Re: Дерматит - атопичен, себореен, екзема... ІІ

• 278 988
  • 1 385
  •   1
Отговори
# 165
chockolina, защо реши че мазането ти през бременността с КС е повлияло на появата на дерматит на детете ти?
Какво да кажат бременните на които са поставяни КС инжекции за разгъване на дробчетата на плодовете им при опастност от преждевременно раждане?

# 166
  • Варна
chockolina, защо реши че мазането ти през бременността с КС е повлияло на появата на дерматит на детете ти?

Такова беше и мнението на хомеопата, при който ходихме. Confused

# 167
  • Пловдив
...
Ползвам специализирана козметика, защото освен основната съставка - хидратиращата има допълнителни, които действат добре - масла, парафини, глицерини, екзомега киселини, urea и т.н.  Peace
При АД не се препоръчват продукти, съдържащи глицерин и парафини...спорен е въпросът с уреята - доста дерматолози вече я отричат, или поне някои видове урея...

# 168
  • София
Здравейте от мен!
Още една мама с бебе с АД. Все още не е ясно /разбира се/ дали имаме и АБКМ. Записвам се в темата и ще чета назад.

Ние сме само на кърма. АД се появи в началото на март, когато беше на 2,5месеца...Минахме през всичко възможно, включително и много строга диета, на която съм вече два месеца и половина, но не виждам ефект. Единственото подобрение, което получихме за кратко беше от Емолиум, специална емуслия.
При сина ми АД е по ръцете и коремчето и леко по вратлето.

# 169
zdr mili mami,imame problem na bebka i izlezna ot okolo edna dve sedmici,sitni pup4ici okolo ednoto,ochence iz4ezvat i se poqvqvat otnovo,dnes bqhme pri pedito i tq kaza 4e nqma ot kakvo da se pritesnqvam i ni izpisa fusikort da se majem sutrin i ve4er.No kogato pro4etoh listovkata popadnah na tova citiram:Fucicort® крем трябва да се използва внимателно при лечението на големи участъци от тялото, лицето и кожните гънки. Необходимо е повишено внимание при прилагането на локалното кортикостероидно средство в близост до очите. При попадане на продукта в окото може да се наблюдава глаукома,a veroqtnosta da ne popadne v o4eto e malka tui kato pup4icite ot dolu sa mnogo blizo do samoto oko.Molq ako nqkoi se e sbluskval s ne6to takova da pomogne blagodarq

# 170
Момичета, ползвали ли сте соли за баня? Пробвах два пъти със сол от Мъртво море и екземите на малката доста се прибираха и изглеждаха някак доста по-спокойни. Вчера поръчах и сега ще опитам с по-системно ползване. Ще пиша пак след време, макар и да не е "чист" експериментът, защото малката в момента е на АБ и КС за екземите. Стискайте палци най-накрая да влезе в ремисия, че вече не издържаме всички!  Praynig

simona11, (макар и доста късно) не бих мазала КС около очите, ако наистина се налага поне нека и дерматолог да се изкаже.

Josepha Hug

# 171
  • Някъде в облаците
 Hug Не сме писали отдавна в темата - явно нямаме обострени АД  Peace

Аз исках да попитам за мнение, ако някой вече е ползвал ето тази козметика:

http://www.oilatum.bg/kakvo-e-ekzemata.html

За нея знам отдавна, в Англия само това почти ползват - от 3-4 месеца а може и повече ги има вече в България.  Нямам представа дали внасят пълната серия от продукти за АД. На мен инфото ми е от приятелка, която е живяла там.

# 172
uriage xemose - някой ползвал ли го е и какво ви е мнението?

# 173
Здравейте,мами....радвам се,че попаднах на тази темичка..и бих се радвала и благодарна на получен съвет........
по мои,пак повтарям мои подозрения бебчо е със АД,който се обостря след папкането на адаптирано мляко..пили сме Аптамил,Фризо,Алмирон/Нутриция/и пр.но тц.след киселото млекце,крачетата и бузките стават на едни лишейчета,които се уголемяват,а кожата в тях е здрава...
На моя глава от 3-4 дни сме на НАН ХА 2,мазахме се с Елоком,а преди това с Елидел..
сега си купихме Емолиум..
Серията за баня  Фрезидерми кремчетата Атопрел не ни помогнаха-мисля,че тук са А-дерма...
та,ако някоя мама е имала същия проблем-споделен опит е безценен...
Благодаря и извинявайте за обърканото "изложение".......  bouquet Hug Hug

