Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 278 981
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 1 260
Не знаех, че и за АД се дава ТЕЛК. Даже не съм се интересувала в тази насока.
Дано се оправи скоро  Peace

# 1 261
  • София
Не знаех, че и за АД се дава ТЕЛК. Даже не съм се интересувала в тази насока.
Дано се оправи скоро  Peace

Май доста хора не знаят. Единият ни педиатър /в кабинета са двама/ също не знаеше. Абе който и да питам - не знае, но задействах процедурата и чакам.

# 1 262
Аз си събирам документите за ТЕЛК.
Тази седмица я обявих без нищо - т.е. само кремче.

Я кажете - какви показатели при ПКК са различни при АД?

Вие правихте ли изследвания за хранителни алергии?
Горещо ти препоръчвам Мустаков

# 1 263
  • София
Само питам докторите, а те ми викат няма смисъл.
Обаче сега погледнах ПКК от 2012 и даже тогава има завишени Еозинофили, което е признак за алергия.
Ще си искам направление за алерголог и нова ПКК.

# 1 264
Да ти кажа и аз не заведох детето на алерголог толкова години защото ми обясняваха как нямало смисъл. Заведох я на 8 след като ревах с глас като я гледах колко е зле и вече нямах идея какво да правя. Спирах храни, перях само с вода, сменях чаршафи през ден мазила купища купувах и хвърлях, прочути хомеопати обиколихме и не та не влошаване след влошаване.

Мога ли да предположа, е е алергична към морков, към лимон, към подправки?  Shocked

Направо се родихме след тестовете /кожни и напълно леки и безобидни - няма бодене, няма кървища/, а така ме бяха наплашили  ooooh! Още втората седмица след тестовете и спирането на алергените резултата бе ОГРОМЕН.

Това да не ти се свива сърцето и да не слушаш как детето ти се чеше по цяла нощ в съня си е направо невероятно усещане.

# 1 265
При Мустаков го водя моето още откакто беше на 9 месеца някъде..Идва в нашия град пролет и есен. Водила съм го, за да се ориентирам...Еозинофили не сме имали повишени, но е възможно защото съм ограничавала храната много, и като няма дразнение, да не е отчело...Л.Агент, при вас колко са били завишени?

# 1 266
  • София
Айде взех направление за алерголог.
Вчера вечерта пак "цъфна". Лицето се зачерви, целия в малки пъпчици, страшно чесане... Определено алергична реакция. А от какво - не знам. Почти само картофи е ял ... Ще се тества.

Иначе големите петна от дерматита малко ги овладяхме. Мисля, че ваните с белина също помогнаха.

# 1 267
Вчера вечерта пак "цъфна". Лицето се зачерви, целия в малки пъпчици, страшно чесане... Определено алергична реакция. А от какво - не знам. Почти само картофи е ял ... Ще се тества.

Иначе големите петна от дерматита малко ги овладяхме. Мисля, че ваните с белина също помогнаха.

A дано намерите правилния път!  Hug

Ние не сме излекувани, алергията все още си показва главата - както в момента, но нещата въобще не са по онзи ужасен начин ....

# 1 268
  • София

Една идея каква може да е причината: при моето дете, дерматитът често се обостря при спад в имунитета, тоест ако е болен/ще се разболява/преболедувал е нещо - има повече обриви от обикновено.

# 1 269
  • София
Дерматолога ми го каза това за настинките.
Но тази зима си седим вкъщи и само един път хвана лека настинка.

Препоръчайте ми алегролог, моля!
Освен Мустаков...

# 1 270
Моите впечатления за алерголозите не са в тяхна полза. Не ги препоръчвам изобщо  Peace

# 1 271
  • София
Дерматолога ми го каза това за настинките.
Но тази зима си седим вкъщи и само един път хвана лека настинка.

Препоръчайте ми алегролог, моля!
Освен Мустаков...
Ние ме ходили при един единствен, Д-р Мирчев, в Хаджи Димитър. Контакти можеш да намериш в интернет, ние отидохме с направление. нашият случай, обаче е по-лека форма на дерматит, отколкото съм чела тук из форума - синът ми има сухи петна (който също не знам от какво се провокират), но ги овладяваме с Нахткерцен и др. специална козметика. Сърбят го рядко и се повлияват от козметиката. Не мажа веки ден, само при обостряне на състоянието. На 1 годинка точно е детето. Яде почти всичко за възрастта си, от нищо не ограничавам.
Мнение за този лекар не мога да дам категорично, тъй като прегледа ни беше по-скоро консултативен. Съблече му панталонките, погледна кожата на крачетата, после кожата на ръчичките, каза "Аха, да, атопичен дерматит.". После започна да ми обяснява неща за характера на този тип хора и т.н. (доста верни, засега). Че имат по-специфична имунна система, лесно прихващат всякакви вируси и др. Общо взето да си го гледам у нас или на село при баба (няма шанс да се случи Simple Smile. Накрая ни препоръча козметика, с която да мажа и толкова беше. Не сме правили тестове за алергии или други.   

# 1 272
  • София
Между другото, синът ми, с изключение на дерматита, е доста здраво дете. Настинките ги кара леко по принцип, друго нещо сериозно не сме имали. А, варицелата я изкара за около седмица и това е.

# 1 273
  • София
Да чукам на дърво, при нас също няма драма с болести. Тази зима почти не е отсътвала, а като съм я спирала от градина е бол по-скоро, за да не се разболее, а не защото е болна. Варицелата също много леко я кара.
Ние сме ходили на Алерголог в Александровска, препоръчаха ми и Христов в Токуда, но там още не съм ходила.

# 1 274
  • София
При Мандаджиева във Военна болница ходим ние, работи и с касата. Но не знам за какво ти трябва, ние тестове за поленова алергия правехме там и за това съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт