Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 278 926
  • 1 385
  •   2
Отговори
# 1 335
  • София
Да препоръчате лекар в Сф?
Себорея от години...с косопад...искам да спре (може би нв е наследствено).
С талон или платено да се ходи?

# 1 336
Да препоръчате лекар в Сф?
Себорея от години...с косопад...искам да спре (може би нв е наследствено).
С талон или платено да се ходи?

Не мога да препоръчам лекар, но мога да ти кажа как да се оправиш.

1. Отиваш в аптеката и си купуваш ТОЗИ ШАМПУАН. Къпиш се само с него 2 пъти седмично. Не си мий косата  по-често /говоря за косата де/. Мирише малко тежко  Rolling Eyes
2. Идваш тук да ми благодариш, че няма вече себорея  Mr. Green
3. Правиш опит да спреш опадването на косата с маски с тривамитанол + рециново масло. Васиантите са оредяването да е от себореята, но може и да е генетично.

Серията козметика, която ти препоръчах е много добра  Peace

# 1 337
BubaLazi, хубав пробиотик за детенце(и за теб, ако продължаваш да кърмиш), а мазането... ти ще си прецениш, но при дъщеря ми се оправиха нещата като спрях да я мажа с каквото и да било.

Сигурно съм досадна вече, но кожните проблеми не са само повърхностни - не се решават трайно с мазане и шампоани. Вътре е проблема и докато не се оправи, ще има външни прояви, когато имунитета падне или при стрес  Peace

# 1 338
  • София
Ох, да и се не види и зимата. Ръката при лакътя продължава да се влошава. За всяко нещо се притеснява и се чеше там.  Sad

# 1 339
Ох, да и се не види и зимата. Ръката при лакътя продължава да се влошава. За всяко нещо се притеснява и се чеше там.  Sad

Забелязах и повредна зима давам Марсианци /тези,  които са с имуноглобулин/ и положението бързо се овладява.

Давам Уртиплекс и хомеопатия по препоръчка на хомеопата.
Има леки влошавания, като се опита да се разболява /моята дъщеря боледува рядко, предполагам защото имунитета и е презасилен/, но като цяло е много добре  PeaceПу пу да не и е уруки. 

# 1 340
  • София
Ще пробвам. И без това ме врънка за Марсианци отдавна.

# 1 341
Благодаря на всички за отговорите. На няколко пъти след това излизат пъпчици, доста по-лека форма. Но много я сърбят, карат я на лудост. Педиатърката каза да продължаваме да си мажем Еусерина и в краен случай - ще минем на хипоалергенно мляко. Аз иначе никакви храни, потенциални алергени, не приемам.

Междувременно цялата гравичка беше с бебешки крусти.. огромни.. като рани.

Та...

Днес бяхме на дерматолог и ни каза: себореен дерматит. Май по-добре от атопичен, а? Казахме, че искаме по-леки кремчета за бебка, предписа КЛОТРИМАЗОЛ и Цинково кремче. Какво мислите? Добре ли е? Ще мажем по 2 пъти на ден скалп и лице, а цинковоо кремче най-вече при излизане, за да предпази кожата от сухия студ..

Ще се радвам да коментирате, виждам, че сте с повече опит.

Като поотрасне малко, задължително ще направим и тест за алергии. За сега ми казаха, че е много малка, за да се изследва за евентуални такива.

Благодаря!

# 1 342
Джинджира цинк пиритион е много ефикасно при себорея. В описанието му пише, че е приложимо и при бебета, но непременно се консултирайте с лекар.
Аз съм го ползвала при дъщеря ми и много бързо повлиява проблема.

# 1 343
Здравейте

Синът ми е на 8 месеца и от около месец му излезе едно петънце сухо като лишеи, но с много ситни пъпчици вътре, малко над сгъвката на едното краче. Ту завяхва, ту се обостря. Мазахме с Джинджира, но не ни помогна. Педиатърката изписа Елоком, но не мисля да го ползвам, защото съдържа кортикостероиди.
Посъветваха ме да си купя медицинска козметика. Гледах едно кремче на Беодерма Атодерм се казва и мисля да взема него. Въпросът ми е трябва ли да сменя изцяло козметиката? Сега сме с Бюбхен шампоан и душ гел, а за подсичане слагам Судокрем.
Освен това ще трябва да разредим и къпанията, защото от както се е родил го къпем всяка вечер.
Приемам съвети.

# 1 344
  • Варна
Сина ми е с АД от 5 години
Не мога да дам категорични съвети за другите деца мога да кажа какво се отразява добре на моето
Рядко къпане/веднъж на 2-3 дни/
Козметика на Биодерма от серията за атопичен дерматит/лосион за мазане,олио за къпане/
Никакви мокри кърпички/дори ръцете мием с продуктите на биодерма без сапун/
За дупето- крем здраве
При обостряне - protopic 0.03
 bouquet
Разбира се следи се стриктно храната

# 1 345
  • Варна
По-горе видях да се споменава този шампоан

https://remedium.bg/anti-dandruff/davines-purifying-hair-shampoo-250ml.html

Изключително съм доволна от него.Само той ми оправя пърхота.Мия се точно така с него/два пъти седмично/
Задължително след това балсам или маска защото много исушава

# 1 346
Боряна Георгиева,

Шампуана е чудесен и наистина помага, но ако го ползваш дълго има привикване. Затова редувай с друг след като овладееш ситуацията.

Относно Протопик - има доста материали в Интернет за деца развили левкемия и осъдили производителя /за да го осъдят то значи в съда е доказано, че може да доведе до левкемия/. Затова го спрях. Говорих с дерматолози и те ме уверяват, че няма такова нещо в България, но.... не бях спокойна.  Rolling Eyes

# 1 347
Извинявам се за въпроса, но какво означава по-рядко къпане?
За миене на косата съм съгласна, че може да не е всеки ден, но за тялото как се процедира?
Ако измием само дупе, крачета, ръчички, то си е като да си измиеш цялото тяло. Затова се чудя като разредим къпанията, кожата пак всекидневно ще се мокри. Сега лятото пък още повече, като започнат и жегите.
Може да ви се стори тъп въпрос, но наистина това съм се замислила.

Изпратих мъжа ми да търси Атодерм. Ще проуча и другите продукти на Биодерма и малко ще сменим козметиката.

# 1 348
Аз бих те посъветвала да премахнеш шампоана и душ гела  - използвай вода, жълтък за косата и вода от овесени ядки, лайка и изобщо да се ориентираш за продукти в които няма химия.

# 1 349
  • София
Жълтък обаче - не.
Имаше едно душ-олио на Др Тайс - не е лошо.

Общи условия

Активация на акаунт