Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 143
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 195
Вече 3-4 пъти изполваме козметиката на Веледа.И определено има разлика в кожата на Анита.Една такава гладка, мекичка-точно каквато трябва да бъде.Интересно е, че всички загрубели местенца се оправиха.Дано да продължи все така  Praynig

# 196
# 197
fata morgana,  аз посещавам д-р Мариан Иванов и д-р Угринова (хомеопати) най-често. Видях, че д-р Иванов е издал книга за лечение на хронични болести с хомеопатия - има глава, посветена на екземите.
От моите познания мога да кажа следното:
1. кортикостероидите потискат локалния имунитет на кожата, което може да помогне за 1-2 дена, но в дългосрочен план е вредно
Дексем прави обратното - стимулира локалния имунитет.
Субстанцията е нова (растителна е) и действа като блокира патогенните микроорганизми. Няма кортикостероиди. Пяната е чудесна за деца и ефектът е почти веднага след 1, 2 приложение. Можете да мажете обилно, неограничено време.

# 198
Това вече взе да бие на реклама.  Rolling Eyes

# 199
  • Пловдив
 Mr. Green
Безобидна,  Peace и аз от оня ден още, откакто се включи д- р Москов, си го мисля..
И как с лека ръка раздава съвети, и как впечатлява хората...хммм... Thinking

"Д- ре", и аз мога да сложа "д-р" пред името си и да раздавам рекламни съвети на наивни пациенти в който се сетиш форум... Whistling Търговията да върви, пък другото... Mr. Green
Пък и баш кат завъртяха рекламката на Дексема по тв -то...
Няма случайни неща... Flutter

Последна редакция: сб, 30 юли 2011, 22:07 от *Бенджи*

# 200
Незнаех, че дексем-а го рекламират по телевизията.  newsm78
По коя програма?

# 201
Не гледам тв, но просто последните постове...  Confused

# 202
Моля, кажете ми повече (ако знаете) за Дексем? Някой има ли опит? Опитът е важен, иначе на теория звучи много добре. Аз също гледах рекламата по ТВ и даже влязох в сайта им.

# 203

bowuu   Здр. smilinglady,

Основната и единствена  билкова съставка на крема  Glandol  e  Borago officinalis - 20%.
Другите 80% вкл.  са  "малко" химия :
 Petrolatum, Isostearyl Diglyceryl Succinate, Propylene Glycol, Paraffin,Tocopherol,
Aqua

Предлагам следния продукт* на тази основа като 100% монопрепарат, БЕЗ  Petrolatum и Paraffin **, Propylene Glycol***  - Информация за тях по долу:

* МАСЛО ПОРЕЧ VIRGIN, BORAGO OFFICINALIS, 100ml, Pranarom Belgium,

"Маслото Пореч  virgin, Borago officinalis, стимулира регенерацията на кожата.  Благодарение на изключително  голямото си съдържание на витaмините  А, D, E и К и на гама-линоленова киселина то възвръща гладкостта, тонуса и нейната еластичност. Подхранва я и се бори с образуването на бръчки.
Pranarom cosmetique са специално създадени, за да бъдат подходящи за всеки тип кожа. Ще направят кожата ви по-гладка и сияйна от всякога.

Производител: Pranarom Belgium, ПРАНАРОМ Белгия Гарант за високото качество и натуралния био-произход на продуктите . "

**  Petrolatum , Paraffin - Производните на нефта продукти:

Това са химикали, придобити от петрол или петролни продукти /petrochemicals/. Ще ги срещнете под наименованията:

Вазелин /petrolatum/
Парафин /paraffin/
Минерално масло /mineral oil/
Тези вторични продукти на суровия петрол може да съдържат човешки карциногенни, също така вредни продукти или примеси от фабричния процес /известен като Диоксан — 1,4 Diox­ine/, които не се вписват в етикетите със съставките. http://www.-spam149-/tag/petrolatum/

***Propylene Glycol
Пропиленгликолът е овлажнител, задържа водата да не се изпари от кожата. Продукт на химичен синтез.

Как е обозначен и къде се намира: На етикетите се изписва като: propylene glycol, , 1,2-propanediol, propane-1,2-diol . намира в много продукти за грижа за кожата, понякога в много големи дози - в сапуни, лосиони, води за почистване, кремове и серуми.

Защо да го избягваме:
Пропилен гликол има малка молекула и се абсорбира през всички слоеве на кожата
Може да предизвика дразнене и чувствителност на кожата, очите и белите дробове, дори и в много малки дози.Свързва се с токсичност за определени органи и може да предизвика ендокринни смущения.
Какво мога да направя?
Проверете етикетите си и избягвайте продукти, съдържащи Propylene Glycol
 http://www.matatama.com/article?key=agptYXRhdGFtYWJnchALEgdBcnRpY2xlGLunywEM

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 15:30 от д-р Москов

# 204
Така. И аз предпочитам някой да говори от личен опит. На рекламите и листовките всичко звучи много добре, но... дотам!
И съвсем по темата - да споделя моя опит:
1. Мазане с всички известни мазила(изписвани ни от кожни лекари и Дерматолози  Rolling Eyes , безумно скъпи), с бабини деветини - НЕ помогна!
2. Пиене на Фенистил капки - нулев резултат, нито сърбежа облекчаваха, нито повлияха обривите.
3. Правих диетата по д-р Михайлов - 4 седмици без млечни и зърнени (кърмим се, та затова аз се подложих на нея) - е, не мога да кажа, че ни навреди, но пък и никак не помогна  Rolling Eyes Между другото млечни не ям от април, заради предполагаема АБКМ, просто за месец спрях и хлебните.
4. Пробиотици - за нея, а после и за двете ни - помагат, но става много бавно.
5. Открихме хомеопатията! Пак много бавно и постепенно се случват нещата, но вече знам, че сме на прав път.
Та! Това е моят скромен опит от продължаващата 5 месеца борба с АД. Мазилата са... мижи да те мажем, пардон - лажем Simple Smile Истината е в подсилването на имунната система, заздравяването на храносмилателната и колкото е възможно по-здравословно хранене.

# 205
fata_morgana, а как да заздравим храносмилателната система? Какви пробиотици вземате?
Това лято екземите не се скриха при нас Sad Когата е грапава /като на лишеи/, а около очите зачервена и я сърби. Милата, чак рани си прави докато се чеше в съня си.

# 206
Бих искала да попитам дали кремчето дексем би могло да излекува несърбяща екзема. появяват ми се дребни червени точки на мястото, което леко пожълтява след употребата на цинк. Моля д-р Москов да изкаже мнение и да даде съвет! Ще съм благодарна!

# 207
  • София
Това вече взе да бие на реклама.  Rolling Eyes
Peace

д-р Москов, бихте ли се представил?

# 208
Д-р Атанас Михайлов е написал за лечение със сребърна вода, прополисов вазелин и други природни и хомеопатични препарати. Ако някой се интересува мога да пусна линк. Има и излекували се. Аз наскоро започнах. Пък да видим, ако има ефект, ще пиша.

# 209
Имам екзема по долната част на краката. Когато се възпали кожата е ужасно, не мога да си намеря място - толкова ме сърби и дразни.  Забелязвам, че кожата ми там е вече по-тънка и по-тъмна на цвят (ходя само с панаталони и дълги поли). Д-р Москов, това може ли да се дължи на кортикостероидите?

Общи условия

Активация на акаунт