Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 278 978
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 1 275
  • София
За тестове и консултация.

# 1 276
  • София
Лабораторията в алергологията на ВМА е като космическа станция  Mr. GreenОбаче, трябва да си питаш за цените, всеки алерген се заплаща отделно. То навсякъде е така.

# 1 277
Принципно децата с АД трябва да боледуват по-рядко, защото имунната им система е постоянно "на крак" то и това е дерматита им - имунен отговор на дразнител. При разболяване има влошаване на АД, защото имунната система се "самосезира" и докато се бори с вируса/болестта се засилва и грешния имунен отговор.

Една все пак хубава новина, която ми каза лекар - атопиците и хората със силни алергии много по-рядко се разболяват от рак.

Не е много, но все нещо положително да има от тази болест  Rolling Eyes.

# 1 278
Дерматолога ми го каза това за настинките.
Но тази зима си седим вкъщи и само един път хвана лека настинка.

Препоръчайте ми алегролог, моля!
Освен Мустаков...
Ние ме ходили при един единствен, Д-р Мирчев, в Хаджи Димитър. Контакти можеш да намериш в интернет, ние отидохме с направление. нашият случай, обаче е по-лека форма на дерматит, отколкото съм чела тук из форума - синът ми има сухи петна (който също не знам от какво се провокират), но ги овладяваме с Нахткерцен и др. специална козметика. Сърбят го рядко и се повлияват от козметиката. Не мажа веки ден, само при обостряне на състоянието. На 1 годинка точно е детето. Яде почти всичко за възрастта си, от нищо не ограничавам.
Мнение за този лекар не мога да дам категорично, тъй като прегледа ни беше по-скоро консултативен. Съблече му панталонките, погледна кожата на крачетата, после кожата на ръчичките, каза "Аха, да, атопичен дерматит.". После започна да ми обяснява неща за характера на този тип хора и т.н. (доста верни, засега). Че имат по-специфична имунна система, лесно прихващат всякакви вируси и др. Общо взето да си го гледам у нас или на село при баба (няма шанс да се случи Simple Smile. Накрая ни препоръча козметика, с която да мажа и толкова беше. Не сме правили тестове за алергии или други.   

И ние сме така....суха кожа, но без мокри екземи Rolling Eyes

# 1 279
Aз след Нова година получих зачервяване на определени места по ръцете и краката, силен сърбеж. След минути изчезваше всичко, все едно не е било. После, главно вечер  - пак. Ходих на алерголог, но не ми предложи дори тестове за алергия. Изписа ми ксизал. Изпих го, но сърбежи пак получавах и то странно -само при психическо напрежение. Отидох на частен кожен лекар - и чудо - след изписаните мазила всичко отмина. Каза ми, че имам НЕВРОДЕРМИТ. Едното е кортикостероиден крем за 14 дни мазах. Но другото е козметичен продукт, от аптека го купих и е за суха кожа, без аромат, но около 35 лв.  Xemose -lait emollient на Uriage, 400 мл е и мажа след къпане. Сега прочетох, че е емолиентно мляко.

# 1 280
  • София
Вече и аз не знам при какъв доктор да ходя. Дъщеря ми стана на 13 г. проблемът не е решен. Личната казва, че е генетично и нещата са такива каквито са и вдига рамене. На алерголог не сме ходили. Но всякакви кожни сме минали. Последно ходихме в ИСУЛ при д-р Троянова. Думите и бяха: Г-жо, това не е здравословен проблем, това е козметичен проблем и няма от какво да се притеснявате. Tired Без направление за пет минути платен "преглед"... Rolling Eyes Мажете с фон дьо тен, ако толкова ви притеснява нещо.  ooooh!
Няма сърбеж, но не искам детето ми да е с комплекси.

Последна редакция: пт, 01 юли 2016, 11:17 от Mamma

# 1 281
Позволявам си пак да дам съвет, който се интересува, може да прочете мненията ми по темата от по-рано или да ми пише на лични.
Няма смисъл да обикаляте кожни - те не виждат по-дълбоко от кожата. Тялото ни не се състои от отделни органи и системи без връзка помежду си. За да има проявление по кожата, значи някоя система не функционира правилно. Най-често това е храносмилателна.
Алерголозите по същия начин могат само да подтискат симптомите с противоалергични, без да премахнат основната причина. Затова се влачат с години такива проблеми и е общоприето да се смята, че е наследствено, нелечимо, козметичен дефект...
Хората сме сложно устроени същества, понякога дори емоциите ни могат да се "изпишат" по кожата. А когато става въпрос за малко дете - емоциите на майката...

# 1 282
Ние приключваме след няколко дена с първия курс на лечение от Allergie-Immun.
Макс е по-добре, въпреки, че обривите не са изчезнали, масирано му давам шуслерови соли и много ги харесва.
Веднъж се наложи да му дам Кларитин сироп - пищя от ужас, когато трябваше да повторя и не дадох.
Нося си ксизал в чантата, но не съм му давала още - овладяваме ситуацията засега.
Ще пиша пак като излязат резултатите от контролното изследване в Германия.

# 1 283
Гелева, а защо не се срещнете с алерголог? Тестовете ще покажат към какво сте алергични и ще знаете с какво се борите.

Не съм съгласна, че алерголозите тъпчат на общо основание с противоалергични.

Хомеопатията давана ей така на проба - грешка, без да е установено къде и какъв е проблема,  е като да стреляш в тъмна стая и да се надяваш да улучиш проблема, а не тоя дето лекуваш. Посетих 6 прехвалени хомеопата. Полза от 4 не видях. 1 нанесе поражения, от които едва се оттървахме - затова съм и категорично ПРОТИВ класическата хомеопатия. Само Мариан Иванов от Фитолек мога да кажа, че налучка лечението и имахме почти година чиста кожа с хомеопатия.  Но каквато и хомеопатия да давам в рамките на месец детето се разболява - налага се да пие 5 лекарства и то хомеопатията остава на заден план ... липсва ми постоянство.  Rolling Eyes

# 1 284
  • София
Ще отида, но се чудя още при кой...Интересното е, че обривите са само по бузките. Като бебе не е имала този проблем. Появи се когато беше на 5-6 г., тогава я водех на плуване. Мислех, че е реакция от препаратите, които ползват за дезинфекция в басейна. Но доста отдавна не ходи на плуване, а проблемът е все още на лице. Имаше в началото пъпчици и по ръцете, на китките, но там изчезнаха.

# 1 285
Хомеопатията (класическата) лекува отвътре - навън. Става бавно, често с години за алергии, обриви и други хронични състояния. Нужно е освен лекарството, да се намери и да се премахне поддържащата причина.. Може да се влоши състоянието временно, но също може и да се потисне и да няма обриви външно. Което не значи, че проблемът е решен в дългосрочен план обаче. И да, нужно е постоянство и търпение. Истината е, че повечето хора не са склонни да чакат, да се вгледат в себе си, да променят нещо. Далеч по-лесно е да си затворим очите, да потиснем обрива и да изглеждаме "здрави" отвън  Confused
Мъжът ми до преди 6-7г. беше с астма, чести пристъпи, алергии какви ли не, дерматити.. ми вече не прави пристъпи, алергиите също ги няма. Контактен дерматит от обикновено пътуване в градски транспорт през лятото (като се хващаше за дръжката, тръгваха обриви по целите ръце нагоре...), няма. Случва се изключително бавно излекуването, но се случва.

# 1 286
jenny_b, много си права  Peace

# 1 287
# 1 288
Здравейте, искам да попитам- бебето ми е на пет месеца, а от почти три месеца има пъпки по стъпалата. Педиатърката каза, че е от чорапите, които обувам под ританките. Спрях да обувам чорапи, но пъпките си стоят. На моменти са повече, на моменти по-малко. Преди месец педиатърката, каза да го мажа с по- мазен крем за подсичане, но и това не помага.
Вчера го водихме при друг педиатър той предписа капки фенистил и крем дипрогента.
Явно пъпките много го сърбят, защото нощно време се буди често и си трие крачетата в матрака... Някой сблъсвал ли се е с нещо подобно?

# 1 289
Новия педиатър е включил направо тежката артилерия...
Свързвате ли влошаването на обривите с нещо - лекарства, ваксини?
На кърма или на АМ е бебето?

Общи условия

Активация на акаунт