиди. Виж какво пише за Лесното начало точно:
Скрит текст:
"Ако човек започне да употребява пълноценна храна, каквато са водораслите, в организма настъпват определени промени. Най-напред клетките получават нужните вещества и енергия и се отърсват от полудрямката, в която са изпаднали. Първото нещо, което правят, е да започнат за изхвърлят всички отлагания навън, т.е. в кръвта. Започва процес на детоксикация, който зависи от състоянието на черния дроб, бъбреците, червата, белите дробове и кожата – органите, чрез които се преработват и изхвърлят токсините.

Ако тези органи функционират добре, чистенето преминава без особени проблеми. Но ако те не могат да се справят с по-голямото натоварване, повишеното съдържание на токсини в кръвта води до някои неприятни субективни усещания – главоболие, лош вкус в устата, неразположеност, отпадналост. Възможно е да се появят и обриви, бяло течение, секреции от носа, разстройство, храчки и др.

Тези признаци са добър знак, че организмът има достатъчно сили за пречистването си. Това може да смути човек, който не разбира какво точно става. Именно на този етап най-често някои хора спират водораслите, защото решават, че те “не им понасят” или даже, че “получават алергия” – докато всъщност става дума за полезна, но силна и не много приятна реакция на пречистване.

Когато започнем да употребяваме водорасли, трябва да сме наясно, че те имат мощен регенериращ и пречистващ ефект. "

Вкъщи всяка година пием Лесно начало с мъжа ми, а щерката пробиотици (обикновено напролет). Нямали сме описаните реакции, освен мъжа ми главоболие първите 1-2 дни още първата година като го пи. Той е с алергичен ринит от години, откакто пие водорасли, не се е налагало да си ползва лекарствата, които както се досещате са антихистамини и кортикостероиди. Имам наблюдения върху него - вече четвърта година симптомите са все по-слаби и продължават по-кратко. А преди не можеше да излезе от къщи като се разцъфтят дръвчетата.

Последна редакция: пн, 15 юни 2015, 21:46 от fata_morgana

# 1 130
Не. Дъщеря ми не е пила антибиотици, няма ваксини /само тези от родилното са поставени/, последвалото лечение включваше с месеци Ериус и Ксизал, но до тогава не бе пила от тях.

Чувала съм, че има много доволни от Аквасорс. Мисля да доизпия тези, които останаха.

# 1 131
Аз самата съм пробвала всичко преди да дам на нея Simple Smile

# 1 132
Благодаря отново, момичета!  Hug
Така ще действам с млечните. А за водорасли - в момента се въздържам. Освен, че считам, че беб е малък за добавки, другите ми съображения - при баткото не забелязах положително действие, напротив, при начално разболяване, от тях му се раздразваше стомаха. Освен това, аз съм с таласемия - вид анемия, която е наследствена и е противопоказно да се вдига желязото по някакъв начин.

А ние имаме нова изява - по лицето и външната част на ръчичките почти се беше изчистил, а тази нощ отново се обрина, имаше силен сърбеж и сега е много червено с разранени участъци с лимфа. Това, в което първо се усъмних, е един сироп от бъз домашен, който изпих вечерта и след това се сетих, че вътре има и сок от лимони  ooooh!  Другите възможности са - яйца (сутринта хапнах кекс), едни мултивитамини и рибено масло, също приети сутринта. Рибеното масло е качествено и почти не съм спирала да го пия, последните дни по-рядко, защото забравях заради притесненията. По-скоро не вярвам да е от него. Витамините също съм ги избирала внимателно, пих ги през бременността, след раждането пак, включително по времето, когато се появиха сухите участъци, но известно време не съм ги пила. Не знам дали е възможно да провокират екземата след повече от 12 часа, но все пак спирам да ги пия. Остава ми да се чудя за яйцата  newsm78  Освен и тях да спра  Confused

# 1 133
divka, виждам, че се луташ и настава хаос.

Първо - спри всякакви добавки и се храни нормално. Защо са ти витамини като навън е пълно с плодове?  Shocked Спри и това рибено масло. Сока от бъз се съмнявам да е причината, но за лимона нямам идея. Не спирай яйцата.  Peace

# 1 134
  • София
Аз никога не съм се ограничавала в храните, въпреки че кърмих дълго.
Малкият сам дава реакция на някои неща, но и те отминават с времето. Примерно домати и яйца - сега ги понася. Само на цитруси /сок от портокал фреш/ реагира доста зле.

