Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 077
  • 1 385
  •   2
Отговори
# 1 230
  • София
При дъщеря ми беше подобно, от котки или басейн на морето, след една година мазане с горното изчезна.

Появило се е веднъж и една година не се е махнало ли?

да, за съжаление, кожната каза екзема, алергия към нещо, когото се появи беше играла няколко дни с едно котенце, от комплекса, също и в басейна плуваше, и ми отне 1 година да се справя с това. Първо мазах на Авен с един крем за клепачи, но нямаше ефект, затова пък SVR помогна.

# 1 231
Ясно, разбрах...упорита екзема ще да е била. Помислих да не е имал и впоследствие контакт с котки/басейн, затова попитах. Защото когато е установено от какво се е получило, е добре дразнителя да се премахне. Но обикновено трудно се разбира от какво точно е провокирано Confused

# 1 232
И аз не вярвам да е от климатика . Май от много неща може да е аз вече 4ти месец си издирвам алергена  #Cussing out но при нас не е на очите . Някой нов парфюм твой ако употребяваш или към вашият прах за пране . Нова завивка .

# 1 233
  • София
Малкият ми син (11 месеца) е с много суха кожа (дерматит). Овладяваме положението с Lipikar и/или Нахткерцен, но напоследък забелязвам влошаване. Тъй като лишеите са основно по откритите места (бузки, лицето като цяло) мислите ли, че може да има връзка със студеното време навън, т.е. от студа допълнително да се изсушава кожата. Извеждам го почти всеки ден, мажа бузките, но все пак си е студено.

Не съм забелязала провокиране на състоянито от някаква определена храна/дрехи и т.н.

# 1 234
да не ви расте зъбче при нас много се влошават нещата при никнене на зъбче което си е нормално .като излезем на вън на студа бузките веднага се оправят (не са червени ) иначе пак са си сухи . Но в къщи почти винаги са червени а у нас не е хич топло да кажем да му е топло . Определено студеното време се отразява на дерматита поне при нас пък и децата са по-облечени и това си дава отражение . Иначе и аз мажа с нахтхерцен иначе имам чувството ,че направо ще му се напукат до кръв бузките и брадичката

# 1 235
  • София
Мерси, за зъбите не се бях сещала, а има логика и от това да е. 

# 1 236
Най-добре и някой друг да каже ,че ние сме по-малки и от вас даже на 8м. сме и от сравнително скоро сме с АД диагноза (4 месеца ) та и аз не съм специалист просто при нас от зъбки забелязах ,че се обостря

# 1 237
  • София
Май си открих грешката. Трябваше до сега да купя хубав емолиент!
Купих Avene Xeracalm и ще пробваме една седмица как ще е.
Друго интересно - не реагира на студ, мандарина и яйце!

# 1 238
Нашите бузи почти се оправиха след мазане със незнам колко крема кой от кой по-скъп взех да почиствам лицето с тампонче напоено с лайка и веднага мажа някакъв крем още преди да е изсъхнала лайката(линола фет ,но май няма значение крема в случая) още на следващия ден ефекта беше видим а сега са съвсем гладички . Чудя се дали прстое дошъл момент на подобрение или е от лайката  newsm78
 L'Agen да споделиш после отзиви за кремчето . Дано това да е вашия крем

# 1 239
  • София
Аз също мажа Авен Ксеракалм и опредлено съм доволна, засега овладявам само с него. Към КС на съм посягала отдавна, лицето преди излизане задължително мажа с крем на Авен с колд крем, устните със стикчето на Авен с колд крем и наистина е добре.А, също и я къпя с измиващото блокче с колд крем пак на Авен. Верно, че целия комплект излиза близо 70лв, но за 4 години откакто е родена за първи път имаме толкова дълъг период без кортикостероиди и антихистамини.

# 1 240
  • Варна
Здравейте Simple Smile Незнам дали ми е за тук въпроса, но ще попитам .. възможно ли е да се получи зачервяване и сърбеж върху клепачите, само от това че се спи на климатик?.. чистя го редовно, но не намирам друга причина за това... newsm78 Реших че е от него, тьй като обривът е най- силно изразен сутрин..

