Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 055
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 1 245
А нещо за облекчаване на сърбежа (да не КС крем) има ли изобщо за бебе на 8м става на въпрос . Едно петно си имаме на sгъвката на крачето вече 4ти месец и само да го докопа като сменям памерса или е гол и почва яко да го чеше почти съм сигурна ,че ако не го чеше до сега да е минало ама не мога да го опазя . Четох някъде за крем за шарка който намалява сърбежа ама не знам дали мога да мажа с такова нещо

# 1 246
А нещо за облекчаване на сърбежа (да не КС крем) има ли изобщо за бебе на 8м става на въпрос . Едно петно си имаме на sгъвката на крачето вече 4ти месец и само да го докопа като сменям памерса или е гол и почва яко да го чеше почти съм сигурна ,че ако не го чеше до сега да е минало ама не мога да го опазя . Четох някъде за крем за шарка който намалява сърбежа ама не знам дали мога да мажа с такова нещо

Sudocrem изсушава, но успокоява сърбежа.

# 1 247
А нещо което да не изсушава и да облекчава сърбежа дали няма? Че така със судо крем ще се завъртя в омагьосан кръг -мазане със судо крем да него сърби и после мазане с хидратиращ крем да не е сухо  Crazy

# 1 248
  • София
Уж по-високия клас емолиенти облекчавали сърбежа, обаче аз не виждам такова действие. Или е за малко.

# 1 249
Мога да похваля и крем Павловича мас с Ектоин, но не се маже върху ранички. Опитайте, не е много скъп, продава се по детските магазини, при бебешката козметика. Когато малчо е в обострена фаза, го мажа с него и малко затихва обрива и червенината.

tedi, аз му слагам чорапчета върху ръчичките като ръкавички, докато го преобувам. Не че пак не чеше, но пораженията са по-малки.

Последна редакция: сб, 30 яну 2016, 17:54 от divka

# 1 250
Здравейте и от мен!

За първи път пиша в тази тема, поизчетох някои от мненията, имам да споделя опит, който може да е от полза за всички родители с дечица с АД.

Моят син Макс е на 3.5г, от 1г възраст е с обриви - почти веднага определиха атопичен дерматит, с влошавания през лятото на горещо, но от тази зима е зле през студените месеци, когато стаите се претоплят и въздухът вътре е сух.

Хомеопатия ползвахме още от появата на проблема, без ефект - въпреки, че класическата хомеопатия му помогна за други проблеми (излекувахме стафилококова инфекция за три месеца само с хомеопатия и сребърна вода, в съвсем ранна възраст - от 1м до 4ти м).

Състоянието на Макс рязко се влоши сега през декември, когато сменихме хомеопата си и приложихме ново лечение - графит - то доведе до прогресивно тотално влошаване в рамките на шест седмици: преди употребата на Графит Макс беше с обриви на коремчето и отвътре на бедрата, в края на терапията вече цялото му тяло беше покрито с петна и пъпки, с тотален сърбеж - гръб, ръце, лице, врат, корема и краката чак до ходилата.

Във връзка с това изчетох какви ли не форуми на английски, и вече съм абсолютно убедена, че хомеопатията може да има странични вредни ефекти, ако е неправилно предписана.

Ето един линк за възможната причина за проявата и меанизма на заболяването - в различните източници АД и Екзема се използват взаимозаменяемо: http://www.dailymail.co.uk/health/article-2256521/Hope-eczema-su … w-treatments.html

Информация за липсата/дефекта на този протеин като основополагаща причина за екзема/атопичен дерматит ни даде още през 2104 д-р Дървенски в Токуда - млад, много начетен доцент, със специален интерес към атопичния дерматит, специализирал в Германия, който много ме подкрепи в избора ни да лекуваме Макс естествено.

