Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 279 105
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 180
А какъв е състава на Дексем, никъде не открих листовката?

# 181
А какъв е състава на Дексем, никъде не открих листовката?

newsm78 ,  Здравей  pochti_bezobidna ,

ето малко подробности за DEXEM и състав. Има има сайт : www.dexemrepair.com

"Как действат активните съставки?
Продуктите от серията Dexem® Repair съдържат био-активен 2QR комплекс, който стимулира локалния имунитет на кожата като създава естествена бариера срещу бактериите. Полизахаридната верига на комплекса има уникалното свойство да блокира вредните микроорганизми и да възпрепятства растежа и развитието им в кожните тъкани. Dexem® Repair крем облекчава сърбежа, както и останалите симптоми при екземи, псориазис и кожни възпаления. По безопасен и щадящ начин кремът възстановява воднолипидния  баланс на кожата и й помага да се върне към нормалното си състояние.

Кога да използвате Dexem® Repair крем?
Dexem® Repair крем се използва при състояния на раздразнена,  зачервена, чувствителна, суха или лющеща се кожа, причинени от екземи, псориазис, кожни (алергични) възпаления и други. 
Ако не сте сигурни в произхода и вида на Вашия кожен проблем или ако възпалението продължава, моля, потърсете съвет от Вашия личен лекар.

Съставките на Dexem пяна са:
2QR complex - extract Aloe Barbadensis, Centella Asiatica Extract,Meleleuca Alternifolia, Urea, Glycerin, Tromethamine, Oleth-20, Caprylyl Glycol, Decyl Polyglucose, Allantoin,  Potassium Phosphate, Limonene.
а повече

# 182
Д-р Москов, да Ви попитам за моята екзема на крака, която е суха дали може да прилагам този Дексем крем ?

atwork Здр., bush baby,

по правило не се поставят диагнози и назначава терапия по снимки , без преглед, анамнеза и евент. изследвания..  но да опитаме - какви са ти водещите оплаквания, давност, откл. фактори и наблюдения ?

# 183
  • Някъде в облаците
Д-р Москов, майка съм на дете с АД - установен на 3-месечна възраст, обременено и с наследствена алергия.
Само един път е лекувана с кортикостероид за 5 дни - залагаме изцяло на профилактика и специализирана медицинска козметика.
За Дексем не бях чувала дори - и има следния въпрос - за лечение и/или и за профилактика може да се използват продуктите? - видях от сайта, че има цяла серия. За сравнение - аз ползвам серията на Eucerin за АД (не тази за суха и чувствителна кожа, която я има в Бг, а специално за АД - внасям си я от Испания) и А-дерма. Сега ще опитам отскоро Ollaitium - купих Bath Oil.

Благодаря!

# 184

alert  Здр., denniss ,

не се изкушавайте да прилагате кортикостероидни състави за повече от 3-4 дни , особенно при деца.
Те целят бърз  и ефектен "видим" резултат , но не и трайно облекчение или превенция.
Подходът който сте избрали е много добър: "профилактика и специализирана медицинска козметика", отчитайки че има насл. предиспозиция и състоянието ще трябва да се контролира продължително време.
Разширете профилактичните мерки и в посока на храненето - по-малко "вкусни" оцветени ароматизирани , стабилизирани и т.н подобрени  "snaks" , ''junk food" и напитки, евтини сокове от кутии и прочие синтетика от рекламите.
Dexem repair пяна е нов продукт за БГ , можете да го използвате за овладяване на настъпило обостряне на симптоматиката, имайте известно търпение - няма кортикостероиди, а за профилактика - 2 пъти дневно.  Успех!

Последна редакция: вт, 26 юли 2011, 11:05 от д-р Москов

# 185
Д-р Москов, майка съм на дете с АД - установен на 3-месечна възраст, обременено и с наследствена алергия.
Само един път е лекувана с кортикостероид за 5 дни - залагаме изцяло на профилактика и специализирана медицинска козметика.
За Дексем не бях чувала дори - и има следния въпрос - за лечение и/или и за профилактика може да се използват продуктите? - видях от сайта, че има цяла серия. За сравнение - аз ползвам серията на Eucerin за АД (не тази за суха и чувствителна кожа, която я има в Бг, а специално за АД - внасям си я от Испания) и А-дерма. Сега ще опитам отскоро Ollaitium - купих Bath Oil.