# 1 135
Привет! Simple Smile
Тъй като открих тази тема, реших да се допитам до писалите тук за съвет. Имам атопичен дерматит вече доста години, преди беше само по ръцете, но от няколко месеца се появи и по скалпа. Преди не съм ползвала специални шампоани за това и ще съм много благодарна, ако можете да ми препоръчате някой. Започнах да използвам T/Gel Therapeutic Shampoo на Neutrogena, но е доооста трудно да си го набави човек в България и трябва да се поръчва от чужбина, което не ми е много удобно. Видях някъде в темата, че беше споменат SVR Xerial, чудех се дали и Nachtkerzen шампоана не би повлиял добре. Или ако някой е ползвал друго за подобен проблем, ще се радвам да сподели.
По принцип мия косата си през ден, не знам дали шампоани от този тип са подходящи за честа употреба. Тя се омазнява бързо и не мога да си позволя да не я измия - нещо, което със сигурност не се отразява добре на атопична кожа, но просто нямам друг избор. Пробвах различни бебешки шампоани точно с тази идея, че са по-нежни и стават за ежедневно ползване, но нямаше особен ефект, дори при единия сърбежа се засили. От T/Gel съм доволна, но ми е трудно да си го набавям и затова реших да потърся нещо друго.

Благодаря предварително на отзовалите се и се извинявам, ако задавам въпроса си на неправилното място! Хубав ден на всички! Simple Smile

# 1 136
Привет! Simple Smile
Тъй като открих тази тема, реших да се допитам до писалите тук за съвет. Имам атопичен дерматит вече доста години, преди беше само по ръцете, но от няколко месеца се появи и по скалпа. Преди не съм ползвала специални шампоани за това и ще съм много благодарна, ако можете да ми препоръчате някой. Започнах да използвам T/Gel Therapeutic Shampoo на Neutrogena, но е доооста трудно да си го набави човек в България и трябва да се поръчва от чужбина, което не ми е много удобно. Видях някъде в темата, че беше споменат SVR Xerial, чудех се дали и Nachtkerzen шампоана не би повлиял добре. Или ако някой е ползвал друго за подобен проблем, ще се радвам да сподели.
По принцип мия косата си през ден, не знам дали шампоани от този тип са подходящи за честа употреба. Тя се омазнява бързо и не мога да си позволя да не я измия - нещо, което със сигурност не се отразява добре на атопична кожа, но просто нямам друг избор. Пробвах различни бебешки шампоани точно с тази идея, че са по-нежни и стават за ежедневно ползване, но нямаше особен ефект, дори при единия сърбежа се засили. От T/Gel съм доволна, но ми е трудно да си го набавям и затова реших да потърся нещо друго.

Благодаря предварително на отзовалите се и се извинявам, ако задавам въпроса си на неправилното място! Хубав ден на всички! Simple Smile
Пробвай с Дипросалик и xerial шампоана много помагат ако имаш дерматит , но незнам каква е разликата между себорален и атопичен.

# 1 137
И аз това исках да попитам m.pancheva - себорея ли има или дерматит. За себорея мога да се включа с много добри и действащи шампуани вкл. за честа употреба.  Peace

Това, че бебешките шампуани са леки и меки са митове някакви ...  Rolling Eyes

# 1 138
Благодаря за отговорите!
Честно казано, не съм ходила на лекар конкретно за това, но според мен е дерматит. От няколко години ми се появи по клепачите, врата и лицето и затова си мисля, че се е разпространил и по скалпа. Не знам какви са симптомите при себорея, но тези, които имам, отговарят на тези при дерматита. Не изключвам варианта и себорея да е. Иначе пробвах да намажа местата, където се появи, с крема, който ползвам за ръцете (кортикостероиден е) и се повлия от 2 намазвания, така че може би и това ми накланя везните към дерматит. В момента времето ми е проблем, та се опитвам поне да подобря положението, докато успея да отида на дерматолог и да разбера със сигурност какво е.

# 1 139
A как изглежда раздразнената кожа? Има ли люспи или ли зачервяване?

Общи условия

Активация на акаунт