В края на декември започнахме работа с друг хомеопат, която ползва интегриран метод - на Шанкаран - имаше леки подобрения в някои области (за кратко му изчезнаха кошмарите), но проблемът с кожата си остана.
От около 20 декември по мой усет изключихме глутена от диетата му, и спрях да му давам кашкавали, защото винаги реагира зле на тях, а сирене изобщо не съм му давала, но след баничка, купена отвън, винаги се е влошавал.

Мажа го само с направен от мен крем с карите, кокосово масло, невен, салвия, прополис, восък и малко етерично масло от лавандула.
Никой от купешките кремове не му понася - щипят му всички и пищи, така че само дето дадохме една камара пари за тях.

Отделно, пак от декември, почнах да го обличам по възможност само в гащеризони-пижами от H&M (ходи и денем и нощем с такива, купила съм му няколко броя), за да ограничавам достъпа на ноктите до тялото му, защото раните, които си прави, са вторичния проблем, сериозен толкова, колкото и първоначалния сърбеж.

В средата на януари се срещнах с моя близка германка, която ми разказа за революционно нова терапия - тя я е ползвала успешно за себе си, а е разбрала за нея от своя приятелка, която си е излекувала "вечен" проблем с акне:
http://www.allergie-immun.de/Englisch/

Изпратих им мостри от слюнката на Макс и моята, за Макс заплатих терапията предварително - със слюнката ни направиха ДНК анализ и ни изпратиха много подробна информация за това към какво имаме алергии, генетична обремененост, блокиране/малфункция на органи и жлези и замърсяване с тежки метали.
Изчитайки всичко, и виждайки разликите в репортите на Макс и моя, мисля, че подходът звучи резонно.
Оказа се, че Макс има алергия към краве мляко, глутен, пет плесени и два вида гъбички (повечето от тях се съдържат в домашния прах, по плодовете, в почви, и т.н. - няма как да ги ограничавам).
Седмица след като получихме изследването електронно по мейл, вчера вече дойде и лекарството, които почнах да давам днес - капки, индивидуално направени за него.
Трябва да му ги давам две седмици, след това ще има две седмици пауза, и после пак ще пратим слюнка за тест.
Ако се наложи, ще му направят и втори, и терти път нови капки, в зависимост от предходния тест - но ми казаха, че се случва да има излекуване още от първия курс на лечение.
Всичките ми надежди са в това лечение, дано да има ефект, защото моята нервна система вече не издържа - не спим нощем, защото на всеки два часа Макс се буди от обриви и сърбеж заради затоплянето в леглото, а и вече ми е много тежко да гледам издрания му до кръв корем и гърди, когато го събличам да седне на тоалетната.
Единствено, почти мигновено, успокояване нощем получава от Боуен релаксираща терапия - сам иска да му я правя, или също и когато легне по корем върху мен (ако не му е разранен коремът), за да заспи така - един приятел терапевт ми каза, че при малки деца сърдечният ритъм на майката много ги успокоява, чак докъм 7мата година.

Вчера, преди да почна да давам новото лекарство, състоянието му беше много зле - целият подпухнал, бях се изплашила доста, това се случва всеки път на пълнолуние (забелязах го през миналия октомври), но не бях обърнала внимание, че е тази седмица.
Та успокоих сърбежа му със следната комбинация от естествени антихистамини: сушени черни череши (съдържат кверцетин) - яде си ги направо, чай от шипки и коприва (коприва на прах гледам да слагам на всяко ядене и напитка, където е възможно), и течен витамин Ц, по 5-7 мл на всеки час - час и половина.
Зачетох се в нета и смятам да купя и маслото от пореч/ бораго, за да го ползваме външно, докато не настъпи пълно излекуване.
Добре му действаха шуслеровите соли - номер 7 при силен сърбеж следобед и вечер, номер 2 - сутрин, но от друга страна също провокираха някакъв дискомфорт, защото са с пшенично нишесте, т.е. - глутен.
Ще включа и ТЕС, ако се наложи - по принцип мисля, че ще ни е добре да я ползваме, както за Макс, така и за мен, но още не съм овладяла техниката.