Благодаря!

alert  Здр., denniss ,

не се изкушавайте да прилагате кортикостероидни състави за повече от 3-4 дни , особенно при деца.
Те целят бърз  и ефектен "видим" резултат , но не и трайно облекчение или превенция.
Подходът който сте избрали е много добър: "профилактика и специализирана медицинска козметика", отчитайки че има насл. предиспозиция и състоянието ще трябва да се контролира продължително време.
Разширете профилактичните мерки и в посока на храненето - по-малко "вкусни" оцветени ароматизирани , стабилизирани и т.н подобрени  "snaks" , ''junk food" и напитки, евтини сокове от кутии и прочие синтетика от рекламите.
Dexem repair пяна е нов продукт за БГ , можете да го използвате за овладяване на настъпило обостряне на симптоматиката, имайте известно търпение - няма кортикостероиди, а за профилактика - 2 пъти дневно.  Успех!

# 186
Здравейте, д-р Москов!
Благодаря Ви от сърце за отговора!
Нямам никакви оплаквания, освен това зачервяване, което снимах на крака. Имам го от около 5-6 години, но тази година леко се разрастна. Сега мажа с с мехлем с невен, в които разбърквам малко сода и се влияе, като че ли добре. Да Ви попитам какво Ви емнението, защото миналата седмица отидох на лекар и ми изписаха веднага ликоид крем, който е кортикостероид. Намазах се и вевднага повръщах. Затова не бързам с тези мазила. ПО-добре народна медицина или хомеопатия. Моля Ви дайте ми насока. Пускам снимка от днес:

# 187
    newsm10  Здр., bush baby,

въздържайте се от кортикостероиди, след като нямате "остри"  оплаквания, продължете с  природни средства. Като лекар хомеопат мога да препоръчам д-р Мариан Иванов , център Фитолек.
А за Дексем пяна или крем - при вас по добре крем .
Вижте отговора към denniss по горе, за контрол на храните и напитките които "допускате" в себе си.
(По правило - по малко, но по-качествено, без никакви месни полуфабрикати и производни от смляно месо, където не виждате какво ядете, без ценово изгодни, но вредни за здравето мазнини, сирена, млека и т.н. )

# 188
Много Ви благодаря! Нося си го отдавна и започна да се разраства и затова това лято започнах с мазилата. Мисля си, че го получих от една каишка на обувка. Ще го пробвам Дексем крем.  Simple Smile

# 189
  • Някъде в облаците
И аз благодаря, Д-р Москов!   bouquet

# 190
Съставките на Dexem пяна са:
2QR complex - extract Aloe Barbadensis, Centella Asiatica Extract,Meleleuca Alternifolia, Urea, Glycerin, Tromethamine, Oleth-20, Caprylyl Glycol, Decyl Polyglucose, Allantoin,  Potassium Phosphate, Limonene.
а повече

А нали уреята не е подходяща за бебета?

# 191
 newsm53 : Здр.,   fata_morgana,

в медицината и фармацията има основен прицип:
" Dosis facit venenam"  или "Дозата прави отровата / лекарството".

В конретния случай вероятно уреята е в мин. количества, защото продуктът е регистриран и предлаган от години в целия ЕС , както е видно от сайта: www.dexemrepair.com -  секция - Change region, като са включени индикации при бебета и малки деца в различните страни.

# 192
fata morgana, чела съм, че уреята е полезна за бебета, ако е до 5%.

Дексем ще си потърся и аз. Само се чудя дали пяна или крем да взема? Но май по-скоро пяна, защото при мен е на подбедрицата?
Радвам се, че е без кортикостероиди, за да мога да се мажа спокойно, колкото имам нужда.

# 193
А, аз искам да попитам за този Глинол крем. Четох, че и той бил безвреден. Д-р МОсков, ако може бих Ви помолила да коментирате!   Laughing

# 194
Аз също ще следя тема с интерес. Имам екзема.

Общи условия

Активация на акаунт