# 174
  • Някъде в облаците
uriage xemose - някой ползвал ли го е и какво ви е мнението?

Peace Миналото лято го ползвах, много съм доволна, много добър продукт (сравнявам го с А-дерма и с Еусерин за АД) за това лято купих пак - но в комбинация с термална вода.........  Peace

# 175
Мами, не мажете децата си с кремове и мазила с кортикостероиди. Проверявайте в листовката на продукта и ако има кортикостероид избягвайте да слагате на детето си. Проблемите, които могат да последват понякога са повече от ползите. Chocolina е права, и моят лекар-хомеопат напълно ги отрича. Опитайте с дексем кремче - няма кортикостероид в него, нова съставка съдържа, можете да мажете кожата неограничено. Паралелно с това, потърсете съвет от хомеопат - причините за екземи, дерматити, псориазис  - са по-дълбоки...

# 176
  • София
pharm74 , напълно си права!!! Кортикостероидите само временно решават въпроса.
Ще се радвам ако споделиш инфо за хомеопат, ако си доволна от някой - може и на лични.
Ние бяхме при една, но много ме издразни и я отсвирихме.

Моето дете в момента е в добро състояние - спряхме с кърменето след 3 месечна строга диета за мен, но напълно безрезултатно. Минахме на фризопеп и детето ми се изчисти за 1 седмица!
В никакъв случай не казвам, че това е панацея или е решение за всеки, но при нас така се развиха нещата!
И разбира се - никакви кортикостероиди.
Сега внимавам много със захранването - избягвам по-рисковите храни и все още гледам пюретата и кашите да са безмлечни.
От козметиката помогна много Emolium i Нахткерцен на д-р Тайс.

Успех на всички

# 177
  • София
Здравейте момичета /момчета  Hug

Днес дъщеря ми се събуди с червени петна, в областта около устата и шията. Към скулите кожата и беше зачервена, а в петната /с неправилна форма/ има ситни пъпчици. Казва, че леко я пари и сърби.
Нищо "съмнително" не е яла вчера, не съм сменяла препарати, нито сме ходили на нови места - нормална разходка, по обичайният маршрут от 9 до 11ч., заедно с бебето и баткото, които нямат и 1 пъпчица.

Предисторията:
Тя от бебе е с чувствителна кожа, често и се зачервяваха и изпръхваха бузките. JP-то още тогава каза, че е предразположена към дерматити, понеже е с много светла кожа. Ползвах само Нахткерцен балсам на д-р Тайс, спазвах съветите да я мия ежедневно без препарати и само веднъж седмично с А-Дерма.
На около 1.6 г., проблемите постепенно изчезнаха. Към днешна дата яде всичко, полва безпроблемно  масова детска козметика,  само от слънце по-бързичко се зачервява /дори и със слънцезащитен лосион 50 фактор/.

Най-гадното е, че утре навършва 4 г. Поканили сме доста деца, тортата е поръчана, а трябва да я мъкна по лекари. Толкова го чакахме и обсъждахме пустият му РД, че чак ме избива на рев, като знам, че ще трябва да го отложа. Заради диетата, която трябва да спазва поне 2 седмици и напълно изключваща яйца, тестени и мляко/млечни продукти.

ПП. Веднаха намазах обривите и зачервеното с кремче Бочко против подсичане /това имах/ - за няколко часа има видимо подобрение - зачервените участъци изчезнаха, петната с пъпчиците се успокоиха. Ето малко некачествени снимки /от преди минутки  с ГСМ - то/, да си кажете мнението:

ПП.1 Сутринта сериозно се уплаших, понеже всичко беше алено червено от носа надолу и почти до гърдичките. Характерно ли е за видовете дерматити, внезапно да се появяват и изчезват - далече съм от мисълта, че кремчето Бочко е панацея някаква?

Последна редакция: нд, 24 юли 2011, 14:07 от daniabc

# 178
L agent, щом таткото има такива проблеми, рискът при малкото е по-голям. При екземите има генетична предиспозиция. Кърменето в този случай е много важно. Също и консултация е опитен лекар-хомеопат (има хомеопатични препарати, които въздействат върху имунитета, а именно такъв е проблемът при екземите). Междувременно можеш да мажеш с Дексем кремче - чудесно е за бебета и малки деца с такива проблеми, и най-вече е безопасно, защото няма кортикостероид в състава.

# 179
Д-р Москов, да Ви попитам за моята екзема на крака, която е суха дали може да прилагам този Дексем крем ?

Ох, и ако някой знае с какво дамажа д апише.Сега ви изчетох момичета, цялата тема. Видях за Нахтекерцена на д-р Тайс. Дали ще ми помогне?

Последна редакция: пн, 25 юли 2011, 21:59 от bush baby

Общи условия

Активация на акаунт