Та това е от мен, ще ви пиша, когато започнат да се виждат (надявам се - скоро!) резултати от новата терапия.

Лека и спокойна вечер да имате, и вие, и дечицата!

# 1 251
iskrapetra, подкрепям усиленото ти търсене на алтернативно и природно лечение на АД на децата. Но от личен 10 годишен опит имам два съвета към теб - не търси лечение на кожата, а махни причинителите. А втория сега няма да спазиш, но да си знаеш - когато детето се влоши силно трябва да му дадеш лекарства. Детето се мъчи, ти също. Сваляш положението до приемливо и пак се опитваш да намериш "вашето лечение".
Мисля, е не е подпухнало от лунната фаза, а алергията силно го мъчи. 

# 1 252
Аз мисля, че природните, "леки" средства могат да са алтернатива за поддържаща терапия, но в острата фаза е разумно да прилагаш медикамент. Уважавам усилията ти да търсиш леки, природосъобразни алтернативи, но до непоносими сърбежи и рани не бива да се стига, а като се стигне, трябва да се лекува; не може да се чака.

# 1 253
iskrapetra, подкрепям те напълно  Hug
Следвай майчинския си инстинкт и не успявай да те разубедят, че не си на прав път.
Знам какво е детето ти да се дере до кръв и да се чувстваш безсилна да помогнеш. При дъщеря ми ТЕС много помагаше срещу сърбежа.
За лунните фази - сигурно си попадала на информация, че по новолуние и пълнолуние се активират паразити, също така има значение влошаването в тези фази, правилно си го забелязала.
Пожелавам ти скоро да се похвалиш с добри резултати  Hug
При дъщеря ми отне доста време лечението - алтернативно, може би повече от година, но сега е на 5г. и половина и АД не се е появявал трета година вече.
Успех, мила  Peace

# 1 254
  • София
Момичета, моля спешно за координати на Добър дерматолог, ползвам Люси Попова и Албена Ангелова, но Попова я няма тези дни, а при Ангелова много се чака. Тръгваме на път и ми се иска да видим какъв е проблема на детето преди това.

# 1 255
Мами, да сте ползвали пробиотика Омнибиотик Панда  http://apteka.framar.bg/30050274/%D0%BE%D0%BC%D0%BD%D0%B8-%D0%B1 … 3-%D0%B3%D1%80-30 ?

Заинтригувахте ме с ТЕС. Сега започвам да се образовам по темата. Ако можете да ме насочите към нещо конкретно за преодоляване на сърбежа, ще съм много благодарна  Hug

Иначе и ние сме с обостряне от 2 дни. Не съм се замисляла, че може да е свързано с лунните фази. Ще следя за напред.

Последна редакция: ср, 24 фев 2016, 12:44 от divka

# 1 256
  • София
Аз си събирам документите за ТЕЛК.
Тази седмица я обявих без нищо - т.е. само кремче.

Я кажете - какви показатели при ПКК са различни при АД?

# 1 257
L'Agen, защо ТЕЛК?

На дъщеря ми ПКК си е била като на здраво дете, не е имала различни показатели.

divka, Следното ползвахме: „Въпреки че ме сърби кожата, аз напълно и безрезервно приемам себе си“, придружено с потупвания по съответните точки на детето, които можеш да правиш ти или то, ако е достатъчно голямо.
Пробиотика не го познавам, но най-голям ефект съм видяла от Лактобацилус Ацидофилус и Бифидус Комплекс на Аквасорс.

# 1 258
Еозинофилите ги дават, че се повишават при алергии, но точно при АД не съм сигурна Thinking

# 1 259
  • София

Защото може. Освен това, и трябва. Аз от година-две почти не мога да работя от грижите по малкия.

Общи условия

Активация на акаунт