Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 106
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 1 215
Мерси за отговора просто ми стана странно ,че е на гърба и коремчето обрива .Там е само с памучни дрешки и няма допир с други неща а педи категорично отрече да е от храна аз нищо не съм сменяла нито препарат за пране нито нищо

# 1 216
А с какво переш? Изплакваш ли допълнително? Как се къпете? Как хидратирате кожата на бебо?

# 1 217
Откакто дъщеря ми се излекува, не е имала нови обриви. Нито от храни, нито от прахове, сапуни или материи. Като бебе й се прояви дерматита, сега е на 5 г.
Писала съм много пъти какво помогна при нас. Да не досаждам Simple Smile

# 1 218
Откакто дъщеря ми се излекува, не е имала нови обриви. Нито от храни, нито от прахове, сапуни или материи. Като бебе й се прояви дерматита, сега е на 5 г.
Писала съм много пъти какво помогна при нас. Да не досаждам Simple Smile
Ще съм благодарна пак да споделиш  набързо ако не те затруднавам,че скоро надали ще успея да изчета цялата тема  .
А с какво переш? Изплакваш ли допълнително? Как се къпете? Как хидратирате кожата на бебо?
Пера  със Сано сенситив откакто се е родил малкия . От  скоро започнах да изплаквам дрешките допълнително от както ни се появиха и проблемите . Сега се къпем с олиото на Нахтхерцен ,но само 2 пъти в седмицата другите дни само с водичка  и то по набързо дупето ръцете лицето и после се мажем с Мустела стелатопия навсякъде . А бузките и с Нахтхерцен съм ги мазала когато бяха доста червени и сякаш ни помогна . Скоро не са били като светофар ,но не мога да кажа ,че са и идеално гладки имат си още петънца .
Дали не трябва и пробиотик да му взема биогая или нещо друго чета назад в темата и виждам ,че е хубаво да не се спира пробиотика . Ние пиехме биогая до 3ти месец .

Последна редакция: вт, 05 яну 2016, 22:33 от tedi8811

# 1 219
  • София
Така - бяхме на доктор в МА и докладвам.
Почваме Елидел на малък участък да видим как е.
Има силни предположения, че има златни коки и започваме вани с белина.
Да, вани с белина - 1 ч.л. на 50 л.
Като емолиент ми предписа Авент, обаче ми е много скъп.
И без това взех Микса, понася му добре и ще го мажа с нея.
Продължаваме и с витамин В и пробиотика.
За съжаление продължавам и с Н-то подред шишенце Ксизал за през нощта.

# 1 220
  • Варна
Моят син е на 4 години и 5 месеца
Поставиха ни диагнозата когато беше на 6 месеца
Много ни помага крема за тяло за атопична кожа на биодерма и адерма а когато има обостряне - атопиклеър и протопик 0,03%

# 1 221
Така - бяхме на доктор в МА и докладвам.
Почваме Елидел на малък участък да видим как е.
Има силни предположения, че има златни коки и започваме вани с белина.
Да, вани с белина - 1 ч.л. на 50 л.
Като емолиент ми предписа Авент, обаче ми е много скъп.
И без това взех Микса, понася му добре и ще го мажа с нея.
Продължаваме и с витамин В и пробиотика.
За съжаление продължавам и с Н-то подред шишенце Ксизал за през нощта.

Горещо бих ти препоръчала да пробваш и с Цитросепт ако има коки. Детето е малко и няма да го мъчим да го пие, но по 10-20 капки във водичка е като атомна бомба за всякакви бактерии и гъби, а е напълно безобидно  Peace

# 1 222
Здравейте Simple Smile Незнам дали ми е за тук въпроса, но ще попитам .. възможно ли е да се получи зачервяване и сърбеж върху клепачите, само от това че се спи на климатик?.. чистя го редовно, но не намирам друга причина за това... newsm78 Реших че е от него, тьй като обривът е най- силно изразен сутрин..

# 1 223
Здравейте Simple Smile Незнам дали ми е за тук въпроса, но ще попитам .. възможно ли е да се получи зачервяване и сърбеж върху клепачите, само от това че се спи на климатик?.. чистя го редовно, но не намирам друга причина за това... newsm78 Реших че е от него, тьй като обривът е най- силно изразен сутрин..

По-скоро ми прилича на алергична реакция, това, което описваш...Не вярвам, да е от климатика.

# 1 224
  • София
Това много помага при раздразнени клепачи:
http://www.farma.bg/product/2155/svr-topialyse-palpebral-svr-top … lepachi-15ml.html

# 1 225

По-скоро ми прилича на алергична реакция, това, което описваш...Не вярвам, да е от климатика.

И аз залагам на алергична реакция  Peace

# 1 226
Лекарите също казаха контактен дерматит, но това е нещо с което се боря вече месеци наред и не мога да го хвана от какво е...всичко смених - козметика, прахове,... Tired

# 1 227
  • София
При дъщеря ми беше подобно, от котки или басейн на морето, след една година мазане с горното изчезна.

# 1 228
При дъщеря ми беше подобно, от котки или басейн на морето, след една година мазане с горното изчезна.

Появило се е веднъж и една година не се е махнало ли?

# 1 229
  • София
Лекарите също казаха контактен дерматит, но това е нещо с което се боря вече месеци наред и не мога да го хвана от какво е...всичко смених - козметика, прахове,... Tired
На какви чаршафи спи, да не е нещо от материята или от оцветяването на самото спално бельо?

Общи условия

Активация на акаунт