Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 278 967
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 1 290
Не мога да свържа с нищо обривите. Не е пил никакви лекарства. Миналя месец му сложиха хепатитната ваксина, другите все още не са му слагани.
На кърма и АМ е. От началото на месеца се опитвам да го захраня, но не харесва тиква, морков и картоф.
Честно казано, не си спомням точно кога започна голямото будене през нощта. Може би месец или по-скоро. Първоначално го отдадох на зъбките и мислех, че рита нервно. В последствие се замислих, че го сърбят крачетата.

# 1 291
  • София
Бяхме на алерголог, но малкият беше толкова зле, че докторката каза че не може сега да правим тестове.
Изписа ни кортизонов препарат и антибиотик и кс крем. Надявам се за седмица да се оправим и поне да го видя чист най-накрая.
Знам, че е тежката артилерия, но няма друг начин.

# 1 292
Бяхме на алерголог, но малкият беше толкова зле, че докторката каза че не може сега да правим тестове.
Изписа ни кортизонов препарат и антибиотик и кс крем. Надявам се за седмица да се оправим и поне да го видя чист най-накрая.
Знам, че е тежката артилерия, но няма друг начин.

Колко е голямо детенцето ти?

Спри всичко млечно за 2 седмици + телешко месо.

# 1 293
  • София
Телешко не ядем много, даже хич. Млечните съм ги спирала.
На 5 е.
Аз съм L'Agent. Wink

Ще изтраем 7-8 дни на лекарства, след това една седмица без нищо и ще ходим на тест.
То вече се вижда подобрение де.
Беше целия в точици, червена кожа , големите атопични петна и напукано по китките - абе ужас.

# 1 294
Ох милото детенце  Sad Но вярвам, че ще му хванете х=цаката.

Да е боледувало скоро детето от грип с висока Т?

# 1 295
  • София
Не е, здрав е иначе, аз си го държа вкъщи.
Вече изпадам в тотална почуда от какво се провокират пристъпите - плодове ли, домати ли, лавандула, ох и аз не знам вече.
Ама то и да не е в пристъп, пак е с няколко големи петна.
ММ казва, че той се е изчиствал за години след такова лечение. Ами струва си да се взимат лекарства 7 дни, след 2 години мъка.

Последна редакция: пт, 25 мар 2016, 22:25 от Free Agent

# 1 296
  • София
Имаме страхотно подобрение!
Не мога да разбера тия загубени дерматолози, дето ми бяха внушили, че лечение няма и детето ми трябва да се мъкне като прокажено и се психясва от това!!!
Да, лекарството има 300 опасности и странични ефекти, но кое ли лекарство няма.

# 1 297
Нормално. Ако видиш листовката на Конвулекс, който моят син пи, защото прави гърч - ферман със странични ефекти, от които детето на практика не преживя нищичко. А се възстанови на 100 %. С всичко е така - точното лекарство, при определен интензитет на симптома, точна терапевтична доза.
Те са длъжно да опишат всичко възможно, което са наблюдавали при тестването на медикамента. Има го и съществения момент - наблюдава се при 1 на всеки 1000, или един на 10 000, примерно - за някой от страничните ефекти.

Листовки аз обикновено чета, когато детето паралелно пие нещо друго, дали няма да има разнобой между двете. И питам лекаря, естествено.

# 1 298
  • София
Яд ме е, че П.Брезоев дикектно ми каза: "Няма вълшебно хапче за това нещо".
И аз се сринах.
Даже ме пита: "Ама ти защо така се отчая".
 #Cussing out

А Албена Бъчварова го видя веднага колко е зле, прецени и изписа лекарството, от което се подобрява в момента.

# 1 299
А кой пък е казал, че има вълшебно хапче. Някои лекари имат доста особен стил на общуване. Вървиш по посока редукция на симптомите, стремиш се допълнително да подпомагаш с пълноценно хранене и козметика.

# 1 300
  • София
Това, за което най ме беше страх, беше "забавяне на растежа".
Обаче това, което наблюдавам в момента е някакъв скок в развитието! Детето спи по цяла нощ за пръв път от години, буди се весел и почва да бърбори и разказва дълги и логично свързани истории.

# 1 301
Здравейте, бебето ми има пъпки около устата, появяват се и по клепачите. Досега само с елоком минават, но неискам повече да мажа. Козметика ползвахме мустела стелатрия, цикалфат, адерма,крем здраве, бочко. Моля за съвет ако може да ми кажете как да кача снимки. Благодаря Simple Smile

# 1 302
the Дорис, да си жива и здрава, много ни помогна с препоръката за крем Coresatin (от Турция) Hug  Hug  Hug  Това се оказа нашето лекарство. Не можете да си представите какви рани имаше малчо по бузите и колко е гадно да ни заглеждат всички по улицата - кой - със съжаление, кой - с ужас. А за сърбежа изобщо да не споменавам, нямаше нито една нощ в спокоен сън. Сега рядко се налага да го мажа тук-там, ако забележа, че го сърби, обикновено по сгъвките, може и от топлото време да е. За съжаление, малчо се сдоби с астма - при вирусно заболяване реагира със спазъм на белия дроб. Но се борим и се надявам да го израсне.
За протокола, при нас класическата хомеопатия нямаше резултат за АД, около 10 месеца се опитвахме.
Междувременно от две места ми казаха, че са се преборили с АД с помощта на Дактарин пудра, закупена от Гърция, тук не се продава. И това пробвахме, но при нас не оказа влияние.
the Дорис ми беше изпратила за проба няколко кремчета. От своя страна, бих ги изпратила на някой друг.

# 1 303
  • София
Ние бяхме на Бяло Море и сега малкия е по-добре. Но пак започна със сърбежите. Мажа с Микса- Бейби - само този не го дразни.
Ще се опитам да намеря турското.

# 1 304
Ние в момента сме на море и сгъвките на ръцете се оправиха. Бяха разчесани и в рани. Явно морето помага...

Общи условия

Активация на акаунт