Може да е алергия към акари, които са най-разпространени в леглото. Може да пробваш с антиакарен протектор и честа смяна на бельото. При нас има доказана алергия към акари и други алергени и имахме екзема на клепачите година и нещо, а сутрин се будим със запушен нос.

# 1 241
  • София
Да се оплача - мажа старателно, къпя, спазвам всичко, но никакво подобрение не виждам!
Всички огромни петна си седят огромни.
На едната ръка даже се разшири.
На главата излязоха мокри петна.
Пиииснаа ми!
А тоя доктор уж ми се правеше на много компетентен.
Ще ходя в петък да се разправям.

# 1 242
Аз ползвам за малчо Ксеракалм за баня и мисля, че му действа добре. Като казвам добре имам предвид, че не му се обострят червените петна, а не че му е по-добре кожата. А то и рядко се къпем  Rolling Eyes  Може да взема и аз Ксеракалм лосион за мазане. Сега ползвам Юсерин и Aveeno

А при по-големи дечица забелязали ли сте дали им намалява сърбежа от някое кремче? Защото малкия не може да си каже още.

Много мога да похваля един крем Aquaphor  http://www.iherb.com/Aquaphor-Healing-Ointment-Skin-Protectant-1-75-oz-50-g/45766  - ползваме го за сълзящите бузки. Изпробвах какво ли не, засега само този крем имаше ефект, дано да не спре да ни действа. За съжаление не се продава в БГ.

Някой спомена, че ползва масло от чаено дърво. Аз четох, че това масло има ефект на фитоестрогени, когато се маже на големи участъци при деца. И не посмях да опитам, още повече, че при нас най-голям проблем са мокрите екземи, които получава след разчесване. Все пак ще се радвам, ако споделите дали има положителен ефект от маслото.

Някой да е ползвал Дермалекс  http://apteka.framar.bg/30048777/%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0% … 2-30-%D0%BC%D0%BB или Дексем  http://apteka.framar.bg/30022009/%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B5% … -60-%D0%B3%D1%80-

Посъветвайте ме с какво да ги мажа тези бузки в моментите, когато не сълзи лимфа? Толкова са зле - червени, сухи, с люспи. И ужасно го сърбят. Постоянно събираме погледите на хората. А след някой месец детето ще проходи и как ще ходим по детските площадки не мога да си представя  Cry

# 1 243
  • София
Аз бях пробвала масло от чаено дърво. Но доста разредено - 10 капки в 50 мл бадемово.
За бузките с мокри екземи - намажи със Судокрем.
Дермалекс го заглеждах в аптеката, но не го купих.

# 1 244
divka,

това с бузките си е най-ясния знак за алергия към краве белтък. Имате ли такава диагноза? Пазите ли диета?

Дай ми на лични адрес и ще ти изпратя кремчета да пробваш пък после ще ми върнеш каквото остане Simple Smile

Предлагам за проба:
Чаевец - крем с чаено дърво изписан ни от хомеопат и купен от здравен магазин
Хомеоплазмин - хомеопатичен продукт за омазняване води се безвреден и само той не влошаваше проблема на детето
Dermaactiv /внесен/
Atopiclair /внесен/
А-дерма Exclusive
Eucerin AtopiControl Akut creme
Noreva Xerodiane Plus:
- Emolient
- Nutri-Baume
Липобаза
La Roche-posay Baume AP+ /мостра/
Mustela StelaActiv /мостра/
Mustela  Stelatopia /мостра/

Имам, много съм доволна и не пращам, но те съветвам да си внесеш от Турция - Coresatin.

Предполагам и други ще изровя, които съм купувала. Моето дупе е най-специалното дупе през последните години - мазано и мазано със скъпарски кремове купени за детето и недействащи му. Ама да ви кажа не е станало по-слабо  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт